返回列表 發帖
發覺早年d人吹到容祖兒有唱功
但其實佢唱功唔係好得
根本就掌握唔到d歌既感情同內容
唔知咩報紙同雜誌係咁 ...
John 發表於 2017-8-20 04:04

大家覺得容小姐有唱功係因為 live 穩定
呢樣野同唱得有無感情唔係 mutually exclusive 喎
同一時間都大把人叫容做唱歌機器喇
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

11年爆冷比水百合十大都好驚嚇下雖然質素上係冇問題,但好明顯末日啱大眾口味多d ...
stephybest 發表於 2017-8-21 22:51

搞到 Ivana 無左首 四台共同金曲
反而《男人信什麼》唔知點解會係金曲金
1d14 發表於 2017-8-21 22:51

個年娛樂新聞好似話係黎明出席做表演定頒獎嘉賓黎換獎去捧 JW
二〇二三年度全女班投票

08年港台比陪我長大十大我都覺得好驚嚇
stephybest 發表於 2017-8-22 22:10
07年glow 歌亂來,零時零分拍得住天然呆垃圾歌
但果年大家只插千嬅的化娘
反而愛回家同零時零分仲垃圾 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 21:50

但係呢首真心算 Hit wor
當年兩鐵合併 首歌日播夜播
世上只有 = 我的驕傲2.0
明日恩典 = 我的驕傲3.0
Be True = 我的驕傲4.0
陪我長大 = 我的驕傲5.0

我真係未 ...
loowee 發表於 2017-8-22 22:18

Be True 都無 plug
華麗邂逅不是嗎?
當年06年頭祖兒轉型人氣跌,即刻要製造我的驕傲4.0喎 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 22:28

蟹后係 Eric Kwok 既情歌黎 wor
我的驕傲系列係 sell 溫情
擺明唔算喇
二〇二三年度全女班投票

零時零分真心唔算hit
成隻光管腳係得逃叫得上hit

前有Close Up後有In Motion,呢隻碟夾係中間其實真係冇 ...
Jacz 發表於 2017-8-30 12:40

講緊 陪我長大 啊
二〇二三年度全女班投票

男人信什麼 有hit過一陣

chok連廿大都唔應該拎都金曲金,簡直
Kaybb 發表於 2017-8-30 18:12

個年真係好樣衰
俾天梯 / 花千樹甚至俾末日 / 年年都合理過俾 CHOK 多多聲
non fans無責任識歌手unplugged songsbi heart , close up你覺得不垃圾?
逃好有jolin feel ...
Kaybb 發表於 2017-8-30 18:17

Close Up 完全唔垃圾囉好無
hit songs 有 華麗邂逅 心花怒放 愛一個上一課
unplugged songs 好似 卸妝 蒸餾 都好 GQ

Bi-Heart 就快慢快慢甘排 tracklist
差到一個點
二〇二三年度全女班投票

果年可以俾twins, twins好似都係跌緊
Kaybb 發表於 2017-8-30 19:27

Twins 個年咪拎左亞太女囉
二〇二三年度全女班投票

邊忽hit
Jacz 發表於 2017-8-30 21:57

邊忽唔 hit
07年尾08年頭電視機日日洗腦式播放
literally 聽到驚聽到嘔
https://www.youtube.com/watch?v=p8VNzNpuARM
二〇二三年度全女班投票

奬就得一個
成日好想知究竟啲合唱歌拎完十大,個奬會被邊一方歌手拎返屋企
唔同公司又好,同公司又好,究竟 ...
hehehaha 發表於 2018-1-20 18:24

15年克勤遲到早走
美祖慶功宴影相個陣拎住三個獎
同埋台上面美祖俾個獎 HL 個陣
HL 話:你拎啦你等陣間仲有架嘛
所以如無意外個獎應該落左美祖袋
二〇二三年度全女班投票

17年好似第一次?
帥小寶` 發表於 2018-3-6 09:41

yuppppppp
美祖@四台第一次食白果
新城:2014年
商台:2017年
大台:2017年
港台:未發生
二〇二三年度全女班投票

陳 慧 珊 擔 正 主 角

( 星 島 日 報 報 道 ) 前 晚 新 城 電 台 主 辦 的 《 好 友 音 樂 會 》 , 宣  ...
John 發表於 2018-3-9 03:43

細個嗰陣好鍾意佢唱嗰首衝上雲霄嘅片尾曲
二〇二三年度全女班投票

競技場 如同宏大佈景

我到而家都仲好鍾意
John 發表於 2018-3-9 11:10

大教堂 鐘聲都夠好聽
二〇二三年度全女班投票

我不愛 要分給我都一樣不愛
John 發表於 2018-3-9 12:01

最記得係 MV 最尾嗰句:如果當日我地無呢個誤會,你會唔會想認真同我發展落去
二〇二三年度全女班投票

d呼吸聲好有祖兒feel
John 發表於 2018-3-10 02:08

嘩 原來佢唱 Live 咁難聽
FYI 無勇氣聽曬全首...
二〇二三年度全女班投票

容祖兒被記者冷落       

真係風水輪流轉,昔日容祖兒取代何嘉莉、葉佩雯成為楊受成最得寵小花,做英皇一姐,出 ...
jose 發表於 2018-3-12 19:33

不過其實 Twins 紅得快 亦都 Flop 得好快
高峰係 01-04

頭盔:我鍾意 Twins 㗎
二〇二三年度全女班投票

一睇到佢塊大面就想食圓形既野
JasOh103 發表於 2018-3-14 20:19

食圓...
姐係你想食 AGA...
二〇二三年度全女班投票

鄭秀文十二年來首奪叱吒樂壇女歌手獎,銀獎由陳慧琳奪得,銅獎則為容祖兒。當林海峰揭曉金獎時還故意揶揄去 ...
JasOh103 發表於 2018-3-23 01:06

希望堅堅唔洗等十二年先攞到啦
二〇二三年度全女班投票

2012勁歌第三回優秀選,算唔算兩位第一次同台?美祖當時全程當gin lee透明 ...
阿mark 發表於 2018-11-13 20:39

美祖宜家都無 follow Gin IG
二〇二三年度全女班投票

李幸倪自揭煲劇練粵語 周國賢暗怨師妹吸乾資源       

本報前天獨家披露BMA以千萬打造剛從馬來西亞簽為旗下的女 ...
HOTMAN 發表於 2018-12-18 13:32

「她很有潛質」
通常係前輩先會咁樣形容後備
可見 Gin 根本唔覺得 Mag 同自己同 Level
Diva confirmed
Mag who?
二〇二三年度全女班投票

李幸倪不考慮整容       

歌手李幸倪(Gin Lee)穿上露背裝現身,外貌有點差異的她被問到有否整容?她說:「當然沒 ...
HOTMAN 發表於 2018-12-19 13:36

Gin 暗串疑似整過容嘅容祖兒同謝安琪
二〇二三年度全女班投票

阿堅去到邊都大家姐
Frankiekiekie 發表於 2018-12-19 13:42

原來一出道已經係天后格
二〇二三年度全女班投票

2014年11月3日 2:10 近日已經開始國語碟制作
HOTMAN 發表於 2018-12-22 11:36

隻數愛究竟幾時出?
走數女人真係好可恥
二〇二三年度全女班投票

汪明荃昨日在韓國首爾宣傳無綫收費電視劇集《明成皇后》,阿姐在會上大讚扮演明成皇后的李美妍清秀,很像張栢芝。二人其後互送禮物,阿姐送上自己主演的劇集VCD,李美妍則送飾物回敬。 首爾直擊

阿姐與李美妍互送紀念品,她又大讚對方像栢芝。
阿姐與李美妍互送紀念品,她又大讚對方像栢芝。
汪明荃到首爾明洞購物,看來對印有權相佑肖像的記事簿甚有興趣。
汪明荃到首爾明洞購物,看來對印有權相佑肖像的記事簿甚有興趣。
汪明荃、葉翠翠、高鈞賢及宋芝齡等昨日在韓國首爾的NovotelAmbassadorGangnamHotel,出席無綫收費電視劇《明成皇后》記者會,該劇女主角、曾拍電影《颱風》的韓星李美妍及製作人申鉉澤亦有到場。李美妍與阿姐手拖手出場及交換紀念品,阿姐先代表無綫送了鍍金金龍獎座給二人,另外又自備其唱片、演唱會及她主演劇集的VCD給他們,而李美妍則回贈配襯韓服的飾物給阿姐。
盼同港星合作
阿姐在會上大讚李美妍長得清秀,雖然未看過對方主演的劇集,但覺得她身材高䠷及順眼,很像張栢芝。李美妍透過繙譯表示知道栢芝是誰,又讚她十分漂亮。李美妍又識趣地大讚阿姐很有親切感及沒有架子,問她最想與哪位港星合作,李美妍表示很難選擇,因她想和每位港星合作。
品嘗特色雪糕
阿姐接受訪問時表示以為李美妍會穿韓服出席,故她穿上中式服裝配襯,她說:「件衫啲料係羅家英買嘅,我配番啲珠鏈同頸鏈。」問阿姐為何羅家英不來,她說:「關佢乜事呀?無綫嘢,佢簽約亞視㗎!」
此外,阿姐前晚拉隊到明洞購物,還自掏腰包請食韓國街頭的特長軟雪糕,她說:「呢個雪糕好高,味道就乜雪糕都差唔多㗎啦,我唔怕凍,喺日本都有食雪糕。」
二〇二三年度全女班投票

其實點解Kelly 02 03年成日派埋D國語改編歌整死自己
她一定很愛你 心服口服
John 發表於 2019-3-8 19:50

Kelly 以前好多歌都好好聽
二〇二三年度全女班投票

只 得 一 些 「 騎 呢 」 細 獎
John 發表於 2019-3-18 19:46

Kelly 眼中嘅騎呢細獎 Fa 好似都未攞過
二〇二三年度全女班投票

話時話 點解啲人話ivana 寫嗰首 粒糖有毒係講緊kay?
佢2個發生咩事
放空 發表於 2019-3-18 20:02

嗰個人提完一句又唔講 Detail
好衰 吊人癮
二〇二三年度全女班投票

@cathay1996

Ivana 又真係無follow kay
放空 發表於 2019-3-18 20:05

其實好似係 @Frankiekiekie 講先
二〇二三年度全女班投票

剛 開 完 六 場 演 唱 會 , 下 半 年 樂 壇 成 績 突 出
的 容 祖 兒 , 各 方 均 睇 好 她 將 會 是 今  ...
John 發表於 2019-3-18 19:35

唔俾 —> 雙料(金曲金+最女)咁癲
二〇二三年度全女班投票

09叱吒預測 – 男女歌手.環球威盡

素來以播放率為依歸的叱吒903,經已步入最後五週,當中以女歌手的形勢 ...
hehehaha 發表於 2019-12-21 23:21

祖兒 09年無得輸!
二〇二三年度全女班投票

叮叮車 vs 年度之歌 vs 搜神記
kayzzz 發表於 2019-10-24 16:25

年度之歌同搜神記好聽一億倍
最頭嗰首無人識囉唔該
二〇二三年度全女班投票

新城電台在昨晚Boxing Day給一眾於06年努力過的歌手拆禮物機會,於會展舉行本年度首個樂壇頒獎禮「新城勁爆 ...
LoveMirkay520 發表於 2020-2-3 21:18

好似呢年新城俾古巨基贏 Eason 之後
環球就玩杯葛搞到下年金牌無獎
環球打壓人仲勁過蛋記
二〇二三年度全女班投票

蘇施黃
31 March 2013 ·
Omg, 陳慧琳唱哂哥哥D快歌!oh no! She danced like a robot!!! ...真係誰人代替你地位!
二〇二三年度全女班投票

Joey 8奪「最受歡迎女歌手」,她表示心滿意足,問她的目標是否攞足10年?她說:「沒有定下目標,以現時情況 ...
帥小寶` 發表於 2020-3-10 02:37

最後攞咗十二次
二〇二三年度全女班投票

祖兒好受老一輩歡迎
bagfgfcde 發表於 2020-7-17 09:28

最後銳哥都回頭是岸
大讚 song of the year 心之科學演繹得非常好
二〇二三年度全女班投票

煉金術根本贏十條街
另一首就算啦連佢本人都唔鍾意
我支持同期Phone 殺令前所未見得唔得 ...
ricnature 發表於 2021-2-1 23:51

分身術 JXH 重光成功
二〇二三年度全女班投票

中意同碟嘅心病多啲,不過好似佢又係唔中意呢首,當年仲要攞埋廣告歌曲獎 ...
p74d47 發表於 2021-2-2 00:05

通常佢本人唔鍾意嗰啲都好正
二〇二三年度全女班投票

華麗邂逅喪谷都唔hit,感覺得美千欣賞,美祖自己都好少唱
海豚一開始聽ok但好快厭,同完美關係一樣,市 ...
Serendipity 發表於 2021-2-2 20:09

都唔係啊
StarLight、1314 同 PC 都唱足咁多場
二〇二三年度全女班投票

賣碟天後容祖兒,上周推出新曲加精選《喜歡祖兒3》,銷量已直逼雙白金數位,成績相當理想。碟內的《明日恩 ...
p74d47 發表於 2021-2-3 10:45

不過明日恩典好似無上過紅館
美祖本人應該好唔鍾意呢首
二〇二三年度全女班投票

竟然蝦餃老母仲有人會討論, OMFG

05 06 係因為同TVB 仲有約先出席
其他台好似03 04已經無玩

Proud of 佢 ...
釘釘 發表於 2021-2-26 18:22

究竟傳說中嘅 25週年演唱會延期定取消
好想睇
-
唔止歌單
Tags 都要 Update 下
永遠都係嗰幾個 Tags
尷尬程度直逼幸兒
「呢個一定係我嘅最愛演唱會,希望都會係你地嘅最愛演唱會」
「希望你地坐緊嘅都係最佳位置」
二〇二三年度全女班投票

呢兩個tags堅係好尷尬 lol
25周年應該仲會做,如果今年紅館回復正常的話。我估佢應該有做歌嘅,等真係開 ...
Serendipity 發表於 2021-2-26 20:44

最驚係佢做完歌之後又唔唱
演唱會又唱番嗰堆冤鬼
二〇二三年度全女班投票

陳奕迅日前竟公開挑釁無綫。上月關心妍因主動讓有線娛樂新聞台播出她在日本學藝時的廣東話片段,令無綫勃然 ...
LoveMirkay520 發表於 2021-2-26 23:36

嘩好懷念
細個真係睇有線娛樂台同有線娛樂新聞台大
可惜依家已經面目全非
二〇二三年度全女班投票

其實2014 傳過祖祖唔去頒獎禮
勁歌賽前記者仲問過當年大熱Kay 有無信心接棒
但最後祖祖去之餘仲頒個十年 ...
ricnature 發表於 2021-2-27 14:48

佢 2014年真係好唔應該去
祖粉都係咁話
二〇二三年度全女班投票

陳慧琳(Kelly)的歌迷Kellyjackie憑歌曲《他約我去迪士尼》在網上大熱而廣為人認識,前晚她與偶像Kelly一 ...
LoveMirkay520 發表於 2021-2-28 19:50

很期待對方作歌給她
最後係咪無咗件事?
二〇二三年度全女班投票

kay如果14有tvb最女,應該會玩幾年,而且15羅生門應該會拎埋金曲金
阿mark 發表於 2021-3-1 07:35

好難講
2014年寧願俾越難越愛都唔俾大獎 Kay
2015年可能都係繼續俾眼淚的秘密谷 KFC
二〇二三年度全女班投票

若希@tbb最紅係14 15年都合理既 對比18-20菊姐
stephybest 發表於 2021-3-1 15:38

其實覺得菊姐最紅係 2017年
一輩子守候 + 忘記我自己兩首都千萬點擊
但偏偏嗰年 CCTVB 唔夠膽俾最女佢
反而 18-20 真係好唔值得
二〇二三年度全女班投票

Exactly!! 菊姐17年拎既話都值18-20年完全係攝位……
stephybest 發表於 2021-3-1 15:47

好期待至矮上台之後第一屆最女係邊個
二〇二三年度全女班投票

冇辦法啦,萬年唔可以接受自己俾菊姐取代,索性要停咗個奬一年先可以頒俾下個,叫美霸真係當之無愧。 ...
Serendipity 發表於 2021-3-1 21:45

咁呢個你又唔好瀨美祖
我相信美祖連美菊係邊個都唔識
二〇二三年度全女班投票

鄭秀文今年在陳慧琳手上搶回「香港最受歡迎女歌星」獎,估不到因此掀起一場兩大天后Fans互相攻訐的局面,繼 ...
LoveMirkay520 發表於 2021-3-1 20:07

明明 Kelly 做 Mi 嘉賓仲好大陣火藥味
二〇二三年度全女班投票

唔係賴啦,好明顯,點會無啦啦得一年將男女混合頒一個,而且候選得送禮一個係一線擺明就要頒俾佢然後女 ...
Serendipity 發表於 2021-3-2 01:48

我覺得呢年似係月巴唔夠膽多啲
美祖點會咁輕易就俾人取代到
唔覺得英皇會視美菊為威脅
二〇二三年度全女班投票

無線想引誘美祖出席嘛,如果唔係使乜2017年唔頒女歌星搏俾佢「連任」?係美祖最後都不屑出席啫,因為都玩 ...
Serendipity 發表於 2021-3-3 19:54

美祖 15年已經不屑出席喇
二〇二三年度全女班投票

當年報紙有講賽前係傳老母三連霸
咁鄭四肯定係佔優 但未到九成囉

至於04 人瑞喺叱咤其實輸卷卷成400 票. ...
ricnature 發表於 2021-3-4 00:38

04之後好似都無試過爭得咁激烈
二〇二三年度全女班投票