返回列表 發帖
唔駛講,一定等BD
第一次咁想個封面係同DVD一樣
Ki 發表於 2017-8-10 16:39

之前又話係間屋嘅?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

721AXA 發表於 2017-8-10 19:58

靚, 中意呢個多D, 呢個係CD cover?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

硬係覺得個封面好鬼賈寶玉awakening

個show唱過但今次DVD無:
摩登時代
一個人砌圖/圓謊/你是我堅強的唯一理由

hehehaha 發表於 2017-8-11 23:01

摩登時代唔知邊鬼個話個舞台有木偶背影一定有
後面果三首希望19年紅館唱一次完整嘅

唔俾錢支持 friend鬼
721AXA 發表於 2017-8-23 16:21

否則怎可儲錢去街街

《我的麻煩男友》CD版咩事

琴晚kkbox 都有
聽左幾首先肯訓
What's Up 真係好正!!
victor1991415 發表於 2017-8-25 07:45

真係俾祖祖叫青春果下感動到, 后面太短, 得intro high好唔夠喉.

煙霞新version

好多side track歌咁多年都冇乜感覺,但睇完聽完個live又會loop下
因為個visual i ...
hehehaha 發表於 2017-8-27 15:58

《與貓共舞》先至驚喜

佢team人古老石山黎
721AXA 發表於 2017-8-27 21:14

一路loop緊MSL,一路FF緊19年個紅館rundown。
好驚佢又唱想得太遠、心淡、未知、我的驕傲呢D
佢自己都請教過lisa姐點樣可以勇敢面對唱到嘔嘅歌

真心希望好似1314、MSL咁樣,每晚都有一個位,專門換歌唱。
就唱20年嚟嘅big hit,一晚兩首咁。
或者好似16號愛人咁,播個卡拉OK俾大家唱,祖祖去換衫。

不過英皇team人真係古老石山, 一定又係呢堆歌做regular。

咁多年快歌做得最好咪08果次, 其他一係唱得差一係又係果堆野無限LOOP ...
lemontea1069 發表於 2017-8-28 16:33

08個power medley真係無敵, 狀態最好。N6個隆重登場燈效觀感好強。

主要我覺得係個場地唔係好適合~希望今次無唱到既快歌留番20週年唱~床前無月光 派對機器 ...
wewa1001 發表於 2017-8-29 11:05

仲有好多可能性
扮了解 / 最新消息 / 瘦身大法 / What's up / R U Ready 4 Me / 一面之緣 / 四面台 / Dun Dun Dun / 電我 / Honey / 跩跩 / 囉囉攣 / 流汗 / 派對機器 / 紅牌出場 / 好事多為 / Chihuahua / Show Up / 堂堂男人 / 舌尖開叉 / 床前無月光 / 綠野仙縱 / 澎湃 / 出色 / Gotta Get High / 我好得閒 / 閃光彈

麥當娜50歲都仲跳緊啦
美祖係Super Star點會跳唔郁
Wing1211 發表於 2017-8-30 10:25

睇到隔離周慧敏30年都仲開就知美祖唱到2046喇

應該好貴

買咗349 屯門CD Warehouse, 開針