返回列表 發帖
舞台效果再睇都係100分
即使係想得太遠 個畫面都係好靚

明明啲錄音聽咗幾十次 現場又睇過三次 到今日重溫 DVD 都仲係覺得咁好睇

最驚喜就係唱咗密友
希望有機會唱full version
當年為咗呢首歌買咗GLOW

YOUTUBE 睇完片, 真係幾正
心郁郁想買
原來好多歌我都識唱 真祖粉
上一次買美祖既碟係BI HEART

好似有幾間唱片鋪賣斷貨

好似有幾間唱片鋪賣斷貨
stephybest 發表於 2017-8-26 13:20

一般咩價位

請問有冇人買了,幾錢?sky music, CD warehouse, HMV...

APM賣哂

回復 157# Hellokitty

Cd warehouse 249 with poster

回復  Hellokitty

Cd warehouse 249 with poster
bchan 發表於 2017-8-26 15:24

沙田Cd warehouse最後2隻早上已經俾我買咗!

無摩登無螢無新貴
【This is MC】澳門見

全日狂loop"真係一個「飲」就知道喎,真係一個音就知道咩歌呀"

請問有冇人買了,幾錢?sky music, CD warehouse, HMV...
Hellokitty 發表於 2017-8-26 14:14

Sky Music $230
CD Warehouse $249
HMV $289
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

HMV $289
616.1314 發表於 2017-8-26 18:22

Sky Music 今次算有良心喎
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Sky Music 今次算有良心喎
l00540 發表於 2017-8-26 18:31

好似話加左價

好似話加左價
newguy 發表於 2017-8-26 21:38

230加到260

230加到260
sunny 發表於 2017-8-26 21:52

信和通常都海鮮價

其實早早D碟會唔會有跳樓價?

無摩登無螢無新貴
lemontea1069 發表於 2017-8-26 03:49 PM

有螢囉
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

好彩第一日買咗 230 ..

好彩第一日買左,$220,最抵

聽完,發覺容祖兒side track好多罐頭k歌,好多都差唔多,唔岩我聽
佢今次把聲靚 ,但好多唔覺得佢有投入首歌,好多時都笑唱

今次個音樂mixing好似好聽左好多?
比起紅館好似好好多
至少後面d編曲聽得好清

好彩第一日買左,$220,最抵
Wing1211 發表於 2017-8-27 11:13

咁平⋯有無poster送?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

上youtube睇左少少,真心幾正
等一等有無Blue ray先買

今次個音樂mixing好似好聽左好多?
比起紅館好似好好多
至少後面d編曲聽得好清 ...
艾石仔 發表於 2017-8-27 12:00

係, 一聽已經好驚喜

明明頭幾場超靚聲, 但又又又係大部份收錄尾場, 覺得浪費左 sosad

尾場段 SPEECH 應該係佢人生中講得最好嘅一段 SPEECH

聽完,發覺容祖兒side track好多罐頭k歌,好多都差唔多,唔岩我聽
佢今次把聲靚 ,但好多 ...
Nathan 發表於 2017-8-27 11:42

我反而覺得今次佢情感投入好左好多

出賣果PART五首歌真係無得彈
DVD雖然有笑, 但唔係MEDLEY果種歡樂笑而係怨婦笑
另外舊日回憶的山丘都好投入

當然麻煩你同medley 果part就算數啦
有睇現場都知果part大家當唱K多過欣賞佢唱歌

尾場段 SPEECH 應該係佢人生中講得最好嘅一段 SPEECH
賴爽 發表於 2017-8-27 14:57

不能同意更多,聽到真心好感動

煙霞新version

好多side track歌咁多年都冇乜感覺,但睇完聽完個live又會loop下
因為個visual impact太大太深刻
例如睡袍/ 他狠過你、最後勝利嗰part
一直看見天使、故弄玄虛聽左7年/15年終於唔覺悶
最好時光新版如果唔係個謝幕應該狗都不_

煙霞新version

好多side track歌咁多年都冇乜感覺,但睇完聽完個live又會loop下
因為個visual i ...
hehehaha 發表於 2017-8-27 15:58

一直看見天使我都係因為呢個 SHOW 先成日聽

一直看見天使我都係因為呢個 SHOW 先成日聽
賴爽 發表於 2017-8-27 15:59

個曲真係悶過咳新瘋

個曲真係悶過咳新瘋
hehehaha 發表於 2017-8-27 16:03

當年如果唔係十週年歌真係聽都唔想聽

煙霞新version

因為個visual i ...
hehehaha 發表於 2017-8-27 15:58

《與貓共舞》先至驚喜
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

What's up 下次可以放入紅館啦

我反而覺得今次佢情感投入好左好多

出賣果PART五首歌真係無得彈
DVD雖然有笑, 但唔係MEDLEY果種歡樂笑而 ...
CunninG 發表於 2017-8-27 15:13

同意。 傷神果五首歌好入戲

不過佢d懶音好嚴重.....

艾石仔 發表於 2017-8-27 17:00

今次太少快歌, 下次紅館主打20週年肯定無咩side track
舌尖開叉, 混血兒, 電我, R U READY 4 ME?

HMV $289
616.1314 發表於 2017-8-26 18:22

唔該! 今日係大眾書局買了, $248 會員有95折, 折了$235.60 有 poster 送

佢team人古老石山黎

預左隆重登場、逃、跑步機上、喜喜、加大力度無限輪迴啦

預左隆重登場、逃、跑步機上、喜喜、加大力度無限輪迴啦
stephybest 發表於 2017-8-27 23:06

逃 1314無唱
你數漏咗未知同越唱越強
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

逃 1314無唱
你數漏咗未知同越唱越強
fifty1205 發表於 2017-8-27 23:12

Starlight n6 容李 都有逃

咁平⋯有無poster送?
l00540 發表於 2017-8-27 12:06

有呀有呀,貼起左

上youtube睇左少少,真心幾正
等一等有無Blue ray先買
tim0525 發表於 2017-8-27 13:01

照計一定有BD,我都等緊

今次太少快歌, 下次紅館主打20週年肯定無咩side track
舌尖開叉, 混血兒, 電我, R U READY 4 ME? ...
hehehaha 發表於 2017-8-27 18:00

Whatsup 4部曲連住唱個效果咪無咁Side囉
【This is MC】澳門見

Whatsup 4部曲連住唱個效果咪無咁Side囉
lemontea1069 發表於 2017-8-28 13:31

命苦 係咪咁多年都冇唱過

舌尖開叉, 混血兒, 電我, R U READY 4 ME? ...
hehehaha 發表於 2017-8-27 18:00

佢既快歌環節多數3part

sexy      
FUNNY
勁歌熱舞  

好似次次都既定左三個主題之後zip d歌入去,

佢team人古老石山黎
721AXA 發表於 2017-8-27 21:14

一路loop緊MSL,一路FF緊19年個紅館rundown。
好驚佢又唱想得太遠、心淡、未知、我的驕傲呢D
佢自己都請教過lisa姐點樣可以勇敢面對唱到嘔嘅歌

真心希望好似1314、MSL咁樣,每晚都有一個位,專門換歌唱。
就唱20年嚟嘅big hit,一晚兩首咁。
或者好似16號愛人咁,播個卡拉OK俾大家唱,祖祖去換衫。

不過英皇team人真係古老石山, 一定又係呢堆歌做regular。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

一路loop緊MSL,一路FF緊19年個紅館rundown。
好驚佢又唱想得太遠、心淡、未知、我的驕傲呢D
佢自己都請 ...
風見志郎 發表於 2017-8-28 15:26

其實我就覺得今次好似特登少唱D快歌,係為咗下次演唱會嘅rundown
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~