返回列表 發帖

環球大地震「 Aga擺明唔妥Gin Lee 」

就算係同公司,Aga同Gin Lee都要差唔多時間派新歌上台,自己人打自己人,為咗唔輸得,Aga更加講明要早過Gin一星期派台,搶頭啖湯
嗱!Aga呢首《3am》,就成功攞晒幾個榜嘅冠軍,真係快人一步,理想達到!因為Aga嘅經理人合約,係環球同音樂人舒文共同持有,合約出年就滿㗎嘞,經理人舒文就多次同環球高層Duncan拉鋸。
咁係歌手都睇重年底嘅樂壇頒獎禮,Aga都唔例外,對啲獎項虎視眈眈,其中嘅續約條件,就係要求環球要全力幫Aga揮獎,獎項更一定要多過Gin Lee,先至肯續約
一路睇住Gin Lee嚟打,知道環球出年會幫Gin Lee喺紅館開騷,Aga又死跟,一樣要環球幫佢開紅館騷。咁搞法,如果出年又撞埋一齊開騷,真係有排鬥嘞!

link:
http://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20170806/536715

廷伸閱讀

Aga同Gin Lee上年先合唱完《獨一無二》,表面好啱key,但原來係面和心不和,為爭上位暗地鬥餐死,知道Gin有校長出力撐,Aga亦搵晒機會埋Eason同吳雨霏堆,幫佢哋寫歌,可以黐到實!
呢幾年成日出戰內地歌唱比賽嘅Gin Lee,好似喺《中國之星》就俾評判憶蓮大讚,唱功獲肯定,之但係近期同公司嘅Aga,亦因為同樣唱得,火速冒起。
同爭一個餅,兩個近排就各自埋堆搵人撐,有校長錫到燶嘅Gin Lee,更加被點名做內地巡唱嘉賓,而劉美君之前喺訪問度,亦都大讚Gin唱功無得頂,係佢好欣賞嘅新一輩女歌手。
唔俾Gin Lee專美,Aga就寫歌冧掂咗Eason同吳雨霏,原來Aga經理人舒文,係Eason唔少歌嘅監製,Aga好多機會可以黐埋Eason。
之前有講話Gin Lee威脅到停工嘅Kary,唔知係咪咁啱咁橋,Aga之前幫過Kary寫歌,Kary就好錫Aga嘞!上星期復出喺東莞開演唱會,仲搵師妹Aga做嘉賓。

link:
http://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20170806/536187

Kary fans會全力支持江海迦
.奉愛之名 非愛不可.

想知舒文點諗
話曬gin lee都(曾經)係佢愛將, 雖然近年Eric kwok多同gin lee合作
不過如果真係一山不能藏二虎, AGA同舒文自立門户都未嘗唔係一件好事
WYTV Music Chart (Week 50)
Speechless

其實覺得單野幾流
不過有新聞講下都係好事
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 51
1. 觸景傷城 2.可惜你是個人 3.閱後即焚

唔知環球俾左幾多錢出新聞呢
完全冇爆點, 好求其, 係做就做大D la

點谷都唔會紅,不如環球谷翻Kary好鬼過啦

阿mark 發表於 8/8/2017 17:21

講緊邊個

蛋蛋洗唔洗又做下新聞?
主角換左泳兒同Sherman呀
不過一定無咁多反應lol
泳兒飾演Gin Lee,痴實軒仔
Sherman飾演Aga,痴實美祖

蛋蛋洗唔洗又做下新聞?
Sherm ...
Wing1211 發表於 2017-8-8 17:38

軒仔=老譚? 美祖=美君?
IG:kfmusichk
FB:Kfmusic
無厘頭的音樂點評

蛋蛋洗唔洗又做下新聞?
Sherm ...
Wing1211 發表於 2017-8-8 17:38

EEG大地震「 祖兒擺明唔妥泳兒 」
華納大地震「 Janice擺明唔妥Jill 」
Sony大地震「 林奕匡擺明唔妥陳柏宇 」
寰亞大地震「 千嬅擺明唔妥王菀之 」
星娛樂大地震「 吳業坤擺明唔妥欣宜 」
Sunny Idea大地震「 JW擺明唔妥關楚耀 」

如果係cm一姐就話好似尼馬出走咁
但依家擺明似兩名後備球員扭計啫
地乜鬼震吖

擺明係ginlee今年冇咩新聞格硬做出黎出悶歌就預左冇人理

_ _ 為何要跟你對分
40. 目光太多的派對 誰自尊心不懂應對
Week51
1到此一遊2BabyStop3神把眼淚都留給了人

_ _ 為何要跟你對分
b01091018 發表於 2017-8-8 17:59

一姐
IG:kfmusichk
FB:Kfmusic
無厘頭的音樂點評

回復 8# XYZZY

兩個都谷唔紅

唔知係咪真,如果係佢都幾大口氣

Sony大地震「 林奕匡擺明唔妥陳柏宇 」
寰亞大地震「 千嬅擺明唔妥王菀之 」
星娛樂大地震「 吳業坤擺明唔妥欣宜 」
Sunny Idea大地震「 JW擺明唔妥關楚耀 」
hehehaha 發表於 2017-8-8 17:44

一定唔會有人寫,係人都知美瑞同美彎關係好好

唯恐樂壇不亂既我表示開心
希望真係有心病 去到想對方死先既地步 然後十幾年後會和好返

講真環球一姐不嬲係自信霏
其他個啲2打6就行開啦
冠軍歌 在天之靈 - 周國賢
亞軍歌 大丈夫 - Supper Moment
季軍歌 咖啡因萬歲 - 側田 [ week 50 ]

唯恐樂壇不亂既我表示開心
希望真係有心病 去到想對方死先既地步 然後十幾年後會和好返 ...
JasOh103 發表於 2017-8-8 18:36

歌手要有顆爭上位既心先會出到好作品。

參考Fa/Kelly/Joey etc

啲垃圾可唔可以場學識讀美迦個名先做娛記

Sony大地震「 林奕匡擺明唔妥陳柏 ...
呢個唔成立。
Janice 擺到明最疼錫Jill 啦
我唱歌不感動吧 我唱歌不催淚吧
內心的掙扎 殘留歌中聽見嗎.....
姑且體貼到我竭力地為你聲沙

呢個唔成立。
Janice 擺到明最疼錫Jill 啦
dom 發表於 2017-8-8 20:07

咁都無人prove到「 Aga擺明唔妥Gin Lee 」ga喎
但舒文唔妥Duncan似d囉

又黎千千蝦蛟o個招?

咁一開始aga又同gin lee合唱一加一?
環球逼佢?

佢地無合唱的話好多人都唔記得gin lee了

紅館有期留番俾kary好過啦!gin lee aga去做下嘉賓就話jer
誰還未覺醒?
Do you hear the people sing?

咁一開始aga又同gin lee合唱一加一?
環球逼佢?
on07111 發表於 2017-8-8 20:59

應該係舒文's idea. 舒文之前監製過 Gin Lee's 十年如當日, 今天終於一人回家, 我不是你的觀賞魚, 我說 & 編監 Falling & GT.

Gin Lee 唱一加一時未簽環球.

Sick of hearing about AGA vs Gin Lee. Why not AGA & Gin Lee 一齊開紅館 with 嘉賓 Alan Tam, Prudence Liew & Kary Ng?
上週粵語冠軍歌:《奉愛之名》吳雨霏
上週國語冠軍歌:《獨處》陳珊妮
http://boy4dudes.tumblr.com/ for Girl Power Charts

仲爭咩鬼一姐,實力霏先至係環球一姐。
唔駛出黎上電台節目做show宣傳都有商台力谷。呢D 先係一姐風範
舒文同英皇一姐咁friend, 過檔英皇應該可以會放Aga 一條生路。
我唱歌不感動吧 我唱歌不催淚吧
內心的掙扎 殘留歌中聽見嗎.....
姑且體貼到我竭力地為你聲沙

阿mark 發表於 2017-8-8 17:21

呢個咪一樣係KARY 既寫照, 谷左N次都係二線, 係得CM 紅, 有鬼用咩

邊關事
3AM 早定遲都係會 HIT 過空姐

欣宜嘅出現係咪都地震啦

應該係舒文's idea. 舒文之前監製過 Gin Lee's 十年如當日, 今天終於一人回家, 我不是你的觀賞魚, 我說 & ...
boy4dudes 發表於 2017-8-8 21:13

唔怪得Gin Lee冇哂舒文d歌
但佢舊年女銀都有多謝舒文

我覺得佢把聲係適合舒文做
典型聲底厚, 嗌得, 如果做容祖兒式即食K歌實掂
SSN Chart (15 Dec)  新歌「沒有你 我甚麼都不是」 (30 Oct)
1. 強 迫 症 進 行 曲 (1 Week No.1) - 許 廷 鏗
2. 奉 愛 之 名 - 吳 雨 霏
3. 假 使 世 界 原 來 不 像 你 預 期 - 方 皓 玟

欣宜嘅出現係咪都地震啦
harryharry 發表於 8/8/2017 22:04
#八月mean霸
唱作人五強已更新
獎 - Music Awards 2016 (14/01/2017) 得獎名單
榜 - Music Picks Week 50 (16/12/2017)
1. 可惜你是個人 - 鄧小巧|2. 假使世界原來不像你預期 - 方皓玟|3. 我本無罪 - 關菊英

欣宜嘅出現係咪都地震啦
harryharry 發表於 2017-8-8 22:04

Pun言提名

痴埋舒老闆咪又搞到香港榜彈到本地歌手一棟都無 (笑)
唱作人五強已更新
獎 - Music Awards 2016 (14/01/2017) 得獎名單
榜 - Music Picks Week 50 (16/12/2017)
1. 可惜你是個人 - 鄧小巧|2. 假使世界原來不像你預期 - 方皓玟|3. 我本無罪 - 關菊英

其實寫成係北京環球果邊既蔡健雅唔妥吳雨霏唱衰佢首陌生人會唔會更加吸引????
反正都係做新聞 不如做大啲

who caresand 美祖洗唔妥佢?

似係用呢單新聞話比大家聽 AGA 同 GIN 下年都有紅館 SHOW
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

唔知當事人有咩回應呢
HotCha C AllStar Stephy Shiga

欣宜嘅出現係咪都地震啦
harryharry 發表於 2017-8-8 22:04

9到
30克~

阿mark 發表於 2017-8-8 17:21

同意, 與其谷美迦,不如谷KARY

咁都無人prove到「 Aga擺明唔妥Gin Lee 」ga喎
但舒文唔妥Duncan似d囉
hehehaha 發表於 2017-8-8 20:31

唔係又黎kay 2.0~
之後因為合作唔到提早解約, 舒文自組公司捧aga但最後影都冇埋~

who caresand 美祖洗唔妥佢?
kanxd 發表於 2017-8-8 23:07

美祖心諗我唔洗降lv黎唔妥佢呀lol

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

1 Aug 2017 - 提到Jason好想在紅館開個唱,佢揚言會積極地計劃,但謝絕除衫騷肌,因為「好似做鴨咁!」//
3 Dec 2017 - 練得一身橫練肌肉的陳柏宇當然與歌迷「分享」,但除衫前一刻他安慰自己:「唔好覺得自己好似做鴨咁,脫衣舞都係一種職業!」