返回列表 發帖
勁歌係90年代後期都有好多奇案
1. 王菲當年真係仲犀利過容祖兒,竟然可以95-97三年缺席勁歌,三年都仲有亞 ...
1d14 發表於 2017-8-18 02:05

千嬅有話過應該係paco暗中幫佢爭獎 因為要簽佢

千嬅06年食白果都坐足全場
好難得 原來係爸爸叫佢去 話要贏得起就要輸得起
佢903最女時話「真正既贏係要輸 ...
John 發表於 2017-8-18 03:33

諗翻睇住佢坐成晚冇獎都仲要陪笑好心酸
而且我覺得果年佢都幾大打擊
因為見佢時不時都有提翻

我發覺自己其實都幾根據千嬅嘅活躍程度嚟記得當年嘅歌同埋自己嘅事
例如02年04年05年咁 再後期d就14年

咁美長拎女金還好啦雖然啲歌有啲flop但重有紅館
睇落重叫紅反彈唔會太大

一定好過阿唔知邊個拎最男cm ...
Frankiekiekie 發表於 2017-8-18 11:49

2012年Fiona真係好應該攞女金

答你
3. 插曲其實幾hit,似我們的主題曲咁hit,四大天王開始不玩,咪輪到sammi拎羅
4. 咁點解01年千嬅有唱片 ...
Kaybb 發表於 2017-8-18 16:59

01年千嬅太遲plug歌啦

最衰都係林狗話佢喊但全程一滴眼淚都冇流過,之後先俾瓊姐入佢十六宗罪之一

佢個晚既得獎感言超長
最記 ...
Jacz 發表於 2017-8-18 22:26

Paco個樣好正東

楊千嬅最近接受陳志雲【志雲飯局】的訪問,被問及滿意三年 ...
Jacz 發表於 2017-8-19 02:36

但係離開amusic之後佢好似依然冇監制過大碟

如果劉德華2002年退,可以改變既真係好多,而且每年可以多一首金曲分俾後輩。
2002年,最男:李克勤、亞太 ...
1d14 發表於 2017-8-19 21:25

好心分手 02年嘅

其實我好中意冰室。我好肯定當年真係完全無人識呢隻,成隻碟得戀愛神經同飛天有人識。 ...
kenneth 發表於 2017-8-22 13:45

都唔係嘅
隻碟應該當年幾好賣啩?

照咁睇, 應該top20都未排得上, 美嬅咁紅果年都入唔到.
風見志郎 發表於 2017-8-22 16:16

楊千嬅真係好少有銷量獎

邊度有得睇翻楊千嬅係勁歌同新城同港台嘅頒獎片段呢??

港台google 歷年十大中文金曲
creativity 發表於 2017-8-23 12:27

點解佢會自動download做一個asx.asf嘅格式嘅
用乜可以睇到?

Windows Media Player 你用mac機?
creativity 發表於 2017-8-23 15:16

係啊 d player都播唔到嘅

可人兒
內有惡女
吹牛娃娃
娃娃夫人
野孩子
香港小姐
友誼小姐
給香港小姐
咬唇
有過去的女人
當女飛俠愛 ...
Jacz 發表於 2017-8-23 16:20

你唔講我都就嚟唔記得聖女不敗首歌
幾乎係難聽榜首

同你幸福嗎一樣咁惡頂
Jacz 發表於 2017-8-23 18:34

你幸福嗎 我其實都仲有聽
只係我對國語歌嘅容忍度冇咁高

我唔知你話我口味獨特定乜,前兩年我入咗廠好辛苦嚮病床一邊喊一邊狂loop苦苦同聖女不敗。 ...
kenneth 發表於 2017-8-23 19:56

咁有種沉默叫想念呢

容祖兒( Joey)昨日先後到新城、商台接受訪問,在新城《娛樂一早》錄音訪問時,主持人「抄抄」被爆現居於 ...
John 發表於 2017-11-25 04:57

好好笑

一拍兩散調到上第九偷笑啦
帥小寶` 發表於 2018-3-6 08:25

佢係咪未食過白果?

yuppppppp
美祖@四台第一次食白果
新城:2014年
商台:2017年
大台:2017年
港台:未發生  ...
616.1314 發表於 2018-3-6 11:44

冇係活躍期食白果唔算食白果

坊間一直有傳鄭秀文十分討厭楊千嬅,除不滿她出道時以「翻版 Sammi」作宣傳外,近年千嬅電影及歌唱事業又不 ...
John 發表於 2018-3-11 03:34

我覺得Sammi以前係堅唔鐘意千嬅
係近年佢信咗教之後先唔同咗

口痕痕自封天后 馬上補「飛」 張柏芝: 畀我都唔做啦!       

張柏芝心目中的未來四大天后分別是楊千嬅、葉佩雯 ...
jose 發表於 2018-3-12 19:46

張柏芝以前好似同千嬅不和
不過依家好翻咗

究竟有邊個女歌手未同千嬅不和過?
應該得返gin lee
hehehaha 發表於 2018-3-12 20:05

梅姐

https://www.youtube.com/watch?v=1Qv-_f11-7k&t=2910s
2002年永遠係我最愛嘅年份

以笑遮醜 洗鬼遮咩
帥小寶` 發表於 2018-3-18 14:41

講到好似遮到咁

睇返呢D新聞  鄭中基同SA 愛情真係低調到完全感覺唔到係拍拖情侶
SA弟林 發表於 2018-3-19 13:50

其實如果我係阿sa真係會激氣到死

唱通街 K歌榜:
盧巧音暫勝關心妍

近日各大電台、 Road Show勁播盧巧音的《三角誌》,
加上新碟推出,夾 ...
John 發表於 2018-3-22 20:32

以前neway好多廣告

突然諗起
點解twins 04好玩演唱會會請楊千嬅做嘉賓
有冇人解答下
因為其實平時唔見佢地有交集

因為美祖同fa其實friend底
2003年唔小心搶咗佢個女金
就搵同公司Artist當請返佢做嘉賓補數
應該係 ...
hehehaha 發表於 2018-3-23 16:29

有d老作feel

因為04年美千最紅
帥小寶` 發表於 2018-3-23 17:03

果排明明千嬅都要做開大

楊千嬅在紅館舉行個人演唱會,因為遲開騷及唱歌時走音而遭狂噓。千嬅前晚向台下觀眾哀求不要噓她,又直認自己沒有巨星條件,但希望歌迷可以多多包容。

楊千嬅日前在紅館舉行《楊千嬅萬紫千紅演唱會》,因首場開場前千嬅肚屙遲開騷,唱歌走音兼狂播片,所以被觀眾狂噓。千嬅前晚舉行第三場個唱,其舊愛鄭中基到場探班。

「傳出去話我得」
而千嬅亦已接納觀眾的批評,前晚個唱的程序稍有更改,除了提早開場外,亦刪減了播短片的時間。可是不知千嬅是否仍十分緊張,前晚又再次走音,結果又激動得哭起上來。
千嬅前晚在台上表示希望觀眾可以把她的「走音事件」洗底,她說:「我希望可以唱到四、五十歲,我唱七年,自問冇巨星條件,但一直有歌迷支持,你撐我就得,可唔可以幫我傳出去話我得,我個名上頭條,感覺好似俾人拉,驚到不得了。上次演唱會遲開場,我都唱足番,冇欺場,我好努力練歌,雖然唔係唱得好好,我今晚(即前晚)都冇喊咁多。」

「鍾意我甩甩」
千嬅續說:「以前走音走得多,家冇得洗底,好似岳飛咁成日『莫須有』,我會努力唱落去,你(指歌迷)冇走,令我知道自己冇錯,多謝你繼續撐我。呢場有少少失手,我真係好,希望你包容,柏高(經理人黃柏高)一定唔會負資產,我會爭氣,我愛你。」
當千嬅安哥時,又呼籲台下的觀眾不要噓,她說:「雖然有瑕疵,做唔到最好,希望你鍾意我甩甩,唔係我返屋企又喊。」
而千嬅昨日接受港台電話訪問時則說:「呢次我好多謝記者,佢鞭策我更努力爭氣,以正視聽。記者無端端讚我先驚。」

Kelly體諒苦況
此外,陳慧琳( Kelly)前晚在金鐘欣賞新片《飛天小女警大電影》, Kelly早前被指在個唱中咪嘴,她前晚力撐好友千嬅, Kelly說:「我覺得始終係第一場演唱會,都會緊張,可能佢未熟習程序,兼顧四面台都好辛苦,希望千嬅繼續努力可以做到一百分。我緊張都會去廁所,平時我做演唱會會小心食,只會出場前食三文治。」

好得意

輸個樣
太實力派
hehehaha 發表於 2018-3-24 18:36

如果我做歌手
會好憎人話我實力派

你點睇都係偶像派
hehehaha 發表於 2018-3-24 19:00

開心

點解佢係sheshe界咁受歡迎
帥小寶` 發表於 2018-3-26 22:46

不過後尾Janice做咗代言人喎

幾時?好似别阻我開心嘅內容咁!
kenneth 發表於 2018-3-28 11:02

如果大家都擁有hai~~果陣

吳雨幫佢chur番黎
帥小寶` 發表於 2018-4-1 19:27

嚇死
以為又關吳雨霏事

真係好鍾意千嬅咁真
帥小寶` 發表於 2018-4-1 17:14

佢呢d訪問我都j完又j

仲好鍾意J佢叱咤攞獎啲片
帥小寶` 發表於 2018-4-1 20:33

我都係
得獎感言完全識背

每次都好凳佢開心
帥小寶` 發表於 2018-4-1 21:54

陪同佢失望又期待
估唔到你都係楊千嬅fans

點解難估
帥小寶` 發表於 2018-4-1 21:57

以為你只喜男人

聽講只喜男人的人都好鍾意千fa
帥小寶` 發表於 2018-4-1 22:06

聽講鍾意千fa嘅yum0機會大d
(不過都識過有鍾意千fa係top top)

你班人又講我壞話?
hehehaha 發表於 2018-4-1 22:21

邊一句

我都識個係,係captain,仲要係成日飛澳洲
Jacz 發表於 2018-4-1 22:53

我應該冇識過captain

岩岩有fd失戀 我即刻叫佢聽千fa
帥小寶` 發表於 2018-4-1 23:01

會崩潰
聽下最後的歌(321Go! version)

香港樂壇真係好和諧!!!!!
帥小寶` 發表於 2018-4-2 00:38

好感動啊

佢明知自己發燒 好心就拎mic stand扮企唔穩啦
John 發表於 2019-3-16 17:35

鄭融今年在叱咤一口氣連奪兩獎,頒獎禮過後當然現身慶功宴,不過未知是否興奮過度兼打扮太性感,鄭融全晚帶病死撐,在台上大合照後,終於撐不住,一落台即嘔,據說還嘔在英皇歌手的枱旁邊,最後助手稱鄭融因太辛苦,要先行離開返家休息。

今晚重溫咗好多千嬅頒獎典禮
發覺Tvb d主持其實好唔pro
好似三姑六婆咁
尤其是林曉峰陳百祥
成日串千嬅咁

陳百祥真係主持界低谷
John 發表於 2019-4-19 14:26

03年又話千嬅踩到自己嘅狐狸尾
聽到都想打爛部電視機

《正東唱片10X10我至愛演唱會》將於十月二十一日舉行,昨日舉行記者會,出席歌手包括陳慧琳(Kelly)、陳奕迅、陳小春、劉浩龍等,雖然張學友未有出席,但他早已預錄了一段聲帶,以祝賀正東。

Kelly乃正東的開國功臣,她表示與正東共處了十個年頭,看著大家一同成長,由於公司經常發生人事變動,Kelly便看著公司的同事,換完一批又一批;但她一直忠心效力公司。問Kelly在這十年裡,有沒有想過離巢?她不諱言過去也曾有其它公司跟她接觸,但她始終跟正東同事較熟絡,況且她亦是正東一手捧紅的,記者笑指她可獲正東頒贈十年金牌了,Kelly聽後即興奮叫好,還笑言叫正東送個大些的金牌給自己,身旁的高層大贊Kelly是公司的開國功臣,一定會頒金牌給她。

拍鑽飾廣告要簽生死狀

此外,早前容祖儿穿泳衣當上衣上《勁歌金曲》節目,事後她被指抄襲Kelly。對此Kelly表示,泳衣面穿是一種潮流,由於泳衣較緊貼身體,跳起舞來也特別有安全感。而她亦有看過祖儿的泳衣,覺得對方穿得很漂亮。那麼她與祖儿之間,誰穿得較漂亮呢?Kelly指大家穿法不同,所以各有各的美感。

Kelly是金至尊的代言人,最近該公司推出一款價值三百萬的名貴鑽飾,而該套新款名貴鑽飾更特別以Kelly的歌曲《得天獨厚》來命名,早前Kelly便佩戴這套鑽飾拍攝新一輯的廣告,該公司更特別派出十多名保安保護她。Kelly全程也小心翼翼,而她拍攝廣告的地方,景色怡人,可是廣告商卻要保密,並要求她與同行的同事也要簽生死狀,若然洩漏半點風聲,Kelly就會腸穿肚爛,永不超生。
LoveMirkay520 發表於 2021-3-26 20:52

SIU4

有另一個說法
因為同中基剛分手, 夕爺即晚寫左笑中有淚太中,所以即轉PLUG ...
gordon0807 發表於 2021-11-11 16:20

所以其實佢地00年分手後真係有復合?
都唔怪得佢02年演唱會同頒獎禮都喊得咁慘

2002 新力軍903上榜紀錄 (我自己整理出嚟,未必100%準確)
P.S.如要引用,請註明來自CM
關心妍(9 ...
atmosphere 發表於 2021-11-13 00:37

真係勁鐘意02年嘅樂壇