返回列表 發帖
[50首未曾派台經典]
派過台都瞬間變未派過
gooloo 發表於 2017-8-10 16:14

50首未曾派台 經典 會唔會好d

變左binC post

個show唱過但今次DVD無:

時不與我
與蝶同眠
二人浴
摩登時代
愛一個上一課
沙堡壘
流淚眼望流淚眼
第一百個我
告解
It Doesn't Matter
黃色大門
一面之緣 / 戀人未滿 / 牆紙 / 新貴 / 呼天不應 / 小天使 / Be True / 天窗 / 小小 / 逃避你 / 一個人砌圖 / 人人起勁 / 派對機器 / 流沙 / 怯 / 蜉蝣 / 歌姬 / 圓謊 / Mad About You / 你是我堅強的唯一理由 / 這分鐘更愛你 / 獨照 / 床前無月光 / 不好意思我愛你 / 精神戀愛 / 忽然單身 / 我杯茶

不好意思我愛你 / 精神戀愛 / 我杯茶

有喎
cathay1996 發表於 2017-8-11 23:21

眼殘

實物CD盒size大少少
唔太厚身

全日狂loop"真係一個「飲」就知道喎,真係一個音就知道咩歌呀"

煙霞新version

好多side track歌咁多年都冇乜感覺,但睇完聽完個live又會loop下
因為個visual impact太大太深刻
例如睡袍/ 他狠過你、最後勝利嗰part
一直看見天使、故弄玄虛聽左7年/15年終於唔覺悶
最好時光新版如果唔係個謝幕應該狗都不_

一直看見天使我都係因為呢個 SHOW 先成日聽
賴爽 發表於 2017-8-27 15:59

個曲真係悶過咳新瘋

What's up 下次可以放入紅館啦
艾石仔 發表於 2017-8-27 17:00

今次太少快歌, 下次紅館主打20週年肯定無咩side track
舌尖開叉, 混血兒, 電我, R U READY 4 ME?

Whatsup 4部曲連住唱個效果咪無咁Side囉
lemontea1069 發表於 2017-8-28 13:31

命苦 係咪咁多年都冇唱過

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun ...
風見志郎 發表於 2017-8-29 16:08

不如開Part II
My Secret Dance Floor 2018
又可以環保plug舊歌
又可以賺多筆

美祖一把年紀 你咁大整蠱?
JayantL 發表於 2017-8-30 00:27

34都叫一把年紀?咁汪阿姐嬅嬸同謝安琪嗰堆叫咩?

睇到隔離周慧敏30年都仲開就知美祖唱到2046喇
風見志郎 發表於 2017-8-30 18:03

汪阿姐70歳紅館
祖兒仲有30年慢慢玩真係2047㗎