返回列表 發帖
唔駛講,一定等BD
第一次咁想個封面係同DVD一樣

之前又話係間屋嘅?
風見志郎 發表於 2017-8-10 16:44

有講過?係Instagram story見到果個都係呢個喎

有一日特登抽左時間影cover(好似no6咁特別影) 但宜家呢個似係live影出黎
721AXA 發表於 2017-8-10 17:06

啊,係呀!(太耐真係無左回事)
應該係呢個出到黎個效果好,所以唔要個輯啦

講真,有得揀都係揀番Live影出黎個啲會好啲,有睇過既觀眾會有深刻啲既印象

Rundown  
https://goo.gl/gdhTBA

邊幾日錄影話??

藍光多左呢D野, 不過唔知真定假, 仲有唔知幾時出

10. 二人浴
20. 為你萬歲
23. 你是我堅強的唯 ...
jpophiroshi 發表於 2017-8-21 17:28

一見到條維基Link就知係假啦

係咪少數blu-ray版(包裝)正過dvd版嘅演唱會碟?
newguy 發表於 2017-10-9 13:52

佢又正唔哂,得一隻CD但係有新Cover、Making of同新相集,印象中好似真係第一個

順帶一提:好少公司會BD+CD咁出,印象中香港係得哥哥個隻張國榮紀念演唱會- ReImagine Leslie Cheung Concert BD、Kary既The Present Concert係有2CD

呂珊超級呂聲演唱會 (Blu-ray+2CD)
林子祥 Made In Love 音樂會 (Blu-ray+CD)
梅艷芳 Mui Music Show (Bl ...
boy4dudes 發表於 2017-10-9 15:49

你講呢堆我幾乎全部都無睇過,唔怪之得我一啲印象都無

可能第二批就冇咁多紀念品送。多謝你的消息
lblemon 發表於 2017-10-10 18:29

我怕連第二版都未必有,始終製作藍光碟成本高,包裝各方面又要設計過

應該同Starlight第二版鐵盒一樣,都係印一批就算,賣哂就無

是否只有信和有得訂?
l00540 發表於 2017-10-10 19:40

街舖都有得訂

印碟本身好平,反應好嘅話正常會加印。特別是演唱會DVD bd有機會持續有人買。 ...
lblemon 發表於 2017-10-10 22:28

賺唔到錢呢下事大............
香港啲演唱會BD通常都係出一次貨就無下文,跟住過多三五七年就炒到勁貴

回復  Ki

印一次係事實~不過以我所知英皇無任何一隻BLURAY係斷左市/炒

可能今次會係第一次~ ...
wewa1001 發表於 2017-10-11 09:42

Starlight、祖戀明歌市面上都無啦,得番二手

最炒得個隻唔係英皇出

前日先見到cd warehouse starlight Bluray
fifty1205 發表於 2017-10-11 11:02

好耐無行CD舖,以前睇都唔係間間有
(成日八卦啲CD舖拓到舊碟個價有幾高)

Bluray絕版可能性其實非常細,宜家果d唔好揾嘅基本係以前BD未普及所以出貨好少個d,例如GetALife.ShowMi.Su ...
teennum1 發表於 2017-10-11 14:22

真係要問番EEG、睇下佢地所講「出貨量會好少」係有幾少啦

回復  l00540

minishop HKD 290
long816 發表於 2017-10-17 17:56

預購先係呢個價,現貨係$330