返回列表 發帖
容祖兒歧視淘大居民

容祖兒(Joey)昨日先後到新城、商台接受訪問,在新城《娛樂一早》錄音訪問時,主持人「抄抄」被爆現居於非典型肺炎高危區、牛頭角淘大花園E座的鄰座,Joey驚聞這個消息後即時彈開,然後借故要離開錄音室,她說:「我要走啦!心淡呀!」
事後Joey笑說:「我都係同佢玩啫!我已經check過我冇肺炎,又唔擔心,自己一向身體好,抵抗力強。」不過,新城娛樂台總監得知「抄抄」住在高危地帶,便鼓勵「抄抄」放假,而「抄抄」亦決定今日開始放假。

特輯扮寡婦
此外,王傑的音樂特輯《我愛的.你愛的小角色》,請了很多嘉賓,有幕前又有幕後,其中一個單元找來Joey做女主角,扮演一個每晚都去墳場拜亡夫的寡婦。
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

2004 至2005 年頭都好突出下喎
2004 年903 都播左600 次女歌手排第二
歌有質又hit
開十場四面台紙醉金迷
...
ricnature 發表於 2020-8-26 00:12

kelly 02年中已經flop無需爭論了

其實Eason 千嬅係同期出道,當年給自己的情書的確算係big hit,最後比少女的祈禱的確係大驚喜 ...
powerful 發表於 2020-9-1 14:33

tvb同華星的交情就等如之後果幾年tvb同英皇
因為兩段時期都係吳雨揸旗,千嬅奪大獎又點會驚喜呢?你好似不是太熟識…

英皇拎過2次喎
08年美祖同12年Twins
森姆@結論 發表於 2020-9-12 13:38

4次喔,07 08 09 12
其實05年給twins 亞太女都不算太過份

2005真係最受歡迎男歌星好明顯係eason 成隻U87爆紅到
李克勤應該受之有愧啦
十五年過後兩者地位已經差成 ...
kayzzz 發表於 2020-9-12 13:23

李克勤當時宣布結婚搶獎咯嘛
tbb甘中意noise實比他

祖最女 , 亞太女twins , 希望金曲金我buy
sexykaren 發表於 2020-9-12 13:51

甘最正路咯,比無懶真系抓晒頭
可能tbb想擺鄭中基同sa上台引話題

明日恩典一樣翻唱又拎十大,咁勁歌金曲一樣翻唱金曲金無問題
sexykaren 發表於 2020-9-12 13:58

明日歜典係改編歌來 改編歌與翻唱歌大不同

kelly鍾意歌曲獎,邊台不俾就發火走人 ,四台不識做
sexykaren 發表於 2020-9-12 13:59

kelly 06年都已經不紅,四台仲要給面她?

02年已不俾面kelly
sexykaren 發表於 2020-9-12 14:01

02年公司力谷千嬅
所以kelly甘嬲同她反面咯

我指亞太女 only
唔係亞太男同女
森姆@結論 發表於 2020-9-12 14:02

亞太女咪07 08 09 12 年4次比了英皇咯有咩問題

如果冇四大事件,09年嘅五大獎項應該係咁:

最男:古Sir (係咪小兒科當年收視好好)
最女:Kay (人氣旺盛加 ...
matt0605 發表於 2020-9-14 14:15

笑屎人,你的推測仲離譜過本身賽果

鄭秀文(Sammi)新歌《上一次流淚》的歌詞十分感人,令Sammi在灌錄此曲以至拍攝MV時,都真情流淚。歌詞當中 ...
LoveMirkay520 發表於 2020-9-18 21:29

話說sammi 2002年的成績為何一下子那麼差?flop得好勵害

一拍兩散、愛一個上一課同心之科學都係用咗加加加大法
LoveMirkay520 發表於 2020-10-5 14:37

心之科學好像是首創減減減大法:減別人rubberbang的ap

老老實實阿容05 年表現係一個獎都唔值得拎
ricnature 發表於 2021-2-6 22:00

理得你獎已拿

“我都未開封”,祖兒自爆30歲處女身!

今年30歲的容祖兒8月19日出席新碟發布會,直言感情一片空白,面對被指為“剩女”,祖兒認為絕對與自己扯不上關系,更高調表示自己是處女之身,一直都未被開封,非常可喜可賀,絕對是樂壇的稀有品種。