返回列表 發帖
不如開Part II
My Secret Dance Floor 2018
又可以環保plug舊歌
又可以賺多筆
hehehaha 發表於 2017-8-29 20:21

其實我覺得呢個 show 應該賺唔到好多?
好少位 , 然後個台同堆 Props 應該好貴
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun ...
風見志郎 發表於 2017-8-29 16:08

不如開Part II
My Secret Dance Floor 2018
又可以環保plug舊歌
又可以賺多筆

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun ...

呢度夠歌開一個演唱會啦
【This is MC】澳門見

仲有好多可能性

容小姐表示sidetracks快歌得兩首: 神魂顛倒+喜喜

主要我覺得係個場地唔係好適合~希望今次無唱到既快歌留番20週年唱~床前無月光 派對機器 ...
wewa1001 發表於 2017-8-29 11:05

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun Dun Dun / 電我 / Honey / 跩跩 / 囉囉攣 / 流汗 / 派對機器 / 紅牌出場 / 好事多為 / Chihuahua / Show Up / 堂堂男人 / 舌尖開叉 / 床前無月光 / 綠野仙縱 / 澎湃 / 出色 / Gotta Get High / 我好得閒 / 閃光彈
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

主要我覺得係個場地唔係好適合~希望今次無唱到既快歌留番20週年唱~床前無月光 派對機器 ...

近排我睇過sidetrack maintrack balance得幾好既concert有LOL同lets begin, 希望佢會參考下

四面台咁貼題都唔唱

其實我就覺得今次好似特登少唱D快歌,係為咗下次演唱會嘅rundown
TT进化论 發表於 2017-8-28 16:13

主要我覺得係個場地唔係好適合~希望今次無唱到既快歌留番20週年唱~床前無月光 派對機器

講起快歌 其實美祖真係可以轉下個快歌list
今次 what's up 同金銀島真係high 過加大力度個d 好多囉

咁多年快歌做得最好咪08果次, 其他一係唱得差一係又係果堆野無限LOOP ...
lemontea1069 發表於 2017-8-28 16:33

1314 跳得最好
佢應該永遠翻唔到嗰個狀態(體力、年齡問題)

但係佢今次金銀島 what's up 喺個台到跳嚟跳去已經好壓台
佢根本唔需要咩打關抖、45度、龍捲風

咁多年快歌做得最好咪08果次, 其他一係唱得差一係又係果堆野無限LOOP ...
lemontea1069 發表於 2017-8-28 16:33

08個power medley真係無敵, 狀態最好。N6個隆重登場燈效觀感好強。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

其實我就覺得今次好似特登少唱D快歌,係為咗下次演唱會嘅rundown
TT进化论 發表於 2017-8-28 16:13

咁多年快歌做得最好咪08果次, 其他一係唱得差一係又係果堆野無限LOOP

今次MSL聽返身嬌肉貴, 諗起讀書時同學改既咸濕歌詞, 笑死

一路loop緊MSL,一路FF緊19年個紅館rundown。
好驚佢又唱想得太遠、心淡、未知、我的驕傲呢D
佢自己都請 ...
風見志郎 發表於 2017-8-28 15:26

還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

佢team人古老石山黎
721AXA 發表於 2017-8-27 21:14

一路loop緊MSL,一路FF緊19年個紅館rundown。
好驚佢又唱想得太遠、心淡、未知、我的驕傲呢D
佢自己都請教過lisa姐點樣可以勇敢面對唱到嘔嘅歌

真心希望好似1314、MSL咁樣,每晚都有一個位,專門換歌唱。
就唱20年嚟嘅big hit,一晚兩首咁。
或者好似16號愛人咁,播個卡拉OK俾大家唱,祖祖去換衫。

不過英皇team人真係古老石山, 一定又係呢堆歌做regular。

今次太少快歌, 下次紅館主打20週年肯定無咩side track
舌尖開叉, 混血兒, 電我, R U READY 4 ME? ...
hehehaha 發表於 2017-8-27 18:00

佢既快歌環節多數3part

sexy      
FUNNY
勁歌熱舞  

好似次次都既定左三個主題之後zip d歌入去,

Whatsup 4部曲連住唱個效果咪無咁Side囉
lemontea1069 發表於 2017-8-28 13:31

命苦 係咪咁多年都冇唱過

今次太少快歌, 下次紅館主打20週年肯定無咩side track
舌尖開叉, 混血兒, 電我, R U READY 4 ME? ...
hehehaha 發表於 2017-8-27 18:00

Whatsup 4部曲連住唱個效果咪無咁Side囉

上youtube睇左少少,真心幾正
等一等有無Blue ray先買
tim0525 發表於 2017-8-27 13:01

照計一定有BD,我都等緊

咁平⋯有無poster送?
l00540 發表於 2017-8-27 12:06

有呀有呀,貼起左

逃 1314無唱
你數漏咗未知同越唱越強
fifty1205 發表於 2017-8-27 23:12

Starlight n6 容李 都有逃

預左隆重登場、逃、跑步機上、喜喜、加大力度無限輪迴啦
stephybest 發表於 2017-8-27 23:06

逃 1314無唱
你數漏咗未知同越唱越強
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

What's up 下次可以放入紅館啦
艾石仔 發表於 2017-8-27 17:00

預左隆重登場、逃、跑步機上、喜喜、加大力度無限輪迴啦

佢team人古老石山黎

Sky Music $230
CD Warehouse $249
HMV $289
616.1314 發表於 2017-8-26 18:22

唔該! 今日係大眾書局買了, $248 會員有95折, 折了$235.60 有 poster 送

舌尖開叉, 混血兒, 電我, R U READY 4 ME?

我反而覺得今次佢情感投入好左好多

出賣果PART五首歌真係無得彈
DVD雖然有笑, 但唔係MEDLEY果種歡樂笑而 ...
CunninG 發表於 2017-8-27 15:13

同意。 傷神果五首歌好入戲

不過佢d懶音好嚴重.....

煙霞新version

好多side track歌咁多年都冇乜感覺,但睇完聽完個live又會loop下
因為個visual i ...
hehehaha 發表於 2017-8-27 15:58

《與貓共舞》先至驚喜

個曲真係悶過咳新瘋
hehehaha 發表於 2017-8-27 16:03

當年如果唔係十週年歌真係聽都唔想聽

一直看見天使我都係因為呢個 SHOW 先成日聽
賴爽 發表於 2017-8-27 15:59

個曲真係悶過咳新瘋

煙霞新version

好多side track歌咁多年都冇乜感覺,但睇完聽完個live又會loop下
因為個visual i ...
hehehaha 發表於 2017-8-27 15:58

一直看見天使我都係因為呢個 SHOW 先成日聽

煙霞新version

因為個visual impact太大太深刻
例如睡袍/ 他狠過你、最後勝利嗰part
一直看見天使、故弄玄虛聽左7年/15年終於唔覺悶
最好時光新版如果唔係個謝幕應該狗都不_

尾場段 SPEECH 應該係佢人生中講得最好嘅一段 SPEECH
賴爽 發表於 2017-8-27 14:57

不能同意更多,聽到真心好感動

聽完,發覺容祖兒side track好多罐頭k歌,好多都差唔多,唔岩我聽
佢今次把聲靚 ,但好多 ...
Nathan 發表於 2017-8-27 11:42

我反而覺得今次佢情感投入好左好多

出賣果PART五首歌真係無得彈
DVD雖然有笑, 但唔係MEDLEY果種歡樂笑而係怨婦笑
另外舊日回憶的山丘都好投入

當然麻煩你同medley 果part就算數啦
有睇現場都知果part大家當唱K多過欣賞佢唱歌

尾場段 SPEECH 應該係佢人生中講得最好嘅一段 SPEECH

明明頭幾場超靚聲, 但又又又係大部份收錄尾場, 覺得浪費左 sosad

今次個音樂mixing好似好聽左好多?
比起紅館好似好好多
至少後面d編曲聽得好清 ...
艾石仔 發表於 2017-8-27 12:00

係, 一聽已經好驚喜

上youtube睇左少少,真心幾正
等一等有無Blue ray先買

好彩第一日買左,$220,最抵
Wing1211 發表於 2017-8-27 11:13

咁平⋯有無poster送?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

今次個音樂mixing好似好聽左好多?
比起紅館好似好好多
至少後面d編曲聽得好清

聽完,發覺容祖兒side track好多罐頭k歌,好多都差唔多,唔岩我聽
佢今次把聲靚 ,但好多唔覺得佢有投入首歌,好多時都笑唱

好彩第一日買左,$220,最抵

好彩第一日買咗 230 ..

無摩登無螢無新貴
lemontea1069 發表於 2017-8-26 03:49 PM

有螢囉
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

其實早早D碟會唔會有跳樓價?

230加到260
sunny 發表於 2017-8-26 21:52

信和通常都海鮮價

好似話加左價
newguy 發表於 2017-8-26 21:38

230加到260

Sky Music 今次算有良心喎
l00540 發表於 2017-8-26 18:31