返回列表 發帖

各大流行榜@2017/08/05

TVB勁歌金榜@2017/08/05
RK LW Songs       Signers
01 04 陪著你走  譚嘉儀 / 王浩信
02 10 長相廝守  ToNick
03 05 愛近在眼前 何雁詩
04 06 心眼    王浩信
05 07 我不歸去  譚嘉儀
06 08 朋友身份  胡鴻鈞
07 09 陽光小姐  糖妹
08 NE 習慣愛你  泳兒
09 NE 傷心到變形 吳業坤
10 NE 靈魂進化  C AllStar

903 專業推介@2017/08/05
RK  LW Songs           Singers
01  11  根            許廷鏗 feat. 2868
02  04  靈感床          Supper Moment
03  12  惡女           顏卓靈
04  05  Mr. Weather Man      黎曉陽
05  06  Come With Me        吳雨霏
06  03  傷心到變形        吳業坤
07  08  霸氣情歌         陳柏宇
08  07  失魂記          李克勤
09  10  愛不曾遺忘任何人     王菀之
10  09  和每天講再見       Gin Lee
11  ne  有淚多好         林奕匡
12  14  閃先           洪卓立
13  ne  I'll Be With You         鄭融
14  20  安全感          JW
15  18  時間做證         陳曉東
16  17  分過手請舉手       秦馨敏
17  ne  I Don't Know, I Don't Care  衛蘭
18  15  吃定我          AGA
19  01  披風           陳奕迅
20  19  古董車          羅力威

中文歌曲龍虎榜@2017/07/29
RK  LW Songs      Singers
01  02  當自強      Dear Jane / JW
02  04  不經不覺     側田
03  06  冒雨       小肥
04  07  霸氣情歌     陳柏宇
05  01  根        許廷鏗 feat. 2868
06  11  傷心到變形    吳業坤
07  03  失約       Twins
08  17  出走       陳蕾
09  13  分過手請舉手   秦馨敏
10  16  和每天講再見   Gin Lee
11  12  朦朧夜雨裡    蘇永康
12  20  朋友身份     胡鴻鈞
13  05  奇怪       林欣彤
14  10  披風       陳奕迅
15  re  靈魂進化      C AllStar
16  ne  靈感床      Supper Moment
17  19  惡女       顏卓靈
18  ne  Mr. Weather Man  黎曉陽
19  ne  沈睡啟示錄    夏韶聲
20  ne  安全感      JW

新城勁爆本地榜@2017/08/05
RK  LW Songs              Singers
01  07  失魂記               李克勤
02  04  和每天講再見           Gin Lee
03  12  打不死                          沈震軒
04  05  小碎步               鍾舒漫
05  17  閃先                             洪卓立
06  08  Come with Me          吳雨霏
07  10  霸氣情歌                       陳柏宇
08  11  Mr. Weather Man          黎曉陽
09  13  找藉口是失敗者的習慣     未能接通
10  16  朋友身份                       胡鴻鈞
11  15  現任朋友                       JC
12  06  一格格               衛蘭
13  NE  傷心到變形                    吳業坤
14  19  吃定我                          AGA
15  NE  習慣愛你                       泳兒
16  18  You're My Everything    黃意雅
17  NE  有淚多好                       林奕匡
18  NE  藍血人                          許廷鏗
19  20  Keep住你團火                Dear Jane
20  NE  靈感床                          Supper moment

長相廝守10>02 =.=
SSN Chart (18 Aug)  新歌「我的志願」 (24 Jun)
1. 藍 血 人 (1 Week No.1) - 許 廷 鏗
2. 和 每 天 講 再 見 - Gin Lee
3. 霸 氣 情 歌 - 陳 柏 宇

鬥左年幾先煲新聞?
HOTMAN's Music Picks Week9
1        1+4=14           達 明 一 派        48       
2        人 渣                   麥 浚 龍                26
3        裸 體 早 餐           鄭 秀 文                13

鬥左年幾先煲新聞?
HOTMAN 發表於 2017-8-7 01:23

我覺得最好笑話AGA想係紅館開show。
AD的Top 3:
1. 《一格格》
2. 《吃定我》
3. 《和每天講再見》

Aga如果唔續約環球 可以去邊?
誰還未覺醒?
Do you hear the people sing?

黃家正 發表於 2017-8-7 04:45

自立門戶?定英皇?
如果我擁有海

自立門戶?定英皇?
kenneth 發表於 2017-8-7 07:11

去英皇會否變成泳兒2.0? 又要改歌路,又要行性感路線, 諗起都頭痛.

自立門戶?定英皇?

我寧願佢自立門戶

AGA唔續約好有機會係舒文簽晒佢份經理人約再做獨立歌手
真係想像唔到如果簽左其他公司會點

angelicdestiny 發表於 2017-8-7 03:34

JW都開到點解佢唔得 lol
睇完天后個拎獎論
好心平時就唔好講到為左守業又背後團隊又公司
個發獎姣樣完全係表露無遺
(By H會員)

angelicdestiny 發表於 2017-8-7 03:34

點解好笑呢?至少AGA 開兩場麥花臣都賣得好

定係你覺得AGA 唱LIVE 的能力未夠開紅館呢?

定係你覺得AGA 唱LIVE 的能力未夠開紅館呢? ...
lblemon 發表於 2017-8-7 11:35

aga 努力儲下歌 應該不久可以開

點解咁講呢, 佢D歌多人聽喎

jeremyc 發表於 2017-8-7 09:20

英皇唔會要AGA。覺得英皇的目標有兩種:一種係唱LIVE唔錯的,一種係外型勁好的。AGA 兩種都唔係。

标题

佢啲live 認真唔聽得

佢啲live 認真唔聽得
moxy 發表於 2017-8-7 12:19

算係好左
IG:kfmusichk
FB:Kfmusic
無厘頭的音樂點評

靈感床 2>2
係咪至尊歌mode黎

女歌手轉會去英皇要幾無得揀先會咁做
邊個聰明講埋d 咁既野
請 Glory Hunter 走開。
獎 - Music Awards 2016 (14/01/2017) 得獎名單
榜 - Music Picks Week 33 (19/08/2017)
1. Let's Say - 方皓玟|2. 愛不曾遺忘任何人 - 王菀之|3. 和每天講再見 - 李幸倪

靈感床 2>2
係咪至尊歌mode黎
hehehaha 發表於 2017-8-7 12:28

IDKIDC急剎,即係903唔比死位住,繼續播
無厘頭的音樂點評

咁我覺得最好笑話gin lee想係紅館開show。

碟又賣得好過gin,歌又受歡迎過gin, 樣又唔差得gin, 人氣又高過gin, 作曲又多過gin
黎瑞恩,楊千嬅,泳兒,CAllStar,AGA
容祖兒,方晧玟,連詩雅,SuperGirls,GinLee

星娛樂星娛樂最適合獨立歌手
又有能力幫歌手開紅館
又有票源支持拎最女

自立門戶?定英皇?

泳兒都唔識捧,簽咁多女歌星把x?

JW都開到點解佢唔得 lol
fifty1205 發表於 2017-8-7 10:51

shine都開到點解佢唔得 lol

定係你覺得AGA 唱LIVE 的能力未夠開紅館呢? ...
lblemon 發表於 2017-8-7 11:35

咁Twins呢世都唔應該係紅館開show

RB出歌《撐得住》
無厘頭的音樂點評

JW紅館開一場都未必full啦
個陣佢starhall同美月巴銷情一樣差喎
真係唔知哪來的自信...
冠軍歌 Let's Say - 方皓玟
亞軍歌 惡女 - 顏卓靈
季軍歌 霸氣情歌 - 陳柏宇 [ week 33 ]

真係唔知哪來的自信... ...
Lewis 發表於 2017-8-7 13:10

JW hit歌得個2,3首到時咪又係唱人地d歌
無厘頭的音樂點評

Lewis 發表於 7/8/2017 13:10
可能都係財技黎姐
紅館開一場d cost 貴到
請 Glory Hunter 走開。
獎 - Music Awards 2016 (14/01/2017) 得獎名單
榜 - Music Picks Week 33 (19/08/2017)
1. Let's Say - 方皓玟|2. 愛不曾遺忘任何人 - 王菀之|3. 和每天講再見 - 李幸倪

又翻唱歌

呂珊拎最受歡迎女歌星啦

Gin Lee無啦啦幫AGA tag 歌

果時仲要食住矛盾三部曲條水都賣成咁,依家d歌愈出愈dup, 開紅館真係哪來的自信
My top favourite songs in 2016:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12341&pid=964517

我都係欣賞ginlee多d,aga嘅曲大多数真系唔中意,觉得好闷,live又劲惊悚,叱咤嗰次《一》真係心有余悸,同埋论样都系ginlee更好。

做歌手,我觉得live能力係根本。

我都係欣賞ginlee多d,aga嘅曲大多数真系唔中意,觉得好闷,live又劲惊悚,叱咤嗰次《一》真係心有余悸,同 ...
teennum1 發表於 2017-8-7 14:20

咁你去鍾意鄧小巧啦
唱功咁勁

佢條仔有錢呀嘛,你地擔心乜姐

無厘頭的音樂點評

我都係欣賞ginlee多d,aga嘅曲大多数真系唔中意,觉得好闷,live又劲惊悚,叱咤嗰次《一》真係心有余悸,同 ...
teennum1 發表於 2017-8-7 14:20

Aga 曲風悶?悶得過GinLee? 哈哈

熊君高位上wor
無厘頭的音樂點評

果時仲要食住矛盾三部曲條水都賣成咁,依家d歌愈出愈dup, 開紅館真係哪來的自信 ...
kayzzz 發表於 2017-8-7 13:48

即食K歌安全感又hit唔到,my tale 又賣得咁差
佢開紅館分分鐘仲衰過坤哥
睇完天后個拎獎論
好心平時就唔好講到為左守業又背後團隊又公司
個發獎姣樣完全係表露無遺
(By H會員)

Sophy IG post 咗張 給男神的面書 既 Cover Art
係咪姐係話首歌會派
全女班 W30 01 奇怪 02 吃定我 03 和每天講再見

Sophy IG post 咗張 給男神的面書 既 Cover Art
係咪姐係話首歌會派
616.1314 發表於 2017-8-7 16:29

開心。。
希望mv搵個男神去拍
唔好係停哼))
Cool Music Hot Hits 100 Vol.59 20/7/2017
#1 3AM [15 weeks at #1]
#2 Come With Me
#3 小碎步

格格出歌wyman詞
無厘頭的音樂點評

開心。。
希望mv搵個男神去拍
唔好係停哼))
jose 發表於 2017-8-7 16:47
林奕匡

格格出歌wyman詞
Kfmusic 發表於 2017-8-7 17:42
邊個格格?
任我行 失憶蝴蝶

邊個格格?
remus 發表於 2017-8-7 17:54

閻奕格出廣東歌
無厘頭的音樂點評

回復 42# Kfmusic

還珠格格蝦頭?
誰還未覺醒?
Do you hear the people sing?

閻奕格出廣東歌
Kfmusic 發表於 2017-8-7 17:56

她也叫janice。。。。。。。

她也叫janice。。。。。。。
ting 發表於 2017-8-7 18:24

突破盲腸
39. 不清 不楚 不經 不覺
Week34
1ComeWithMe2愛不曾遺忘任何人3閃先

JW開紅館會唔會賣得3成飛, 派7成?

真心到AGA 同GINLEE都未到佢
CM近排好多小學雞

楊千嬅開始錄歌