返回列表 發帖
08 09 卦?不過當年我係撐容反謝
10 容楊都有啲競爭嘅
ricnature 發表於 2021-3-4 01:26

乜嘢驅使你之後變咗撐謝反容
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

我反容已經係04 05 嘅事
之後不知幾支持佢
佢出咩狗屎垃圾都有聽
除咗雙子座、天然呆同百記嗰堆 ...
ricnature 發表於 2021-3-4 10:19

雙子座首歌廢但我覺得佢唱得好好
所以都 OK

百記堆膠歌就不了
二〇二三年度全女班投票

好多反容都好了解容祖祖每首派台歌
sexykaren 發表於 2021-3-4 12:40

扮了解!
二〇二三年度全女班投票

Secret Angel迷幻神秘feel, 我都好buy. 不過個MV導演/男角張子丰要佢喊苦喊忽又醜樣落妝殘忍左d.
佢隻專輯 ...
boy4dudes 發表於 2021-3-5 21:58

可惜出完 Seven Years 之後產量就低咗好多
二〇二三年度全女班投票

楊千女華的紅館個唱前晚揭開序幕,她以八套標奇立異服飾示人,其中一襲傘裙更是由數十個胸圍砌成。但千女華別出心裁的服飾,似乎亦彌補不了遲開場、播片段太多及走音等瑕疵,觀眾叫完「回水」又狂噓。
楊千嬅前晚八時在紅館舉行《楊千嬅萬紫千紅演唱會》,但卻延遲至約九時十五分才開騷,全場觀眾鼓譟大叫「回水」,而在「安哥」期間,千嬅又很遲才出場,觀眾再度報以噓聲。最後演唱會加時十五分鐘補數,在十一時四十五分散場。

八個造型個個誇
千嬅前晚共以八套服飾亮相,造型全都相當誇張,其中一條以數十個紅色數字胸圍砌成的長裙,配襯千嬅頭上紅彤彤的蓬鬆髮型,可謂極之誇張。千嬅穿上另一套巨型燈籠袖加白色傘裙,襯上紅色長靴,頭頂又綴以藍色及紅色毛毛,跑來跑去十分可愛,而男舞蹈員的服飾亦不遑多讓,相當突出。還有一套白色長裙,裙襬被風吹起後有如一個大南瓜,千嬅整個人好像埋在裏面,效果特別。

為阿嫲忍唔住喊
每次千嬅開個唱例必感動落淚,她前晚亦哭了兩次,在獻唱《愛人》一曲前,她說:「唱歌同談戀愛花咗我一生好多時間。」然後邊唱邊眼泛淚光,後來她解釋說:「因為見到我阿嫲嚟捧場先忍唔住喊。」而千嬅在鋼琴伴奏下演唱時又不慎走音。
提到遲開騷原因,千嬅再次解釋說:「我因為水腫乜都要試,就好大膽飲減肥茶,加埋阿媽嘅燕窩,就屙囉。我又好緊張不停去廁所,同埋我習慣開騷前要去清晒,費事用丹田力時用錯位就大鑊。其實都唔可以賴晒減肥茶,不過賴落去個心好過啲。」

聽唔到人叫回水
問千嬅知否歌迷大叫「回水」?她說:「我戴咗耳塞乜都聽唔到。」對於被指個唱中播片段時間太長,感覺沉悶,千嬅即面色一沉地說:「我會吸納意見,開會研究。不過個個朋友都傾力演出(片段),我唔想刪。」
二〇二三年度全女班投票

如果06 要俾十大千嬋
Tvb 會俾邊首
老老豆豆嗰年得滾係叫hit
ricnature 發表於 2021-3-12 23:17

其實老千 04 之後都無乜邊首 Hit 喇
二〇二三年度全女班投票

嫁給愛情
JasOh103 發表於 2021-3-13 00:33

千千話想攞金曲金獎!
二〇二三年度全女班投票

喜歡祖兒

我的生存之道撈月亮的人all about love斗零踭 最好的債
呢幾首都入到903我最喜愛歌曲 ...
on07111 發表於 2021-3-13 20:48

但你問街客識 我的生存之道 All About Love 斗零踭
定 華麗邂逅 愛一個上一課 破相
相信九成都會答你係後者嗰三首
二〇二三年度全女班投票

但最歌投票係現場投。。。所以只能講當時入場的觀眾仲係千>祖
睇返wiki斗零踭仲要係當年五強第二 ...
on07111 發表於 2021-3-13 21:39

咁傷台聽眾一向都係千>祖㗎喇
Anws 其實我 OK 鍾意斗零踭 LOL 容祖兒都鍾意,最近佢幫 Apple Music 排女人 tracklist 有斗零踭份
二〇二三年度全女班投票

好掛住 Kelly...
佢2011年好應該贏女金
Feeling Me, 快 都係 big hit!
bagfgfcde 發表於 2021-3-13 23:19

Agger
另外 2018年強勢回歸嗰首有種傷害叫無心都係 SOTY 級數
二〇二三年度全女班投票

快 is a good song!!!
stephybest 發表於 2021-3-14 16:37

Kelly is robbed
二〇二三年度全女班投票

我唔知有remix,岩岩先search來聽
A貨Kelly都係得一首 偶像劇 叫正常d ...
on07111 發表於 2021-3-14 21:48

有種傷害叫無心!
作曲 CC 作詞 何方!
二〇二三年度全女班投票

美中不足幾好聽 雖然嗰時未出世
RVHOCPC 發表於 2021-3-15 20:23

明明你鐵塔凌雲嗰年已經 30歲
二〇二三年度全女班投票

斗零踭我覺得ok,只係有少少嘈,但佢少唱呢類曲風都叫新鮮。
佢金牌之後hit嘅應該係撈月亮的人、好不容 ...
Serendipity 發表於 2021-3-21 14:34

JY 近十年 hit 歌有花千樹/牆紙/連續劇/天窗/續集/女皇/心之科學
仲有 Pretty Crazy 同東京人壽其實反應都唔錯 , 都唔算少啦

btw 原來咁多人唔OK 斗零踭,我真心鍾意呢首
二〇二三年度全女班投票

希望堅堅唔洗等十二年先攞到啦
616.1314 發表於 2018-3-23 09:22

就嚟十二年了
二〇二三年度全女班投票

2010s 四大唱作才女
Serrini
Sophy
Yoyo
Kiri T
bagfgfcde 發表於 2021-3-22 15:47

how abt AGA
anws love SOPHY!!
二〇二三年度全女班投票

嫁妝好好聽
好掛住 Kelly
二〇二三年度全女班投票

對不起不是你好好聽
ricnature 發表於 2021-3-22 19:53

04年嘅佢其實真係幾好
二〇二三年度全女班投票

我好鍾意04 年嘅蝦餃老母
推開一萬扇窗~~~
ricnature 發表於 2021-3-22 23:14

反而麻麻呢首
覺得有啲娘
不過對不起不是你+嫁妝兩首都夠做了
二〇二三年度全女班投票

但我這些年來幾多次愛 全數是我敷衍

我覺得前所未見好聽過我的驕傲系列 ...
ricnature 發表於 2021-3-23 19:59

我記得莊子之前都寫過篇文講 我的驕傲 VS 前所未見
二〇二三年度全女班投票

諗咗一輪莊子係乜水
係咪喜歡幸兒嗰個

嗰系列我鍾意世上只有同陪我長大
前所未見係衰份詞太行貨 ...
ricnature 發表於 2021-3-23 20:49

陪我長大係溫情系列入面比較好 loop 嗰首
不過唔知點解好似唔多人鍾意
二〇二三年度全女班投票

明明當年兩台十大
出嗰陣都hit
Hit 過跑機
但之後好似入咗雪櫃咁
ricnature 發表於 2021-3-23 20:56

其實感覺美祖本人都麻麻溫情系列
除咗世上只有,因為佢好愛佢老母
我的驕傲都好耐無入過 regular
明日恩典直頭無上過紅館 (?)
陪我長大就淨係 StarLight regular 過
二〇二三年度全女班投票

明日恩典真係嘔心至極
點解咁嘅歌都可以三台十大架
我去聽煩膠希望唔好? ...
ricnature 發表於 2021-3-23 21:09

講開春卷同蝦餃
我覺得蝦餃啲 Live 仲無感情過春卷
可能蝦餃現實太幸福了。。
反而春卷呢幾年感情豐富咗好多
Anws 兩個都愛,兩樣點心我都愛
二〇二三年度全女班投票

我呢排日日都聽餃。。
快啲開 25週年演唱會 plz
二〇二三年度全女班投票

錄到第三十次都唱唔到 不如唔好唱啦
勉強無幸福
唔怪得yeeyee咁憎佢 唔L掂又係度爭資源 ...
JasOh103 發表於 2022-11-23 22:09

Agger 又樣衰作歌又悶唱歌又屎
希望第時焚化爐起好之後送佢入去
二〇二三年度全女班投票