返回列表 發帖
呢個post早就要出現

你見咁多人冒扣分風險都要誓死回到過去,就知...........美祖霸獎問題幾咁嚴重 ...
Kaybb 發表於 2017-8-17 22:50

變左年經

個POST 應該會不停BIN 美祖屍
Kyle_ 發表於 2017-8-18 00:17

呢個就一定架啦

3隻歌女金仲要有首無冠
lemontea1069 發表於 2017-8-18 00:48

偏偏就係佢年尾頂住樂觀同埋個女金
明明仲有FIONA爭緊...點知臨尾脫腳
重口味144
另外叮叮車個19次冠軍都幾難破
最後最後個22次都分分鐘穩佔第二一段長時間 ...
John 發表於 2017-8-18 00:50

當年個播放率真係低到嚇親人

如果fi kay 易灣拿 胃難 都拎過女金
成個香港樂壇健康好多
lemontea1069 發表於 2017-8-18 01:28

佢地4個一早就要金啦

胃腩就算啦,回望過去十年,佢拎唔到都好正常
前三個真係比較可惜
睇下男歌手個邊,起碼張敬軒 方大同  ...
fifty1205 發表於 2017-8-18 01:32

今年終於到JANICE有機衝擊女金

十年前既十大好多首都不得了,木紋酷愛等……
同今年既十大……差太遠
btw望返d歌原來咁就十年 ...
kanxd 發表於 2017-8-18 01:38

唔係十大果D都屈

千嬅06年食白果都坐足全場
好難得 原來係爸爸叫佢去 話要贏得起就要輸得起
佢903最女時話「真正既贏係要輸得起」我估都係爸爸啟發佢
John 發表於 2017-8-18 03:33

你估姓容果位咩   

咁美長拎女金還好啦雖然啲歌有啲flop但重有紅館
睇落重叫紅反彈唔會太大

一定好過阿唔知邊個拎最男cm ...
Frankiekiekie 發表於 2017-8-18 11:49

唔關事架喎

cm年年都係做做下叱咤死ser架啦

話時話08年係咪903先將四面楚歌當合唱

女金到最後真係要靠果半首分勝負

但阿唔知邊個最男嗰嘢係即死
利申:當是災民
Frankiekiekie 發表於 2017-8-18 12:54

證明幾多人不滿
利申現場睇

如果KAY拎埋金, 果隻野真係冇晒面, 所以佢一定洗橫手, 反正都唔係第一次 ...
lemontea1069 發表於 2017-8-18 13:02

佢係唔係都冇面架啦

問心2014年表現係kay>千嬅>fi>>>>>>>>>祖兒,其實fi拎女銅係無錯fi 2012年值女金,但fih目己 ...
Kaybb 發表於 2017-8-18 16:27

14年kay衰在派歌太亂

係有歌不派
Kaybb 發表於 2017-8-18 16:42

明明雞蛋與羔羊果陣個勢咁好又唔食住個勢上

當地連903都好似以為佢地派左

唔係話夏森美唔俾咩
matthew1990 發表於 2017-8-18 20:12

所以咪話冇食住個勢

講番KAY果邊,
09年903玩野最後播到頭4差唔夠10次,
頂你最後咪又係祖金KAY銀

WHY NOT~
冇冠都可以十大啦~
kenny1102 發表於 2017-8-19 00:12

但呢個已經好多年前喇喎

05年容小姐d上榜歌全部都咁難聽
有金獎已經全場噓爆
仲比多個十大商台第二朝比人拆左都似

05年容祖 ...
John 發表於 2017-8-19 00:15

HOCC都話06年可以拎番
其他女歌手一路都俾容小姐搶獎

08年KAY輸得最唔抵

都好過ABC係我係我個年.....D十大(尤其後面位置)都聽到O晒~
kenny1102 發表於 2017-8-19 00:22

2007酷愛
CITP
花落誰家
愛回家
木紋
前程錦繡
愛一個上一課
逼得太緊
男人KTV
東京鐵塔下gulugulu
07最多淨係第10出事

但08....
叱咤樂壇至尊歌曲大獎[編輯]專業推介.叱咤十大[編輯]
排名歌曲主唱作曲填詞編曲監製
第二位Love Song方大同方大同方大同方大同Edward Chan、Charles Lee、方大同
第三位下次再見古巨基楊鎮邦林 夕雷頌德雷頌德
第四位跑步機上容祖兒王雙駿黃偉文王雙駿王雙駿
第五位櫻花樹下張敬軒伍卓賢林若寧劉志遠單立文C.Y. KongDavy Chan、Stanley Leung
第六位ABCMC JinKevin Nishimura、
James Roh、
Jae Choung、
Allen Sung、
Stefon Taylor
MC JinKevin Nishimura、
James Roh、
Jae Choung
Kevin Nishimura、James Roh、Jae Choung
第七位路...一直都在陳奕迅Adrian Fu吳向飛周國儀Jim Lee
第八位舉高隻手農 夫DJ Tommy農 夫DJ Tommy、咖啡因公園DJ Tommy
第九位撈月亮的人楊千嬅陳台證林若寧陳台證陳台證
第十位我哋大家林海峰王雙駿林海峰王雙駿何秉舜林海峰

話時話十年前有
叱咤樂壇我最最最最最最最最最最喜愛的歌曲大獎
今年會唔會有
叱咤樂壇我最最最最最最最最最最最最最最最最最最最最喜愛的歌曲大獎

係衰在夏森美既出現~~
kenny1102 發表於 2017-8-19 00:34

唔係佢既話   果年除左女金....分分鐘有機爭埋至尊碟?
派歌派好D已經差好遠

雖然側田2007年開始有flop既跡象,而且《男人ktv》同之前既歌比唔夠班+唔夠ap,但係最後都有驚無險攞走四台 ...
1d14 發表於 2017-8-19 01:12

電燈膽冇左903十大之餘仲要俾林狗抽走音水

kay粉變左新一代女銀gin lee既粉
JasOh103 發表於 2017-8-19 08:34

幾時既事

美瑞02-04堅係紅但講台當佢無到
不過講台廢到美巨係咁多年拎晒最優秀女歌手獎都無人理 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-8-19 11:00

男歌手都話頭果年俾過送禮勤

女歌手果邊由頭到尾得佢一個拎自high

講引退唔拎獎……
送禮同許志安真係係903陰魂不散
到依家仲係十大常客
kanxd 發表於 2017-8-20 02:28

送禮今年仲要衝擊佢未拎過既男金

你呢個年代出生真慘,完全睇唔到美祖之前歌手的盛世
Kaybb 發表於 2017-8-20 18:16

好在我細個睇過

睇到sammi vs kelly已經好好,睇到埋王菲影響力就更好
Kaybb 發表於 2017-8-20 18:28

王菲果陣太細印象好模糊

都係sammi vs kelly果段最深刻

咁淫K都有少少似美巨唱歌以外影視都係仆直
但至少個樣夠淫做到高登仔女神同民主女神
...
Frankiekiekie 發表於 2017-8-21 12:58

都係仆直黎講美巨好似仆得勁d

你是否忘記了2007年有kay 鍾無艷? 如果2007年kay拎到tvb十大歌曲,2008年kay就夠哂年資拎最受歡迎女歌 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 17:55

鍾無艷好似誇年/08年先PLUG??
響903已經係誇年,鍾無艷響TVB應該08年先PLUG

Fa迷真幸福

好想睇番阿芝2001年前的MV/ 季選

My TV Super好似無
l00540 發表於 2017-8-25 14:02

mytv super得總選

嗰期好多陳輝陽 x 林夕嘅作品
如:《Shall we talk》、《天使的禮物》、《終身美麗》、《交換溫柔》⋯

T ...
l00540 發表於 2017-8-25 16:39

TVB版MV可以上大陸網碰下運氣

好多都下架啦,唔俾放上網
阿mark 發表於 2017-8-26 00:13

盡搵啦
KAY果D我都係響大陸網搵
YOUTUBE都搵唔到

話咁快到20頁,已超越為期一年講容祖兒的帖
Kaybb 發表於 2017-8-26 18:52

可見佢同佢公司幾神憎鬼厭

都唔算快喇, 容E同佢公司D臭史講左咁多年都吹足20版
lemontea1069 發表於 2017-8-29 17:47

講佢點搶獎已經可以吹多廿版

但佢搶到全個樂壇頹曬呢,下話?
kenneth 發表於 2017-8-29 19:56

唉.....
明知實講唔完但又一定會繼續講既問題

四季連最喜愛五強都無,甘都至尊
fengzhizi9225 發表於 2017-8-30 08:41

至尊歌同最歌冇直接關係架喎

講開又講, 點解城城、劉華、王菲、陳慧琳會未拎過金曲金? 當年太多hit歌?

佢地歷年十大點都有一兩首值得拎 ...
matt0605 發表於 2017-8-30 11:09

果陣連十大都唔夠分,仲講乜鬼金曲金

根本就爭崩頭

雖然2007係千嬅轉會 Amusic 第一年, I actually like 千嬅's songs overall that year because I was busy  ...
boy4dudes 發表於 2017-8-31 23:10

07年我記得CM統計到KAY差一兩次就過埋HOCC
不過前面美祖大拋離

以前叱吒opening真係幾好睇
呢兩年就X_X
艾石仔 發表於 2017-8-31 23:52

一年悶過一年.....有D人首奪獎項仲會拍埋片搞大龍鳳......

希望我見到KAY果一日

2009年我自己上左容祖兒"A Time For Us"隻 圓謊 (For me, this is the song about Hocc & Joey's relationship back in the days). 圓謊 was my 年度 #1 song and "A Time For Us" 年度 #1 album. 不過我俾左Kay媽媽 & Hocc 多JY一首冠軍歌贏得金銀. JY 得銅, Total ap 只多 Janice 4 times.

My 2009 top 4 Cantopop singers and 上榜歌:

Gold: 謝安琪 - 私隠線*, 祝英台*, 年度之歌*, 吶喊, 字裡行奸, 你最喜愛的歌, 活著*

Silver: 何韻詩 - 美空雲雀*, 少年维特, 查理淑儀*, 舊約*, 金剛經*, 妮歌

Bronze: 容祖兒 - 愛怪物的你*, 可歌可泣, 搜神記*, 我所知的兩三事, 圓謊*, 雙冠軍  

4th: 衛蘭 - 就算世界無童話*, My Cookie Can, 比我想像中愛你*, 退*, Wish

(*) - #1 songs
boy4dudes 發表於 2017-9-2 16:02

我最喜愛的歌下話

未被人賞識咁解,陶淵明都叫隱士
Kfmusic 發表於 2017-9-5 18:36

最估唔到係高登曲線撐jason

上年真係俾佢地推番佢上黎仲拎埋男銀

從來無人多謝過高登巴打,淨係多謝瓊姐
Kfmusic 發表於 2017-9-6 20:20

KING JER淨係識執雞

美祖唱經典啦,同大家回到過去
Kaybb 發表於 2017-9-17 20:35

但係點解呢邊靜晒先

你地唔係噓我丫
多謝同我發生過關係既人
wchild 發表於 2017-10-10 13:25

呢兩次真係經典到呢

在剛剛結束的第一季勁歌金曲頒獎典禮上,謝霆鋒唱到《啟示錄》副歌
部分就哽咽了,有人說他“扮嘢”,有人 ...
jose 發表於 2017-11-6 02:02

做咩無啦啦講MK鋒

2018都要binc
當年903雖然做咗件好事,調美之上女銅
不過就係比得個銀美淫 ...
hehehaha 發表於 2017-12-4 16:33

果年吹佢拎女金吹到咁行

點知得銀,仲要跟住銀足四年

講到而家我都係咁火

緋聞女友王菀之 果陣仲好深櫃
newguy 發表於 2018-4-11 01:26

當年係傳佢兩個先定KAY同LOUIS先

kay 同 louis 唔係好突然結婚咩?果陣佢兩個未紅,好似唔多人報導
newguy 發表於 2018-4-11 16:05

佢地未公開果陣我記得有報導傳過
之後好似公開左冇耐就話有左

張繼聰死撐冇同謝安琪拍拖       

諸事姐之前去睇何韻詩舞台劇,撞到兩位樂壇新丁張繼聰同謝安琪(Kay)拍拖捧場 ...
HOTMAN 發表於 2018-12-18 13:25

呢篇野係幾多月既事

薛凱琪花名教壞細路        

薛凱琪(Fiona)近日被影到與男伴夜蒲中環酒吧,由於該男伴被拍到邊行邊拉高露底低腰褲,2人即被指於後樓梯泄慾,Fiona更被改名為「泄慾琪」,Fiona對此極之無奈,「可唔可以改好聽啲嘅名?例如『好出琪』或『謝安琪』,嗰個名教壞小朋友。」Fiona直言如再約會該男友人,必定要求對方穿高腰褲,不要再穿低腰褲。

Fiona直認有與緋聞男友房祖名互相聯絡,更被祖名嘲笑。問澄清報道是否為力保祖名男友地位?她說:「唔係,我哋係朋友,我幫個男仔朋友澄清單身,係唔想佢無拖拍。(妳唔係單身?)證明我同佢都係單身。」
HOTMAN 發表於 2018-12-19 00:33