返回列表 發帖

[Oct/2017] 林憶蓮 PRAṆAVA/造樂者世界巡迴演唱會 - 香港站Part 2

2017 林憶蓮 PRAṆAVA/造樂者世界巡迴演唱會 - 香港站 Part 2
演唱會日期:2017年10月27至29日 (星期五至日)
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
門票售價:HK$880 / HK$580 / HK$380
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

880…… 越來越貴

上次滯銷到咁仲有Part 2

上次好唔好睇? 我諗佢想食番我是歌手條水搞個part 2

又貴左, 明明上次780
【This is MC】澳門見

次次都帶頭加價

加價咪加價
佢次次都有跳樓飛架啦

上次好唔好睇? 我諗佢想食番我是歌手條水搞個part 2
hohoho 發表於 2017-7-17 12:44

但係佢呢排啲大陸場都無加我是歌手參賽歌

如果Part 2 rundown 係Part 1果堆大熱歌加我是歌手歌手參賽歌,應該好多理性蓮迷會罷睇

如果Part 2 rundown 係Part 1果堆大熱歌加我是歌手歌手參賽歌,應該好多理性蓮迷會罷睇
阻住 發表於 2017-7-17 14:36

變佐GEM 2.0, 即刻cheap晒

如果Part 2 rundown 係Part 1果堆大熱歌加我是歌手歌手參賽歌 ...

柿子都唔可以唱?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

如果Part 2 rundown 係Part 1果堆大熱歌加我是歌手歌手參賽歌 ...

唔覺得會大改, 上次MMXI既Part 2都同part 1 差唔多

上次已經感覺冇MMXI/MMXII咁好睇
今次冇乜興趣再入場睇了
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

連張poster都好似一樣?

但我覺得佢就係會唱歌手D歌代替陪著我走果幾首翻唱歌

上次已經感覺冇MMXI/MMXII咁好睇
今次冇乜興趣再入場睇了
John 發表於 2017-7-17 17:30

同意
感覺太多國語歌
又係為左做巡迴而做既RUNDOWN
覺得佢香港站應該唱番廣東歌為主

純屬圈錢……改翻四面臺應該會好睇d

純屬圈錢……改翻四面臺應該會好睇d
乐坛风云 發表於 2017-7-17 23:16
你仲睇唔睇

唔覺得會大改, 上次MMXI既Part 2都同part 1 差唔多
lemontea1069 發表於 2017-7-17 17:11

MMXI II 有幾part都幾悶下,同埋開頭D快歌同rock個part音響太差,完全唔知佢唱緊咩
不過一到「兩心花」就當堂醒晒,聽到起晒雞皮,超正!!

渣打信用卡將於8月1日起預購PRAṆAVA造樂者世界巡迴演唱會 : 香港站Part 2 10月27日至29日三場門票

source: sandy x lawrence fb

始終都系香港樂壇辜負了林憶蓮。她好似從來沒有拿過最女或女金。反而台灣給了她金曲歌后,大陸給了她我是歌手歌王。也難怪她現在偏愛國語歌而少唱廣東歌了。

MMXI 以廣東歌為主的吸引力大過 Pravana 好多。。林憶蓮以後仲會唔會再出廣東歌呢

始終都系香港樂壇辜負了林憶蓮。她好似從來沒有拿過最女或女金。反而台灣給了她金曲歌后,大陸給了她我是歌 ...
xteve 發表於 2017-7-20 23:50

憶蓮係3屆女金黎架

憶蓮係3屆女金黎架
lemontea1069 發表於 2017-7-21 01:26

多謝糾正,一直以為90s 系葉倩文同王菲玩曬

來源: SL fans club fb

來源: SL fans club fb
阻住 發表於 2017-7-22 17:47

新海報都唔整張
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

三場唔知散飛要幾耐
舞來舞去 不日內開始錄音。

新海報都唔整張
fifty1205 發表於 2017-7-22 19:49

令人覺得好hea
好似純粹搵錢咁
好傷害佢經營多年的形象
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

咁其實好多part2都係用舊poster既
係舊年sammi有影新相

10分鐘左右,因為內部賣得幾激烈下

回復 24# 黃家正

下周二 8月22號公售

傳加30號內部認購已經有得訂

聽朝㩒到搖滾區果兩行就買, 㩒唔到就等下先lu

聽朝㩒到搖滾區果兩行就買, 㩒唔到就等下先lu
阻住 發表於 2017-8-21 22:30

冇咩意思睇三面台,去年都已經滯銷,今年仲黎,真喺冇咩睇頭

三場$380爆哂

三場$380爆哂
qkillcute6111 發表於 2017-8-23 03:57

得咁少380 好難唔爆

3場$580 全部爆,$880只有20行及單位,賣得算係咁
得咁少380 好難唔爆
kanxd 發表於 2017-8-25 11:11

3場$580 全部爆,$880只有20行及單位,賣得算係咁
PoonOn 發表於 2017-8-27 15:32

去年我喺場外買山頂票只需200蚊

今次一票難求,好難有特價,反而黃牛有機
回復 34# lightupmylight

依家三場爆哂喎
班黃牛收到風會呀蓮搵學友、李宗盛、美霏做嘉賓即刻掃哂啲霏炒呀

仲有Whitney Houston, 合唱 where does broken heart goes / 命運是否這樣!
滿意未?
反OT: 佢演唱會不嬲冇嘉賓

依家三場爆哂喎
班黃牛收到風會呀蓮搵學友、李宗盛、美霏做嘉賓即刻掃哂啲霏炒呀 ...
阻住 發表於 2017-8-30 21:50

仲有Whitney Houston, 合唱 where does broken heart goes / 命運是否這樣!
滿意未?
反OT: 佢演唱會不嬲 ...
PoonOn 發表於 2017-8-31 22:51

唔洗咁激動喎
咁佢對上三次演唱會既飛都賣得麻麻嘛
今次賣得好咪恭喜囉

ps. 係咪又放佐飛?

上左我是歌手,自然賣得好

加多一場30號呵

Source: Sandy x Lawrence fb

加場多咗21行到山頂既側田區, 賣$380

阻住 發表於 2017-9-13 23:55

而家都仲有,城市售票網好似今日又放咗票

阻住 發表於 2017-9-13 23:55

寫明視線受阻

而家都仲有,城市售票網好似今日又放咗票
lightupmylight 發表於 2017-10-13 10:41

係, 原本4場都售罄

今晚可能100蚊可以入場

今晚可能100蚊可以入場
lightupmylight 發表於 2017-10-27 08:02

我正想入黎睇下有無跳樓飛

請問邊度有100蚊飛?

係呀蓮百度吧見到今晚既歌單
五首"歌手"歌 + 一首陪著我走
但5,15同17三首超奇袋聽到live

01. 蓋亞
02. 無言歌
03. 天大地大
04. 愛上一個不回家的人
(換衫)
05. 盛夏光年
06. 為你我受冷風吹
07. 沒結果
(換衫)
08. 前塵
09. 李香蘭
10. 多得他
(換衫)
11. 灰色
12. 瘋了
13. 燒
14. Leslie Forever:拒絕再玩、無心睡眠
(換衫)
15. 誘惑的街
16. 無賴
17. 野花
18. 不必在乎我是誰
(換衫)
Encore
19. 痴纏
20. 明天醒來時
21. 依然

01. 蓋 ...
阻住 發表於 2017-10-28 00:23

好多cover歌
但同意第17首
好似02年唱過到而家

01. 蓋 ...
阻住 發表於 2017-10-28 00:23

rundown咁少歌

寂寞流星群同至少還有你都冇?!