返回列表 發帖
  non fans無責任識歌手unplugged songsbi heart , close up你覺得不垃圾?
逃好有jolin feel
Kaybb 發表於 2017-8-30 18:17

Bi-Heart 想靠d interlude連貫成隻碟,但都係搣唔甩個陣堆砌同大堆頭味

Close Up真心唔垃圾,快慢 major minor樣樣精首首好聽,係略嫌主題仲未算好統一

好似佢每次轉會第一年成績都係一般,當然04年除外
阿mark 發表於 2017-8-31 22:52

2001 / 2003 / 2010  雖然成績一般,但人氣其實唔差
2010成績都唔算差

係咪唔記得左07年祖祖有star light
果年開始場場SHOW都要搶霏,
之前祖concert無咁爆的, 好似係 ...
艾石仔 發表於 2017-8-31 22:46

同show mi 做好個口碑之後一樣

原來金牌係算03(我當佐04),咁佢每次轉會都唔得了,01 03 07 10 全部一般 ...
阿mark 發表於 2017-8-31 23:24

03年轉金牌,04年除出ep 開大

show mi 難聽到, 老牛聲咁勁恐怖
d演唱會好似係07年之後先勁比人搶霏咁,
感覺上07年前無搶得咁勁?
艾石仔 發表於 2017-8-31 23:24

轉佐唱腔之後真係勁難聽~
明明佢以前把聲好好聽好有女人味,個range又闊架

係,eason都係個年開始,moving on stage

Gigi 的碟好多都係成隻都高質
特別係娛樂大家,look,成長的短髮,怕寂寞的貓 ...
gordon0807 發表於 2017-9-1 22:56

可能冇乜人鍾意G for Girl,但我覺得隻碟真係好好聽
同埋我覺得佢好多歌都有種好fresh,好有氣質既感覺

好似 荷花,空中小姐,心理報告,小宇宙,人間之最,咖啡伴侶,妝苑,我鍾意,How I Wish,某年仲夏...

我反而覺得Close Up 先炒埋一碟中間無啦啦有首喜喜真系完全唔知乜事
雖然系幾正 但當時一聽就知系翻炒Madonna Hung Up 條橋
走去用Hot Stuff sample 但後來我先知原來冇credit到人地
點解當時冇人嘈? 反正天鵝湖哥排已經全城圍插
loowee 發表於 2017-9-1 23:47

我個陣有係cm講到,不過俾人圍插  
不過講真,我自己係幾鍾意喜喜同太少布

聽講鍾意千fa嘅yum0機會大d
(不過都識過有鍾意千fa係top top)
electric 發表於 2018-4-1 22:12

我都識個係,係captain,仲要係成日飛澳洲  

1997年,依次为王菲,梁咏琪,陈慧琳,郑秀文,许美静。
    这一年,主要表现为小天后争霸战,G ...
bigmag 發表於 2018-6-28 12:02

D資料錯漏八出,美瑞既第一張白金唱片點會係Miriam

撈月亮的人係調入十大?
hehehaha 發表於 2018-11-17 21:38

叱咤十大:

1.囍帖街 謝安琪 232

2.Love Song 方大同 226

3.下次再見 古巨基 205

4.櫻花樹下 張敬軒 203

5.跑步機上 容祖兒 202

6.ABC 歐陽靖 196

7.17度 謝安琪 187

8.日出而作 農夫 182

9.舉高隻手 農夫 177

10.瑪雅民歌 at17 177

11.我地大家 林海峰 174

12.路...一直都在 陳奕迅 172

13.撈月亮的人 楊千嬅 171

14.年年有今日 金牌一條順 170

15.我來自火星 王菀之 169

16.韵律泳 何韻詩 166

17.與蝶同眠 容祖兒 165

18.浮花 劉美君 161

女歌手:

1.容祖兒 698

2.謝安琪 666

3.楊千嬅 465

4.王菀之 451

5.何韻詩 337.5

其實都唔可以話係調入,因為同 路...一直都 在都係爭1ap度

同埋個年女歌手ap係有銅,但最後冇

唔係講STAR SHOW係98年, 本身係打算連續三年年底紅館SHOW的
好像係年中公司人事變動先CANCEL
話李進用左本身FOR外國歌手的三千萬BUDGET比左SAMMI用,
之後要走人
gordon0807 發表於 2020-9-1 12:21

李進挪用華納總部俾Madonna “Ray of Light”嘅香港宣傳費嚟同Sammi做宣傳
之後美國華納總部親自派人來調查,必要時要佢兩個一齊走佬,李進就係當時被免職
一時之間,當時成個娛樂圈都係李進挪用公款,鄭秀文靠金錢堆成嘅天后嘅非議。
而同一時間,各大傳媒一早睇唔慣Sammi嘅臭串同黑口黑面,所有報紙雜誌一致寫衰佢

咁佢只用公司資源比另一個歌手即SALES TEAM 由A TEAM比B TEAM
又唔係自己袋左
都只係做公事上決定錯 ...
gordon0807 發表於 2020-9-2 08:44

Yes, 但總部應該堅係好嬲
因為Madonna當年隻碟超勁,直頭係佢so far最神嘅碟
除咗由谷底翻身(其實都唔算谷底,因為佢之前只係被美國電台封殺)
口碑大爆,狂賣1600萬隻,仲要狂掃獎 (當年Grammy掃咗4個獎)
呢隻碟同之後嘅Music直接令佢升上神台

sammi電影好等如音樂成績好?你講電影kelly輸梗。小親親衰似係衰係flop城城多過kelly
sammi邊首歌2000hit過 ...
sexykaren 發表於 2020-9-3 20:02

2000 Kelly Hit Songs:
假天真
花花宇宙
Take My Hand
失憶週末
星期五檔案
大日子
我不夠愛你
薰衣草

唱片:
愛你愛的
花花宇宙
Collection 1995-2000
不得了 (單曲)
花花宇宙演唱會
大日子

2000 Sammi Hit Songs:
至理名言
感情線上
煞科
如何掉眼淚
獨家試唱
如果我們不相見

唱片:
i Concert 99
去愛吧
Ladies First
眉飛色舞
Love Is...
Sammi 2000 Taipei Concert

Kelly  02年 3张粤语大碟  除了ASK 派歌尚可
飞天舞会   baby cat    派得不知所谓

ASK  余温还在就出 飞 ...
youfuqi 發表於 2020-9-23 20:41

飛天舞會 最大遺珠係 夏天的緋聞

sammi sk2
kelly Dior
Miriam bioxxxxxx
joey h2o
sexykaren 發表於 2020-9-27 14:07

Gigi Fancl

當時勁歌頒獎禮拿獎九人上台,都係的鄧傅兩人有得講下得獎感受,據聞當時佢兩個爭隊長? ...
乐坛风云 發表於 2020-10-9 21:24

No, 好早已經揀咗Stephy做隊長,而且係公開
同埋印象中Stephy好似Yes校花選舉出生,好早已經有fan base

唔覺,學你話齋佢哋00年都分咗手
之後仲話鄭係想追柏芝而飛佢,都唔會復合啦 ...
Serendipity 發表於 2021-11-11 23:11
2005年鄭中基親口承認同個拍咗拖7年嘅女友分手
計返時間得人瑞一個吻合

原來祖祖屋企試過火燭
John 發表於 2021-12-24 13:06

好似有隻叫波子嘅貓走失咗
當時「全線大搜查」有報導