返回列表 發帖
鄭秀文今年在陳慧琳手上搶回「香港最受歡迎女歌星」獎,估不到因此掀起一場兩大天后Fans互相攻訐的局面,繼在慶功宴上互扑對方偶像外,最近在一個Sammi歌迷的網站上,更發現有疑是Sammi歌迷刻意將Kelly靚樣塗污,用「哈哈笑」遮去Kelly雙眼,甚至用侮辱性說話臭罵Kelly!
事件發生後,兩位主角Sammi和Kelly昨日在「IFPI頒獎禮」上首次碰面,兩人都表現出大將之風,有傾有講,絕無尷尬之色,當Sammi知道Kelly被人在網上塗污樣子後,即力斥:「呢0的行為簡直幼稚到不得了,網上歌迷唔應該獲任何人物亂咁塗污,好嚴重不當,頭先Kelly仲問我0個晚有冇俾佢歌迷扑親,根本冇呢回事,我同Kelly之間亦冇受影響,作為歌手應勸歌迷冷靜,唔應該做0的傷害歌手0既0野,我唔排除係咪有人惡作劇嫁禍我歌迷。」
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

Exactly!! 菊姐17年拎既話都值18-20年完全係攝位……
stephybest 發表於 2021-3-1 15:47

冇辦法啦,萬年唔可以接受自己俾菊姐取代,索性要停咗個奬一年先可以頒俾下個,叫美霸真係當之無愧。

很期待對方作歌給她
最後係咪無咗件事?
616.1314 發表於 2021-2-28 21:12

Kellyjackie根本利用Kelly上位,邊有心作歌俾Kelly吖

學友出天下第一流嗰陣已經話唔玩頒獎禮
LoveMirkay520 發表於 2021-3-1 15:35

係,學友2000年後就唔出席,話除非4台搞一個聯合有代表性嘅先會去

冇辦法啦,萬年唔可以接受自己俾菊姐取代,索性要停咗個奬一年先可以頒俾下個,叫美霸真係當之無愧。 ...
Serendipity 發表於 2021-3-1 21:45

咁呢個你又唔好瀨美祖
我相信美祖連美菊係邊個都唔識
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

咁呢個你又唔好瀨美祖
616.1314 發表於 2021-3-1 22:13

搶獎個菊姐就識姐._.

鄭秀文今年在陳慧琳手上搶回「香港最受歡迎女歌星」獎,估不到因此掀起一場兩大天后Fans互相攻訐的局面,繼 ...
LoveMirkay520 發表於 2021-3-1 20:07

明明 Kelly 做 Mi 嘉賓仲好大陣火藥味
二〇二三年度全女班投票

咁呢個你又唔好瀨美祖
616.1314 發表於 2021-3-1 22:13

唔係賴啦,好明顯,點會無啦啦得一年將男女混合頒一個,而且候選得送禮一個係一線擺明就要頒俾佢然後女歌星就唔使頒,純粹英皇唔想俾人話某某取代美祖

係,學友2000年後就唔出席,話除非4台搞一個聯合有代表性嘅先會去
Serendipity 發表於 2021-3-1 21:47

其實俾你一個月之內去曬5個好悶嘅假笑party你都唔想啦,而且分分鐘要坐成晚仲冇得玩手機
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

其實俾你一個月之內去曬5個好悶嘅假笑party你都唔想啦,而且分分鐘要坐成晚仲冇得玩手機 ...
風見志郎 發表於 2021-3-2 08:01

00年嗰陣時都興玩手機??

stephybest 發表於 2021-3-2 08:02

手機已經有咗三十年了,我第一部pocket pc mobile 是2001年買,當時操作系統是WinCE ,但又貴又唔好用。

手機已經有咗三十年了。
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-2 08:05

Uncle果然博學多才!

stephybest 發表於 2021-3-2 08:02

其實我想講現在,千禧年D頒獎禮廁所位都冇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

手機已經有咗三十年了,我第一部pocket pc mobile 是2001年買,當時操作系統是WinCE ,但又貴又唔好 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-2 08:05

我係西門子

唔係賴啦,好明顯,點會無啦啦得一年將男女混合頒一個,而且候選得送禮一個係一線擺明就要頒俾佢然後女 ...
Serendipity 發表於 2021-3-2 01:48

我覺得呢年似係月巴唔夠膽多啲
美祖點會咁輕易就俾人取代到
唔覺得英皇會視美菊為威脅
二〇二三年度全女班投票

唔覺得英皇會視美菊為威脅  ...
616.1314 發表於 2021-3-2 08:59

你覺得月巴會唔夠膽咩?係就唔會之後年年都俾菊姐啦,2018年仲要有美祖候選,名正言順砌低佢添。

鄭秀文今年在陳慧琳手上搶回「香港最受歡迎女歌星」獎,估不到因此掀起一場兩大天后Fans互相攻訐的局面,繼 ...
LoveMirkay520 發表於 2021-3-1 20:07

呢單嘢都好耐無鞭過
2001 年女歌手獎真係歷年最激烈
唔係2004 年可比
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

唔覺得英皇會視美菊為威脅  ...
616.1314 發表於 2021-3-2 08:59

其實17年應該放膽比菊姐
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

學友出天下第一流嗰陣已經話唔玩頒獎禮
LoveMirkay520 發表於 2021-3-1 15:35

反而佢01年獎仲多過00年

其實17年應該放膽比菊姐
John 發表於 2021-3-2 22:18

JW新人年都拎金曲金,唔覺17俾美菊最女有乜問題

陳奕迅日前竟公開挑釁無綫。上月關心妍因主動讓有線娛樂新聞台播出她在日本學藝時的廣東話片段,令無綫勃然 ...
LoveMirkay520 發表於 2021-2-26 23:36

未紅時佢敢嗎,搞笑

JW新人年都拎金曲金,唔覺17俾美菊最女有乜問題
阿mark 發表於 2021-3-3 07:47

美菊唔夠jw紅

反而佢01年獎仲多過00年
阿mark 發表於 2021-3-3 07:46

天下第一流高質

呢單嘢都好耐無鞭過
唔係2004 年可比 ...
ricnature 發表於 2021-3-2 22:16

01年 Sammi 同 Kelly 果種紅法,唔係其他女歌手可比,應該後無來者
【This is MC】澳門見

唔係賴啦,好明顯,點會無啦啦得一年將男女混合頒一個,而且候選得送禮一個係一線擺明就要頒俾佢然後女歌星就唔使頒,純粹英皇唔想俾人話某某取代美祖
Serendipity 發表於 2021-3-2 01:48

咁2018年又俾美祖候選?

有啲人夾硬要將所有嘢都要入美祖/英皇數都無計

01年 Sammi 同 Kelly 果種紅法,唔係其他女歌手可比,應該後無來者
lemontea1069 發表於 2021-3-3 11:56

00/01這段時期無論女歌手還是男歌手都競爭太激烈喇!除咗香港本土歌手,都有唔少台灣歌手留港發展,個時候樂壇真係百花齊放

陳慧琳在無線勁歌頒獎禮上只奪得一個獎,她在慶功宴上炮轟唱片公司沒有盡力為歌手爭獎。對於今後會否為無線多做工作以博取在明年頒獎禮上有好成績,她坦言:“沒意思啦!”另一邊廂,一獎未得的楊千嬅就連大會慶功宴也缺席。

據《星島日報》報導,陳慧琳2006年為世界巡迴演唱會的演出忙個不停,不過,在年中推出全新個人大碟《Happy Girl》時,她也特意抽空回香港四出宣傳,更毫無保留地穿上泳衣為唱片造勢。

“我們是弱勢社群”

可惜,陳慧琳13日晚在06年度十大勁歌金曲頒獎禮上卻整晚在台上呆坐,有點像陪跑一樣,最後只能奪得亞太區最受歡迎香港女歌星,因而令特別給面子抽空出席勁歌頒獎禮的陳慧琳大失所望。

陳慧琳在頒獎禮後的慶功宴上接受訪問,對賽果感到極為不滿。被問到呆坐整晚只得一個獎?她便開始引爆藏在心底的怒火:“是呀!不過最後拿到一個大獎,現在真的很難說,我還以為十首金曲之中,我會有一首,真是好失望呀!”那2007年會否努力些?她說:“沒用啦!時勢不同了,不是歌手努力就可以,唱片公司都要努力!”

被追問到是否感到所屬的唱片公司不夠努力?陳慧琳即時炮轟公司:“對,今年公司真是不夠努力。”是否因為唱片公司落力為陳奕迅爭獎?她說:“不是,陳奕迅一早便應該拿最受歡迎男歌星獎。”對於陳奕迅同樣在勁歌頒獎禮上獲獎不多,她說:“是,不過他也有大獎。”提及楊千嬅一個獎也沒有,她說:“她轉會出現這情況也很正常。”那沒有得獎是否關乎唱片公司?她說:“擺明好大關係啦!我們(歌手)只是弱勢社群。”

對於陳慧琳炮轟唱片公司,其所屬的正東唱片公司公司高級副總裁黃劍濤不在香港,因此沒有回應。

不會以旁門左道爭獎

至於今年會否為無線多做工作,以博取在年尾頒獎禮上獲得更好成績?陳慧琳則不滿地說:“沒意思啦!不是應得而獲獎的話,而是因為做了什麼而拿獎,就不好啦。”

此外,當陳慧琳到達慶功宴場地時,大批Fans舉起橫額歡迎她,但當陳慧琳步入電梯後,原本陳慧琳的Fans即時放下她的橫額改為高舉衛蘭的名牌,可見陳慧琳的Fans已與衛蘭的Fans合二為一了。
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

咁2018年又俾美祖候選?

有啲人夾硬要將所有嘢都要入美祖/英皇數都無計 ...
hihi 發表於 2021-3-3 14:11

無線想引誘美祖出席嘛,如果唔係使乜2017年唔頒女歌星搏俾佢「連任」?係美祖最後都不屑出席啫,因為都玩爛咗,所以話唔敢頒俾菊姐係唔成立。

無線想引誘美祖出席嘛,如果唔係使乜2017年唔頒女歌星搏俾佢「連任」?係美祖最後都不屑出席啫,因為都玩 ...
Serendipity 發表於 2021-3-3 19:54

美祖 15年已經不屑出席喇
二〇二三年度全女班投票

lemontea1069 發表於 2021-3-3 11:56

癲到開場兩大天后企中間
兩個天王要企佢哋側邊做陪襯

呢單嘢都好耐無鞭過
唔係2004 年可比 ...
ricnature 發表於 2021-3-2 22:16

2001年9成係sammi拎,有幾激烈?
反而2004年千千同祖祖係55波先好叫競爭激烈

而唔係用牌打人果頭先叫激烈喎

癲到開場兩大天后企中間
兩個天王要企佢哋側邊做陪襯
ricnature 發表於 2021-3-3 20:40

00年陳慧琳,劉德華,王菲,張學友,郭富城,鄭秀文,呢個陣容級別夠勁

00年陳慧琳,劉德華,王菲,張學友,郭富城,鄭秀文,呢個陣容級別夠勁 ...
乐坛风云 發表於 2021-3-3 23:49

你唔計楊千嬅?

冠軍歌:如無意外,化蝶,勞斯萊斯
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

John 發表於 2021-3-4 00:13

三首都好高質

很期待對方作歌給她
最後係咪無咗件事?
616.1314 發表於 2021-2-28 21:12

佢首 secret angel我好中意
如果畀kelly唱真係一流

你唔計楊千嬅?
sexykaren 發表於 2021-3-4 00:09

佢講緊勁歌最後出場嗰一組
當時阿楊小姐未上晒位 係尾二嗰組出場:
人瑞 好勝 Eason 許志安 謝霆鋒

John 發表於 2021-3-4 00:13

冠軍歌:明日恩典 天之驕女 好事多為

2001年9成係sammi拎,有幾激烈?
反而2004年千千同祖祖係55波先好叫競爭激烈

而唔係用牌打人果頭先叫激 ...
sexykaren 發表於 2021-3-3 23:44

當年報紙有講賽前係傳老母三連霸
咁鄭四肯定係佔優 但未到九成囉

至於04 人瑞喺叱咤其實輸卷卷成400 票...
處處吻同煉金術當年極度鍾意但我唔覺得勁hit 其實

至於04 人瑞喺叱咤其實輸卷卷成400 票. ...
ricnature 發表於 2021-3-4 00:38

04之後好似都無試過爭得咁激烈
二〇二三年度全女班投票

616.1314 發表於 2021-3-4 01:12

08 09 卦?不過當年我係撐容反謝
10 容楊都有啲競爭嘅

616.1314 發表於 2021-3-4 01:12

千sim巔峰後就樂壇已死
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

回復 4396# sexykaren

記得2001年暑假七月份 sammi Kelly同一個星期內(相隔四五日)出碟 In The Party 對 Shockin Pink,好多娛樂新聞有播。
    但係當年Sammi有終身美麗,加埋三套賣座電影,個勢勁好多。
    千 VS 祖 當紅時期 好似未試過同期出碟對打。
舞來舞去 不日內開始錄音。

08 09 卦?不過當年我係撐容反謝
10 容楊都有啲競爭嘅
ricnature 發表於 2021-3-4 01:26

乜嘢驅使你之後變咗撐謝反容
二〇二三年度全女班投票

乜嘢驅使你之後變咗撐謝反容
616.1314 發表於 2021-3-4 07:25

我反容已經係04 05 嘅事
之後不知幾支持佢
佢出咩狗屎垃圾都有聽
除咗雙子座、天然呆同百記嗰堆膠歌真係聽唔落

是但啦我撐唔撐邊個唔重要

至於04 人瑞喺叱咤其實輸卷卷成400 票. ...
ricnature 發表於 2021-3-4 00:38

就係咁都女金先激烈,千千同祖祖齊齊佔優各不相讓
處處吻同煉金術係次plug來說算幾hit, 勁hit當然all in 小城大事

之後不知幾支持佢
佢出咩狗屎垃圾都有聽
除咗雙子座、天然呆同百記嗰堆 ...
ricnature 發表於 2021-3-4 10:19

雙子座首歌廢但我覺得佢唱得好好
所以都 OK

百記堆膠歌就不了
二〇二三年度全女班投票

回復  sexykaren

記得2001年暑假七月份 sammi Kelly同一個星期內(相隔四五日)出碟 In The Party  ...
黃家正 發表於 2021-3-4 02:00

唔係煉金術打分身術咩?
計埋電影sammi 9成拎梗,只係有報道話sammi01年缺席才傳kelly有機會

之後不知幾支持佢
佢出咩狗屎垃圾都有聽
除咗雙子座、天然呆同百記嗰堆 ...
ricnature 發表於 2021-3-4 10:19

好多反容都好了解容祖祖每首派台歌

好多反容都好了解容祖祖每首派台歌
sexykaren 發表於 2021-3-4 12:40

扮了解!
二〇二三年度全女班投票