返回列表 發帖
當時太細個無咩印象呢單news
但其實係都唔出奇...聽講顏色都食開佢有食都有可能 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-3-26 09:29

除咗某幾個肥婆女歌手(例如:Janice)
個個都瘦到吸毒咁
好難信冇人食

美蘭瘦嗰段時間咪就係傳吸毒孖妹嗰時
Frankiekiekie 發表於 2018-3-26 19:51

係呀,#生涯規劃 黎

上 星 期 二 ( 二 月 十 九 日 ) , 聲 稱 暫 別 樂 壇 赴 英 進 修 兩 個 月 的 廿 二 歲 歌 手 容 祖 兒
bagfgfcde 發表於 2018-3-26 21:46

下? 原來佢識講英文? 成日以為佢英文好差

容祖兒(Joey)昨日以一個短曲髮造型,到柴灣拍攝日清醬意寶硬照廣告,日清老闆亦有到場支持。
今次已是Jo ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-27 22:12

祖兒好有家燕姐feel, 好靚

三 個 月 變 身

自 張 栢 芝 全 面 失 控 後 , 環 球 便 力 捧 黃 伊 汶 取 代
其 一 姐 地 位 。 去 年  ...
John 發表於 2018-3-30 01:37

希望黃伊汶返環球
佢堆快歌好正

衞蘭:靠關係攞獎好瘀
在很多人眼中音樂獎項代表歌手在樂壇的地位和位置,但對我來說頒獎禮已經變質,獎項 ...
帥小寶` 發表於 2018-3-31 18:38

Janice "呢個獎我等左12年啦hahaaaaahahahahahaaaaa........."

想當年我都有買佢隻emme
歌既班底真係好勁 啲相又靚
改編性感歌+日本班底+陳輝陽+伍樂城+舒文+林夕+黃偉 ...
721AXA 發表於 2018-3-30 02:49

我都有買
好似送左支唇膏

真係好鍾意千嬅咁真
帥小寶` 發表於 2018-4-1 17:14

千Fa個女金都係大哥Chur返黎

一拍兩散 16 + 26 + 26 + 20 + 23 + 31 + 15 = 157
樂觀 6 + 21 + 28 + 37 + 28 + 32 = 153

兩首都好好聽! 好彩903有比十大

一拍兩散好聽好多
帥小寶` 發表於 2018-4-1 19:21

樂觀 153有第四
一拍兩散 157當年十大ap都未有

吳雨幫佢chur番黎
帥小寶` 發表於 2018-4-1 19:27

做得好,大哥真係樂壇良心

仲好鍾意J佢叱咤攞獎啲片
帥小寶` 發表於 2018-4-1 20:33

好Pure

聽講鍾意千fa嘅yum0機會大d
(不過都識過有鍾意千fa係top top)
electric 發表於 2018-4-1 22:12

你班人又講我壞話?

岩岩有fd失眠 我即刻叫佢聽 gin lee 很堅強

仲叫佢較 信 做鬧鐘
kayzzz 發表於 2018-4-1 23:17

我失眠會聽容祖兒 JPOP
較 心淡 做鬧鐘

其實我覺得邊有咁多不和
公司不和多過啲歌手本身
(馬拉堅同菲傭迦除外) ...
Frankiekiekie 發表於 2018-4-2 10:43

每間公司都有歌手傳不和
Gin Lee <-> Aga
Gin Lee <-> Kary
Gin Lee <-> Kelly
Joey <-> Vincy
Joey <-> Sherman
Joey <-> Mag

所以Gin = Joey Level !

原來 AKay第一個叱咤獎都係單手攞  1:26:20

原來當年衛蘭個女銅係調上去
Fiona真係慘

冇記錯05當年衛蘭個新人金都係調上去
屮SiU霖屮 發表於 2018-5-4 21:28

即係Ivana ap高啲?

有無諗過阿醜本身都黑?
Frankiekiekie 發表於 2018-5-10 22:09

又唔見Beyonce成日黑人地面

Mini較為人熟悉的圈中好友,非梁詠琪 (GiGi)莫屬。
全因○五年Mini為GiGi填詞的 歌曲《比堅尼》,其中的
...
John 發表於 2018-5-20 05:56

Mini寫比融E d歌好正

以為借周杰倫之名的大路情歌《給自己的情歌》來作話題作,至少有話題性,應能有好成績吧?怎料外間反應出奇 ...
John 發表於 2018-6-7 00:33

給自己的情書
給自己的情歌
給自己的信

三首有兩首都叱咤十大,gigi唔好彩

大家覺得阿kay有生之年超唔超越到囍帖街?之後d歌越做越唔掂

個post只限去到2014
Gin Lee得兩年可以討論

無十大女金祖祖佔左3年
bigmag 發表於 2018-6-26 16:57

大哂? 無十大就一定要比個金你?
汪阿姐都無十大唔見比個金佢?

「 18 歲 那 年 , 我 跟 大 我 1 年 、 在 鄰 校 讀 書 的 男 仔 一 齊 , 他 是 我 第 2 個 男 友 , 他  ...
John 發表於 2018-7-9 01:04

冇呢段經歷
相信阿拉伯市場唔會唱得咁好聽

原來盧巧音冇攞過叱咤女歌手
係一次都冇
903真係好垃圾 since1999

祖祖辛辛苦苦10幾年女金
比你講到變哂垃圾
timgoi 發表於 2018-7-12 13:32

祖儿實至名歸

千千d女金同最女
Kay d最女同至尊碟
坤坤d最男同十大

比你講到變哂垃圾 ...
John 發表於 2018-7-12 00:56

唔好講笑啦

希望會bam咗呢個post啦
始終祖儿唔值得大家binc到2047

歌手黃浩琳(Lillian)推出歌曲《纏路》已近半年,但坦言未知何時再有新歌:「之前講過8月出碟,依家冇咗件 ...
John 發表於 2018-11-9 22:52

好慘
佢隻EP幾好聽

tenacious revolutionist
2 年前 (已編輯)

"當年華星開始霉, 903依然頒女金畀楊千嬅,
台下仲坐住王菲, 鄭秀文, 三甲冇份,
叱吒以前真係好公正, 而家只剩壟斷,
新生代點努力上位都畀人壓住,
可惜."

Gin Lee點努力上位都比一年三首歌嘅關愛座壓住
John 發表於 2018-11-17 11:18

RubberBand點努力做歌做碟都比一年一歌嘅關愛座壓住

千千連銅獎都冇啊陰公
當然比之之都好
mamakin 發表於 2018-11-17 19:16

撈月亮的人係調入十大?

叱咤十大:1.囍帖街 謝安琪 2322.Love Song 方大同 2263.下次再見 古巨基 2054.櫻花樹下 張敬軒 2035.跑步 ...
Jacz 發表於 2018-11-18 18:00

我來自火星

2005 叱咤樂壇生力軍女歌手

銅獎:謝安琪
上榜歌曲:姿色份子、我歌...故我在、臭男人、開卷快樂、一人之夏、跟我走

阿kay一出道已經值女金

Ivana 呢
放空 發表於 2018-12-8 00:37

銀獎:王菀之
上榜歌曲:想飛、一秒感動、我真的受傷了、手望、雷電、多得你夢

首首都好正

女歌手銀獎都唔過分
John 發表於 2018-12-8 06:16

原來佢14年個唱作金係調上去
希望有一日903調埋個女金比佢

吳若希(Jinny)更笑說:「哈哈,終於輪到我拍台灣MV啦,哈哈。
(你恨咗好耐啦。)係吖,因為公司嘅一姐同 ...
John 發表於 2018-12-18 05:50

香港樂壇回到過去(1999-2014年) ??

當年有無派過台?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

如果簽環球,肯定買左903新人獎
阿mark 發表於 2018-12-19 00:59

如果簽英皇,肯定女金添

好快佢都會比人傳整容
太紅
John 發表於 2018-12-19 15:12

佢點整都係會有陣馬拉味
個人本身就老土

問到是否名正言順做「一姐」?Hana即截停笑話三次「唔好咁講」:「講笑啫!(Jinny頭先話下年點名你繼續拎 ...
John 發表於 2019-1-13 11:53

成日OT
香港樂壇回到過去(1999-2014年)

值得一聽再聽
帥小寶` 發表於 2019-1-21 18:42

Kay One 本身都值得一聽再聽

今 年 九 月 行 將 約 滿 正 東 唱 片 的 陳 慧 琳 , 原 本 是 時 候 傾 談 續 約 , 但 至 今 仍 未 聞  ...
John 發表於 2019-1-22 03:20

6年接近20張唱片
現在班女人6年都未必出到兩張

謝安琪最近6年只推出1.5張唱片
iamsingingwong 發表於 2019-1-22 21:40

計埋今年都3 張啦,盲反返去各大啦

2013 謝 - 安琪
2014 Kontinue
2018 The Album Part 1

霏霏真係幾時復出
自戀快歌完全無人承繼

陳生當年是旦一首side track都好過最近兩首

容祖兒、Yumiko向咪嘴說不

容祖兒自言咪嘴天份差,每次演出盡可能都會唱live

容祖兒、謝霆鋒、鄭希怡(Yumiko)、女子組合BabyQ、張敬軒及信樂團等,昨日出席上海舉行的「ChannelV2005風.夏音樂季」記者招待會,有報道指內地有意立法防止藝人演出時咪嘴欺騙觀眾,香港歌手容祖兒、謝霆鋒、鄭希怡異口同聲叫好。

自言喜歡唱live
容祖兒說:「我自己一向鍾意唱live,我咪嘴好差,一定會甩。」提到有不少紅歌手曾經咪嘴,謝霆鋒說:「comeon,梗係唔可以咪嘴啦!不過有啲大型騷,因為怕出錯,都會要求歌手咪嘴,咁樣咪嘴係可以理解。」鄭希怡則表示如果歌手演出時經常咪嘴,不會有進步。

Karen 好正

阿 Tim 赤 身 擁 抱 表 現 激 情

樂壇新人組合DearJane將於下月推出新碟《100》,唱片封套又DJ少爺占負責形象設計,以表達出四位成員獨特一面,其中成員阿Tim(圖)則赤裸上身與女模擁抱,表現激情一面。DearJane表示之後會舉行音樂會,為新碟造勢,屆時還會邀請其他組合出席,齊齊夾band。