返回列表 發帖
泳兒於2005年贏得英皇新秀亞軍後一出道即橫掃全港樂壇頒獎禮新人獎,但一炮而紅之後的08年、09年,有報導指泳兒深得老闆楊受成痛鍚而持寵生嬌,甚至有傳她與同公司一姐容祖兒不和,泳兒直言曾為此感到難過:「其實當時我也很hurt,我很擔心當時人(容祖兒)也這樣想我,(會否認為楊生特別痛鍚你?)楊生真的很痛鍚我,經常稱讚我的歌好聽。我覺得別人說我很『串』也不是沒原因的,我經常放空,會忽然發呆,而且我又不屬於甜美那種,說話沒尾音又直率,我後來才明白到入娛樂圈不能只顧及唱歌,作為藝人,所有細微的表現都會被別人無限放大。」

面對負面新聞報導後,泳兒坦言與同公司的祖兒碰面時會感到尷尬:「我曾主動問過Mani(霍汶希)祖兒會否認為我真的是報導指那種人,她叫我不用擔心,祖兒不會理會那些新聞的,於是我才放下心頭大石,也不再理會那些新聞了。」
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

真係好鍾意千嬅咁真
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

真係好鍾意千嬅咁真
帥小寶` 發表於 2018-4-1 17:14

千Fa個女金都係大哥Chur返黎

一拍兩散 16 + 26 + 26 + 20 + 23 + 31 + 15 = 157
樂觀 6 + 21 + 28 + 37 + 28 + 32 = 153

兩首都好好聽! 好彩903有比十大

一拍兩散 16 + 26 + 26 + 20 + 23 + 31 + 15 = 157
樂觀 6 + 21 + 28 + 37 + 28 + 32 = 153

兩首都好好 ...
hehehaha 發表於 2018-4-1 19:19

一拍兩散好聽好多

一拍兩散好聽好多
帥小寶` 發表於 2018-4-1 19:21

樂觀 153有第四
一拍兩散 157當年十大ap都未有

樂觀 153有第四
一拍兩散 157當年十大ap都未有
hehehaha 發表於 2018-4-1 19:24

吳雨幫佢chur番黎

吳雨幫佢chur番黎
帥小寶` 發表於 2018-4-1 19:27

做得好,大哥真係樂壇良心

岩岩睇番SM 17年叱咤啲片 起哂雞皮

吳雨幫佢chur番黎
帥小寶` 發表於 2018-4-1 19:27

嚇死
以為又關吳雨霏事

真係好鍾意千嬅咁真
帥小寶` 發表於 2018-4-1 17:14

佢呢d訪問我都j完又j

佢呢d訪問我都j完又j
electric 發表於 2018-4-1 20:26

仲好鍾意J佢叱咤攞獎啲片

帥小寶` 發表於 2018-4-1 20:33

好Pure

好Pure
hehehaha 發表於 2018-4-1 20:44

最鍾意06年最女個段

帥小寶` 發表於 2018-4-1 20:33

我都係
得獎感言完全識背

我都係
得獎感言完全識背
electric 發表於 2018-4-1 21:42

每次都好凳佢開心

每次都好凳佢開心
帥小寶` 發表於 2018-4-1 21:54

陪同佢失望又期待
估唔到你都係楊千嬅fans

陪同佢失望又期待
估唔到你都係楊千嬅fans
electric 發表於 2018-4-1 21:57

點解難估

點解難估
帥小寶` 發表於 2018-4-1 21:57

以為你只喜男人

以為你只喜男人
electric 發表於 2018-4-1 22:03

聽講只喜男人的人都好鍾意千fa

聽講只喜男人的人都好鍾意千fa
帥小寶` 發表於 2018-4-1 22:06

聽講鍾意千fa嘅yum0機會大d
(不過都識過有鍾意千fa係top top)

electric 發表於 2018-4-1 22:12

你班人又講我壞話?

你班人又講我壞話?
hehehaha 發表於 2018-4-1 22:21

邊一句

electric 發表於 2018-4-1 22:12

我都識個係,係captain,仲要係成日飛澳洲  

我都識個係,係captain,仲要係成日飛澳洲
Jacz 發表於 2018-4-1 22:53

我應該冇識過captain

岩岩有fd失戀 我即刻叫佢聽千fa

帥小寶` 發表於 2018-4-1 23:01

會崩潰
聽下最後的歌(321Go! version)

帥小寶` 發表於 2018-4-1 23:01

岩岩有fd失眠 我即刻叫佢聽 gin lee 很堅強

仲叫佢較 信 做鬧鐘

仲叫佢較 信 做鬧鐘
kayzzz 發表於 2018-4-1 23:17

朝朝都會嚇死

作曲嗰段笑咗
其實戒男OK係啲詞膠
就有就有Level
Frankiekiekie 發表於 2018-3-31 20:10

細細個睇戒男mv已經好大反應

newguy 發表於 2018-4-2 00:25

咩反應先

香港樂壇真係好和諧!!!!!

咩反應先
帥小寶` 發表於 2018-4-2 00:30

我focus擺係男dancer度~

我focus擺係男dancer度~
newguy 發表於 2018-4-2 00:44

原來我不是孤單的當年我都係

仲叫佢較 信 做鬧鐘
kayzzz 發表於 2018-4-1 23:17

我失眠會聽容祖兒 JPOP
較 心淡 做鬧鐘

帥小寶` 發表於 2018-4-2 00:38

好感動啊

帥小寶` 發表於 2018-4-2 00:38

其實我覺得邊有咁多不和
公司不和多過啲歌手本身
(馬拉堅同菲傭迦除外)

newguy 發表於 2018-4-2 00:25

細個睇覺得個mv係咸片級別睇到好怕醜
Btw 其實show me love都幾正 冇戒男咁cheap

Btw 其實show me love都幾正 冇戒男咁cheap{:1_9 ...
721AXA 發表於 2018-4-2 11:34

其實驚屋企人見到會熄電視

Btw 其實show me love都幾正 冇戒男咁cheap{:1_9 ...
721AXA 發表於 2018-4-2 11:34

而家睇返覺得佢有d似 2005-2006嘅倖田來未,可惜係香港好難靠呢種style走紅

其實我覺得邊有咁多不和
公司不和多過啲歌手本身
(馬拉堅同菲傭迦除外) ...
Frankiekiekie 發表於 2018-4-2 10:43

每間公司都有歌手傳不和
Gin Lee <-> Aga
Gin Lee <-> Kary
Gin Lee <-> Kelly
Joey <-> Vincy
Joey <-> Sherman
Joey <-> Mag

所以Gin = Joey Level !

點解好耐無見佢亮相?

每間公司都有歌手傳不和
Gin Lee  Aga
Gin Lee  Kary
Gin Lee  Kelly
Joey  Vincy
Joey  Sherman
Joey ...
hehehaha 發表於 2018-4-2 17:58

仲有vincy/sherman同四方果不和

暗寸夫妻檔高層

Eason強調與環球仍未滿約,環球亦將會是他優先選擇,他打趣表示傾合約留待濤濤(環球高層黃劍濤)和瑛瑛(經理人陳家瑛)處理,而且如果用5億簽他, Eason覺得他要做很多工作才可收這個價錢。至於是否打友情牌他就首肯簽約時, Eason劃清界線說:「我同濤濤唔係識好耐,總之未傾。」
近日有傳若 Eason不續約,叱咤男歌手金獎將拱手讓給張敬軒, Eason即冷笑說:「乜黃劍濤同甘菁菁(商台高層兼黃劍濤妻子)咁大權咩?真係好笑,隻手遮天呀,咁就好,使乜咁辛苦呀,唱都唔使唱,播放率都自然高,邊有咁多黑幕。」

Joey攞五獎定驚

而奪得5個獎成為女歌手之冠的 Joey,日前她到福遠工作時發生酒店驚魂,前晚她提及此事時亦猶有餘悸,坦言是人生中的第二驚嚇事件,幸好前晚得5個獎算是心靈安慰。對於英皇全體將缺席港台頒獎禮, Joey承認已準備靚衫赴會,她說:「咁出年着囉,不過 fans同我計算港台嘅獎項表都好壯觀,自己冇得去有啲可惜。」
此外,有傳新城以廣告費來賣獎項,高層朱明銳就否認其事,並強調打廣告是正常商業行為,他亦承認今次獎項「收身」不成功,因為他們想鼓勵更多二、三線的歌手。

張敬軒命懸一線
09/12/2006

自 小 患 有 哮 喘 的 張 敬 軒 , 前 晚 健 身 後 返 家 , 突 然 哮 喘 病 發 , 倒 臥 梳 化 , 險 些 斃 命 , 幸 助 手 及 時 趕 到 , 將 軒 仔 送 往 急 症 室 , 一 度 於 死 亡 邊 緣 掙 扎 的 軒 仔 事 後 猶 有 餘 悸 說 : 「 差 D 遇 見 神 ! 」

由 於 近 日 本 港 空 氣 混 濁 、 天 氣 乍 暖 還 寒 , 對 患 有 哮 喘 的 張 敬 軒 相 當 不 利 。 據 悉 , 前 日 軒 仔 已 經 出 現 氣 促 及 發 燒 徵 狀 , 他 服 藥 後 , 病 況 稍 見 好 轉 , 便 到 銅 鑼 灣 健 身 。

半 昏 迷 倒 臥 梳 化

軒 仔 做 完 運 動 即 返 家 休 息 , 期 間 突 然 哮 喘 病 發 , 氣 管 收 窄 致 呼 吸 困 難 , 軒 仔 用 盡 力 氣 找 哮 喘 藥 , 在 迷 糊 間 致 電 女 助 手 求 救 。 助 手 和 另 一 女 同 事 趕 到 軒 仔 寓 所 , 赫 然 發 現 軒 仔 倒 臥 在 梳 化 , 陷 入 半 昏 迷 狀 態 , 兩 人 合 力 扶 軒 仔 上 的 士 , 送 他 到 附 近 醫 院 睇 急 症 。

面 青 口 唇 白 的 軒 仔 全 身 發 滾 , 到 醫 院 後 需 坐 在 輪 椅 上 , 當 時 他 抬 不 起 頭 , 要 伏 在 椅 柄 上 休 息 , 護 士 見 狀 率 先 為 軒 仔 診 治 , 他 需 戴 上 氧 氣 罩 幫 助 呼 吸 , 經 醫 生 診 斷 後 , 證 實 軒 仔 哮 喘 病 發 , 致 突 發 性 氣 管 收 縮 , 若 延 遲 就 醫 , 便 有 生 命 危 險 , 建 議 軒 仔 留 院 觀 察 。 經 過 一 晚 休 息 後 , 軒 仔 已 經 出 院 , 惟 他 仍 未 完 全 退 燒 。

「 會 更 愛 惜 身 體 」

昨 日 記 者 致 電 軒 仔 , 他 氣 若 游 絲 說 : 「 今 次 真 係 差  好 似 我 首 歌 一 樣 《 遇 見 神 》 , 好 彩 事 發 時 搵 到 小 量 哮 喘 藥 保 命 。 」 對 於 今 次 能 死  逃 生 , 軒 仔 說 : 「 o個 一 刻 真 係 好 驚 , 咁 大 個 仔 從 未 試 過 病 得 咁 嚴 重 , 以 後 我 都 唔 敢 發 燒 未 好 就 去 健 身 , 會 更 加 愛 惜 身 體 。 」

軒 仔 原 本 昨 日 要 到 廣 州 , 出 席 某 音 樂 頒 獎 禮 , 惟 他 最 後 因 病 缺 席 , 他 說 : 「 好 可 惜 、 好 心 up , 話 晒 係 自 己 地 方 。 我 對 每 個 頒 獎 禮 都 好 重 視 , 今 次 去 唔 到 , 只 怪 自 己 身 體 太 差 , 好 唔 爭 氣 。 」 軒 仔 的 好 友 林 苑 、 2R 和 緋 聞 女 友 王 菀 之 , 得 悉 軒 仔 入 院 消 息 , 亦 表 憂 心 , 紛 紛 致 電 慰 問 軒 仔 。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

張敬軒命懸一線
09/12/2006

自 小 患 有 哮 喘 的 張 敬 軒 , 前 晚 健 身 後 返 家 , 突 然 哮 喘 病  ...
John 發表於 2018-4-11 00:47

感謝主!!!

張敬軒命懸一線
09/12/2006

自 小 患 有 哮 喘 的 張 敬 軒 , 前 晚 健 身 後 返 家 , 突 然 哮 喘 病  ...
John 發表於 2018-4-11 00:47

緋聞女友王菀之 果陣仲好深櫃

緋聞女友王菀之 果陣仲好深櫃
newguy 發表於 2018-4-11 01:26

當年係傳佢兩個先定KAY同LOUIS先

當年係傳佢兩個先定KAY同LOUIS先
abcxyz302006 發表於 2018-4-11 02:15

kay 同 louis 唔係好突然結婚咩?果陣佢兩個未紅,好似唔多人報導

kay 同 louis 唔係好突然結婚咩?果陣佢兩個未紅,好似唔多人報導
newguy 發表於 2018-4-11 16:05

佢地未公開果陣我記得有報導傳過
之後好似公開左冇耐就話有左