返回列表 發帖
04年祖兒HIT 一拍兩散,世上只有,心病、16號愛人.   分身術完全唔HIT千嬅 HIT 小星星,處處吻,小城大事 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 20:27

16號愛人係hit但冇派台
ap係0但當年K歌歌海人氣的確勁
但冇諗到903連世上只有呢D歌都俾冠

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

世上只有HIT架, 不過祖兒mV個妝好濃,好似用番一拍兩散個妝,完全不MATCH首歌 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 20:31

我諗住903 D口味未至於咁 不過都係怕左守業

BTW 其實唔明點解shine 係新人之後播得咁差
一隻冠都冇
好多連top 10都冇
曼谷瑪利亞 俗 鼎鼎大名質素黎講都可以俾冠
當年新人播得咁好
仲以為903想捧佢地

簽名被屏蔽

好心分手同愛與誠現今都不HIT啦
終身美麗先HIT到現在

三角誌好正,反而做不到好心分手咁好成績 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 20:39

我見tbb啲藝人出活動都成日翻唱終身美麗

[quote]04年joey真係唔算太勁
得一拍兩散 分身術K歌
明日恩典完全口水兒歌

分身術 一拍兩散 VS 嫁妝 對不起不是 ...
jasonbloom 發表於 2017-8-22 20:05 [/quote]

???好啦Kelly最hit,容祖兒無得比
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

???好啦Kelly最hit,容祖兒無得比
TT进化论 發表於 2017-8-22 20:58

一拍兩散 TOP 20調上十大
AP女銅變女銀
呢D咁GE待遇
Kelly真係冇得同守業祖比
都唔跟規則 點比

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

我唔記得kelly02年演唱會有咩劣評了,因為果時太多好歌,無咩時間理劣評 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 20:20

当时eason 暗寸kelly假唱....

04年中SI大碟COVER好靚,好有型格,但年尾大碟COVER就.......
Kaybb 發表於 2017-8-22 20:21

看我头像....SI

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

女人味幾紅吖

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

16號愛人係hit但冇派台
ap係0但當年K歌歌海人氣的確勁
但冇諗到903連世上只有呢D歌都俾冠 ...
jasonbloom 發表於 2017-8-22 20:28

世上只有,仲以為係兒歌

一拍兩散 TOP 20調上十大
AP女銅變女銀
呢D咁GE待遇
Kelly真係冇得同守業祖比
都唔跟規則 點比 ...
jasonbloom 發表於 2017-8-22 21:01

無20,係15 16左右,調到第9,真係離譜到無朋友

我見tbb啲藝人出活動都成日翻唱終身美麗
stephybest 發表於 2017-8-22 20:51

連Sammi本人都唱完又唱

簽名被屏蔽

BTW 其實唔明點解shine 係新人之後播得咁差
一隻冠都冇
好多連top 10都冇
曼谷瑪利亞 俗 鼎鼎大名質素黎講 ...
jasonbloom 發表於 2017-8-22 20:36

所以新人年,播得太好,都唔係好事

簽名被屏蔽

04年祖兒HIT 一拍兩散,世上只有,心病、16號愛人.   分身術完全唔HIT
千嬅 HIT 小星星,處處吻,小城大 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 20:27

小星星同嫁妝真心唔講得上hit wo 頂多咪一拍兩散level
(大家知唔知嫁妝系本來寫比梅姐?)

不過好諷刺地,其實女歌手(除左千嬅)好似越高地位d碟就做得越差
Sammi Kelly 依d真系唸唔到有邊張碟算得上系有完整性
Joey都系偶爾一兩隻碟做得Ok
反而Gigi Hocc Kay 依d真系好做到人碟合一
當然冇人夠千千黎啦

女同學好鍾意叫男同學扮女人聲唱女人味架,所以女人味幾hit架
Kaybb 發表於 2017-8-22 21:35

女人味OK質素同傳唱度都
起碼我而家都記得幾句
丟架 飲歌真係入耳即忘K歌

簽名被屏蔽

小星星同嫁妝真心唔講得上hit wo 頂多咪一拍兩散level
(大家知唔知嫁妝系本來寫比梅姐? ...
loowee 發表於 2017-8-22 21:36

知,狼來了本來都係寫俾梅姐

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

(大家知唔知嫁妝系本來寫比梅姐? ...
loowee 發表於 2017-8-22 21:36

Joey 隻IN MOTION碟幾好好過J-POP
如果當08俾至尊碟佢我都冇異議
俾返個女金KAY

所以不明感情線上hit係邊,連sammi本人都少唱
Kaybb 發表於 2017-8-22 21:40

感情線上幾hit,都未到金曲金級數,佢00年真係無一樣大獎有優勢,所輸曬俾kelly 王菲 千嬅

一開心唱飲歌,不開心唱飲歌
女人味 女人味 女人的身份這樣美,不再兒戲

今天痛哭了不好意思打擾 或者 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 21:39

飲歌 丟架我成日調亂睇到歌詞咪識唱兩句
Twins當年都好多K歌HIT GE
點都識唱幾句

利申: 非twins粉at all

女人味 丟架 飲歌 其實3首我覺得當年都算系幾 hit  

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

小星星係連埋電影hit架
嫁妝有部份係因梅姐而hit
但分身術係完全不hit
祖兒最好張碟 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 21:38
Glow真係好垃圾
由其係零時零分
娘到暈
根本係月餅歌
呢D歌都有4台冠完全係關愛座表現

簽名被屏蔽

所以新人年,播得太好,都唔係好事
阿mark 發表於 2017-8-22 21:36

所以都唔明903標準係邊度講質素 SHINE未至於一首冠都冇
TWINS咁多首都冠
俗 呢D都似903杯茶

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

07年glow 歌亂來,零時零分拍得住天然呆垃圾歌
但果年大家只插千嬅的化娘
反而愛回家同零時零分仲垃圾 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 21:50

愛回家 下次再見當年我已經狂插07年古生冇一首聽得入耳

但千嬅 09年原來過得很快樂拎十大都幾關愛座下
我係我都好一般
鋼鐵 天梯呢D反而冇冠
不過10年真係冇咩好歌 成個LIST都奇奇怪怪

04年twins一堆hit歌,零四好玩,飲歌,士多啤梨蘋果橙,女人味,丟架,精選,甚至未派臺嘅雙失情人節都幾hit,碟又賣得好最女應該俾佢哋

twins 04年零冠軍歌架
Kaybb 發表於 2017-8-22 21:52

冬令時間呢?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

講起美祖
有無人記得湯河

冬令時間呢?
jasonbloom 發表於 2017-8-22 22:01

跨年冠

簽名被屏蔽

好似係05年先冠,同埋都唔hit
Kaybb 發表於 2017-8-22 22:06

冬令時間都唔hit。。。。

簽名被屏蔽