返回列表 發帖
真.全收錄

但好似差圓謊
hin0526 發表於 2017-8-10 15:53

啲"點唱"大部分都清唱又得幾句, 好難收哂每日既

有講過?係Instagram story見到果個都係呢個喎
Ki 發表於 2017-8-10 17:01

有一日特登抽左時間影cover(好似no6咁特別影) 但宜家呢個似係live影出黎

感覺makingof會出現係bluray

其實今次唔出boxset有啲古怪
冇理由唔借啲意賣貴啲
自n6以黎都係出boxset

岀完水精球仲唔怕黑?
周圍都仲跳緊樓
hinz 發表於 2017-8-14 22:56

水晶球係eeg on_, 想呃人姐
number6, joeyten boxset都好正

btw yesasia dvd 3,4 tracklist not same as skymusic
yesasia version:
DVD 3
01. 麻煩你
02. MEDLEY : 密友 / 損友 / 心甘命抵 / 早有預謀 / 罪魁 / 借過 / 我也不想這樣
03. 貪嗔癡
04. 最好時光
05. 星圖
06. 觀眾點唱 : 飛 / 不好意思我愛你 / 精神戀愛 / 螢 / 與蝶同眠 / 我杯茶
07. 煙霞
08. 何苦
09. 最後的茱麗葉
10. 還未
11. 愛怪物的你
12. 與貓共舞

DVD 4
01. 很忘
02. 可歌可泣
03. 上次坐飛機
04. 吹沙入眼
05. 勉強幸福
06. 花城
07. 特別嘉賓

千千喺 IG 問祖祖攞呢隻碟
佢兩個依家真係幾 Friend
616.1314 發表於 2017-8-23 05:15

唔俾錢支持 friend鬼

容祖兒 《 My Secret Live》演唱會DVD開賣
歷時數月監督後製,Joey :「用心程度似開多場演唱會架!」;
17晚精彩結集,凝聚250分鐘的亮麗刻劃
由唔熟到熟,彭秀慧︰「為何這些歌是Side Track?!」

一個將不流行變成流行的演唱會,容祖兒(Joey)《My Secret Live》數月前已經圓滿結束。音樂會完結,Joey卻意猶未盡,所以很快便再次投入工作,為額外的第18場︰演唱會現場錄音產品努力。Joey說:「說是第18場,並非取巧,而是整個後期工序之繁複,以及所花的時間和心力,跟籌備多一場演唱會的工夫不遑多讓。今次後期製作,我也有親自監督,縱使期間要不斷往返各國各地,但每有一個新剪輯版本,工作人員都會電郵給我看,從中給予意見。」歷時120日精心剪輯,演唱會DVD終於8月25日開賣,相信一眾粉絲等到頸都長。

製作宗旨︰原汁原味
今次《My Secret Live》演唱會,Joey全程投入,每個設定都參與決策,希望無論在視覺上、聽覺上都給觀眾最高享受。Joey說:「由於個唱以Side Track為主題,有種私人分享的感覺,本身舞台設計上,不單有著百老滙歌劇模式,還特設睡房格局,予人一種很有家的感覺。而當開始揀選及處理所有影片時,我直接地放低四個大字作為今次的製作宗旨和指引︰原汁原味!目的是既要將最美麗的一面留下,更希望可以讓當日買不到飛,未能到來的樂迷們,看著這些畫面時,都有種置身現場的感覺。」

要原汁原味呈現,拍攝時都講究,所以Joey找來舞台劇及電影導演彭秀慧(Kearen)。彭秀慧坦言合作前,跟Joey不算熟絡,至於Joey的歌曲,也非滾瓜爛熟之輩,特別是Side Track。要以「新相識」的身份去拍攝這批歌,到底又有甚麼不同感受?彭秀慧︰「我聽歌好多時都是主觀情感投射,所以會像看劇本一樣研究每一首歌,當中會有些特別偏愛,但都想保持比較客觀和冷靜的角度去看待。不過說到底,我最驚訝是為何這些歌都會是Side Track!」

此外,彭秀慧也非常欣賞Joey選擇在歌劇院開演唱會的決定。「她去到這階段,也許需要新的衝擊,故她願意選用全新的舞台班底,自己也擔任製作人,肯定是膽博膽的行徑。直到首場演出後,看到觀眾反應,大家心才定下來,往後的場數更是愈做愈好,沒有一分鐘我是覺得不好看或重覆的!」彭秀慧說。

好似係 BOXSET wor
616.1314 發表於 2017-8-24 23:23

得本相集仔 唔算boxset啦

完整聽左一半
今次出奇地mix得好 音樂好出detail位都聽得好清晰 觀眾聲都好清楚
佢唱除左有疲態 我覺得冇咩好挑剔

未回家 但係碟舖見到好多第2part用左套啤酒妹制服

舞台效果再睇都係100分
即使係想得太遠 個畫面都係好靚

今次個音樂mixing好似好聽左好多?
比起紅館好似好好多
至少後面d編曲聽得好清 ...
艾石仔 發表於 2017-8-27 12:00

係, 一聽已經好驚喜

What's up 下次可以放入紅館啦
艾石仔 發表於 2017-8-27 17:00

佢team人古老石山黎

主要我覺得係個場地唔係好適合~希望今次無唱到既快歌留番20週年唱~床前無月光 派對機器 ...
wewa1001 發表於 2017-8-29 11:05

近排我睇過sidetrack maintrack balance得幾好既concert有LOL同lets begin, 希望佢會參考下

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun ...
風見志郎 發表於 2017-8-29 16:08

容小姐表示sidetracks快歌得兩首: 神魂顛倒+喜喜

容祖兒 – My Secret Live Blu-Ray+CD
發售日期: 2017/10/1X
發售日期以及TrackList 有待確實

Source: mi ...
hinz 發表於 2017-9-28 14:46

首批限量版@@

靚到

份服裝小冊子"wardrobe diary"兩個英文字都串錯哂

見到入面唔係用bluray盒裝,超開心,希望其他歌手可以效法下,Bluray Package 俾d心機
鄰近國家d Bluray ...
fifty1205 發表於 2017-10-19 10:20

No6得封面係特登影 今次係成本相集+封面都特登影我諗今次出碟既用心程度 近年都冇乜邊隻比得上

藍光同dvd近乎完全唔同剪輯就已經好dun本好空前。仲要限量到咁,唔通賣一張蝕一張?點解唔多賣d賺多 ...
teennum1 發表於 2017-10-19 11:35

唔係得幾隻係唔同剪輯? (買左碟未買機lol)

BR兩個唔滿意既地方
1. 仲未係1080HD
2. 碟用紙套 易花

冇出街/未出街既poster

回復  721AXA

呢個只係佢化妝師整嘅相咋,乜嘢海報?.......
long816 發表於 2017-10-20 17:09

化妝師post唔代表係佢整, 呢張明顯同bluray poster係同一設計 (除非化妝師係設計poster ge人)
佢地可能二揀一出左宜家見街個張

好似演唱會碟真1080p好少?check番好幾隻都只係1080i
teennum1 發表於 2017-10-22 01:28

係eeg仲咁cheap咋好似 未出過真1080hd lol

容祖兒 – My Secret Live 黑膠
.
祖兒親自監修策劃 記錄17晚的難忘時刻
限量500套編碼 3 vinyl 圖案彩膠套裝
重量180g 高品質材料 歐盟生產
.
Release Date : 14 Feb 2018
.
Disc 1 Side A
1. 男朋友與歌
2. 很忘
3. 臨床
4. 如果睡袍太少布
5. 想得太遠
6. 金銀島
7. WHAT'SUP
.
Disc 2 Side A
1. 蒸餾
2. 候鳥樹
3. 舊日回憶的山丘
4. 一直看見天使
5. 傷神
.
Disc 3 Side A
1. 麻煩你
2. MEDLEY :
密友 / 損友 / 心甘命抵 / 早有預謀 / 罪魁 / 借過 / 我也不想這樣
.
Disc 1 Side B
1. 去火星戀愛
2. 故弄玄虛
3. 遲鈍
4. 我的麻煩男友
5. LOVE LETTER TALK
6. 身驕肉貴
7. 拍拖
.
Disc 2 Side B
1. 出賣
2. 他狠過你
3. 最後勝利
4. 冬眠
5. 16號愛人 (觀眾大合唱)
.
Disc 3 Side B
1. 貪嗔癡
2. 最好時光
3. 與貓共舞
4. 特別嘉賓

Source: sky music