返回列表 發帖
02年當年為咗支持鼓勵近乎失聲嘅早早,「無hit歌」情況下都可以攞齊四台十大,英皇同四台真係用心良苦

發覺早年d人吹到容祖兒有唱功
但其實佢唱功唔係好得
根本就掌握唔到d歌既感情同內容
唔知咩報紙同雜誌係咁 ...
John 發表於 2017-8-20 04:04

可能羅文帶佢出黎唱「世間始終你好」好震撼啩

2002.11.29 - 【新曲+精選】《Happy Together 首批限量豪華第壹版(3CD + VCD)》  2002.11.06 - 【演  唱  ...
TT进化论 發表於 2017-8-21 17:13

唔緊要,美孖十大唱片攞到3只,兼最高銷量廣東唱片,夠曬

其實無心戀唱又冇咁差,只不過係好似你不是好情人、龐貝21世紀咁亂入

美孖女人味同你不是好情人都係第十首金曲,玩嘢

記得當年仲有個公益金乜乜乜獎,sms投票,美孖同早早都係常客

個人認為歷年聽到耳都側既十大勁歌金曲:
1. 義海豪情 - 古巨基
2. 爆了 - 古巨基
3. K歌之后 - 鄭融
4. C ...
1d14 發表於 2017-8-21 23:06

四大事件咯,某種程度上益咗一班待上位嘅歌手,已經攞過十大,冇可能再分翻進步獎呢D豬肉獎,咪繼續十大咯

邊忽hit
Jacz 發表於 2017-8-30 21:57

港鐵廣告歌

Bi-Heart呢張碟真係好一般,早早嘅專輯入面可以排倒數

李克勤《天河》remix(同原版冇乜區別..)
《年年》remix

講開女子十二樂坊,其實呢對野仲存唔存在?

容 祖 兒 繼 在 港 台 「 十 大 中 文 金 曲 」 頒 獎 禮 上 , 眼 見 力 壓 陳 慧 琳 以 及 楊 千 嬅 兩  ...
John 發表於 2017-10-5 01:51

d舊聞笑到我gap gap聲!

汪明荃計劃將本月十七和十八日舉行的演唱會延期。

汪明荃的《明荃明曲明星2003演唱會》和王傑演唱會亦會 ...
John 發表於 2017-11-29 09:15

阿都會滯銷

大家覺得容祖兒有生之年超唔超越到Starlight演唱會?之後d紅館show越做越唔掂 ...
loowee 發表於 2018-6-13 00:43

我都覺starlight最勁嘅,最有力量感。但論舞台上嘅成熟,之后幾次係越來越好

金銀拋離銅成200ap,好癲,903史上最大失誤,就係08年唔俾Kay女金,造成美祖之後繼續霸獎,後輩完全冇機 ...
阿mark 發表於 2018-11-19 07:53

咁兩個人爭緊女金之餘仲要爭至尊碟嘛,咁肯定早播key又播啦

郭富城勁耷 麥浚龍乘機攝位

曾幾何時郭富城和劉德華、張學友及黎明合稱四大天
王,紅遍中港台。今時今日 ...
John 發表於 2019-5-12 13:35

乜野打手文黎嘎

去年得女歌手金獎的楊千嬅今年屈居銀獎,故相當平靜不用哭。
John 發表於 2019-8-11 01:28

「我會每年定一個目標,例如今年想發展大陸市場,起碼要令內地的月曆印有我的肖像。」容祖兒認為單是要達成這個目標,已得花上不少時間,所以投資十五年青春在樂壇也不算多。
John 發表於 2019-9-13 22:21

而家早早嘅目標又係乜野呢

徐子珊當年係邊間唱片公司啊?

「我覺得無所謂呀,就是因為你們那些(無綫以外)電視台才讓我今天能夠講出不錯、還可以的普通話,所以在這 ...
LoveMirkay520 發表於 2021-2-1 09:30

諗翻TVB呢個條例都覺得搞笑,接受其他電視台訪問要講普通話

將大匯演當成無綫SHOW
在「國家奧運金牌運動員大匯演」節目開始後約20分鐘左右,汪明荃邀請國家跳水隊上台 ...
LoveMirkay520 發表於 2021-12-24 21:38

阿蛆

【今晚直擊】話明是「十大中文金曲」,可是頒完給李幸倪(Jin Lee)和江海迦(Aga)主唱的《獨一無二》後,大會 ...
John 發表於 2022-7-7 07:15

Jin Lee

容祖兒斥Isabella不負責任

【on.cc專訊】 容祖兒以去年「饑饉之星」身份由北京趕返港出席「饑饉三十」活動 ...
John 發表於 2023-7-15 18:08

鹰皇好員工

2003年,楊千嬅曾表態反對二十三條立法,「我覺得新聞係要有自由嘅,而且香港一向都有新聞同言論自由,只要 ...
John 發表於 2023-10-31 03:20

唔知今時今日會點回應呢