返回列表 發帖
容祖兒 Joey Yung – My Secret Live 2Blu-ray+1CD 限量珍藏版

重拾被遺忘最好的時光 煉成舞台上的最後勝利
祖兒親自監修策劃
歷時120日精心剪輯

限量珍藏版BLURAY 禮盒套裝
全新相集台前幕後全記錄
四大主腦聲音導賞 解說創作背後的秘密
MY SECRET LIVE 製作特輯
紀念品禮包重溫現場感動
Bonus CD 追加10首粉絲至愛歌曲

BLURAY poster

附上容祖兒[我X你]情書及'my secret live'演唱會門票複本

Release Date : 17 Oct 2017

BLURAY 1
1. 男朋友與歌
2. 很忘
3. 臨床
4. 如果睡袍太少布
5. 想得太遠
6. 金銀島
7. WHAT'SUP
8. whatsapp message
(再見我的初戀Music)
9. 上次坐飛機
10. 吹沙入眼
11. 勉強幸福
12. 花城
13. LOVE LETTER TALK
14. 身驕肉貴
15. 拍拖
16. 蒸餾
17. 候鳥樹
18. 舊日回憶的山丘
19. 一直看見天使
20. 黃色大門 (music)
21. 何苦
22. 出賣
23. 他狠過你
24. 最後的茱麗葉
25. 還未
26. 心淡 (觀眾大合唱)

BLURAY 2
1. 麻煩你
2. MEDLEY :
密友 / 損友 / 心甘命抵 /
早有預謀 / 罪魁 / 借過 /
我也不想這樣
3. 貪嗔癡
4. 最好時光
5. 星圖
6. 觀眾點唱 :
飛 / 不好意思我愛你 / 精神戀愛 /
螢 / 與蝶同眠 / 我杯茶
7. 特別嘉賓
Bonus tracks
8. 卸妝
9. 可歌可泣
10. 去火星戀愛
11. 故弄玄虛
12. 遲鈍
13. 我的麻煩男友
14. 煙霞
15. 傷神
16. 最後勝利
17. 冬眠
18. 愛怪物的你
19. 與貓共舞
20. MY SECRET LIVE making of

CD
1. 愛一個上一課
2. 一面之緣
3. 戀人未滿
4. 牆紙
5. 流淚眼望流淚眼
6. 新貴
7. 摩登時代
8. 呼天不應
9. 沙堡壘
10. 時不與我

計落Blu-ray只係多咗心淡 (觀眾大合唱), 少咗心16號愛人 (觀眾大合唱)
隻CD係咪Studio Version?

點解可以正到咁!!又新CD,又另一set rundown,又有飛,又making of!!

計落Blu-ray只係多咗心淡 (觀眾大合唱), 少咗心16號愛人 (觀眾大合唱)
隻CD係咪Studio Version? ...
阻住 發表於 2017-10-9 13:18

應該live ver.因為呢十首全部係唱過,無理由特登出一張現場有唱但studio嘅版本咁搞笑掛?

同埋正式嘅rundown同bonus track係相比dvd全部調轉來(因為兩套rundown),即係全部重新cut。

2017 全年最高銷量女歌手 Stand-by

Blu ray version幾足料,搞到又想買

應該live ver.因為呢十首全部係唱過,無理由特登出一張現場有唱但studio嘅版本咁搞笑掛?

同埋 ...
teennum1 發表於 2017-10-9 13:30

又應該係, 啱啱用果個歌單excel對返搵哂十首
但時不與我好似兩場點唱都係半首

又應該係, 啱啱用果個歌單excel對返搵哂十首
但時不與我好似兩場點唱都係半首 ...
阻住 發表於 2017-10-9 13:46

英皇今次咁好死,好少見,仲要有全新相集,即係bluray同dvd都買曬都無覺有overlap啦

係咪少數blu-ray版(包裝)正過dvd版嘅演唱會碟?

Wow 超有誠意啊
Bonus CD好正,如果有埋DVD仲好 不過已經好滿足
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

係咪少數blu-ray版(包裝)正過dvd版嘅演唱會碟?
newguy 發表於 2017-10-9 13:52

佢又正唔哂,得一隻CD但係有新Cover、Making of同新相集,印象中好似真係第一個

順帶一提:好少公司會BD+CD咁出,印象中香港係得哥哥個隻張國榮紀念演唱會- ReImagine Leslie Cheung Concert BD、Kary既The Present Concert係有2CD

容祖兒超正
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

本身諗住賣左隻DVD佢~因為知道BLURAY有送CD~點知送個隻CD同DVD個隻完全唔同~
睇黎都係要留番低

終於等到BD
非容粉,好多歌冇聽過, 好抵買

終於等到BD
非容粉,好多歌冇聽過, 好抵買
lblemon 發表於 2017-10-9 14:55

聽完變容粉

聽完變容粉
TT进化论 發表於 2017-10-9 15:14

或者會架,聽聞美祖D side tracks正過主打歌

癡線,有誠意成咁,即係迫人科多次金LoL
btw時不與我係清唱定rundown入面架?

或者會架,聽聞美祖D side tracks正過主打歌
lblemon 發表於 2017-10-9 15:15

今次快歌真係少~希望下次紅館唱多d少唱嘅歌,唔好次次都系喜喜,跑步機

順帶一提:好少公司會BD+CD咁出,印象中香港係得哥哥個隻張國榮紀念演唱會- ReImagine Leslie Cheung Concert BD、Kary既The Present Concert係有2CD
Ki 發表於 2017-10-9 14:15

呂珊超級呂聲演唱會 (Blu-ray+2CD)
林子祥 Made In Love 音樂會 (Blu-ray+CD)
梅艷芳 Mui Music Show (Blu-ray+CD)
黃耀明美麗的呼聲聽證會 Red Diffusion (Blu-ray+2CD)
譚詠麟銀河歲月 (Blu-ray+CD)
盧冠廷 Beyond Imagination (Blu-ray+CD)
劉美君 Love Addict (Blu-ray+CD)
顧嘉煇大師經典演唱會 (2 Blu-ray+3CD)

似乎上一輩歌手興出 BD+CD, Joey and Kary 榮升成為上一輩歌手

摩登時代

呂珊超級呂聲演唱會 (Blu-ray+2CD)
林子祥 Made In Love 音樂會 (Blu-ray+CD)
梅艷芳 Mui Music Show (Bl ...
boy4dudes 發表於 2017-10-9 15:49

你講呢堆我幾乎全部都無睇過,唔怪之得我一啲印象都無

靚到

應該好貴
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

應該好貴
風見志郎 發表於 2017-10-9 16:38

200+

靚到
721AXA 發表於 2017-10-9 16:31

第一張好索

嘩... 新封面, 新 Poster, 仲要有埋 making of 同贈品
好想買添...
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

點解可以正到咁!!又新CD,又另一set rundown,又有飛,又making of!!
teennum1 發表於 2017-10-9 13:22

本身諗住唔買
但Bonus cd又好吸引
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Btw bonus cd果10首好唔 side track,好似有8首都plug過

Btw bonus cd果10首好唔 side track,好似有8首都plug過
newguy 發表於 2017-10-10 00:56

所以咪bonus
而且好多歌都係for保險佬嗰場

Sidecut演唱會碟入面有兩首叱咤十大
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

200+
TT进化论 發表於 2017-10-9 16:44

我諗要300+

Plug 過7首 (3首 real side tracks are 戀人未滿  流淚眼望流淚眼  沙堡壘)

我X你

我表你?

我X你

我表你?
lblemon 發表於 2017-10-10 12:49

inside joke
無睇過 MSL 其實唔會 / 未必會 get

btw, from JF Forum:
已問EEG俾嘅價錢,320@1,問咗出貨量會好少 (credits: long816 @JFF)
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

inside joke

已問EEG俾嘅價錢,320@1 ...
616.1314 發表於 2017-10-10 17:18

可能第二批就冇咁多紀念品送。多謝你的消息

可能第二批就冇咁多紀念品送。多謝你的消息
lblemon 發表於 2017-10-10 18:29

我怕連第二版都未必有,始終製作藍光碟成本高,包裝各方面又要設計過

應該同Starlight第二版鐵盒一樣,都係印一批就算,賣哂就無

inside joke

已問EEG俾嘅價錢,320@1 ...
616.1314 發表於 2017-10-10 17:18

是否只有信和有得訂?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

係因為呢10首歌基本上有係恆常rundown出現過一兩次,但入唔到落DVD OR BLU-RAY先出CD
同埋CD都係第一批有架炸

P.s.已訂

靚到
721AXA 發表於 2017-10-9 16:31

驚艷!有D想買,可能等唔到跳樓價了..

驚艷!有D想買,可能等唔到跳樓價了..
數彩虹 發表於 2017-10-10 20:09

我怕你遲啲食炒價呀,仲跳樓價

是否只有信和有得訂?
l00540 發表於 2017-10-10 19:40

街舖都有得訂

街舖都有得訂
Ki 發表於 2017-10-10 20:39

去CD倉問問先   Thanks

我怕連第二版都未必有,始終製作藍光碟成本高,包裝各方面又要設計過

應該同Starlight第二版鐵盒一樣, ...
Ki 發表於 2017-10-10 19:34

印碟本身好平,反應好嘅話正常會加印。特別是演唱會DVD bd有機會持續有人買。

去CD倉問問先   Thanks
l00540 發表於 2017-10-10 21:06

我都考慮訂

摩登時代 buy

印碟本身好平,反應好嘅話正常會加印。特別是演唱會DVD bd有機會持續有人買。 ...
lblemon 發表於 2017-10-10 22:28

平裝版應該用翻普通果d blu-ray盒,好易生產~

平裝版應該用翻普通果d blu-ray盒,好易生產~
newguy 發表於 2017-10-10 23:03

我都係咁估。

印碟本身好平,反應好嘅話正常會加印。特別是演唱會DVD bd有機會持續有人買。 ...
lblemon 發表於 2017-10-10 22:28

賺唔到錢呢下事大............
香港啲演唱會BD通常都係出一次貨就無下文,跟住過多三五七年就炒到勁貴

回復 299# Ki

印一次係事實~不過以我所知英皇無任何一隻BLURAY係斷左市/炒

可能今次會係第一次~

回復  Ki

印一次係事實~不過以我所知英皇無任何一隻BLURAY係斷左市/炒

可能今次會係第一次~ ...
wewa1001 發表於 2017-10-11 09:42

Starlight、祖戀明歌市面上都無啦,得番二手

最炒得個隻唔係英皇出