返回列表 發帖

對照個rundown 係少咗 沙堡壘/摩登時代/流淚眼望流淚眼/為你萬歲/呼天不應/二人浴/時不與我/愛一個上一課 仲有幾首25日保險場嘅歌

首臨床只得半首以後就轉左睡袍??

點解可以正到咁!!又新CD,又另一set rundown,又有飛,又making of!!

計落Blu-ray只係多咗心淡 (觀眾大合唱), 少咗心16號愛人 (觀眾大合唱)
隻CD係咪Studio Version? ...
阻住 發表於 2017-10-9 13:18

應該live ver.因為呢十首全部係唱過,無理由特登出一張現場有唱但studio嘅版本咁搞笑掛?

同埋正式嘅rundown同bonus track係相比dvd全部調轉來(因為兩套rundown),即係全部重新cut。

又應該係, 啱啱用果個歌單excel對返搵哂十首
但時不與我好似兩場點唱都係半首 ...
阻住 發表於 2017-10-9 13:46

英皇今次咁好死,好少見,仲要有全新相集,即係bluray同dvd都買曬都無覺有overlap啦

Bluray絕版可能性其實非常細,宜家果d唔好揾嘅基本係以前BD未普及所以出貨好少個d,例如GetALife.ShowMi.SuperGoo.Unplugged呢d.同埋08鐵盒講咗限量,今次張official poster係講"珍藏版",冇話限量,唔使咁擔心掛?(唔好講個list上寫咗咩首批限量,因為出DVD個陣我都見到有寫)

回復  teennum1

限量呀,話只出一批後絕不再版,仲有dvd冇寫喎
long816 發表於 2017-10-12 07:47

邊度寫?

唔知有無再版/ 平裝
l00540 發表於 2017-10-12 09:34

出貨少 不等於 限量 , 何來只此一批?

冇唸到咁次係真限量,其實英皇大公司黎除咗d好特別嘅boxset其他時候真係好少真限量。
見到有歌迷po圖,box入面好靚,有好大本相冊。內地淘寶已經開始有炒價。

No6得封面係特登影 今次係成本相集+封面都特登影我諗今次出碟既用心程度 近年都冇乜邊隻比得上 ...
721AXA 發表於 2017-10-19 11:31

藍光同dvd近乎完全唔同剪輯就已經好dun本好空前。仲要限量到咁,唔通賣一張蝕一張?點解唔多賣d賺多d呢

其實DVD個陣已經剪好啦,只系曲目轉咗嗟 排下序有心思 但唔算DUM本咯...

不過相冊抵贊 ...
steven891026 發表於 2017-10-19 17:39

剪咗兩套咋嘛,咁都唔算重剪過?d talk位亦都唔同,唔係僅僅次序咁簡單。

我覺得剪片就肯定比多影幾張相要time consuming好多.

我都係攞到隻碟先發覺係1080i 而唔係1080p  

其實佢紙套入面再加咗個碟套都算係咁
不過我覺得個 ...
jasonng 發表於 2017-10-21 19:17

好似演唱會碟真1080p好少?check番好幾隻都只係1080i

sky music好似係850

有買黑膠的朋友可唔可以話我知本相冊放系邊度?
點解我只黑膠無嘎 ...
Qmen 發表於 2018-3-6 23:53

咁。。應該被你男朋友抽起左

我都希望系咁
可惜唔系囉
距完全唔知道有呢樣嘢
系我親自拆開嘎
好唔開心 ...
Qmen 發表於 2018-3-7 04:01

問下唱片行或者英皇有冇可能換比你