返回列表 發帖
我都想講下. 03年亞太女, 我覺得應比GIGI,不是KELLY

郎來了ok la, 烈女05年其實幾hit,唔會差得過希望
Kaybb 發表於 2017-8-19 19:49

當年PACO最勁係同時女方出烈女, 男方出無賴+上個時同啊SA齊, 勁有話題性

年尾TVB攪05新人哂冷SHOW都係搵佢兩個擔大期

夕陽無限好都係因為EASON兩年第一PLUG,

如果真係要計TVB, 其實係真係應該比希望
不過應係千FA無女歌星, 要比大獎金牌,而又唔想千FA 霖裝,所以比無賴

其實tvb笨,俾最女丁太,斷容三届就得了,反正903都斷,亞太塞俾美祖,金,再唔係咪明日恩典金 ...
阿mark 發表於 2017-8-19 20:44

咁當年大大個KELLY係度,一定唔會比JOEY, 佢當時未擔到個獎
最好係如下
男歌星 - 基仔
女歌星- JOEY
金- 希望
亞太女- KELLY
亞太男- 華仔

但KELLY要退返個廣告歌獎出來比其他人分

不過應係千FA無女歌星, 而又唔想千FA 霖裝???????其實以前劇集歌係好難拎獎,希望無可能架,14年希望就會

...
Kaybb 發表於 2017-8-19 20:48

霖裝我指金中金
但當年希望就真係全城都HIT,

gigi 05年無出席了其實致命傷係娛樂大家,真心唔好聽,詞好怪
Kaybb 發表於 2017-8-19 21:51

Gigi 05年唔去係因為同Ekin分手,佢當時收埋左自己
如果佢去,應該可以密雲攞的

Leon正好多
John 發表於 2017-8-20 04:23

當年有傳因爲Leon 係台灣做野,返唔到來香港去季選攞 從今開始的動季選歌

之後發脾氣演唱會度話以後都唔攞

我覺得會,可以kay最女,joey亞太+金曲金(俾後輩打敗有2大奬安慰),eason亞太,leo最男,千俾首金曲+豬 ...
阿mark 發表於 2017-8-20 18:53

09年TVB係勁見KAY,咩SHOW都有佢, 又有個人節目,台慶劇歌又有份唱,TVB真係有心比佢
+上08年JOEY已亞太, 可以KEEP住比

这张专辑 遗珠超多冰室   好时光   红眼睛   夏日的绯闻
youfuqi 發表於 2017-8-22 14:03

這張碟頭三首
之後第6首到尾都好正,當年係咁聽
特別係尾個三首慢歌

如果轉為plug
1飛天舞會
2-金像獎
3-紅眼睛
4-冰室
5-好時光

咁型好多

Gigi 05-06年哥三隻大碟全部都係神碟,仲要順時針偏見依堆神曲
loowee 發表於 2017-9-1 22:21

Gigi 的碟好多都係成隻都高質
特別係娛樂大家,look,成長的短髮,怕寂寞的貓

98年的故事, 無記錯是之前叱吒都是用雷霆歌曲播放指數頒, 雷霆歌曲播放指數是統計哂咁多個台的播放數量, 不只是903,

當年SAMMI同華仔都係由頭帶緊準備首次男女金, 係臨年尾的時候先突然轉只用903, 所以出的賽果完全唔同哂, 所以攪到佢地99年唔去, 得返菲一個肯去, 之後高層講野的時候就比人叫收X

GIGI 當年都無十大
僅奪兩個全國奬(歌手/ 兩個人的幸運)

原來Kelly咁介意 ...
l00540 發表於 2019-3-19 17:51

咁GIGI仲有個飛躍金同十優, 全國女又係銀, 高過KELLY,

當年港台第一個頒獎, GIGI 已經4個獎係手, 仲以為佢會一直掃落去

我想問D無聊嘢>.<

華仔係邊年開始唔去叱吒頒獎禮同咩原因?
學友2000年得一個我最喜愛的男歌手都出席坐成 ...
matt0605 發表於 2019-10-19 17:28

無記錯是98年之前的叱吒都是用雷霆歌曲播放來計數來頒,即是每星期4台的播放量, 一直都是華仔SAMMI帶頭, 男女金
突然年尾改制, 只用903播放計數
華仔得返唱作, SAMMI咩都無,

之後華仔好像更不滿, 講明以後1月1日放假陪家人, 即是以後唔去叱吒

最後攞咗十二次
616.1314 發表於 2020-3-10 14:52

03 : GIGI04 : 千嬅
05 : JOEY
06 : JOEY
07 : JOEY
08 : KAY
09 : KAY
10 : 千嬅
11 : JOEY
12 : JADE
13 : JOEY
14 : IVANA
15 : JOEY
16 : JOEY
17 : JANICE
18 : HANA
19 : KAY

咁好睇好多

點樣都係祖兒拎最多啵=.=
stephybest 發表於 2020-3-12 10:18

咁的確,有的年份,真係好應該比佢, 由其是其他都唔係叫好好的時候

12年關家姐有咩代表作?
stephybest 發表於 2020-3-12 10:54

年頭紅館, 仍然, 失戀哲理+10年年資, 狂上TVB SHOW

個勢係比個年JOEY同IVANA好的
TWINS又一定係亞太

黃天翱(Tim)
38歲,於Dear Jane樂隊中擔任主音。於11歲時隨家人移民到美國,並於夏威夷大學(University  ...
hehehaha 發表於 2020-3-24 18:12

富二代,有樣, 有身材玩音樂,娶港姐,
人生勝利組

都好彩識諗做堆MK情歌出來,先可以去到BAND一線