返回列表 發帖

[結果]CM會員共和榜: 2017年度我最喜愛的歌曲第二季季選

日期: 2017年7月28日 (星期五)
時間: 21:30
主持: kwanie

話咁快嚟到第二季季選
又會有邊五首歌可以殺入總選呢
希望各位會員星期五晚會入嚟支持啦~!

候選歌曲名單:
AGA - 3AM (Ft. Ghost Style)
Fabel - 安多酚
Gin Lee - 空姐
Mr. - 不屈
Robynn & Kendy - 無敵
RubberBand - 老人與海
RubberBand / Yellow! - 一生青春
Serrini - 放棄治療
Supper Moment - 說再見了吧
Yan Ting - 小姐你好
王菀之 - 突然一生人
王嘉儀 - 愁滋味
余春嬌 - 余春嬌
岑寧兒 - 剎那的烏托邦
周柏豪 - 近在千里 (Ft. 衛蘭)
林欣彤 - 奇怪
林奕匡 - 查無此字
秦馨敏 - 我的燦爛
側田 - 不經不覺
連詩雅 - 不意外的意外
郭頂 - 淒美地
陳柏宇 - 行屍走肉
陳綺貞 - 我喜歡上你時的內心活動
陳蕾 - 出走
麥浚龍 - 人渣
麥浚龍 - 禽獸
楊智遠 - 我寫了很多字,卻得不到一個人
葛仲珊 - 就改天
達明一派 - 1+4=14
衛蘭 - 一格格
鄧小巧 - 兩溝
黎曉陽 - I Will Be Alright
盧凱彤 - 之所以是你我
盧凱彤 - 翻牆
鍾舒漫 - 小碎步
關楚耀 - 死亡之吻

嘩竟然請到KL.........
而家共和榜主係咪每人都要輪流做次MC
BTW, 只會支持:
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

上次唔記得入場, 希望今次記得啦
3AM千祈唔好輸俾蘭格格
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

支持 KL
淒美地加油

嘩竟然請到KL.........
而家共和榜主係咪每人都要輪流做次MC
BTW, 只會支持:
dongbb2332 發表於 2017-7-25 21:01

可以咁講
但都要有榜主有興趣先

小道消息話衞蘭大熱倒灶
Happy and Blessed.

3AM完勝
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

力燈:
衫AM
格格
精液
酒肉
奇怪
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

好期待KL既主持

支持一格格包尾
投左一首告別樂壇之作 另外四首歌手單位都有英文字because I don't have to copy & paste too many words I can just type them out
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

估唔到KL會主持
希望Siu Yuen同郭頂爆冷

希望大家星期五得閒入黎g持下啦

希望大家星期五得閒入黎g持下啦
kwanie 發表於 2017-7-25 22:45

七百萬個g持

支持一格格
反對容祖兒
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

支持Come With Me

希望準時開場
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

hello hello
我們的總和

入場

here we go
week13

歡迎咁多位支持CM會員共和榜: 2017 年度我最喜愛的歌曲第二季季選
響今年第十四星期至第二十六星期既CM會員共和榜上過榜
而響之前既季選未入前五,合共 36 首歌曲先可以入選今次既選舉
第一季季選合共有六首歌拎到年尾我最喜愛的歌曲候選資格
又不如睇下第二季又有咩歌可以比大家年尾投一投票喇啵
事不宜遲即刻開始公佈結果~

CM 會員共和榜: 2017 年度第二季我最喜愛的歌曲
第五位

人一生總會經歷唔同既階段,
有高有低有得有失,
拉埋天窗開花結果
係好多人一生中既轉捩點之一
呢位歌手亦唔例外
結婚之後繼續佢既演藝事業
而且今年個勢頭仲幾好添
佢係邊個?
聽完第一季既第一位返黎開估

支持Come With Me
hehehaha 發表於 2017-7-26 02:36

場外點票第一
Happy and Blessed.

一黎就肥婆,我都係去個廁所先

嚇得我以為做咩又驗傷

等我飲埋杯新地樂先啦

有人話結婚既女人最幸福
佢? 梗係幸福啦
有老公有寶貝仔仲有佢既歌影事業
(最近仲搬埋喊晒口既伯母出黎添)
恭喜晒幸福得不敢相信既女人
余。春。嬌。

第五位: 余春嬌 - 余春嬌 (得票 25)
作曲: 林家謙
填詞: 黃偉文
編曲: 周錫漢 / 黃兆銘
監製: 王雙駿

第四位
其實人大左係咪一定要落葉歸根
係咪一定要結婚生仔
一定要好似余春嬌咁幸福
一定要跟從個個都行緊果一套先
響人人都係判官既年代
有d 人安於現狀
但係佢反而拋棄一d 固有既模式
嘗試為人生寫下新一頁

嬅粉又出動

就正如著名MK 組合 BOP (aka天堂鳥)
首本名曲登陸太陽話齋
「豁 豁出去~ 前行漫無邊際!!」
佢就真係打破規例喇
由大公司出走
今年第一plug 整首硬野
成功殺出重圍,第四位係佢喇

第四位: 奇怪 - 林欣彤 (得票 26)
作曲: 王雙駿
填詞: 陳詠謙
編曲: 王雙駿
監製: 王雙駿

第三位
呢幾年首首歌都叫你唔好隨波逐流
唔好怕人地眼光,做自己想做既事
最主要原因都係想人盡興
人生無常 禍與福你又點躲得過姐
人生苦短 最緊要活在當下
要領悟到呢番道理
一定領教過唔少先得既

mag

一格格!
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

響佢哋事業如日方中之際
一位對佢哋極為重要既人離開左佢地
沉澱過後
用一首歌送走呢個咁重要既人
用一首歌去鞏固佢地既形象、風格與及地位
有請我地既新 Beyond 出場。

第三位: 說再見了吧 - Supper Moment (得票 30)
作曲: Supper Moment
填詞: Supper Moment
編曲: Supper Moment / Adrian Chan / 王雙駿
監製: Adrian Chan / 王雙駿

休息一陣轉頭返黎一二位

暫時中兩首

第二位

好喇 Fake 夠未先
黎到呢個位置點都輪到佢啦
一首極之上乘既唱作作品
一首連吹神都讚好既歌曲
恭喜呢位環球女歌手。

一格格冇喇 冇喇

一首好既歌
唔需要MIX 到天花龍鳳
唔需要唱到好盡好大力
唔需要個Range 闊到人地聽到你嘩嘩聲
而家做音樂要既係真摯、動容同埋共鳴
今年一連有兩首備受好評既作品
第一首響呢度

第二位: 突然一生人 - 王菀之 (得票 36)

作曲: 王菀之
填詞: 林夕
編曲: 馮翰銘
監製: 馮翰銘

支持一格格
支持蕙蘭

第一位

第一季既得票唔高亦都較為平均,
暗示第一D 季歌其實麻麻啦
黎到第二季出現唔少大家一致認同既歌
今季既第一位
唔似得上季咁榜上成績麻麻但係大眾投票勝出
佢係共和非共和以及一眾會員選出黎既冠軍
恭喜晒 :D

3MM
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

個tag做咩串人
我們的總和

呢首歌可以話係第二季既大贏家
拎住共和榜六冠在手
相信年尾都會見到佢架啦下話
今季冠軍得票有57 票
亦都反映佢受到全CM 會員既喜愛程度喇
希望下半年繼續有唔少既好歌帶比大家
再一次恭喜晒美迦~

第一位: 3AM - AGA (得票 57)

作曲: AGA
填詞: 陳詠謙 (Rap: Ghost Style)
編曲: 波多野裕介
監製: 舒文

蘭B

衫AM 亳不懷疑
week13

個tag做咩串人
Wonders 發表於 28/7/2017 21:58
本節目只反映節目主持人或參與節目人士之個人意見並不代表CM會員共和榜立場。

BABY DON'T U ASK ME WHY~~~
多謝咁多位收睇 ~ 係咁啦 BYEBYE
轉頭有我地版主公佈票數結果,密切留意喇

唔該晒KL幫我地公佈今季結果
晏啲會公佈整個賽果

可以講聲恭喜嘅係,今季冇歌得零票

中3首

恭喜真一姐

做馬, 竟然無一枯枯!!!

估唔到有阿嬌
個個嬅粉都投 唔通個個嬅粉都想投咩

NO DICK又入唔到
係咪眾多既hehe會員都變直?
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

98人投票,3am 得57票.
即係有4成會員係唔中意3am呢首歌...

98人投票,3am 得57票.
即係有4成會員係唔中意3am呢首歌...
on07111 發表於 2017-7-28 22:48

利申冇投衫AM
week13