返回列表 發帖
其實千嬅05年承接唔到2004個勢,同single呢隻碟都好大關係.....大家點睇呢隻碟? ...
newguy 發表於 2017-8-19 01:15

好听 但是没有特别惊艳的感觉

上口度不如前几张

我覺得都是你的錯 / Today / 眼晴想旅行 呢d無金曲獎既歌都hit過插曲
lemontea1069 發表於 2017-8-21 10:34

我想问KELLY 99年翻唱的 都是你的错 在HK 很HIT吗?

Hit, 當年頒獎禮前Kelly估呢首拎金曲, 點知個個台都俾對你太在乎
lemontea1069 發表於 2017-8-21 13:50

对你太在乎  正过   “月亮惹的祸”   好多。。。03年劲歌颁奖   上台了都不知道是哪首  一脸茫然 还以为是  最佳位置

02年好多人出碟,就Kelly全年可以3隻廣東大碟,新人好似有幾十個單位。
阿mark 發表於 2017-8-21 13:38

02年KELLY出碟太疯狂 好歌其实蛮多的   都没来得及好好谷又到下一张了三张粤语专辑遗珠不少
ASK:零(05年演唱会唱了一段好感人) 好心伤害你
飞天舞会:冰室(速PLUG速BAN) 好时光 (好SWEET) 红眼睛、夏日的绯闻
BABY CAT:逃出生天  更爱

正東Plug歌策略太錯 搞到kelly keep唔住個勢
揀親的歌都一浸 娘味 怨婦味
臨走前吻我 點都好過她比我醜 心 ...
jasonbloom 發表於 2017-8-21 23:30

对啊....plug歌都不抓重点....02.03plug太松散了...
最佳位置到03年力谷肯定爆红
她比我丑 胜在醒目的歌名...
wyman都觉得很可惜 最佳位置没hit起来

正東Plug歌策略太錯 搞到kelly keep唔住個勢
揀親的歌都一浸 娘味 怨婦味
臨走前吻我 點都好過她比我醜 心 ...
jasonbloom 發表於 2017-8-21 23:30

我一直认为02年演唱会 传假唱风波 对kelly人气影响很大...
其实上半年挺hit的 ask 大碟卖的也不错 有福气 年度歌曲....
本来可以靠演唱会力谷人气 反而影响了....

吓 最佳位置都叫唔hit.....
fifty1205 發表於 2017-8-22 00:09

至少我觉得不在派台时hit起来的,而且过了一段时间 才hit的吧

06之後已經係咁關愛座啦, 《愛回家》、《下次再見》悶到瞓著都可以播到差唔多200次. ...
風見志郎 發表於 2017-8-22 09:14

真的闷得要死~~~

最佳位置係具備一切要hit的條件
但係得一台冠軍
當然都可能因為已經係baby cat第四plug
02年飛天舞會之後pl ...
jasonbloom 發表於 2017-8-22 10:18

他一定很爱你   心服口服  都要派台  真是让我心服口服~~

到而家都依然覺得飛天舞會完全唔係演唱會主題曲嗰味野…完全high唔起,之後她一定很愛你做年度主打直頭冇 ...
stephybest 發表於 2017-8-22 13:18

02演唱会还不如  恋爱神经 做演唱会主题曲   比飞天舞会好很多
  只得《爱一个人》

其實我好中意冰室。我好肯定當年真係完全無人識呢隻,成隻碟得戀愛神經同飛天有人識。 ...
kenneth 發表於 2017-8-22 13:45

这张专辑 遗珠超多冰室   好时光   红眼睛   夏日的绯闻

而家邊度有得聽返?頭先搵kkbox無
sunny 發表於 2017-8-22 18:10

内地很多网址都可以听

kelly 2000年真正全年hit
2001年其實年頭大日子先hit
2002年又係年頭ask大碟先hit,不過開完演唱會後 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 18:23

02演唱会受假唱风波...人气直下...
虽然我是kelly 忠实fans 但是我觉得kelly演唱场设计不够气势...

00年我都係聽KELLY多,SAMMI只聽過如何掉眼淚同X科
04年千嬅同祖兒太勁,KELLY回勇都係被比下去,無計 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 19:57

04年kelly SI这张专辑其实做的最有kelly个人概念...
kelly bag 鞋啊鞋 好正!可惜不派.....
年底的GC也不错....只不过plug歌乱七八糟,宣传也不够。z z

我唔記得kelly02年演唱會有咩劣評了,因為果時太多好歌,無咩時間理劣評 ...
Kaybb 發表於 2017-8-22 20:20

当时eason 暗寸kelly假唱....

04年中SI大碟COVER好靚,好有型格,但年尾大碟COVER就.......
Kaybb 發表於 2017-8-22 20:21

看我头像....SI

08年港台比陪我長大十大我都覺得好驚嚇
stephybest 發表於 2017-8-22 22:10

997也是这首

08年 JOEY最醒目的 还是    跑步机上~~~~

这么快  这贴 就冷清了

Bi-heart  损友  去火星恋爱   那么好听的

Kelly  02年 3张粤语大碟  除了ASK 派歌尚可
飞天舞会   baby cat    派得不知所谓

ASK  余温还在就出 飞天舞会  太急功近利了  遗珠《零》《好心伤害你》
飞天舞会 受演唱会咪嘴风波  才是人气下滑的导火索 遗珠《好时光》《红眼睛》
baby cat  的派歌   真的 一言难尽 主打最佳位置不好?  遗珠《逃出生天》