返回列表 發帖
1999~2006四大天王之一嘅劉德華依然喺各大頒獎禮嘅大贏家。
2003年郭富城最後一次出席四大頒獎禮
2001年張學友最後一次出席,但直到2004年依然有金曲獲獎

2002/2003年度郭富城有出席咩?張學友最後一次出席好似係2000年度,當年攞903最男發表「好歌有好報」論, ...
1d14 發表於 2017-8-17 23:10

2003年郭富城出席咗新城勁爆頒獎禮,其實郭富城喺好想繼續羅獎,只可惜後期冇乜作品值得頒獎俾佢。學友99年好似喺去咗拍戲定喺做巡演吧。2000年出席嘅時候,四臺我覺得應該頒致敬獎俾佢喇。不過當時挪咗金針獎都算喺完美咁結束佢嘅領獎生涯啦

1999年好似黎明開始唔玩先,其實我唔太想係呢個Post討論四大天王者,如果討論四大天王於1999年起的表現 ...
Kaybb 發表於 2017-8-17 22:47

2000年叱吒最後五強四大天王仲有份競爭呢。好似最後五強喺四大天王+謝霆鋒

1 王菲95因為鄧麗君走佐+好遲先出到隻碟,無心戀戰,96係大肚,97係無廣東歌,tvb以前唔一定要出席先有 ...
阿mark 發表於 2017-8-18 07:14

再加上99年leon退出和學友缺席,男歌手由啊王同埋劉華瓜分亞太和最男,剩下金曲金自然落在女歌手。

鄭秀文好似2009年拿十大中文金曲
話說sammi好似已經16年冇出席過頒獎禮

2000 年當年hit 歌程度:K 歌之王 / 祈禱 > 花花宇宙 / 大日子 > 會過去的 > 給自己的情書 > 先輪到感情 ...
ricnature 發表於 2017-8-18 20:58

活着viva同埋大日子喺2000年后期,几乎喺年底嘅歌喇   话说2000~2002呢几年好多海外歌手喺香港颁奖礼获奖吖,例如李玟,王力宏,周杰伦,萧亚轩(连续两年红馆四面台)

講男歌手都得
2004年古巨基無陳奕迅下完勝,可惜敬老tvb俾劉德華,rthk俾李克勤
許志安就俾人 ...
Kaybb 發表於 2017-8-18 20:29

谢霆锋最后一次出席颁奖礼好似都喺2004年劲歌金曲,但個时候好似开场出席歌手嘅时候喺冇谢霆锋安排出场的,直到颁奖嘅时候先出黎