返回列表 發帖
03 : JOEY(金曲金:下一站天后)
04 : 千嬅(金曲金:世上只有, 基仔男歌手)
05 : JOEY
06 : HOCC
07 : JOEY
08 : KAY
09 : KAY
10 : SAMMI
11 : JOEY
12 : FIONA
13 : JOEY
14 : KAY
15 : 千嬅
16 : GIN LEE
17 : JANICE
18 : KAY
19 : KAY

KAY JOEY 各5次
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

果年仲要7場紅館

但果年最後4個十次內
abcxyz302006 發表於 2019-12-22 20:00

其實個年女歌手佢最紅

最高喺如果可以再見你,第二Leon Now,Today第三
阿mark 發表於 2020-10-10 14:44

Today 我記得係2>3>3>4>6>8>6...., 12個星期好勁, 當年faye kelly eason nic 柏芝 都係8星期, leon華仔都係10星期
8月仲有張國語碟"新鮮"

其實當年邊走邊愛有十大質素
可能古巨基又彈返出黎,容祖又上左
無人理鋒哥 ...
lemontea1069 發表於 2022-3-24 14:29

2003年應該派1st plug 係rock過型過第二世嘅rock歌

2nd plug 應該要係苦海xx

3rd plug 就要愛後餘生2.0 谷盡人氣食糊先,reborn成隻碟都唔得

年尾唔應該真空,應該出新曲+精選,繼續k歌+快歌路線,類似1999年most wanted 先得
不過算啦,英皇當時已經focus 紅爆嘅twins ,祖兒如果唔係有我的驕傲,都比人食住

在 今 年 的 「 港 臺 」 歌 曲 播 放 率 中 ﹐ 所 佔 首 十 位 播 放 率 分 佈 平 均 ﹐ 計 為 第 ( 一  ...
LoveMirkay520 發表於 2022-3-27 17:58

十首都正,不過當年依度都5首入「十」大,其實係「十三」大,Leon/學友/Leslie唔出席都有,唔計依3首,另外有10首入13大
最搞笑華仔唔係"心只有妳"入十大,係"木魚與金魚"入

btw, 原來"愛我別走"咁勁

記得當年"愛我別走"走勢: 11>9>7>4>2>1
同埋Gigi首Today真係好正,好值十大,當年佢俾EEG雜誌攻擊得好勁
有無2000-2008 資料?

似係冇再公佈
LoveMirkay520 發表於 2022-3-27 19:54

2002,2005 好似有報top 10歌手

事實佢國語紅
阿mark 發表於 2022-3-28 11:46

1999有心只有妳
2005年有繼續談情同我得你

1997同1996就真係國語hit d

好假,一堆年頭歌
阿mark 發表於 2022-3-28 11:46

反而似而家moov kkbox, 年頭會著數d, 有足11-12個月播,反而年尾發力嘅王菲係唔著數

張學友叱咤十大作品:91年至尊歌《每天愛你多一些》,95年離開以後,98年釋放自己,99年有個人(缺席),20 ...
乐坛风云 發表於 2022-4-1 22:51

以前903一樣都唔係睇hit黎頒,學友92-94,96,97都無十大,笑左
98個首都係903獨家plug, 其他台plug另外3plug

92 93 96 97都冇十大獎 剩係得至尊歌
94頒廿大佢一個人掃幾首添
CMH 發表於 2022-4-2 22:52

o 小弟唔識野, thank you!

總好過四年男銀劉華
GaracyTan 發表於 2022-4-6 17:17

903唔buy佢
不過我都唔buy haha