返回列表 發帖
今次心甘情願俾錢英皇~
買完dvd遲啲再買blu-ray

好在bonus disc 有與貓共舞
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

其实今次佢既概念都劲似

美祖果然係天下無敵既天后,竟然有7首無派台既冠軍歌,仲有1首攞到十大金曲,點解演唱會有唱既四台冠side tracks唔見左?
一直看見天使 (TVB no.1)
出賣 (三台冠)
貪嗔癡 (兩台冠)
最好時光 (兩台冠)
與蝶同眠 (三台冠)     
可歌可泣 (三台冠+十大勁歌金曲)
愛怪物的你 (RTHK no.1)

支持美祖! 會去spotify收聽
終於有機會認識多d美祖既歌
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

必買!!!

可能未曾派台 係指 未曾派過去台灣

BluRay會唔會無咗CDs?

冇IDM

721AXA 發表於 2017-8-10 19:58

靚, 中意呢個多D, 呢個係CD cover?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

靚, 中意呢個多D, 呢個係CD cover?
風見志郎 發表於 2017-8-11 09:25

should be poster
jy post the full ver on her ig

其实今次佢既概念都劲似
RABBITHOU 發表於 2017-8-11 00:08

side tracks = 要背對住人

點解會冇摩登時代 .....

感覺makingof會出現係bluray
721AXA 發表於 2017-8-10 22:53

根據以往英皇慣例BLURAY只會有小無多

(NUMBER 6 小左去火星戀愛 想得太遠 麻煩你 告解 爭氣)
(1314 小左MAKING OF)

BLURAY有齊歌已經要感謝上帝了

歷年最好的DVD
love wins!

硬係覺得個封面好鬼賈寶玉awakening
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好耐無聽過美祖靚聲live

期待《去火星戀愛》
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

個show唱過但今次DVD無:

時不與我
與蝶同眠
二人浴
摩登時代
愛一個上一課
沙堡壘
流淚眼望流淚眼
第一百個我
告解
It Doesn't Matter
黃色大門
一面之緣 / 戀人未滿 / 牆紙 / 新貴 / 呼天不應 / 小天使 / Be True / 天窗 / 小小 / 逃避你 / 一個人砌圖 / 人人起勁 / 派對機器 / 流沙 / 怯 / 蜉蝣 / 歌姬 / 圓謊 / Mad About You / 你是我堅強的唯一理由 / 這分鐘更愛你 / 獨照 / 床前無月光 / 不好意思我愛你 / 精神戀愛 / 忽然單身 / 我杯茶

不好意思我愛你 / 精神戀愛 / 我杯茶

有喎

個show唱過但今次DVD無:
摩登時代
一個人砌圖/圓謊/你是我堅強的唯一理由

hehehaha 發表於 2017-8-11 23:01

摩登時代唔知邊鬼個話個舞台有木偶背影一定有
後面果三首希望19年紅館唱一次完整嘅

不好意思我愛你 / 精神戀愛 / 我杯茶

有喎
cathay1996 發表於 2017-8-11 23:21

眼殘

Rundown  
https://goo.gl/gdhTBA

邊幾日錄影話??

回復 72# Ki

30,14&15

可能未曾派台 係指 未曾派過去台灣
阻住 發表於 2017-8-11 01:42

可能係ATV
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

參考yesasia個價
再打番7折
應該250蚊左右
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

參考yesasia個價
再打番7折
應該250蚊左右
hinz 發表於 2017-8-14 19:32

仲以為Boxset會超過$300 tim

仲以為Boxset會超過$300 tim
l00540 發表於 2017-8-14 19:55

其實無人講過係boxset
正常演唱會DVD+cd姐
02 著地 - 鄧麗欣

簽名被屏蔽

參考yesasia個價
再打番7折
應該250蚊左右
hinz 發表於 2017-8-14 19:32

250咁抵。。。
唔似英皇作風

其實今次唔出boxset有啲古怪
冇理由唔借啲意賣貴啲
自n6以黎都係出boxset

其實今次唔出boxset有啲古怪
冇理由唔借啲意賣貴啲
自n6以黎都係出boxset
721AXA 發表於 2017-8-14 22:03

可能紅館騷先出boxset?!

stephybest 發表於 2017-8-14 22:17

岀完水精球仲唔怕黑?
周圍都仲跳緊樓
02 著地 - 鄧麗欣

stephybest 發表於 2017-8-14 22:17

可能係
N6/1314/容李都有出boxset

Yesasia話淨重800g
可能包裝同N6差唔多
少左相集/ Making of...

岀完水精球仲唔怕黑?
周圍都仲跳緊樓
hinz 發表於 2017-8-14 22:56

當年120入手~~同一間鋪普通版仲賣緊$2xx

水晶球真係萬年恥笑對象

岀完水精球仲唔怕黑?
周圍都仲跳緊樓

水晶球係eeg on_, 想呃人姐
number6, joeyten boxset都好正

btw yesasia dvd 3,4 tracklist not same as skymusic
yesasia version:
DVD 3
01. 麻煩你
02. MEDLEY : 密友 / 損友 / 心甘命抵 / 早有預謀 / 罪魁 / 借過 / 我也不想這樣
03. 貪嗔癡
04. 最好時光
05. 星圖
06. 觀眾點唱 : 飛 / 不好意思我愛你 / 精神戀愛 / 螢 / 與蝶同眠 / 我杯茶
07. 煙霞
08. 何苦
09. 最後的茱麗葉
10. 還未
11. 愛怪物的你
12. 與貓共舞

DVD 4
01. 很忘
02. 可歌可泣
03. 上次坐飛機
04. 吹沙入眼
05. 勉強幸福
06. 花城
07. 特別嘉賓

係賣220左右 (MK)

係賣220左右 (MK)
long816 發表於 2017-8-15 00:24

220咁平?

btw yesasia dvd 3,4 tracklist not sam ...
721AXA 發表於 2017-8-15 00:21

唔通DVD4有making of

btw yesasia dvd 3,4 tracklist not sam ...
721AXA 發表於 2017-8-15 00:21

似yesasia錯多喇,cd同dvd個排法都唔同
disc 4似bouns track咁做
特別嘉賓係個show既roundup
無理由跳左去花城後面

岀完水精球仲唔怕黑?
周圍都仲跳緊樓

有人買左

支持!!!!!!!

評分人數

• hinz

能夠記得住呢堆曲同詞已經好唔簡單,美祖堅係靠得住,樂壇機器人之名確係冇花冇假
以佢今時今日仲咁有鬥心,又點肯目睹女金旁落,家下先8月,樂觀啲

能夠記得住呢堆曲同詞已經好唔簡單,美祖堅係靠得住,樂壇機器人之名確係冇花冇假
以佢今時今日仲咁有鬥心 ...
kop1874 發表於 2017-8-17 18:42

咁都講到去女金
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

以佢今時今日仲咁有鬥心 ...
kop1874 發表於 2017-8-17 18:42

演藝有大大部歌詞機的
我見佢有開lol

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/% ... My_Secret%C2%B7Live

藍光多左呢D野, 不過唔知真定假, 仲有唔知幾時出

10. 二人浴
20. 為你萬歲
23. 你是我堅強的唯一理由 (點唱) (480P)
24. It Doesn't Matter (點唱) (480P)
25. Photo Taking

10. 二人浴
20. 為你萬歲
23. 你是我堅強的唯 ...
jpophiroshi 發表於 2017-8-21 17:28

Photo taking 係咩黎

究竟年中有幾多人會post個wiki上黎當係料
02 著地 - 鄧麗欣

10. 二人浴
20. 為你萬歲
23. 你是我堅強的唯 ...
jpophiroshi 發表於 2017-8-21 17:28

480p??
係咪低清youtube版