返回列表 發帖
本身諗住賣左隻DVD佢~因為知道BLURAY有送CD~點知送個隻CD同DVD個隻完全唔同~
睇黎都係要留番低

容祖兒超正
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

係咪少數blu-ray版(包裝)正過dvd版嘅演唱會碟?
newguy 發表於 2017-10-9 13:52

佢又正唔哂,得一隻CD但係有新Cover、Making of同新相集,印象中好似真係第一個

順帶一提:好少公司會BD+CD咁出,印象中香港係得哥哥個隻張國榮紀念演唱會- ReImagine Leslie Cheung Concert BD、Kary既The Present Concert係有2CD

Wow 超有誠意啊
Bonus CD好正,如果有埋DVD仲好 不過已經好滿足
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

係咪少數blu-ray版(包裝)正過dvd版嘅演唱會碟?

又應該係, 啱啱用果個歌單excel對返搵哂十首
但時不與我好似兩場點唱都係半首 ...
阻住 發表於 2017-10-9 13:46

英皇今次咁好死,好少見,仲要有全新相集,即係bluray同dvd都買曬都無覺有overlap啦

應該live ver.因為呢十首全部係唱過,無理由特登出一張現場有唱但studio嘅版本咁搞笑掛?

同埋 ...
teennum1 發表於 2017-10-9 13:30

又應該係, 啱啱用果個歌單excel對返搵哂十首
但時不與我好似兩場點唱都係半首

Blu ray version幾足料,搞到又想買

2017 全年最高銷量女歌手 Stand-by

計落Blu-ray只係多咗心淡 (觀眾大合唱), 少咗心16號愛人 (觀眾大合唱)
隻CD係咪Studio Version? ...
阻住 發表於 2017-10-9 13:18

應該live ver.因為呢十首全部係唱過,無理由特登出一張現場有唱但studio嘅版本咁搞笑掛?

同埋正式嘅rundown同bonus track係相比dvd全部調轉來(因為兩套rundown),即係全部重新cut。

點解可以正到咁!!又新CD,又另一set rundown,又有飛,又making of!!

計落Blu-ray只係多咗心淡 (觀眾大合唱), 少咗心16號愛人 (觀眾大合唱)
隻CD係咪Studio Version?

容祖兒 Joey Yung – My Secret Live 2Blu-ray+1CD 限量珍藏版

重拾被遺忘最好的時光 煉成舞台上的最後勝利
祖兒親自監修策劃
歷時120日精心剪輯

限量珍藏版BLURAY 禮盒套裝
全新相集台前幕後全記錄
四大主腦聲音導賞 解說創作背後的秘密
MY SECRET LIVE 製作特輯
紀念品禮包重溫現場感動
Bonus CD 追加10首粉絲至愛歌曲

BLURAY poster

附上容祖兒[我X你]情書及'my secret live'演唱會門票複本

Release Date : 17 Oct 2017

BLURAY 1
1. 男朋友與歌
2. 很忘
3. 臨床
4. 如果睡袍太少布
5. 想得太遠
6. 金銀島
7. WHAT'SUP
8. whatsapp message
(再見我的初戀Music)
9. 上次坐飛機
10. 吹沙入眼
11. 勉強幸福
12. 花城
13. LOVE LETTER TALK
14. 身驕肉貴
15. 拍拖
16. 蒸餾
17. 候鳥樹
18. 舊日回憶的山丘
19. 一直看見天使
20. 黃色大門 (music)
21. 何苦
22. 出賣
23. 他狠過你
24. 最後的茱麗葉
25. 還未
26. 心淡 (觀眾大合唱)

BLURAY 2
1. 麻煩你
2. MEDLEY :
密友 / 損友 / 心甘命抵 /
早有預謀 / 罪魁 / 借過 /
我也不想這樣
3. 貪嗔癡
4. 最好時光
5. 星圖
6. 觀眾點唱 :
飛 / 不好意思我愛你 / 精神戀愛 /
螢 / 與蝶同眠 / 我杯茶
7. 特別嘉賓
Bonus tracks
8. 卸妝
9. 可歌可泣
10. 去火星戀愛
11. 故弄玄虛
12. 遲鈍
13. 我的麻煩男友
14. 煙霞
15. 傷神
16. 最後勝利
17. 冬眠
18. 愛怪物的你
19. 與貓共舞
20. MY SECRET LIVE making of

CD
1. 愛一個上一課
2. 一面之緣
3. 戀人未滿
4. 牆紙
5. 流淚眼望流淚眼
6. 新貴
7. 摩登時代
8. 呼天不應
9. 沙堡壘
10. 時不與我

如果有埋making of 就好啦
haha1234

希望Blu-Ray多D歌啦
一直忍住沒入手DVD

唔知有無bonus track??

新貴
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

其實真係唔知~我買咁多演唱會全部都無CD~
今日去行發現吳雨霏THE PRESENT隻BLURAY原來都有連CD~ ...
wewa1001 發表於 2017-9-29 10:22

吳雨霏 THE PRESENT LIVE CONCERT 隻 2DVD 都有連 2CD, 我有買

而家多數有埋 CD 可以上唱片銷量榜

其實真係唔知~我買咁多演唱會全部都無CD~
今日去行發現吳雨霏THE PRESENT隻BLURAY原來都有連CD~

終於有香港演唱會係BLURAY 連埋CD架啦
屋企隻CD+DVD賣左佢先~
wewa1001 發表於 2017-9-28 15:15

美麗的呼聲聽證會咪bluray + CD
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

容祖兒 – My Secret Live Blu-Ray+CD
發售日期: 2017/10/1X
發售日期以及TrackList 有待確實

Source: mi ...
hinz 發表於 2017-9-28 14:46

首批限量版@@

終於有香港演唱會係BLURAY 連埋CD架啦
屋企隻CD+DVD賣左佢先~

容祖兒 – My Secret Live Blu-Ray+CD
發售日期: 2017/10/1X
發售日期以及TrackList 有待確實

Source: minishop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

無補充
John 發表於 2017-9-11 03:18

exact7ly

616.1314 發表於 2017-9-10 23:32

無補充
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

完全唔過譽 真係里程碑!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

環球兩大跳唱天后
cathay1996 發表於 2017-8-30 17:24

以為你講shiga同stephanie

祖粉:所以今年祖祖值女金

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

回復 232# Siman

我心唸 果位阿姐係咪真係睇左17場...點撲飛...
舞來舞去 不日內開始錄音。

SKYMUSIC 琴日賣緊$298

好吸引
Be Happy.  

仲抽你唔到,我杯茶!!!!

點唱part笑死,不停loop

香港唱片商會銷量榜: 3
l00540 發表於 2017-9-1 22:16

真係好奇怪點解DVD+CD會上呢個榜,唔系應該上現場錄製個榜咩?有無人Mark?
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

l00540 發表於 2017-9-1 22:16

第幾都無所謂啦,年底最高銷量女歌手都係佢

HMV 銷量榜:1

Hong Kong Records 銷量榜:1

SKY MUSIC 天空銷量榜:1
616.1314 發表於 2017-9-1 18:47

http://www.hmv.com.hk/goods/sort
HMV 銷量榜:1

http://www.hongkongrecords.com.hk/chart/music/
Hong Kong Records 銷量榜:1

http://skymusic.com.hk/?p=53898
SKY MUSIC 天空銷量榜:1
二〇二三年度全女班投票

今日丁左成隻碟1次
好想佢開PART2再黎一次
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

睇唔到個show, 有碟睇都好~
haha1234

睇到隔離周慧敏30年都仲開就知美祖唱到2046喇
風見志郎 發表於 2017-8-30 18:03

汪阿姐70歳紅館
祖兒仲有30年慢慢玩真係2047㗎

麥當娜50歲都仲跳緊啦
美祖係Super Star點會跳唔郁
Wing1211 發表於 2017-8-30 10:25

睇到隔離周慧敏30年都仲開就知美祖唱到2046喇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

另外兩位系?
fengzhizi9225 發表於 2017-8-30 14:55

環球兩大跳唱天后

1314真係完全昇華晒,同埋將同期所有女歌手比下去 (跳舞)個種揮灑自如,自信既神態係SL同No.6仲未見到
...
Jacz 發表於 2017-8-30 12:29

另外兩位系?
learn from the past

1314 跳得最好
佢應該永遠翻唔到嗰個狀態(體力、年齡問題)

但係佢今次金銀島 what's up 喺個台到 ...
just11256 發表於 2017-8-28 17:21

1314真係完全昇華晒,同埋將同期所有女歌手比下去 (跳舞)個種揮灑自如,自信既神態係SL同No.6仲未見到
係真正唱既同時跳緊,唔似另外兩位號稱跳舞天后咁,唱緊既時候係咁咦fing下手腳,完全兩回事
呢一part真心令人佩服美祖

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun Dun Dun / 電我 / Honey / 跩跩 / 囉囉攣 / 流汗 / 派對機器 / 紅牌出場 / 好事多為 / Chihuahua / Show Up / 堂堂男人 / 舌尖開叉 / 床前無月光 / 綠野仙縱 / 澎湃 / 出色 / Gotta Get High / 我好得閒 / 閃光彈
風見志郎 發表於 2017-8-29 16:08

仲有 讓愛抖抖氣 呢?
SOS唱多次都得呀
仲有 亂

34都叫一把年紀?咁汪阿姐嬅嬸同謝安琪嗰堆叫咩?
hehehaha 發表於 2017-8-30 10:30

37 la
二〇二三年度全女班投票

美祖一把年紀 你咁大整蠱?
JayantL 發表於 2017-8-30 00:27

34都叫一把年紀?咁汪阿姐嬅嬸同謝安琪嗰堆叫咩?

JayantL 發表於 2017-8-30 00:27

麥當娜50歲都仲跳緊啦
美祖係Super Star點會跳唔郁

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun ...
風見志郎 發表於 2017-8-29 16:08

仲有暖光、蜉蝣

不如開Part II
My Secret Dance Floor 2018
又可以環保plug舊歌
又可以賺多筆
hehehaha 發表於 2017-8-29 20:21

其實我覺得呢個 show 應該賺唔到好多?
好少位 , 然後個台同堆 Props 應該好貴 ...
616.1314 發表於 2017-8-29 21:10

剛剛睇咗《貪嗔癡》嗰幕
效果好震撼