返回列表 發帖
02 年個o靚妹死物terms 都攪左一大餐而家睇返真係好無聊
mychart- 發表於 2020-10-7 16:04

可惜死物連十大都拎唔到
戀愛大過天根本應該要十大

當年人瑞根本就好勝過頭先有位俾人入
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

可惜死物連十大都拎唔到
戀愛大過天根本應該要十大

當年人瑞根本就好勝過頭先有位俾人入 ...
ricnature 發表於 2020-10-7 20:18

02年好勝得起,係旦記揾位入

02 年個o靚妹死物terms 都攪左一大餐而家睇返真係好無聊
mychart- 發表於 2020-10-7 16:04

事件始末係?

Warner時期
續約前
99 Today
00 好時辰、Kiss、花火
01 Suddenly this summer、G For Girl
02 我住7樓A  ...
l00540 發表於 2020-10-7 19:45

覺得佢退出頒奬禮太快啦,明明05-07都仲可以玩,竟然仲早過陳慧琳唔玩

覺得佢退出頒奬禮太快啦,明明05-07都仲可以玩,竟然仲早過陳慧琳唔玩
阿mark 發表於 2020-10-7 22:41

認真?拎完銷量獎高峯完畢,薛凱琪擺明取代梁詠琪,903錫到濃頭3年

阿mark 發表於 2020-10-7 22:41

我估當時續嘅係唱片約~

若轉投正東或Sony,唔知又會係怎樣的局面呢
—————-
梁詠琪與華納唱片的合約已於上月屆滿,據悉華納開出二千萬三年的合約,力輓她續約;另一邊廂,正東與Sony亦對她虎視眈眈,加入戰團力爭她加盟。

唱片銷量一向穩定的梁詠琪(GiGi),不但擁有內地、港台市場,近年更成功轉型創作歌手,在樂壇的發展形勢大好!因此,在今年五月唱片合約屆滿前,華納已急不及待與她談續約事宜。但據知除了華納外,正東與Sony最近亦加入戰團,力爭GiGi過檔加盟旗下,因此華納開出二千萬簽約三年的條件,力輓GiGi續約!

據悉,由於GiGi與華納一直合作愉快,雖然有正東及Sony出現,GiGi幾經思量下,還是偏向留在華納,但合約細則及價錢等問題,最終需由GiGi的台灣經理人公司老闆葛福鴻決定。據知,華納總經理陳志光早於GiGi演唱會後,便准備飛往台灣洽談續約事宜,怎料遇上SARS事件,台灣實施十天隔離政策,令事情受阻,以致現在尚未落實續約一事。
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

梁詠琪上一次紅館都唔賣得

版本多到數不清……
阿mark 發表於 2020-10-7 15:29

02年出嘅唱片相當大盒~

Cookies《Happy Birthday》稱冠
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

認真?拎完銷量獎高峯完畢,薛凱琪擺明取代梁詠琪,903錫到濃頭3年
sexykaren 發表於 2020-10-7 22:43

薛凱琪除佐第一隻碟賣得,同903成績ok,其他台其實根本唔得

薛凱琪除佐第一隻碟賣得,同903成績ok,其他台其實根本唔得
阿mark 發表於 2020-10-8 00:14

幾好笑

根據香港唱片商會發放予香港電台《國風國豐》、關於每周10張最高銷量唱片的資料統計顯示,於2004年12月30日至2005年12日21日期間,最好賣的本地五大唱片,依次序為陳奕迅《U87》、張學友《活出生活Live演唱會》、衛蘭《day & night》、王菲《情菲得意》,以及薛凱琪《Funny Girl》

2007 F best 好賣都唔洗講

Fi獨享了華納quota幾年

幾好笑  

根據香港唱片商會發放予香港電台《國風國豐》、關於每周10張最高銷量唱片的資料統計 ...
-Prince- 發表於 2020-10-8 00:58

原來《男孩像你》張專輯都賣得好好 ~

05年fi 勁歌十大,903十大,903最女5強
06年轉走大同路線開始平穩,但仍有903十大

係07年被放逐台灣

99王菲係咪拿完亞太女就已經離場?頒金曲金請歌手上台嘅時候,已經唔見咗佢

你最討厭女歌手
Gin LEe啲唱片好賣得
點睇

99王菲係咪拿完亞太女就已經離場?頒金曲金請歌手上台嘅時候,已經唔見咗佢 ...
lightupmylight 發表於 2020-10-8 15:35

可能企喺某個角落…… 咁鄭伊健有冇提早離場?

你最討厭女歌手
點睇
hehehaha 發表於 2020-10-8 19:15

新一代銷量無討論價值吧

新一代銷量無討論價值吧
阿mark 發表於 2020-10-8 19:55

Hana很慘

你最討厭女歌手
點睇
hehehaha 發表於 2020-10-8 19:15

好似Ada好賣d
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

好似Ada好賣d
on07111 發表於 2020-10-8 21:13

蔡少芬?

stephy呢?

走咗喇,頒完第十首金曲,應該可以走得,反正亞太同最男都冇佢份,唔走留係度同人地慶祝?

99年霆鋒同Eason係TVB同港台頒獎禮都同郭富城伴舞,到底係即興定之前綵排過的?

明日廣東歌之唔識開碟

47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

99年霆鋒同Eason係TVB同港台頒獎禮都同郭富城伴舞,到底係即興定之前綵排過的? ...
乐坛风云 發表於 2020-10-8 22:23

即興喇
事後話阿王唔高興bor

明日廣東歌之唔識開碟
b01091018 發表於 2020-10-9 00:26

我用cutter cut開上下盒邊開口位
張sticker原封不動

99年霆鋒同Eason係TVB同港台頒獎禮都同郭富城伴舞,到底係即興定之前綵排過的? ...
乐坛风云 發表於 2020-10-8 22:23

兩個都喺99年開始上位,真喺多得黎明同學友唔玩

即興喇
事後話阿王唔高興bor
mychart- 發表於 2020-10-9 00:35

我睇唱慈善金曲嘅時候,企後面嘅劉華唔高興,心想:點解唔幫我伴舞

我睇唱慈善金曲嘅時候,企後面嘅劉華唔高興,心想:點解唔幫我伴舞 ...
lightupmylight 發表於 2020-10-9 08:20

咁最後一首,而且又喺快歌

唔係另一個頒獎禮有伴舞,所以玩多一次。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我用cutter cut開上下盒邊開口位
張sticker原封不動
hehehaha 發表於 2020-10-9 00:40

咁樣stick 住有咩象徵意義
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

02年出嘅唱片相當大盒~

Cookies《Happy Birthday》稱冠
l00540 發表於 2020-10-7 23:13

證明包裝勝於內容
偶像派當道,唔鬥歌鬥靚
當然唔實用就一定
屋企有冇地方裝咁多華而不實的CD
應該整返個投票,揀歷年來最「?」的唱片包裝

唔係另一個頒獎禮有伴舞,所以玩多一次。
風見志郎 發表於 2020-10-9 08:46

Eason拿最男唱《時代巨輪》嘅時候,都有其他歌手即興上台伴舞

咁樣stick 住有咩象徵意義
b01091018 發表於 2020-10-9 09:00

以防二手賣家舊碟當新碟賣

佢哋最興貼張HMV/ CD Warehouse貼紙
重新包裝當新貨賣
仲賣貴幾倍.......

證明包裝勝於內容
偶像派當道,唔鬥歌鬥靚
當然唔實用就一定
屋企有冇地方裝咁多華而不實的CD
應該整返個 ...
cakeiii2000 發表於 2020-10-9 09:09

Cookies合體,水花應該大過任何一個復出。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

風見志郎 發表於 2020-10-9 11:54

Wyman都請唔到
應該唔會成事...

以防二手賣家舊碟當新碟賣

佢哋最興貼張HMV/ CD Warehouse貼紙
重新包裝當新貨賣
仲賣貴幾倍. ...
l00540 發表於 2020-10-9 11:08

好多唱片本身就唔喺密封式包裝,好容易造假

風見志郎 發表於 2020-10-9 11:54

cookies真係好可惜,好可惜……無論快歌定慢歌都好正好高質!   S同T唔岩,M同K唔岩
   要合體復出,真係好難
   睇到《熟女強人》,Theresa都仲係甘正

Wyman都請唔到
應該唔會成事...
l00540 發表於 2020-10-9 12:01

《不要離我太遠》都要Eason代唱

cookies真係好可惜,好可惜……無論快歌定慢歌都好正好高質!   S同T唔岩,M同K唔岩
   要合體復出, ...
lightupmylight 發表於 2020-10-9 14:36

傅穎同鄧麗欣好返咗有足足一年啦
乜咁out
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

要合體復出, ...
lightupmylight 發表於 2020-10-9 14:36

04兩隻碟都有買,4人時期的歌好高質

傅穎同鄧麗欣好返咗有足足一年啦
乜咁out
ricnature 發表於 2020-10-9 15:13

甘就Miki隱退咗,應該都唔會出翻黎

要合體復出, ...

仲有個成員長居外地

04兩隻碟都有買,4人時期的歌好高質
阿mark 發表於 2020-10-9 15:20

九人時期嘅都唔差咖   可能曲風同twins太相近

九人時期嘅都唔差咖   可能曲風同twins太相近
lightupmylight 發表於 2020-10-9 16:08

死因係EMI唔玩香港市場,D合約轉晒去金牌
但PACO覺得9條友太多,要精簡
就剩返呢4個
基本上STEPHY+KARY一定有得留低
其餘7個爭最後2個位

就剩返呢4個
基本上STEPHY+KARY一 ...
cakeiii2000 發表於 2020-10-9 16:56

當年PACO 選得幾好STEPHY, TRESREA 最紅,已經開始兩個去拍戲拍劇,同埋COOKIES戲佢兩個都係女一女二 一定有得留
要留KARY, 最唱得
MIKI最靚

就剩返呢4個
cakeiii2000 發表於 2020-10-9 16:56

Cookies同C AllStar一樣,拆夥後一年一個出碟(05 06 07/18 19 20),有一個出唔到碟……

就剩返呢4個

咪搞笑喇,睇下當時九人時期嘅一些現場視頻,基本上都係S、T、M、K四個係前面,其餘五個係後面當伴舞甘。再睇下九人時期嘅電影,同余文樂個部戲,鄧麗欣女一,傅穎女二,楊愛瑾女三,吳雨霏女四,戲份最多就係呢四個。其餘五個邊有得爭?

當年PACO 選得幾好STEPHY, TRESREA 最紅,已經開始兩個去拍戲拍劇,同埋COOKIES戲佢兩個都係女一女二  ...
gordon0807 發表於 2020-10-9 17:20

女一最多肯定係鄧麗欣,其次楊愛瑾(當時佢好幾部戲,傅穎都係做配角),吳雨霏係得部同側田演個部女一

九人時期嘅雜誌,封面都係得三個,而且平時嘅活動企位都係呢三個輪流企C位
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Cookies同C AllStar一樣,拆夥後一年一個出碟(05 06 07/18 19 20),有一個出唔到碟…… ...
阿mark 發表於 2020-10-9 19:16

除左miki
其他3個 05年個陣出左第一隻solo
Stephy有4個封面 自己作詞
Theresa 2個 仲有出書同繪本
Kary得1個 行實力 d歌夠大路

Paco其實知miki唱歌唔夠3個來,推佢去拍戲好過