返回列表 發帖
霏霏黑歷史
John 發表於 2020-3-22 22:10

毋忘你~~~  精彩過別來無恙如遊 ~戲~

我哋未濕...
John 發表於 2020-3-22 14:49

CLS
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

上傳者: ruby chu
hehehaha 發表於 2020-3-22 22:09

我本人真係好hit
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

CLS
帥小寶` 發表於 2020-3-23 02:59

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

John 發表於 2020-3-23 03:11

拋開那嬌俏碎花裙
何妨讓粗鄙解了禁

黃天翱(Tim)
38歲,於Dear Jane樂隊中擔任主音。於11歲時隨家人移民到美國,並於夏威夷大學(University of Hawaii)主修音樂。個人演出包括無線電視《翡翠音樂幹線》節目主持、明珠台英文大使、多個TVB MV、百老匯廣告、AIG信用咭廣告(2001年)、Papylus廣告(2005年) 、FHM廣告、台灣時裝廣告等。Tim 的姑丈是著名導演杜琪峰 ,但Tim卻沒有利用這個機會來創業,堅持走他喜愛的音樂路線。妻子為2003年度香港小姐亞軍楊洛婷 ,並在2017年9月14日誕下女兒黃子霏Tanya Faith Wong。

黃天翱(Tim)
38歲,於Dear Jane樂隊中擔任主音。於11歲時隨家人移民到美國,並於夏威夷大學(University  ...
hehehaha 發表於 2020-3-24 18:12

富二代,有樣, 有身材玩音樂,娶港姐,
人生勝利組

都好彩識諗做堆MK情歌出來,先可以去到BAND一線

黃天翱(Tim)
38歲,於Dear Jane樂隊中擔任主音。於11歲時隨家人移民到美國,並於夏威夷大學(University  ...
hehehaha 發表於 2020-3-24 18:12

佢同佢老婆認真好襯

歌手李幸倪(Gin Lee)今日到電台接受訪問及宣傳新歌。她提到新一年因為DJ少爺占和Donald,自己多了一個花名:「事緣喺1月1號叱咤頒獎禮上面,佢哋介紹我嗰陣話『嘩!呢個人堅喇,上嚟喇堅Lee!』之後大家就開始叫我『堅Lee』喇,其實私底下都會有人咁樣叫我,但真係公開咗就係嗰日。」雖然有這個花名,但原來Gin Lee表示自己不如想像中堅強:「我覺得好多女仔朋友,尤其係職業女性都好堅強,返工已經好辛苦,返到去仲要湊仔做家務。雖然話堅強,但我覺得係一個諷刺,我話堅強啫,但唔代表你唔使理我㗎嘛,唔代表你唔使關心我,其實我係撐緊㗎咋。有陣時大家覺得我好硬朗,好堅好強,但大家會唔記得咗堅強就易講,背後其實要做好多嘢。(心裏面係咪都好期待有個人可以撐自己?)總會想㗎!(新一年搵番個?)難啲喇,我依家嘅狀態真係忙到每日不知幾點,根本都冇時間冇空間去諗呢啲嘢。」

實力派歌手李幸倪(Gin Lee)被傳將加盟環球唱片公司,過檔費為200萬3年,據悉,Gin Lee成功加盟,全因音樂 ...
on07111 發表於 2020-3-27 11:07

環球唔該諗下唔好再曬錢同佢續約

以前幾鐘意嘅一隻廣東快歌(連個MV都搵唔到),不過應該冇咩人識
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

實力派歌手李幸倪(Gin Lee)被傳將加盟環球唱片公司,過檔費為200萬3年,據悉,Gin Lee成功加盟,全因音樂 ...
on07111 發表於 2020-3-27 11:07

Gin Lee太好勝

Gin Lee太好勝
帥小寶` 發表於 2020-3-30 18:48

好勝GinGin

【主動示好】為師兄擘面逾兩年 祖兒示好追阿詩Ig食檸檬

容祖兒、劉浩龍(師兄)拍拖兩年多感情與日俱增,祖兒甚至公開激讚師兄像她身邊一個太陽,給她正能量,十分靠得住。相反,「龍兒戀」爆出前,與她傳過有「斷背戀」的何韻詩,關係卻越來越疏離,就連兩派歌迷都經常在網上展開罵戰。

不過,有心水清的讀者卻發現,指二○一二年與師兄公開戀情後,與阿詩互相取消追蹤Instagram帳戶的祖兒,主動向阿詩伸出友誼之手,前日(廿一日)開始重新追蹤阿詩的Instagram(Ig)帳戶,明顯希望修補關係,惟阿詩並未作出相對呼應,十分決絕。

當年師兄趁祖兒生日自爆戀情,阿詩不但取消關注師兄的微博帳戶,亦分別取消追蹤祖兒及師兄的Ig帳戶。有次她被傳媒追問祖兒雙性戀傳聞,以「好難答」作回應,立即引起軒然大波。祖兒經理人霍汶希(Mani)公開叫她注意言論,事後阿詩表示從此不再提「容祖兒」三個字,與祖兒徹底劃清界線。

對於再次追蹤阿詩Instagram帳戶,主動示好,祖兒透過助手表示:「冇回應!」而阿詩亦透過助手回覆說:「唔回應啦,啲讀者仲清楚過我,佢哋廿四小時mon住邊個follow邊個!」

姜濤、MIRROR叱咤入5強傳出種票疑雲 花姐抵死暗嘲回應|頭號粉絲

姜濤、MIRROR均是《全民造星》選出,算是入行不久的新人,所以有不少網友看到「我最喜愛歌曲」五強名單後,就指有「種票」嫌疑,「咭黨們記住投佢呀…咪鬆懈喎.等睇笑話」、「姜B仲有時間拎獎」、「因為婆娘太多電話咭谷首垃圾」;反之有好多網友都替Sammi鄭秀文首《我們都是這樣長大的》及林二汶的《最後的信仰》大感不值。

花姐抵死回應種票傳聞
姜濤、MIRROR的經理人花姐接受媒體訪問,聽到網上流傳「種票」時反應愕然,並表示:「我無錢買電話卡,要多謝Fans由《全民造星》到依家一路都咁支持。其實我哋從來都無諗過要喺今年內拎獎,所以唔會做呢啲嘢!如果真係要買,就唔止買電話卡啦,要連埋IG Followers一齊買,你睇下姜濤個IG先得個7萬Followers咋!

鄭秀文今年在陳慧琳手上搶回「香港最受歡迎女歌星」獎,估不到因此掀起一場兩大天后Fans互相攻訐的局面,繼在慶功宴上互扑對方偶像外,最近在一個Sammi歌迷的網站上,更發現有疑是Sammi歌迷刻意將Kelly靚樣塗污,用「哈哈笑」遮去Kelly雙眼,甚至用侮辱性說話臭罵Kelly!
事件發生後,兩位主角Sammi和Kelly昨日在「IFPI頒獎禮」上首次碰面,兩人都表現出大將之風,有傾有講,絕無尷尬之色,當Sammi知道Kelly被人在網上塗污樣子後,即力斥:「呢0的行為簡直幼稚到不得了,網上歌迷唔應該獲任何人物亂咁塗污,好嚴重不當,頭先Kelly仲問我0個晚有冇俾佢歌迷扑親,根本冇呢回事,我同Kelly之間亦冇受影響,作為歌手應勸歌迷冷靜,唔應該做0的傷害歌手0既0野,我唔排除係咪有人惡作劇嫁禍我歌迷。」
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

陳慧琳是「十大勁歌金曲頒獎典禮」歷史裡,入行資歷最淺的「亞太區最受歡迎香港女歌星」得獎 ,就連她自己亦覺得十分意外,她坦言賽前預測王菲會得這個獎,更以「快到嘔」來形容自己獲獎的速度。
問Kelly(陳慧琳)會否介意,外間盛傳因為王菲缺席頒獎禮,無線才會將此獎頒給她?Kelly說:「唔介意,每年都有好多傳聞。」她又自言自語地說:「真係快到嘔,點會唔快奢?我去年只係出左一張國語碟,十二月出左一張日語碟,不過……算啦!

」有指鄭秀文得「最受歡迎女歌星」時,其Fans高舉「我們贏了」的橫額向Kelly的歌迷示威,Kelly解釋說:「唔係示威,只係場地有限,佢地冇位走,大家Fans都好大方。」

黃柏高已盡力至於Kelly所屬「正東」唱片公司的老闆黃柏高,被問大仔許志安得「最受歡迎男歌星」,為何大女Kelly卻失去「最受歡迎女歌星」?Paco(黃柏高)無奈地搖搖頭,說:「我已經盡晒力,最後都係交番俾TVB決定。其實兩個獎都係『最受歡迎』者!」

歌曲是一首典型的港式流行合唱歌,事實上許志安以前已憑《教你如何不愛她》及與車婉婉合唱的《會過去的》成為大熱歌曲,亦都曾拿下不少大獎,而《美中不足》亦是大熱歌曲,在推出時已註明是許、葉兩人合唱,但正東唱片公司卻在年尾頒獎禮中突然將這首歌更改為「許志安 featuring 葉德嫻」,源由是香港樂壇頒獎禮的制度是合唱歌每人計算一半分數,而featuring則全計算主唱者的分數。而將合唱改為featuring主要有兩個原因:

叱咤樂壇流行榜的大部份是以播放率計算,而由於當時古巨基大熱,憑多首歌曲彈出,包括《愛與誠》、《大雄》等,許志安已在年尾不可能追趕到對方,唱片公司於是想到手執《美中不足》這張皇牌,由於這首歌曲的播放率超過200次,亦是至尊歌曲的大熱,將合唱改為featuring將令許志安增加百多次的播放率,增加贏得男歌手金獎的機會。
傳媒大獎是以得獎數目計算,唱片公司當時已估計《美中不足》會為許志安帶來多個獎項,將歌曲改為featuring將令許的歌曲獎項數翻倍。
雖然葉德嫻早已表明不介意這樣的安排,並表示只想享受在台上唱歌的機會,而她亦有與許志安共同出席年尾的頒獎禮演唱《美中不足》[2][3][4],但事件已引來其他唱片公司及歌手,以至是樂迷和傳媒的強烈不滿,最終雖然《美中不足》為許志安帶來多個大獎,但男歌手金獎仍落在古巨基手上、而傳媒大獎亦未能獲得。反之,這個事件已令許志安的聲勢大跌,之後的歌唱發展亦大幅倒退、停滯不前。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

要談到過去幾天最為熱門的演員,相信非台灣演員羅志祥莫屬。當大家對於這位演員的個人行為議論紛紛時,「講 ...
on07111 發表於 2020-4-25 16:42

台灣舞王羅志祥(小豬)日前被舊愛周揚青爆料指長期偷食愛玩「多人運動」後,唔少人都加把口講埋一份,今次就輪到曾為剛出道嘅張栢芝牽紅線到台灣拍廣告嘅金牌經理人陳孝志發聲!

佢喺facebook發千字文大爆10幾年前,拍攝電影《蘋果咬一口》(容祖兒都有份拍)時,小豬私下約佢旗下藝人葉安婷出去,點知被請食檸檬!當小豬助理知道後,晚上竟私自叫葉安婷到房間逼問兩人關係、點樣認識,「當時我知情後很不開心的問羅志祥為何沒經過我同意讓你的助理把我的藝人叫到房間審問!」而事件曝光後,陳孝志話:「羅志祥竟然對所有的媒體說並且放話只要是我的藝人絕不能上羅志祥的節目!」又話:「當時羅志祥你為了葉安婷說好要一起做電影宣傳於是放上2個人的照片培養感情!但事後因為葉安婷沒跟你赴約!你確馬上反臉不認人!跟所有媒體說那照片沒經過你同意的宣傳所以你很生氣!」

之後佢仲話小豬雖然同周杰倫稱兄道弟,但背後就「說他唱歌還好」,自誇比對方唱得仲好,令佢傻眼!

因為笑起來很像樹熊,所以粉絲及成員都以樹熊代表陳卓賢,更有粉絲以他的名義捐款給澳洲紅十字會,以幫助受到澳洲叢林大火影響的居民和動物

因為笑起來很像樹熊,所以粉絲及成員都以樹熊代表陳卓賢,更有粉絲以他的名義捐款給澳洲紅十字會,以幫助受 ...
hehehaha 發表於 2020-4-28 18:35

陳卓賢笑起來似隻beaver (海狸)多D

會唔會係小豬2.0

張 敬 軒 被 傳 購 物 態 度 差
近 日 有 傳 張 敬 軒 (軒 仔) 於 一 間 名 店 購 物 時 , 因 為 不 滿 遊 客 過 多 而 要 求 售 貨 員 清 場 , 售 貨 員 婉 拒 之 後 , 據 稱 遭 軒 仔 破 口 大 罵 。

數 天 後 , 軒 仔 偕 友 人 再 到 訪 該 店 , 要 求 該 名 售 貨 員 服 務 , 卻 被 對 方 拒 絕 , 之 後 該 名 售 貨 員 更 被 解 僱 , 軒 仔 則 否 認 事 件 。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

【專輯介紹】:

當大家聽到“痛愛”、“逃避你”、“隆重登場”、“阿門”等一連串歌曲時,必定聯想到是容祖兒一首接一首的上榜歌曲,而祖兒2002壓軸大碟“喜歡祖兒2新曲加精選”亦經已隆重面世,碟內有三首廣告新歌,包括全城熱播兼~H2O+新一輯廣告主題曲“爭氣”,西門子手提電話Minnie 8008電視廣告主題曲“電我”,及日清美味寶廣告主題曲“特別嘉賓”,隨碟附送“特別嘉賓”Music Video。

唱片封套的拍攝地方為一住宅之天臺,但當布置後,仿如一個客廳,而祖兒還大膽地爬上天臺近水箱位拍攝,稍一差池,便會跌下,可謂驚險萬分。很多人看過這大碟海報相後,覺得祖兒咬住士多啤梨的照片十分可愛,其實拍攝時饞嘴的祖兒已食了數磅的士多啤梨,還與在場工作人員分甘同味呢!

唱片包裝有如一本相簿,另有膠套可以將照片放入,首批推出之限量版大碟祖兒更送大禮,包括‘“爭氣”一票第二重獎表格’、‘日清出前一丁寶盒’、‘~H2O+折扣優惠券’、‘西門子手提電話Minnie 8008現金優惠券’、‘PCCW祖兒海報換領券’、‘有獎遊戲卡及現金優惠券’、‘Heroic Rendezvous折扣優惠券’,完全照顧各Fans的不同需要呢!

節目中,Herman提到自己不同意樂壇已死:「歌手同唱片公司都有責任提升音樂,令更多人聽我哋嘅歌,如果我只喺網上賣歌,整個市場嘅滲透、宣傳都會唔足夠。因為網上銷售只代表咗一個階層嘅群眾,但如果街上見唔到呢啲產品,樂迷就冇意慾喺網上購買。」

曾擔任華納唱片、百代唱片、英皇娛樂、博美娛樂、正東唱片和寰亞唱片的高層,節目中又提到,Herman曾於1998年時希望退休,不過眼見香港樂壇在退步,才決定繼續在唱片業內走下去:「98年嘅時候,我行入HMV見到銷量排行榜,CD又係麥兜排第一、DVD又係麥兜排第一。當時我覺得好慚愧,好唔服氣,所以決心出返嚟做本地音樂,逐間本地公司做,最後開咗星煥國際,發展成為而家嘅星夢娛樂。當時我嘅理念係,樂壇下面有斷層,我希望可以供給新血,所以我鼓勵我旗下嘅歌手聽多啲歌,唔好只著眼於獎項,我亦奉勸所有歌手都應該係咁。」

月巴人老有冇興趣做老年麥兜

【專輯介紹】:

當大家聽到“痛愛”、“逃避你”、“隆重登場”、“阿門”等一連串歌曲時,必定聯想到是容 ...
hehehaha 發表於 2020-5-13 22:36

祖兒以前D碟好多coupon 送,買coupon送碟

節目中,Herman提到自己不同意樂壇已死:「歌手同唱片公司都有責任提升音樂,令更多人聽我哋嘅歌,如果我只 ...
LoveMirkay520 發表於 2020-5-15 21:13

結果條仆街愈搞愈衰
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

節目中,Herman提到自己不同意樂壇已死:「歌手同唱片公司都有責任提升音樂,令更多人聽我哋嘅歌,如果我只 ...
LoveMirkay520 發表於 2020-5-15 21:13

同林鄭一樣, 越搞越衰

關淑怡寸唱片公司高層

關淑怡與何哲圖同台,面有難色。

雖然關淑怡(Shirley)與「星娛樂」傳不和兼約滿,但昨日她仍出席前唱片公司的加盟上市集團及張智霖簽約儀式記者會。Shirley否認與唱片公司反面,不過當她與唱片公司行政總裁何哲圖(Herman)同台時,兩人明顯面有難色,Shirley似有弦外之音地說:「好多謝唱片公司喺逆市下幫我出碟。」但對司儀稱呼她為「一姐」時,她即甚為抗拒。接受訪問期間,Herman叫記者買碟支持,Shirley竟然說:「你應該送畀人,仲叫人(記者)買。(你會唔會做宣傳?)問Herman畀唔畀我做,我唔係成日推工作,幫我澄清。」

Shirley行得好前

#高度GG
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

關淑怡寸唱片公司高層

關淑怡與何哲圖同台,面有難色。

雖然關淑怡(Shirley)與「星娛樂」傳不和兼約滿 ...
hehehaha 發表於 2020-5-25 17:28

呢段係幾耐之前
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

呢段係幾耐之前
abcxyz302006 發表於 2020-5-29 14:57

2009年

2009年
hehehaha 發表於 2020-5-29 15:02

Shirley’s Era啲歌好聽到完全feel唔到係Herman啲出品
就算劇歌都唔同啲
DM多仔多到覆唔哂

畀譚詠麟搞到㷫合合!李幸倪:我哋都未濕
歌手李幸倪(Gin Lee)和麥家瑜出席《音樂夏令型》巴士巡唱,講到 ...
nicknicknick 發表於 2020-3-22 14:19

麥家瑜係咪已經無公司?

麥家瑜係咪已經無公司?
kenneth 發表於 2020-5-29 15:36

睇台灣人講香港音樂/歌手特別有趣

睇台灣人講香港音樂/歌手特別有趣
bagfgfcde 發表於 2020-6-9 09:30

我都非常愛瘦瘦啲國語歌

如果要嚴選十大會揀呢幾首:
至理名言(至尊) / 快樂不快樂 / 完整 / 808 / 捨得 / 眼淚的上游 /
我應該得到 (全碟) / 缺席 / 黑盒子 / 出界 / 永遠都不夠

美雅作俾佢首《下一個階段》都好正
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

我都非常愛瘦瘦啲國語歌

如果要嚴選十大會揀呢幾首:
至理名言(至尊) / 快樂不快樂 / 完整 / 808  ...
JasOh103 發表於 2020-6-10 02:03

領悟 > 至理名言
我揀廣東10大應該會有領悟

2008年四台冠軍歌

他的故事
跑步機上
下次再見
囍帖街
歌‧頌

三台冠軍歌

All about love(tvb冇上榜)
再見演奏廳(tvb#2)
陪我長大(903#7)
差不多先生(tvb#5)
天天都是情人節(903#2)
韻律泳(tvb#2)
一晚長大(tvb#2)
路一直都在(tvb#3)
十七度(rthk#3)
櫻花樹下(tvb冇上榜)
四面楚歌(tvb#2)
寫得太多(tvb#3)
她慈我悲(903#17)
與蝶同眠(997#2)
只要和你在一起(tvb#4)
撈月亮的人(tvb#2)
就算世界無童話(903#2)

原來tvb冇四大事件之前已經係咁斷人四台冠

我都諗起903 由98年開始斷左GIGI好多首四台冠

我都諗起903 由98年開始斷左GIGI好多首四台冠
gordon0807 發表於 2020-6-15 09:25

903斷咗嘅四台冠有:
死心塌地
遠在天邊
Today
出走地平線
家有小熊
無所不在
同班同學

TVB斷咗:
嫌棄
我們的永遠
北極光

新城斷咗:
娛樂大家
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

903斷咗嘅四台冠有:
死心塌地
遠在天邊
Today
出走地平線
家有小熊
無所不在
同不同學

TVB斷咗:
嫌棄
...
l00540 發表於 2020-6-15 10:03

係同班同學

和 記 電 訊 有 限 公 司 ( 「 和 記 電 訊 」 ) 與 環 球 音 樂 今 日 宣 佈 達 成 合 作 協 議 , 率 先 推 出 「 學 友 流 動 音 樂 多 媒 體 世 界 」 -- Orange 全 港 首 個 流 動 音 樂 多 媒 體 網 站 的 獨 家 內 容 。 Orange 客 戶 現 只 要 透 過 手 機 按 #3232 , 即 可 登 入 「 學 友 流 動 音 樂 多 媒 體 世 界 」 , 參 加 緊 張 刺 激 的 手 機 互 動 遊 戲 , 並 可 下 載 一 系 列 獨 家 的 學 友 多 媒 體 訊 息 、 屏 幕 圖 案 及 手 機 鈴 聲 。 客 戶 更 可 透 過 手 機 率 先 試 聽 學 友 最 新 的 歌 曲 , 以 及 透 過 手 機 傳 送 短 訊 留 言 予 學 友 。

JC - 說散就散 Lyrics Video
觀看次數:114,665,606次•2016年6月20日
week13

係同班同學
kenneth 發表於 2020-6-15 10:28

我們的永遠係咪Gigi 第一首四台冠?

我們的永遠係咪Gigi 第一首四台冠?
森姆@結論 發表於 2020-6-21 07:20

嗰期02年係我自己會mark榜同新城共和榜計分嘅時期
懷念

汪明荃(阿姐)上月初秘密入院接受割除乳房腫瘤手術,現正康復中。阿姐昨日到上環文娛中心,為舞台劇《如夢之夢》綵排。病後的阿姐雖然消瘦了一些,但精神不錯。

幸好及早發現
阿姐昨日親自駕車往綵排,薄施脂粉的她精神很好。阿姐對於患乳癌一事,大方承認。問她現在身體的情況,阿姐說:「癌細胞分好多種,有啲要化療,有啲要電療,我嗰種係超好嗰隻,壞細胞好細粒。我平均兩年會做一次身體檢查,嗰次係第一次婦科檢查乳房,好彩及早發現。
「當時係二月尾,我好快決定做手術,醫生建議我割晒啲壞細胞,依家都清晒,半年後先去覆診,胸部個傷口約有一吋長,傷口都已埋口,不過我感覺裏邊重腫腫哋,我見過割出嚟嗰啲壞細胞,好似啫喱。」
阿姐早前動完手術,還未拆線便到北京參加政協閉幕禮,她說:「我上咗飛機先知驚,啲工作一早安排咗唔可以推。我唔同朋友講,因為唔想大家擔心,呢次咁快康復,係因為我平時都有做運動。」

視工作為動力
問阿姐發現患乳癌後,可是第一個致電男友羅家英?她說:「算係。」阿姐這次動手術是否要割除乳房?她說:「我個胸重喺度!」問阿姐患乳癌的是左胸或右胸?她說:「唔使講咁詳細,呢啲同大眾冇關。」
阿姐說起傷口情況,不時指着右胸,未知可是右胸動過手術?病後的阿姐,人生觀亦改變了,她說:「我覺得要積極生活,珍惜生命,最緊要身體健康,工作係我嘅推動力。」

不如跳舞最初源於歌曲《不如跳舞》(2000年發行的一首歌曲,由香港著名歌手陳慧琳演唱)的一句歌詞“不如跳舞,談戀愛不如跳舞”。

在2016年4月22日上午,雲南省楚大高速路昆明往大理方向K82路段發生交通事故,交警對路段進行臨時交通管制。由於堵車時間太長,有不少大媽下車跳起廣場舞。後被網友加上相關文字走紅網絡
week13

不如跳舞最初源於歌曲《不如跳舞》(2000年發行的一首歌曲,由香港著名歌手陳慧琳演唱)的一句歌詞“不如跳 ...
b01091018 發表於 2020-6-27 22:51

都唔明點解kelly sammi twins入到台灣市場,反而實力派歌手美祖美千就敗走