返回列表 發帖
Starlight、祖戀明歌市面上都無啦,得番二手

最炒得個隻唔係英皇出  ...
Ki 發表於 2017-10-11 10:35

如果係講bluray應該兩隻都仲有
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Starlight、祖戀明歌市面上都無啦,得番二手

最炒得個隻唔係英皇出  ...
Ki 發表於 2017-10-11 10:35

前日先見到cd warehouse starlight Bluray
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

前日先見到cd warehouse starlight Bluray
fifty1205 發表於 2017-10-11 11:02

反而N6好似難搵啲?
HMV / CD Warehouse / HK Records都冇

反而N6好似難搵啲?
HMV / CD Warehouse / HK Records都冇
hihi 發表於 2017-10-11 11:50

係喎N6好似少
Yesasia都無
02 著地 - 鄧麗欣

FYI

Yesasia:
JH: 冇
1314: 有
Joeynjoey: 有
N6: 冇
Perfect10: 有
祖戀明歌: 有
Starlight: 有

BTW, lets begin都冇

回復 304# hihi

屯門CDWAREHOUSE仲有N6~上星期銅鑼灣HMV我都見到有

FYI

Yesasia:
JH: 冇
1314: 有
Joeynjoey: 有
N6: 冇
Perfect10: 有
祖戀明歌: 有
Starlight: 有

BTW, le ...
hehe 發表於 2017-10-11 12:00

YESASIA無番貨JA~仲有好多舖頭有貨既~

平裝版應該用翻普通果d blu-ray盒,好易生產~
newguy 發表於 2017-10-10 23:03

最後入左數比Sky_usic~ 貨源應該穩定啲啩

如果出普通版,吸引力大減~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Bluray絕版可能性其實非常細,宜家果d唔好揾嘅基本係以前BD未普及所以出貨好少個d,例如GetALife.ShowMi.SuperGoo.Unplugged呢d.同埋08鐵盒講咗限量,今次張official poster係講"珍藏版",冇話限量,唔使咁擔心掛?(唔好講個list上寫咗咩首批限量,因為出DVD個陣我都見到有寫)

fifty1205 發表於 2017-10-11 11:02

好耐無行CD舖,以前睇都唔係間間有
(成日八卦啲CD舖拓到舊碟個價有幾高)

Bluray絕版可能性其實非常細,宜家果d唔好揾嘅基本係以前BD未普及所以出貨好少個d,例如GetALife.ShowMi.Su ...
teennum1 發表於 2017-10-11 14:22

真係要問番EEG、睇下佢地所講「出貨量會好少」係有幾少啦

又出呢d boxset黎呃錢 係咪見銷量唔好

真心幾正

回復 310# teennum1

限量呀,話只出一批後絕不再版,仲有dvd冇寫喎

回復  teennum1

限量呀,話只出一批後絕不再版,仲有dvd冇寫喎
long816 發表於 2017-10-12 07:47

邊度寫?

邊度寫?
teennum1 發表於 2017-10-12 08:09

唔知有無再版/ 平裝

inside joke
無睇過 MSL 其實唔會 / 未必會 get

btw, from JF Forum:
已問EEG俾嘅價錢,320@1 ...
616.1314 發表於 2017-10-10 17:18

昨晚去CD倉訂, 佢話冇得訂, 當日黎買就得

唔知有無再版/ 平裝
l00540 發表於 2017-10-12 09:34

出貨少 不等於 限量 , 何來只此一批?

出貨少 不等於 限量 , 何來只此一批?
teennum1 發表於 2017-10-12 10:58

Yesasia寫左限量珍藏版

昨晚去CD倉訂, 佢話冇得訂, 當日黎買就得
lblemon 發表於 2017-10-12 10:41

所以去咗信和訂(訂金$50)

我想請問 blu-ray 係咪 No Karaoke 架?
我見維基係咁寫

我想請問 blu-ray 係咪 No Karaoke 架?
我見維基係咁寫
Alanalan 發表於 2017-10-14 00:09

唔系啊 宜家BD有KARAOKE啦
Twins既LOL就有

唔知會唔會因為今日打風而Postpone呢?

今次my secret live真係冇卡拉ok,Yesasia 有寫到

今次my secret live真係冇卡拉ok,Yesasia 有寫到
long816 發表於 2017-10-16 19:14

Sh!t 咁咪冇得唱

Sh!t 咁咪冇得唱
hehe 發表於 2017-10-16 22:48

再買埋隻dvd~

岀左啦 HMV 399
02 著地 - 鄧麗欣

My Secret Live Bluray BoxsetSkyMusic講左只出一批,絶不再版
肥婆馬上收皮

CD Warehouse $349 送Poster
信和預訂價<$300
肥婆馬上收皮

唔係BR盒喎

#容祖兒 – My Secret Live 2Blu-ray+1CD 限量珍藏版 (只出一批,絕不再版) 首批送海報

買咗349 屯門CD Warehouse, 開針
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

今次值得一讚係好多歌個版本都唔同咗 talk 都換咗好多

回復 324# hehe
原來有呀!!yesasia呃人

仲有聲音導航(Audio5)

信和暫時良心價$330

訂左減$10

回復 334# l00540

minishop HKD 290

回復  l00540

long816 發表於 2017-10-17 17:56

我在sky music買
雖然未係最平
但至少唔洗捱海鮮價~

回復  l00540

long816 發表於 2017-10-17 17:56

預購先係呢個價,現貨係$330

預購先係呢個價,現貨係$330
Ki 發表於 2017-10-17 19:22

元朗喜利 $298

我在sky music買
雖然未係最平
但至少唔洗捱海鮮價~
l00540 發表於 2017-10-17 18:00

係SKYMUSIC 海鮮價~同樣都係旺角德發$298

係SKYMUSIC 海鮮價~同樣都係旺角德發$298
wewa1001 發表於 2017-10-17 21:53

訂左都捱貴貨

訂左都捱貴貨
l00540 發表於 2017-10-17 21:55

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
02 著地 - 鄧麗欣

份服裝小冊子"wardrobe diary"兩個英文字都串錯哂

訂左都捱貴貨
l00540 發表於 2017-10-17 21:55

其實真係唔訂好過訂~訂完佢賣500你都要比~唔係好著數

**** 本內容被作者隱藏 ****
hinz 發表於 2017-10-17 22:13

其實之前幫趁開Mi__shop
但有次訂HOCC<無名詩- 拼圖版>,坐地起價
所以才轉左去Sky Mus__ ....

Anyway, 謝謝資訊

其實信和果d不嬲都好p架喇..
只係純粹有得訂,個個就講到佢地有幾咁好咁
同埋都好耐時間信和唔係平架喇
10年前就真係平既

+1 上次訂hebe遲左去拎,佢竟然收我海鮮價,嬲到一個點
肥婆馬上收皮

我訂咗SKYMUSIC,$290

我訂咗SKYMUSIC,$290
shirley94922 發表於 2017-10-17 23:34

你幾點去拎?

你幾點去拎?
l00540 發表於 2017-10-17 23:43

6點幾

6點幾
shirley94922 發表於 2017-10-18 00:58

我5:30攞

$290扣左訂金未?thx

我5:30攞

$290扣左訂金未?thx
l00540 發表於 2017-10-18 10:15

$290 好似係fan club價