返回列表 發帖
我反容已經係04 05 嘅事
之後不知幾支持佢
佢出咩狗屎垃圾都有聽
除咗雙子座、天然呆同百記嗰堆 ...
ricnature 發表於 2021-3-4 10:19

你都幾似我
天然呆 雙子呢啲如果無端端播即飛啦

在訪問見街前兩天,AK在社交平台公告「改名」一事,原來出道一年多的他,報名參加《全民造星》時將「X」寫 ...
losyes 發表於 2021-10-19 22:54

生好上進!值得支持

史上大洗榜,之後喺冠高妹正傳
阿mark 發表於 2021-11-2 07:02

笑中有淚 4>2>1

張學友都有一首我得你
LoveMirkay520 發表於 2021-11-2 07:01

得你一個 不要花火

有另一個說法
因為同中基剛分手, 夕爺即晚寫左笑中有淚太中,所以即轉PLUG ...
gordon0807 發表於 2021-11-11 16:20

笑中有淚重要未cut好已經派咗上去

當年要清堆歌換新一批歌比第四季季選, 唔係就會好多一線無歌
gordon0807 發表於 2021-11-11 16:22

即係唔想頒畀你救哪一個 推遲高妹正傳一季

最後十首新上榜喺季選都有獎,如果當年冇咁多豬肉獎的話,要頒12-13首,會唔會好難 ...
阿mark 發表於 2021-11-11 16:57

嗰個星期前有十首挑戰歌
即係上晝嗰一節同黃昏嗰節係兩首歌
嗰陣一般而言一星期得五首挑戰歌

報挑戰歌喺10首?當時十首新上榜,真喺勁驚
阿mark 發表於 2021-11-12 13:24

十首挑戰 但係有啲新上榜係之前挑戰

成隻碟都只係兩星期就完成,又突然轉plug未ready都正常。
當時轉plug講法都係話一千零一個歌詞原因,美千 ...
Serendipity 發表於 2021-11-12 13:29

但係所有宣傳都係寫1001係1st plug
蝕蝕地

報榜,我已經唔記得有冇講新上榜
阿mark 發表於 2021-11-12 14:09

無講

翻查紀錄,應該是這個星期
勁歌金榜:第50週(1997.12.13)RK LW Songs Singers01 02 花與琴的流星  ...
atmosphere 發表於 2021-11-12 18:02

無辦法啦 不思進取嘅唔止音統會
而係佢成個台都係咁

其實我覺得2010至2019年嚮香港樂壇蒞講
好大機會第日睇返就係失落嘅十年

準確黎講應該由四大唔參加勁歌頒獎禮既09年開始。
Gary 發表於 2021-12-2 01:29

09年未咁覺眼
唱片公司對破冰心存幸望
個氣氛未至於好差

對比08年既星光同氣氛,09年已經冷清咗好多。
而且,當年蛋公司係勁歌真係一次性掃咗N多個獎。
好似單係 ...
Gary 發表於 2021-12-2 01:35

你講個情況單指勁歌啫
要整個樂壇沉晒其實係11年12年
之後死寂一直到20年頭

係,我既意思係09勁歌開始沉既跡象。
講真,果年四大唔參加勁歌好多人都以為只係一時既事,真係冇諗過連 ...
Gary 發表於 2021-12-2 01:44

不過09年年尾都重係未受影響
活著嗰陣重派緊 然後上上下榜就out晒佢
09年勁歌個頒獎典禮係10年1月搞㗎嘛
所以我話10至19係失落嘅十年應該就無錯

真係好難想像,嗰段時期得佢獨大,美千唔玩人妻又俾蛋公司打壓,最後要搞到競爭對手得返若希Hana呢啲lev ...
Serendipity 發表於 2021-12-2 15:05

2010至2019年 迷失十載
膠官亂入:
因為国安法納入基本法附件三嘅緣故
好高興見到樂壇嚮2020年後重回正軌
香港各行各業恢復生機 欣欣向榮

最初跟Eric Kwok合作,她就讓這位資深製作人大吃一驚:「我當時的經紀人提前跟Eric Kwok打了招呼,說我不懂 ...
John 發表於 2022-2-22 03:20

Who?

謝霆鋒99-01真係SLAY!
風見志郎 發表於 2022-3-7 11:04

謝霆鋒於1996年出道直至2002年暫退,期間英皇的收入之中約56%來自謝霆鋒,是英皇公司最主要的收入來源。當時謝霆鋒因頂包案,負面效應上升,並曾被香港學生選為該年度「最負面人物」及「2002年風雲人物之首」。謝霆鋒因頂包案而間接令其開始轉往中國大陸發展。

考古發現謝安琪人生三大夢想都未實現

原來有 2021 MIRROR
boy4dudes 發表於 2022-8-8 18:27

家下聽返原來連ego都好難聽
嗰一句插入Mr.e度似噪音

Jade一出道就好多hit歌
werder21 發表於 2022-8-8 19:36

亂了情人 考驗都好hit

得到“校长”赏识,想跟学友合作

李幸倪有一把好声音,在参加《中国好声音》时就得到导师周杰伦的称赞。“校长”谭咏麟更是对她青眼有加,继2017年合唱《型人道》之后,今年谭咏麟又指定要跟李幸倪合作,新歌将收录在谭咏麟的新专辑中。李幸倪坦言“能够被他赏识是一件很幸运的事”:“他是一个暖男,比如我跟他拍MV时,他会主动跟导演和工作人员说‘把她拍美一点就行,我没所谓的’。”

李幸倪透露,她还希望能跟方大同和张学友合作:“只要能合作就好,什么形式都行,做伴舞也行!”她在《中国好声音》中翻唱过多首张学友的歌:“很开心的是,原来他也有留意我。有一次我们碰面并打招呼,他对我说‘我记得你,你在节目中有唱过我的歌’。”

2019年訪問
原來ek無講大話
係佢自己好想同張生合作在先

1988年雖然個年的確係SALLY 金,
銀係陳慧嫻都合理
但無理由梅姐銅都無, ...
gordon0807 發表於 2022-8-11 08:50

但商台當時唔係統計晒全港電台㗎咩?

18年gin lee都係下半年狂ban畀某人
John 發表於 2022-8-14 04:44

侘寂好應該拎至尊歌

當年都俾人插咗成個月
===============

許志安 05 年最新大碟 -
《 Featuring 》精選收錄了十一首許志安歷 ...
ricnature 發表於 2022-11-4 00:58

係好笑嘛