返回列表 發帖
1999年好似黎明開始唔玩先,其實我唔太想係呢個Post討論四大天王者,如果討論四大天王於1999年起的表現 ...
Kaybb 發表於 2017-8-17 22:47

無黎明已經無乜討論價值
【This is MC】澳門見

「仲未有人破到三隻歌女金紀錄」
「以前至尊歌衰極都可以去到150架....現在?....」 ...
hehehaha 發表於 2017-8-18 00:40

3隻歌女金仲要有首無冠

Leon 04 05年都好髮力
05年試過有一段時間(長情冠軍個排)入左男三甲
年尾先比周國賢李克勤許志安個d追過 ...
John 發表於 2017-8-18 00:49

05仲開埋紅館tim
一言為定隻ep正到喊

如果當年係Fiona女金會點。。。
Kfmusic 發表於 2017-8-18 00:53

CM人會好high
出面會.........

如果fi kay 易灣拿 胃難 都拎過女金
成個香港樂壇健康好多

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

2000年果陣有傳千嬅唔夠ap拎女金, 有冇知哩個傳聞真定假
仲有到而家都唔係好明, 點解美千2000年可以 ...
Kyle_ 發表於 2017-8-18 11:46

2000 年一定係KELLY最值女金................

話時話08年係咪903先將四面楚歌當合唱

女金到最後真係要靠果半首分勝負 ...
abcxyz302006 發表於 2017-8-18 12:03

如果KAY拎埋金, 果隻野真係冇晒面, 所以佢一定洗橫手, 反正都唔係第一次

06年千嬅真慘慘豬,作為天后tvb陪坐食白果,歷屆有無天王天后係tvb有出席而食白果? ...
Kaybb 發表於 2017-8-18 16:30

如果你當李蕙敏係天后, 咪98年囉, 佢仲幫人拎獎時講自己感受TIM

問心2014年表現係kay>千嬅>fi>>>>>>>>>祖兒,其實fi拎女銅係無錯fi 2012年值女金,但fih目己 ...
Kaybb 發表於 2017-8-18 16:27

其實FI 14年拎我覺得可以, 雖然佢當年紅館滯銷, 但開SHOW後好評連連, 太陽有心谷下都唔會拎得難睇
當然KAY果年都好好, 派歌係差, 但903有心俾, 點派都可以播到女金架啦

回到過去仲熱鬧過現今樂壇, LMFAO
風見志郎 發表於 2017-8-18 16:54

流行經典50年都咁多人講啦

答你
3. 插曲其實幾hit,似我們的主題曲咁hit,四大天王開始不玩,咪輪到sammi拎羅
4. 咁點解01年千嬅有唱片 ...
Kaybb 發表於 2017-8-18 16:59

插曲未去到我們的主題曲咁HIT, 但99年的確冇一首好明顯既song of year出現, 所以俾邊個都差唔多
如果SAMMI一定要拎一次金曲金, 我覺得應該俾中山契弟

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

我以前以為終身美麗係金曲金/全球華人至尊歌
00年點解sammi 2台憑感情線上拎歌曲大獎?
明明 ...
Kaybb 發表於 2017-8-18 17:04

如何掉眼淚年尾派, 而且套戲HIT
當年係感情線上HIT D

重點係容祖無女金無最女,得06,14年
Kaybb 發表於 2017-8-18 17:21

14年睇得好開心, 除左男金有少少噴之外
果時隻偽毒又未出黎, 軒軒拎最男時仲天然呆

男歌手都話頭果年俾過送禮勤

女歌手果邊由頭到尾得佢一個拎自high ...
abcxyz302006 發表於 2017-8-19 11:14

由佢拎80年
唔想再理呢個獎

我覺得認真要高度譴責關愛座始祖劉德華,唔單止年年霸著亞太男搞到周杰倫、陳奕迅呢D台灣金曲獎常客無多個 ...
1d14 發表於 2017-8-19 21:01

絕對認同

Leon正好多
John 發表於 2017-8-20 04:23

最豁達係佢
4大天王第一個宣布唔攞

呢d好似係紅館前發生,紅館劣評後仲係咪勁見kay先?
Kaybb 發表於 2017-8-20 19:26

09年kay個勢一定好過祖千
就算d負面新聞都係蛋記搞出黎
唔係威脅到果隻野
蛋記點會出盡全力唱衰kay媽

插曲金曲金真係造馬兼安慰獎到暈
唔計幸福摩天輪 償還 對你太在乎
非走不可都hit 過佢 ...
頂盡同真心真 ...
ricnature 發表於 2017-8-21 01:06

我覺得都是你的錯 / Today / 眼晴想旅行 呢d無金曲獎既歌都hit過插曲

眼睛想旅行係有rthk金曲,1999年港台開創頒13首金曲始祖。當年金曲:
1. 每一個明天 - 陳奕迅
2. 對你太在 ...
1d14 發表於 2017-8-21 10:34

我知眼睛係Rthk有金曲
但之前講緊插曲金曲金嘛

教我如何不愛他同左右手都hit好多
至於劉華同國貨城果兩首算把啦
唔係fans都唔知有冇人識

果陣甲音樂D cover俾CM噴到喊
千嬅果隻好似蚊帳, 蚊帳仲要有條線甩咗出嚟
衛蘭個瑜伽pose令我唔再有性幻 ...
風見志郎 發表於 2017-8-21 11:02

Aarif幾正吖

我想问KELLY 99年翻唱的 都是你的错 在HK 很HIT吗?
youfuqi 發表於 2017-8-21 11:40

Hit, 當年頒獎禮前Kelly估呢首拎金曲, 點知個個台都俾對你太在乎

公益金始祖係劉華同kelly喎
Kaybb 發表於 2017-8-21 22:47

黎明唔退出既話, 呢個獎其他人諗都唔駛諗

講起04年 Gigi 同 Kelly 都超靚

港台仲正  (佢生涯最後一次出席頒獎禮)

...
loowee 發表於 2017-8-21 23:02

古巨基果時好靚仔

至少我觉得不在派台时hit起来的,而且过了一段时间 才hit的吧
youfuqi 發表於 2017-8-22 00:11

首歌當年一plug已經hit
k場勁多人唱
不過已經第n plug又年頭歌
年中出她比我醜同心服口服搞死晒啦

當年plug臨走前吻我同愛就唔同晒啦

最佳位置係具備一切要hit的條件
但係得一台冠軍
當然都可能因為已經係baby cat第四plug
02年飛天舞會之後pl ...
jasonbloom 發表於 2017-8-22 10:18

果時正東派歌差到一個點, 間接整沉kelly

這張碟頭三首
之後第6首到尾都好正,當年係咁聽
特別係尾個三首慢歌

如果轉為plug
1飛天舞會
2-金 ...
gordon0807 發表於 2017-8-22 15:28

呢隻碟都算, 之後果兩隻先PLUG得差

見到大家不斷討論'如果沒有四大事件'真係好心傷
四大事件真係香港樂壇沒落既主要死因
如果無四大事年....Jason唔駛等到今年先上紅館

这么快  这贴 就冷清了
youfuqi 發表於 2017-8-29 15:49

都唔算快喇, 容E同佢公司D臭史講左咁多年都吹足20版

其實09年已經傳黎明要用就算世界無童話金曲金換衛蘭出席,tvb答應咪可以斷美祖金曲金咯 ...
阿mark 發表於 2017-8-29 18:42

其實黎明真係錫JANICE

以上4位,都各自有1年好有機

1991劉德華一起走過的日子 输俾 學友每天愛你多一些

1997郭富城愛的呼喚  ...
阿mark 發表於 2017-8-30 14:11

1991劉德華一起走過的日子 输俾 學友每天愛你多一些
佢果首無得同學友比啦下化...............

照咁睇97最唔抵 拎唔到係因為城城已經有最男+學友拎左亞太男, 所以"分"金曲金比黎生?
嗰年十大 ...
matt0605 發表於 2017-8-30 15:00

果時只要為我愛一天係好HIT架不過黎明太多首Song of the year,
呢首冇咁突出同埋後期都係唱情深同那有多d
但97年時首歌真係好hit

美祖唱經典啦,同大家回到過去
Kaybb 發表於 2017-9-17 20:35

希望佢從此上神檯, 一去不返

Post 返呢段新聞, 當年既片段歷歷左目
佢咁多年拎唔返最女係有原因既

其實kelly99都揮低Sammi王菲,但無Joey咁串
阿mark 發表於 2017-10-6 12:18

KELLY幾時有串過人, 邊有果隻野咁失禮

做咩拎返出黎鞭屍
wchild 發表於 2017-10-10 11:48

佢D 7 事講一世都講唔完

仲有小朋友食樹皮好得意
如果佢唔係簽英皇, 好難想像佢既歌唱事業會係點

家姐真係慘以歌手嚟講樣同唱功都算top
但到而只係會有人笑佢爭獎
Frankiekiekie 發表於 2017-10-16 13:54

佢唱功OK 但歌路太窄, 而且佢D高音太尖
唔知係咪關家姐事件, 佢一路冇乜觀眾緣

縮 水 十 磅
為 了 瘦 出 美 麗 人 生 , 容 祖 兒 忍 口 節 食 , 結 果 連 胸 都 縮 埋 , 成 棚 胸 骨  ...
John 發表於 2017-11-5 20:11

隔夜飯都嘔出黎

RTHK 香港電台
9 November at 12:00 ·

如果無敵是最寂寞,容祖兒 Joey Yung已經寂寞咗十三年。由第二十七 ...
John 發表於 2017-11-12 13:42

寫得出呢篇野果個真心勁, 唔知寫完嘔左幾多日

下次D人再講樂觀
美祖D粉可以搬王菲出黎 等D haters 無聲出
放空 發表於 2018-1-16 13:28

又想乘機拎自己同亞洲天后比

嘩! 估唔到有人會討論CANDY神碟天演論, 我而家都仲聽緊呀

你最鍾意邊首
hehehaha 發表於 2018-3-22 19:24

十首都ok
最like 觀音 拾荒姑娘 女書

原來 AKay第一個叱咤獎都係單手攞  1:26:20
hehehaha 發表於 2018-4-15 03:18

原來05年新人都幾勁
#周爸好靚仔
#你地唔係噓我下化

粒糖有毒 關kay 咩事?
放空 發表於 2019-1-22 14:44

我都想知.....講到真咁BOR

呢首好正佢以前啲曲真係好J
10年代開始都回晒塘
Frankiekiekie 發表於 2019-1-28 14:18

我覺得火鳥好正喎

色惑呢
John 發表於 2019-2-15 17:55

色惑唔係陳生寫喎

真永遠國語歌嚟
講緊97 勁歌真生命完全唔知乜鬼嘢嚟
佢有幾年啲歌都黑人問號
94 誰人知
95 情未鳥
聽都未 ...