返回列表 發帖

[Aug/25/2017] My Secret Live - 容祖兒 (4DVD + 3CD)

歌手:容祖兒
唱片名稱:My Secret Live
唱片封面:

推出日期:2017/8/25
唱片類型:4DVD + 3CD  Live + Karaoke

TrackList:
DVD Disc 01
1. 男朋友與歌
2. 卸妝
3. 臨床
4. 如果睡袍太少布
5. 想得太遠
6. 金銀島
7. WHAT'SUP
8. whatsapp message(再見我的初戀Music)
9. 去火星戀愛
10. 故弄玄虛
11. 遲鈍
12. 我的麻煩男友
13. LOVE LETTER TALK
14. 身驕肉貴

DVD Disc 02
1. 拍拖
2. 蒸餾
3. 候鳥樹
4. 舊日回憶的山丘
5. 一直看見天使
6. 黃色大門 (MUSIC)
7. 傷神
8. 出賣
9. 他狠過你
10. 最後勝利
11. 冬眠
12. 16號愛人 (觀眾大合唱)

DVD Disc 03
1. 麻煩你
2. MEDLEY : 密友 / 損友 / 心甘命抵 /
  早有預謀 / 罪魁 / 借過 / 我也不想這樣
3. 貪嗔癡
4. 最好時光
5. 星圖
6. 觀眾點唱 : 飛 / 不好意思我愛你  /
   精神戀愛 / 螢 / 與蝶同眠 / 我杯茶  
7. 特別嘉賓      

DVD Disc 04
1. 很忘
2. 可歌可泣
3. 上次坐飛機
4. 吹沙入眼
5. 勉強幸福
6. 花城
7. 煙霞
8. 何苦
9. 最後的茱麗葉
10. 還未
11. 愛怪物的你
12. 與貓共舞

CD Disc 01
1. 男朋友與歌
2. 卸妝
3. 臨床
4. 如果睡袍太少布
5. 想得太遠
6. 金銀島
7. WHAT'SUP
8. 去火星戀愛
9. 故弄玄虛
10. 遲鈍
11. 我的麻煩男友
12. 身驕肉貴
13. 拍拖
14. 蒸餾
15. 候鳥樹
16. 舊日回憶的山丘
17. 一直看見天使

CD Disc 02
1. 傷神
2. 出賣
3. 他狠過你
4. 最後勝利
5. 冬眠
6. 16號愛人 (觀眾大合唱)
7. 麻煩你
8. MEDLEY : 密友 / 損友 / 心甘命抵 /
   早有預謀 / 罪魁 / 借過 / 我也不想這樣
9. 貪嗔癡
10. 最好時光
11. 星圖
12. 特別嘉賓

CD Disc 03
1. 很忘
2. 可歌可泣
3. 上次坐飛機
4. 吹沙入眼
5. 勉強幸福
6. 花城
7. 煙霞
8. 何苦
9. 最後的茱麗葉
10. 還未
11. 愛怪物的你
12. 與貓共舞

附加資料: 
重拾被遺忘最好的時光   
煉成舞台上的最後勝利
祖兒親自監修策劃  
歷時120日精心剪輯

250分鐘
原汁原味足本呈現

記錄17晚的難忘時刻
50首未曾派台經典

出處:sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

參考yesasia個價
再打番7折
應該250蚊左右
02 著地 - 鄧麗欣

仲以為Boxset會超過$300 tim
l00540 發表於 2017-8-14 19:55

其實無人講過係boxset
正常演唱會DVD+cd姐
02 著地 - 鄧麗欣

可能紅館騷先出boxset?!
stephybest 發表於 2017-8-14 22:17

岀完水精球仲唔怕黑?
周圍都仲跳緊樓
02 著地 - 鄧麗欣

究竟年中有幾多人會post個wiki上黎當係料
02 著地 - 鄧麗欣

容祖兒 – My Secret Live Blu-Ray+CD
發售日期: 2017/10/1X
發售日期以及TrackList 有待確實

Source: minishop
02 著地 - 鄧麗欣

終於有香港演唱會係BLURAY 連埋CD架啦
屋企隻CD+DVD賣左佢先~
wewa1001 發表於 2017-9-28 15:15

美麗的呼聲聽證會咪bluray + CD
02 著地 - 鄧麗欣

Starlight、祖戀明歌市面上都無啦,得番二手

最炒得個隻唔係英皇出  ...
Ki 發表於 2017-10-11 10:35

如果係講bluray應該兩隻都仲有
02 著地 - 鄧麗欣

反而N6好似難搵啲?
HMV / CD Warehouse / HK Records都冇
hihi 發表於 2017-10-11 11:50

係喎N6好似少
Yesasia都無
02 著地 - 鄧麗欣

岀左啦 HMV 399
02 著地 - 鄧麗欣

訂左都捱貴貨
l00540 發表於 2017-10-17 21:55

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
02 著地 - 鄧麗欣

Mini shop預購係290
岩岩拎左了
02 著地 - 鄧麗欣

容祖兒 – My Secret Live 2Blu-ray普通版
發售日期: 2017/12/06

BLURAY 1
1. 男朋友與歌
2. 很忘
3. 臨床
4. 如果睡袍太少布
5. 想得太遠
6. 金銀島
7. WHAT'SUP
8. whatsapp message
  (再見我的初戀Music)
9. 上次坐飛機
10. 吹沙入眼
11. 勉強幸福
12. 花城
13. LOVE LETTER TALK
14. 身驕肉貴
15. 拍拖
16. 蒸餾
17. 候鳥樹
18. 舊日回憶的山丘
19. 一直看見天使
20. 黃色大門 (music)
21. 何苦
22. 出賣
23. 他狠過你
24. 最後的茱麗葉
25. 還未
26. 心淡 (觀眾大合唱)

BLURAY 2
1. 麻煩你
2. MEDLEY :
  密友 / 損友 /心甘命抵 /早有預謀 /罪魁 /借過 /我也不想這樣
3. 貪嗔癡
4. 最好時光
5. 星圖
6. 觀眾點唱 :
   飛 / 不好意思我愛你 / 精神戀愛 / / 與蝶同眠 / 我杯茶  
7. 特別嘉賓      

Bonus tracks
8. 卸妝
9. 可歌可泣
10. 去火星戀愛
11. 故弄玄虛
12. 遲鈍
13. 我的麻煩男友
14. 煙霞
15. 傷神
16. 最後勝利
17. 冬眠