返回列表 發帖
明明04 回勇唔少,嫁妝同對不起不是你都咁高汁
無啦啦整首白痴phone 殺令 ...
lemontea1069 發表於 2021-2-1 04:39

但係嗰期phone 殺令係ok hit
離奇地903 都冠埋
我覺得好聽過Shake Shake 同躲貓貓先
係犧牲咗前所未見
呢首根本仲金曲格過嫁妝
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

果時派左隻噴歌,焗住話鍾意啦
仲有別來無恙又唔派

下一隻碟又唔plug前世
果幾年真係前世 ...
lemontea1069 發表於 2021-2-1 11:45

前世今時今日仲聽緊
K 到爆
極具流行潛質
根本應該plug 前世replace 情人戰

「我覺得無所謂呀,就是因為你們那些(無綫以外)電視台才讓我今天能夠講出不錯、還可以的普通話,所以在這 ...
LoveMirkay520 發表於 2021-2-1 09:30

諗翻TVB呢個條例都覺得搞笑,接受其他電視台訪問要講普通話

但係嗰期phone 殺令係ok hit
離奇地903 都冠埋   
我覺得好聽過Shake Shake 同躲貓 ...
ricnature 發表於 2021-2-1 13:42

我好鍾意躲貓貓
其實04年plug 岩歌可以翻身,可惜
【This is MC】澳門見

對不起不是你(air supply mix)點解無入碟?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

果時派左隻噴歌,焗住話鍾意啦
仲有別來無恙又唔派

下一隻碟又唔plug前世
果幾年真係前世 ...
lemontea1069 發表於 2021-2-1 11:45

個時無乜留意hit唔hit, 但細個個時好鍾意別來無羔可能個時仲係聽K歌大。
唔派應該係quota問題?
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

前世今時今日仲聽緊
K 到爆
極具流行潛質
根本應該plug 前世replace 情人戰 ...
ricnature 發表於 2021-2-1 13:45

當年前世有MV都唔plug, 真係cls.
我個人就好鐘意Ivana曲 林夕詞隻小品式情歌 柴門文的女人

個時無乜留意hit唔hit, 但細個個時好鍾意別來無羔可能個時仲係聽K歌大。
唔派應該係quota問題? ...
on07111 發表於 2021-2-1 16:02

別來無羔

呢首同閣樓最好聽
不過其他 (even Phone殺令) 都唔係差
應該係Ask之後第二好聽既專輯

別來無羔

呢首同閣樓最好聽
應該係Ask之後第二 ...
uran 發表於 2021-2-1 17:24

飛天舞會隻碟都唔差
離不開 留不低

唔派應該係quota問題? ...
on07111 發表於 2021-2-1 16:02

嗰年記得kelly由年頭到年尾都係plug接plug
離不開 留不低

Kelly d side track 好正,可惜團隊唔識揀

Kelly d side track 好正,可惜團隊唔識揀
lemontea1069 發表於 2021-2-1 17:33

好多時要就Mark Lui
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

飛天舞會隻碟都唔差
LoveMirkay520 發表於 2021-2-1 17:28

最弊飛天舞會成首兒歌咁
夏天的緋聞我又唔鍾意
得冰室同最近想起很多/紅眼睛/好時光撐住

嗰年記得kelly由年頭到年尾都係plug接plug
LoveMirkay520 發表於 2021-2-1 17:32

我覺得老母2004 已經plug 得好好架喇
叱咤有3 冠喎
播左600 次喎
如果佢肯去叱咤會唔會執到首十大

仲有無人記得安份守己
超正但零上榜
仲有郵票無plug 都有啲可惜

其實嗰期除咗phone殺令,仲有咩hit歌?我正係記得七里香同好好戀愛合唱版都係嗰期推歌入面算係hit嘅 ...
p74d47 發表於 2021-2-1 13:04

煉金術 地平線 傷追人 女人味? 翡翠劇場?
分身術啩雖然當年好憎

仲有無人記得安份守己
超正但零上榜
ricnature 發表於 2021-2-1 21:44

安份守已宜家都仲有聽
怨婦得嚟又冇她比我醜咁重
離不開 留不低

煉金術 地平線 傷追人 女人味? 翡翠劇場?
分身術啩雖然當年好憎
ricnature 發表於 2021-2-1 21:48

記得當年煉金術同分身術當年鬥得好勁,雙方fans嘈到拆天咁

記得當年煉金術同分身術當年鬥得好勁,雙方fans嘈到拆天咁
p74d47 發表於 2021-2-1 23:46

煉金術根本贏十條街
另一首就算啦連佢本人都唔鍾意
我支持同期Phone 殺令前所未見得唔得

煉金術根本贏十條街
另一首就算啦連佢本人都唔鍾意
我支持同期Phone 殺令前所未見得唔得 ...
ricnature 發表於 2021-2-1 23:51

分身術 JXH 重光成功
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

分身術 JXH 重光成功
616.1314 發表於 2021-2-1 23:56

中意同碟嘅心病多啲,不過好似佢又係唔中意呢首,當年仲要攞埋廣告歌曲獎

中意同碟嘅心病多啲,不過好似佢又係唔中意呢首,當年仲要攞埋廣告歌曲獎 ...
p74d47 發表於 2021-2-2 00:05

心病堅正
K 到癲
雖然嗰期佢個扮索女look 極度lau 打

中意同碟嘅心病多啲,不過好似佢又係唔中意呢首,當年仲要攞埋廣告歌曲獎 ...
p74d47 發表於 2021-2-2 00:05

通常佢本人唔鍾意嗰啲都好正
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

別來無羔

呢首同閣樓最好聽
應該係Ask之後第二 ...
uran 發表於 2021-2-1 17:24

我同意ASK隻碟超正,係我覺得Kelly Top 3最正大碟!

我覺得老母2004 已經plug 得好好架喇
叱咤有3 冠喎
播左600 次喎
如果佢肯去叱咤會唔會執到首十大

仲有 ...
ricnature 發表於 2021-2-1 21:44

我都覺佢04 Plug歌幾好,其實Stylish Index派得算係咁,Phone殺令雖然詞膠但有talking point,當時都hit hit哋。最錯係年尾派情人戰,其實隻歌都ok但前世會易hit啲,不過兩首歌啲詞麻麻哋。
Stylish index 其實多正歌,如果分返一兩首如念口簧、飛行里數去Grace and Charm度做主打就啱啱好了。

我同意ASK隻碟超正,係我覺得Kelly Top 3最正大碟!

我都覺佢04 Plug歌幾好,其實Stylish Index派得 ...
Serendipity 發表於 2021-2-2 00:25

隻碟第二版同一首歌可以有三個版本,都好癲下

懷疑情人戰係亞洲遊戲展主題曲所以plug?

我細個都鍾意呢首。。。應該講Kelly 04的派台歌除左 對不起不是你 同 紙醉金迷 呢兩首以外的都幾中我

最弊飛天舞會成首兒歌咁
夏天的緋聞我又唔鍾意
得冰室同最近想起很多/紅眼睛/好時光撐住 ...
uran 發表於 2021-2-1 21:21

最近想起很多真係不得了
無紅眼睛好時光咁搶
但係聽落好有味道嗰隻

我細個都鍾意呢首。。。應該講Kelly 04的派台歌除左 對不起不是 ...
on07111 發表於 2021-2-2 00:47

對不起不是你我覺得ok好聽,係個mv(正東版)累事,反而tvb版仲好睇過佢,情人戰就算啦,一浸娘味,mv仲衰過伶仃,嗰陣時覺得正東開始hea佢

我細個都鍾意呢首。。。應該講Kelly 04的派台歌除左 對不起不是 ...

應該係揀咗做主題曲所以內容都配合吓啩
其實最大問題係Paco走後正東啲A&R唔識分邊啲歌有潛質Hit,最佳位置係最大敗筆,如果做第一主打Kelly 02年成績唔會咁差。相同道理去到06年又係,唔揀終於開竅、有血有淚揀一刀兩斷、海豚。就算去到2015年都仲係咁,揀隻請放心傷我都唔揀偽君子,真係冇得救。

應該係揀咗做主題曲所以內容都配合吓啩
其實最大問題係Paco走後正東啲A&R唔識分邊啲歌有潛質Hit,最佳位 ...
Serendipity 發表於 2021-2-2 01:05

海豚先係最應該plug 嗰首
當年班fans 一早已經怒叫正東plug
點知殺出首一刀兩斷搶晒quota 又唔hit
終於開竅超級悶喎 仲衰過一刀兩斷
有血有淚應該係最k 嗰首

最近想起很多真係不得了
無紅眼睛好時光咁搶
但係聽落好有味道嗰隻
ricnature 發表於 2021-2-2 00:50

同路
果時兩首連住loop, 兩首歌都好有畫面

如果Kelly 肯開side track concert
一定好正

「化妝品入面有好多化學物質,又唔環保。」身為化妝品代言人的容祖兒公開地自稱自不會用粉底,更提出若娛樂圈中人停止使用化妝品,會是一件好事,又發表以上言論,結果被其代言的化妝品公司「Colour Zone」指容的「唱反調」行為嚴重影響產品的宣傳,令其蒙受損失,因此入稟法院追討違約陪償。
離不開 留不低

我覺得呢四首都plug得幾好
紙醉金迷演唱會plug硬,亞洲遊戲展又係plug硬,05年頭完美關係好搶耳,加多一首紅絲帶又係好暖。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

容祖兒(Joey)昨日於西貢拍攝新歌MV,除獲贊助商借出三千萬鑽飾拍攝外,Joey與男主角拍攝纏綿鏡頭時,更害羞得滿面通紅,坦言「成塊面充晒血」。

容祖兒昨日與一型男在西貢一片場內拍攝新歌《流淚眼望流淚眼》MV,除獲贊助商借出三千萬鑽飾拍攝外,身穿黑色透視裙的Joey,身材若隱若現好不誘人,其間更一度惹來走光疑雲,不過Joey表示事前已做好預防措施。

紙醉金迷演唱會plug硬,亞洲遊戲展又係plug硬,05年頭完美關係好搶耳 ...
風見志郎 發表於 2021-2-2 08:55

個前奏個係好搶耳...恰爸爸

最近想起很多真係不得了
無紅眼睛好時光咁搶
但係聽落好有味道嗰隻
ricnature 發表於 2021-2-2 00:50

Jerry Lee寫俾Kelly果三首六字side track都正到癲
有沒有這個人/香薰戀愛治療/最近想起很多

睇WIKI先知原來零都係佢作!

紙醉金迷演唱會plug硬,亞洲遊戲展又係plug硬,05年頭完美關係好搶耳 ...
風見志郎 發表於 2021-2-2 08:55

咁睇前世真係冇plug嘅空間
4 plug有3首plug硬
離不開 留不低

咁睇前世真係冇plug嘅空間
4 plug有3首plug硬
LoveMirkay520 發表於 2021-2-2 09:52

05年以為會plug前世,點知殺出個希望出黎,前世隨即慘成炮灰

Jerry Lee寫俾Kelly果三首六字side track都正到癲
有沒有這個人/香薰戀愛治療/最近想起很多

睇WIKI ...
uran 發表於 2021-2-2 09:20

三首都正到癲
繼續愛我隻碟又係好正
快樂情人  我不愛高柏飛 等不到的人

三首都正到癲
繼續愛我隻碟又係好正
快樂情人  我不愛高柏飛 等不到的人 ...
lemontea1069 發表於 2021-2-2 10:29

大波妹cover
帶走眼淚又係正野,襟聽過假天真
不過休克會聽到休克
淨低幾首side track (乜鬼請勿收回果d) 已經冇晒印象

05年以為會plug前世,點知殺出個希望出黎,前世隨即慘成炮灰
p74d47 發表於 2021-2-2 10:21

希望 有期聽到怕

希望 有期聽到怕
on07111 發表於 2021-2-2 11:45

嗰期以為得粵語版,點知正東癡線到出埋首國語版,兩首一起狂播,嗰期真係聽到首歌都即skip,btw我成日都形住國語版有plug,原來冇

大波妹cover
帶走眼淚又係正野,襟聽過假天真
不過休克會聽到休克
淨低幾首side tra ...
uran 發表於 2021-2-2 10:50

呢隻碟好underrated
快樂情人 等不到的人 我不愛高柏飛 有沒有這個人 帶走眼淚都好正
仲有豹哥作嗰首沒緣沒了都仲有印象
隻碟完全聽唔厭
不過串流無呢隻碟

海豚先係最應該plug 嗰首
當年班fans 一早已經怒叫正東plug
點知殺出首一刀兩斷搶晒quota 又唔hit
終於開 ...
ricnature 發表於 2021-2-2 02:40

海豚曲ok但呢啲sweet歌詞冇乜市場,聽眾冇共鳴唔會hit到

快樂情人 等不到的人 我不愛高柏飛 有沒有這個人 帶走眼淚都好正
仲有豹哥作嗰首沒緣 ...
ricnature 發表於 2021-2-2 12:07

其實都唔算underrated,叫好叫座不過嗰個年代新碟出得好快,呢隻都係我Top 3之選

希望 有期聽到怕
on07111 發表於 2021-2-2 11:45

直情有恐懼
一聽到看風箏飛多遠未斷線即想死

仲有豹哥作嗰首沒緣 ...
ricnature 發表於 2021-2-2 12:07

只派左兩首歌又出新碟,浪費左其他歌
戀愛情色後全面攻電音

直情有恐懼
一聽到看風箏飛多遠未斷線即想死
lemontea1069 發表於 2021-2-2 16:12

我記得neway 定加洲紅熱唱榜幾個星期第一
仲吹到金曲金大熱
熱潮過左之後真係唔太想聽返

海豚曲ok但呢啲sweet歌詞冇乜市場,聽眾冇共鳴唔會hit到

其實都唔算underrated,叫好叫座不過嗰個年代 ...
Serendipity 發表於 2021-2-2 15:52

海豚同期嘅sweet 歌華麗邂逅夠拎到四台十大啦
雖然當年真係夾硬喪谷強行熱播三個月都唔太hit 到

不過華麗邂逅真心好高質

海豚同期嘅sweet 歌華麗邂逅夠拎到四台十大啦
雖然當年真係夾硬喪谷強行熱播三個月都唔太hit 到

不過華 ...
ricnature 發表於 2021-2-2 18:43

華麗邂逅喪谷都唔hit,感覺得美千欣賞,美祖自己都好少唱。
海豚一開始聽ok但好快厭,同完美關係一樣,市場都係受慘情歌多啲。

為何慢一點給你最大量愛
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se