返回列表 發帖
林憶蓮 Sandy Lam 歷年叱咤903冠軍歌

彭羚 Cass Phang 歷年叱咤903冠軍歌

陳慧嫻 Priscilla Chan 歷年台冠軍歌

原來有完整版
梨胃言 發表於 2022-11-20 18:35
其實當年 903 要佢唱 Unusual Secret 而唔係 哈囉 or 問好 有少少靠害

第一次受到批評 完全離晒題
kel_kelvin 發表於 2023-3-29 23:48
其實 make sense, 佢 BMA 時期 no one cared enough to comment, 隱形人係唔會受到稱讚 or 批評

nobody cared = 其實我都幾幸運,比較少負面嘅批評
幸兒語言藝術好勁 ...
kel_kelvin 發表於 2023-3-30 22:09
仲要廣東話係佢 3rd or 4th language

18年叱吒AGA 一個人兩首歌三個獎
huntergon 發表於 2023-6-18 17:04
其實可以當2.2首歌, Nights Without You 係跨年冠軍歌

呢隻精選,係佢第4隻碟,但竟然一首free的歌都冇,咁都可以有16隻歌 ...
阿mark 發表於 2023-12-11 16:01
冇 free {love} 嘅歌不過都有兩首國語版補數嘅 - 愛人尋味 (Shampoo 國語版) & 愛死你 (勁愛你 國語版).

free {love} 2002年9月出, Roundup 2003年3月出, 唱片公司想俾多 d 時間未買 free 嘅人考慮買, 入 free 嘅歌去 Roundup 會減少 free 嘅購買慾