返回列表 發帖
今次MSL聽返身嬌肉貴, 諗起讀書時同學改既咸濕歌詞, 笑死
【This is MC】澳門見

其實我就覺得今次好似特登少唱D快歌,係為咗下次演唱會嘅rundown
TT进化论 發表於 2017-8-28 16:13

咁多年快歌做得最好咪08果次, 其他一係唱得差一係又係果堆野無限LOOP

咁多年快歌做得最好咪08果次, 其他一係唱得差一係又係果堆野無限LOOP ...
lemontea1069 發表於 2017-8-28 16:33

08個power medley真係無敵, 狀態最好。N6個隆重登場燈效觀感好強。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

咁多年快歌做得最好咪08果次, 其他一係唱得差一係又係果堆野無限LOOP ...
lemontea1069 發表於 2017-8-28 16:33

1314 跳得最好
佢應該永遠翻唔到嗰個狀態(體力、年齡問題)

但係佢今次金銀島 what's up 喺個台到跳嚟跳去已經好壓台
佢根本唔需要咩打關抖、45度、龍捲風

講起快歌 其實美祖真係可以轉下個快歌list
今次 what's up 同金銀島真係high 過加大力度個d 好多囉

其實我就覺得今次好似特登少唱D快歌,係為咗下次演唱會嘅rundown
TT进化论 發表於 2017-8-28 16:13

主要我覺得係個場地唔係好適合~希望今次無唱到既快歌留番20週年唱~床前無月光 派對機器

主要我覺得係個場地唔係好適合~希望今次無唱到既快歌留番20週年唱~床前無月光 派對機器 ...
wewa1001 發表於 2017-8-29 11:05

四面台咁貼題都唔唱

主要我覺得係個場地唔係好適合~希望今次無唱到既快歌留番20週年唱~床前無月光 派對機器 ...

近排我睇過sidetrack maintrack balance得幾好既concert有LOL同lets begin, 希望佢會參考下

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun Dun Dun / 電我 / Honey / 跩跩 / 囉囉攣 / 流汗 / 派對機器 / 紅牌出場 / 好事多為 / Chihuahua / Show Up / 堂堂男人 / 舌尖開叉 / 床前無月光 / 綠野仙縱 / 澎湃 / 出色 / Gotta Get High / 我好得閒 / 閃光彈
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun ...
風見志郎 發表於 2017-8-29 16:08

容小姐表示sidetracks快歌得兩首: 神魂顛倒+喜喜

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun ...

呢度夠歌開一個演唱會啦

仲有好多可能性

不如開Part II
My Secret Dance Floor 2018
又可以環保plug舊歌
又可以賺多筆

不如開Part II
又可以環保plug舊歌
又可以賺多筆
hehehaha 發表於 2017-8-29 20:21

其實我覺得呢個 show 應該賺唔到好多?
好少位 , 然後個台同堆 Props 應該好貴
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

其實我覺得呢個 show 應該賺唔到好多?
好少位 , 然後個台同堆 Props 應該好貴 ...
616.1314 發表於 2017-8-29 21:10

剛剛睇咗《貪嗔癡》嗰幕
效果好震撼
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

不如開Part II
又可以環保plug舊歌
又可以賺多筆
hehehaha 發表於 2017-8-29 20:21

美祖一把年紀 你咁大整蠱?

仲有好多可能性

仲有暖光、蜉蝣

JayantL 發表於 2017-8-30 00:27

麥當娜50歲都仲跳緊啦
美祖係Super Star點會跳唔郁

JayantL 發表於 2017-8-30 00:27

34都叫一把年紀?咁汪阿姐嬅嬸同謝安琪嗰堆叫咩?

34都叫一把年紀?咁汪阿姐嬅嬸同謝安琪嗰堆叫咩?
hehehaha 發表於 2017-8-30 10:30

37 la
二〇二三年度全女班投票

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun Dun Dun / 電我 / Honey / 跩跩 / 囉囉攣 / 流汗 / 派對機器 / 紅牌出場 / 好事多為 / Chihuahua / Show Up / 堂堂男人 / 舌尖開叉 / 床前無月光 / 綠野仙縱 / 澎湃 / 出色 / Gotta Get High / 我好得閒 / 閃光彈

仲有 讓愛抖抖氣 呢?
SOS唱多次都得呀
仲有 亂

1314 跳得最好
佢應該永遠翻唔到嗰個狀態(體力、年齡問題)

但係佢今次金銀島 what's up 喺個台到 ...
just11256 發表於 2017-8-28 17:21

1314真係完全昇華晒,同埋將同期所有女歌手比下去 (跳舞)個種揮灑自如,自信既神態係SL同No.6仲未見到
係真正唱既同時跳緊,唔似另外兩位號稱跳舞天后咁,唱緊既時候係咁咦fing下手腳,完全兩回事
呢一part真心令人佩服美祖

1314真係完全昇華晒,同埋將同期所有女歌手比下去 (跳舞)個種揮灑自如,自信既神態係SL同No.6仲未見到
...
Jacz 發表於 2017-8-30 12:29

另外兩位系?
learn from the past

另外兩位系?
fengzhizi9225 發表於 2017-8-30 14:55

環球兩大跳唱天后

麥當娜50歲都仲跳緊啦
美祖係Super Star點會跳唔郁
Wing1211 發表於 2017-8-30 10:25

睇到隔離周慧敏30年都仲開就知美祖唱到2046喇

睇到隔離周慧敏30年都仲開就知美祖唱到2046喇
風見志郎 發表於 2017-8-30 18:03

汪阿姐70歳紅館
祖兒仲有30年慢慢玩真係2047㗎

睇唔到個show, 有碟睇都好~
haha1234

今日丁左成隻碟1次
好想佢開PART2再黎一次
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

http://www.hmv.com.hk/goods/sort
HMV 銷量榜:1

http://www.hongkongrecords.com.hk/chart/music/
Hong Kong Records 銷量榜:1

http://skymusic.com.hk/?p=53898
SKY MUSIC 天空銷量榜:1
二〇二三年度全女班投票

HMV 銷量榜:1

Hong Kong Records 銷量榜:1

SKY MUSIC 天空銷量榜:1
616.1314 發表於 2017-9-1 18:47

香港唱片商會銷量榜: 3
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

l00540 發表於 2017-9-1 22:16

第幾都無所謂啦,年底最高銷量女歌手都係佢

l00540 發表於 2017-9-1 22:16

真係好奇怪點解DVD+CD會上呢個榜,唔系應該上現場錄製個榜咩?有無人Mark?
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

仲抽你唔到,我杯茶!!!!

點唱part笑死,不停loop

好吸引
Be Happy.  

SKYMUSIC 琴日賣緊$298

回復 232# Siman

我心唸 果位阿姐係咪真係睇左17場...點撲飛...
舞來舞去 不日內開始錄音。

二〇二三年度全女班投票

616.1314 發表於 2017-9-10 23:32

祖粉:所以今年祖祖值女金

環球兩大跳唱天后
cathay1996 發表於 2017-8-30 17:24

以為你講shiga同stephanie

完全唔過譽 真係里程碑!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

無補充
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

無補充
John 發表於 2017-9-11 03:18

exact7ly

容祖兒 – My Secret Live Blu-Ray+CD
發售日期: 2017/10/1X
發售日期以及TrackList 有待確實

Source: minishop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

終於有香港演唱會係BLURAY 連埋CD架啦
屋企隻CD+DVD賣左佢先~

容祖兒 – My Secret Live Blu-Ray+CD
發售日期: 2017/10/1X
發售日期以及TrackList 有待確實

Source: mi ...
hinz 發表於 2017-9-28 14:46

首批限量版@@

終於有香港演唱會係BLURAY 連埋CD架啦
屋企隻CD+DVD賣左佢先~
wewa1001 發表於 2017-9-28 15:15

美麗的呼聲聽證會咪bluray + CD
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

其實真係唔知~我買咁多演唱會全部都無CD~
今日去行發現吳雨霏THE PRESENT隻BLURAY原來都有連CD~

其實真係唔知~我買咁多演唱會全部都無CD~
今日去行發現吳雨霏THE PRESENT隻BLURAY原來都有連CD~ ...
wewa1001 發表於 2017-9-29 10:22

吳雨霏 THE PRESENT LIVE CONCERT 隻 2DVD 都有連 2CD, 我有買

而家多數有埋 CD 可以上唱片銷量榜

唔知有無bonus track??

新貴

希望Blu-Ray多D歌啦
一直忍住沒入手DVD

如果有埋making of 就好啦
haha1234