返回列表 發帖

I'll Be With You - 鄭融

單選投票, 共有 47 人參與投票
57.45% (27)
6.38% (3)
12.77% (6)
10.64% (5)
12.77% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限

歌曲: I'll Be With You
主唱: 鄭融

派台日期: 2017-7-20

http://www.joox.com/#/single?id=ap_EM7Ij1oATdxT4zMFiHQ==

作詞: 朱琳 / 鄭融
作曲: 韋雄
編曲: 周錫漢 / 黃兆銘
監製: 周錫漢

是我太易易妄想嗎
讓愛故事 結束 開始 都把握到嗎
光陰耗盡了了 不可笑嗎
若若要戒掉痛苦嗎
學會堅持捱過這變化
別再假裝天真不理理它

想掙扎是嗎
想擺脫是嗎
重回動盪日子 多可怕
才會珍惜今天相處嗎

I'll be with you I'll be with you
尋覓幸福最愛 不管一切
未怕崎嶇彎曲高與低
I'll be with you I'll be with you
一起看過幽谷污穢
風霜裡 平淡也 可美麗

日後談路路向
相戀這伎倆
情愛歷盡幻變 亦平常
憑時間見見證愛的理理想

Cuz I'll be with you I'll be with you
尋覓幸福最愛 不管一切
未怕崎嶇彎曲高與低
牽手對抗光陰洗禮
一起過往後這半世

相戀很難 這世紀
幾經艱難 要記起
經得過試鍊鍊便便完美

Cuz I'll be with you I'll be with you
年年月幸福過往後這一世
白髮相織終廝守到底
這一世 I'll be with you
執手見見証 今生今世
一起老去 都不放低

呢首係RegenC X陳鍵鋒-<與你同在> 嘅粵語版
利申:唔係鏡粉

一般般。。。。    鄭融音樂路線真係搞唔清楚

首歌好普通...仲差以前的K歌..
究竟鄭融要點做落去
如果下一首都係咁既K歌, 真係好模糊好冇定位

同隔離"花季 - 雨僑"撞type, 仲同班底
花季好聽好多

同隔離"花季 - 雨僑"撞type, 仲同班底
花季好聽好多
721AXA 發表於 2017-7-23 14:20

同一時間出兩首差唔多style嘅歌係咩概念同意花季好聽啲...但應該得美融首歌上到四台

btw美融啲低音唱到都舊舊....不了

句淆B with U唱得好難聽

首歌其實聽多咗 仲可以 不過真係認同上邊有人講嘅 steph宜家形象好模糊
無力將天氣逆轉。

偶像派女星傭傭派歌 !!!
震撼成個東南亞樂壇

哎= =終於都出新歌了。。。開心

派台日期: 2016-7-20

好掛住例如四季呢d高質k歌

作詞: 鄭融
以為 韋雄 消失了

作詞: 鄭融
以為 韋雄 消失了
阿mark 發表於 2017-7-24 17:20

佢係咪就係作左嗰兩句英文?

第二段主歌到副歌忽然間亂入好多合成器好亂

美傭琴晚 fb live好好聽
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

點解隻歌咁差都仲有咁多五分
老老實實 傭傭出番快歌算啦
呢隻都算係佢其中一隻最差既派台歌

點解隻歌咁差都仲有咁多五分
老老實實 傭傭出番快歌算啦
呢隻都算係佢其中一隻最差既派台歌 ...
-Prince- 發表於 2017-7-25 22:58

鬼叫紅的終生學習,紅落燈,東京百貨,非凡人生,健康教育全部慢歌

偶像派女星傭傭派歌 !!!
震撼成個東南亞樂壇
bagfgfcde 發表於 2017-7-23 19:37

美醜係偶像實力派囉homo

其實ok喎
唔係超班,但過得去
不過唔講以為又wyman填詞,又他嗎吧化

REGEN版已經難聽佢唱得仲難聽LOL

鄭融都咁多鐵粉。。。。。。

幾好 4分

評分人數

愈loop愈好聽
但感覺好快會悶
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

呢首係RegenC X陳鍵鋒- 嘅粵語版
tom 發表於 2017-7-23 11:24

個source 偏到同習慣愛你有得揮
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

個youtube MV block左?

個youtube MV block左?
dicksonkwok 發表於 23/8/2017 13:02

這部影片含有WMG的版權內容,版權擁有者已因版權因素在您的國家/地區封鎖此影片。

原來首歌係劇歌
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D