返回列表 發帖

[Jul/28/2017] Love And Other Things - 衛蘭 (CD)

歌手:衛蘭
唱片名稱:Love And Other Things
唱片封面:

推出日期:2017/7/28
唱片類型:CD

TrackList:
1. 天敵
2. 差半步
3. 驗傷
4. I Don’t Know, I Don’t Care
5. 穿花蝴蝶
6. 一格格
7. 細細個 (feat. 衛詩)
8. 失戀的意義

附加資料: 
以更好嘅音樂  打開 Janice聲音更多嘅可能性
作品包括 : 穿花蝴蝶 / 驗傷 / 天敵 / 差半步  I don’t know, I don’t care
Neo Soul推介: 一格格
專輯配合個人親筆畫作 讓你唔只用耳朵遊歷唱片
廣告: 商業電台903 Spot、巴士站及巴士車身廣告

出處:mini shop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

笑佢肥婆啫,洗唔洗封面樣都冇

講笑,其實幾靚

嘩 有新歌 封面靚 包裝又好dum本咁
不過冇樣有樣應該賣多啲喎

仲有3首新歌
就算其他歌亂排,驗傷起碼都要放天敵前面呀

wow!! 傳說中既十大歌<差半步>好快有得聽喇!!!!!
年度必買專輯之一
support蘭格格

首首都有金草莓十大水準 支持蘭子
Happy and Blessed.

女金碟
舞來舞去 不日內開始錄音。

Design完勝Amusic

合唱歌變左featuring

差半步 翻唱陳展鵬?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

支持蘭蘭
希望年尾有新碟第一plug
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

Design完勝Amusic

合唱歌變左featuring
PY79 發表於 2017-7-20 20:50

咁希望近在千里featuring變埋合唱
唔爭在

差半步 翻唱陳展鵬?
hinz 發表於 2017-7-20 20:52

唔係啦。係全新歌曲

八首歌而家係大碟唔係EP喎
任我行 失憶蝴蝶

八首歌而家係大碟唔係EP喎
remus 發表於 2017-7-20 21:44

上次叱吒樂壇個訪問講左係MINI ALBUM

kk8733 發表於 2017-7-20 21:47

Mini Album十分貼切
算係咁,起碼有少少新歌
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

等左好耐,終於有得出。仲有三首新歌,好過JW果隻碟。
I talk a lot of BS.

Mini Album十分貼切
算係咁,起碼有少少新歌
John 發表於 2017-7-20 21:59

有誠意過JW嗰隻
唔係single collection仲要啲歌有排位

個封面有隻兔兔。好開心。。

唔知蘭蘭有冇畫電單車 Mini Album 冇左首《梵高的影子》

簽名被屏蔽

個packing應該同ella隻wanna be一樣je

竟然係大碟
點解唔用Janice之前ig po個張做封面
成個packing 好有心思,應該會買
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

應該係我2017年第1隻買得落手既專輯..
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

華納爛船都有三分釘

dongbb2332 發表於 2017-7-20 23:18

支持Songs of Love

點解右下角張相影到好似有兩隻碟咁嘅

dongbb2332 發表於 2017-7-20 23:18

同意 我都係買得落呢隻only

點解右下角張相影到好似有兩隻碟咁嘅
newguy 發表於 2017-7-21 00:27

好驚驚。張相有問題???

真係 feat. Jill

可唔可以追平30克
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

3首新歌已經好叻叻
由2月尾等到而家都值得嘅!!

I Don’t Know, I Don’t Care 係cover嗎?
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

支持Songs of Love
John 發表於 2017-7-20 23:33

呢隻跌到$9都唔會買lor sor
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

I Don’t Know, I Don’t Care 係cover嗎?
大唔透 發表於 2017-7-21 01:36

應該都系,按照以前出碟都有一首英文翻唱

呢隻跌到$9都唔會買lor sor
dongbb2332 發表於 2017-7-21 01:58

$8呢?

kk8733 發表於 2017-7-20 21:47

要買碟支持八首歌唔係大碟
cover幾靚...雖然好似用iphone apps整出嚟咁
唔出樣係咩心態定係係又肥返
失戀的意義好慘得八首歌文案提都唔提
細細個似年尾爭獎歌...兩姊妹qouta一個人拎晒

等到頸都長啦.蘭子加盟華納後第一只算係大碟了吧
除左聽過果堆歌之外,好期待剩下所謂的十大歌 差半步
細細個兩姊妹一齊合唱應該會有好多火花的.

加油aR...Janice
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

封面有樣就正正子
可能今次賣點係畫作
希望有E11咁好聽
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

遲些出第二版會唔會有埋MV ???

好正!!!!必買
>3<

我嘅新專輯《Love And Other Things》下星期就會推出,今次專輯裡面仲會配合我嘅畫作,有一個實體專輯館,展出我畫嘅畫!密切留意住我嘅Facebook / Instagram,嚟緊我會陸續公佈更多詳情!

有實體館。好期待。。

$8呢?
John 發表於 2017-7-21 04:07

如果有80個1毫子都可以考慮下捐出去濟下貧積下陰德既

又話封面影住蘭格格拎住枝畫筆既

算係幾有誠意講真
唔知華納可唔可以幫佢爭個女金番黎呢

又話封面影住蘭格格拎住枝畫筆既
Wing1211 發表於 2017-7-21 13:03

第N版可能會出樣

好過JW隻碟幾十條街
如果派埋淨翻d歌之後好似上年jason咁有350-400ap我諗我會開心到喊3日

好過JW隻碟幾十條街
如果派埋淨翻d歌之後好似上年jason咁有350-400ap我諗我會開心到喊3日 ...
敗犬女王 發表於 2017-7-21 16:39

而家都已經270+ap喇,350-400絕對唔難(如果903有心比蘭格格三甲既話)

而家都已經270+ap喇,350-400絕對唔難(如果903有心比蘭格格三甲既話)
one3one4loveyou 發表於 2017-7-21 17:06

Janice已成事 謀事在903

好過JW隻碟幾十條街
如果派埋淨翻d歌之後好似上年jason咁有350-400ap我諗我會開心到喊3日 ...
敗犬女王 發表於 2017-7-21 16:39

350-400
隨時至尊碟叫糊

350-400
隨時至尊碟叫糊
JayantL 發表於 2017-7-21 18:35

希望啦, 不過華納至尊碟暫時得4次 (1988《祝福》, 1990《珍重》, 1995《純真傳說》, 2011《15》), 可能機會唔大