返回列表 發帖

[Sep/2017] 我只不過是江若琳演唱會

演出名稱 :  我只不過是江若琳演唱會
演出日期 :  2017年9月9日及10日 (星期六及日)
演出地點 :  九龍灣國際展貿中心三樓展貿廳2
演出時間 :  晚上8時15分
票價 :  $580 / $480 / $280

門票將於8月1日起在Cityline及通利琴行公開發售

Source: 江若琳 facebook

成件事都有心
美立美漫真係好慘
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

支持SHOW YOU

有啲興趣,唱返0708年嗰堆k歌+show you已經夠

展貿廳開

利申:淨係去過九展地下個hall/starhall
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Cocert個名好美漫隻碟
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

支持!
啲贊助商 好似好艱辛先搵到返黎咁  
係咪即係類似 Shiga 同 鍾嘉欣 之前開 show 個場
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

點解個英文名唔叫 I'M JUST 若琳

支持SHOW YOU
kwanie 發表於 2017-7-30 00:20

你講完即刻搵返黎聽, 都仲覺得好好聽

個場可以坐幾多人?
舞來舞去 不日內開始錄音。

個場可以坐幾多人?
黃家正 發表於 30/7/2017 05:40

https://www.kitec.com.hk/tchi/floor_rotunda.html

成件事都有心
美立美漫真係好慘
帥小寶` 發表於 2017-7-30 00:16

果2個仲要係英皇都無任何十週年活動

有平飛會入場 g 持下佢
好想同佢合唱傷情路

佢2017回歸樂壇d歌都冇乜人識
唔知銷情會點呢
利申:唔係鏡粉

是愛囉皇煎生海上全力支持
有無機會邦潤蕭上返台唱歌

Poster靚囉唔該
雖然啲色tone好instagram啲filter
但好自然唔係啲奇奇怪怪concept

如果有跳樓霏都應該會買
想聽三台冠Show you嘅live
重有傷情路同錯愛

想去不過太窮最近...想聽距唱錯愛

poster 唔知點解好似有D懷舊feel

是愛囉皇煎生海上全力支持
有無機會邦潤蕭上返台唱歌

Frankiekiekie 發表於 2017-7-30 10:04

Oscar隻正solo EP都有十年

有興趣, 不過咁遲先賣飛去唔去得曬

上次去唔到,今次去哂2晚
人大了珍惜今次不可有下次

卓悅會唔會有派飛?

Oscar隻正solo EP都有十年
hehehaha 發表於 2017-7-30 12:12

愛邦潤蕭靚聲
Bliss隻碟其實好正

其實佢唱得算幾好,
10年果個我都有去

得10號得閒,
唸緊睇佢定睇連融好

會唔會搵周慧敏合唱新歌?

卓悅會唔會有派飛?
on07111 發表於 2017-7-30 16:02

去食生煎包有無飛派?

必去!等好耐了!

9號睇江ling , 十號睇連蓉
但江ling公售啲位真心買唔落手
等特價飛算數

今晚睇

今晚睇 +1希望佢唱 愛你還是愛美 撒嬌 感動自己 布瓜的世界 夢境日和 太早

問現場觀眾 上座率如何?
舞來舞去 不日內開始錄音。

問現場觀眾 上座率如何?
黃家正 發表於 2017-9-9 20:14

20:15 45-55%

Rundown

1. Blowing the wind
2. 最好的時光
3.撒嬌
4.夢境日和
5.傻豬
6.Show You
7.無人完美 - 嘉賓 I Love u boyz
8.傷情路
9.錯愛
10.旁觀者傷
11.感動自己
12.手掌印
13. Medley: 寵物+六天+彌敦道+對我有感覺+I Miss You+給自己的信
14.背上的肖像 (男友oscar的歌)
15.One & Only (江若琳+Oscar)
16.思念做宵夜
17.有種愛
18.天空之樹
19.你給我力量
20.我只不過是我
Encore
21.鬥氣
22.???????(嘉賓杜汶澤)
23.小燈塔
24.大步喊過

(完)

中間位反而多少少空位,成個場唔算勁多吉位

夢境日和咁上下名既果隻歌點解會揾dancer跳d唔係咁夾既舞- -

07新人medley好正喎!!

2253完騷
比想像中唱得少歌 有啲想聽嘅都無唱 sad

2253完騷
比想像中唱得少歌 有啲想聽嘅都無唱 sad
samxdxd 發表於 2017-9-9 22:58

你不在了 愛你還是愛美 眼淚無用 大眼睛 全部冇曬

最想聽變走他

本身被迫去睇,但出奇地個live唔錯,只係佢d歌我麻麻

Rundown

1. Blowing the wind
2. 最好的時光
3.撒嬌
4.夢境日和
5.傻豬
6.Show You
7.無人完美 - 嘉賓 I  ...
samxdxd 發表於 2017-9-9 20:34

淨係想聽SHOW YOU 同07新人首串燒

本身被迫去睇,但出奇地個live唔錯,只係佢d歌我麻麻
joshua 發表於 2017-9-9 23:42

佢唱live不嬲都ok既,氣息穩定過同年出道既鍾舒漫,係啲尾音收得急左少少姐

想聽07串燒

淨係想聽SHOW YOU 同07新人首串燒
Kyle_ 發表於 2017-9-9 23:51

可惜show you比佢搞到鬼五馬六,明明有個招牌手勢佢唔做,變左拎住個搖鼓係度fing...
同埋傻豬落台掟生煎包都令人無言,鬥氣握手位都亂糟糟咁,其實個騷都叫做ok既,前面出曬舊歌sell回憶,後面就sell自強同溫情

首場唱live 狀態幾好 都好冷靜 無喊
07新人Video 接 Medley 幾好
思念做宵夜 啲尾音 好似刻意唱短啲咁
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

可惜show you比佢搞到鬼五馬六,明明有個招牌手勢佢唔做,變左拎住個搖鼓係度fing...
同埋傻豬落台掟生煎 ...
stephybest 發表於 2017-9-10 00:00

跳返原本隻舞咪好lor,佢今場狀態幾好

想聽07串燒
帥小寶` 發表於 2017-9-9 23:57

每隻歌唱幾句咁lor

07新人medley!!
利申:唔係鏡粉

搵左07班新人拍片幾有心思

搵左07班新人拍片幾有心思
stephybest 發表於 2017-9-10 12:00

又幾正幾感動WOR

在youtube睇番演唱會d片, 發覺佢都幾勁, 之前經歷咁多野都捱得過

https://www.youtube.com/watch?v=FsLMK3FrdBg