返回列表 發帖
拎 給自己的情書 同首 樂觀 比?

死開一二邊啦

(香港)陳奕迅(Eason)、吳雨霏(Kary)及黃貫中(阿Paul)將於11月7日假亞洲國際博覽館舉行《新城極唱HD數碼音樂會》,10月30日Eason與Kary現身發佈會,阿Paul卻因病缺席。其間,Eason在台上形容會跟環球一姐“霏姐”合唱,令Kary嚇呆;Eason不怕此言激怒環球一姐謝安琪,他笑說:“公司個個都是阿姐,有霏姐、琪姐、耀哥關楚耀、軒爺張敬軒及校長譚詠麟,我最小,我只是迅仔!”他自言在K房熟練偶像阿Paul的歌,今次會特別獻唱對方的名曲《無得比》,反而他擔心阿Paul未必認識自己的歌會有難度。Eason說:“相傳這首歌是他寫給女友朱茵,他鐵漢柔情,我覺得很厲害。其實我都想寫首歌給太太,但我沒文采,只會像電影中的周星馳吟詩作對。”

Kary最近被指隆鼻變美,她說:“可能我順眼了,被人讚美都是開心的,謝謝!”她坦言曾想過整容,但最後退縮,她說:“我入行以來都被人說鼻子大,我怕愈整愈大。”

發現Kary真係好好
俾人話係一姐會嚇到唔識反應
唔似得而家某人咁爭住認 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-25 22:33

主持人:環球一姐呀,點睇呀呢個稱號?
Queen Gin: 多謝囉 哈哈哈 俾心機啦

霏霏無整過容 純天然!!!
帥小寶` 發表於 2018-3-25 22:28

霏霏原來有諗過整容 好彩懸崖勒馬 如果唔係個鼻可能仲長

岩岩有fd失戀 我即刻叫佢聽千fa
帥小寶` 發表於 2018-4-1 23:01

岩岩有fd失眠 我即刻叫佢聽 gin lee 很堅強

仲叫佢較 信 做鬧鐘

第一代宇宙公司力谷但無紅過嘅一姐
Frankiekiekie 發表於 2018-10-11 20:30

黃伊汶 。。。 吳雨霏。。。 李幸倪。。。

張敬軒 謝安琪爆冷闖叱咤三強       

「○六年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮」將於○七年一月一日舉行,早前大會廣 ...
HOTMAN 發表於 2018-12-19 21:17

預言男金女金

笑死7 少陣都唔得
nicknicknick 發表於 2019-1-22 22:37

7到唔敢睇 正垃圾

反OT:希望美霏快d出豔羨2.0

修左去邊
kwanie 發表於 2019-3-14 20:57

修左皮

第31屆香港「十大中文金曲」頒獎音樂會於1月18日晚舉行,謝安琪憑大熱歌曲《喜帖街》再度成為大贏家。在今 ...
nicholashin 發表於 2019-3-19 18:13

Updated to 1998 - 2018*
放空 發表於 2019-5-7 23:06

估唔到依個post會長命過開post果個會員同班分身

十大都無埋又真係好慘
好似17年側田咁 金變銅
hehemamama 發表於 2019-10-24 16:18

叮叮車 vs 年度之歌 vs 搜神記

2014 真係算呢十年最精彩
hehehaha 發表於 2019-10-30 01:04

造馬方面?

hehehaha 發表於 2019-11-17 17:15

點解我係要依個tag呀...
(全場尷尬)
點解成日都要咁樣...
(全場尷尬)

菊梓喬HANA自小因父母離異而與妹妹相依為命。她早年曾就讀大埔佛教大光中學(現已合併為佛教大光慈航中學) ...
hehehaha 發表於 2020-3-17 21:51

幾時操行會影響升中派位

講古都係唔好駁古

嗰年唔畀Eason 都應該係kkk
而唔會係送禮勤囉
ricnature 發表於 2020-9-11 22:54

2005真係最受歡迎男歌星好明顯係eason 成隻U87爆紅到
李克勤應該受之有愧啦
十五年過後兩者地位已經差成條街
一個華語地區神枱級 另一個係香港已經過氣仲上去大陸d電視台歌唱節目同人比賽

《浮誇》2005年係香港一出已經係大熱作,只係電子傳媒一早將復出頭炮捧成年度作,所以年尾先一面倒頒比《 ...
powerful 發表於 2020-9-22 09:14

其實 阿牛 都好hit 係持久力無其他三首咁勁

賣碟天後容祖兒,上周推出新曲加精選《喜歡祖兒3》,銷量已直逼雙白金數位,成績相當理想。碟內的《明日恩 ...
p74d47 發表於 2021-2-3 10:45

邊間學校個校長咁離譜