返回列表 發帖
有無得睇番07年in control 拎大碟獎

但祖兒05年更承接唔到2004個勢,05年首首都難聽,咩天之抄女

烈女其實好值拎金曲金,烈女不怕死播得好勁, ...
Kaybb 發表於 2017-8-19 18:27

05年真係hocc打橫行, 當年由年頭hit到年尾,
你是八十年代, 化蝶, 禁色,
隻隻碟又賣得, 同幾個靚仔拍mv又有NOISE
唔明點解無女金
好彩06年有番, 唔係變左KAY 2.0

02年好多人出碟,就Kelly全年可以3隻廣東大碟,新人好似有幾十個單位。
阿mark 發表於 2017-8-21 13:38

果年基本上個個都2-3隻大碟,
仲搶搭單出隻國語/電影
果陣都唔知點做歌同電影

仲有精選同演唱會碟,一年加加埋埋會有6-7隻碟出
Jacz 發表於 2017-8-21 14:03

M VS M 上半場
M VS M 下半場、
M VS M 總決賽
Miriam's Music Box
萬紫千紅演唱會
Biotherm 楊千嬅萬紫千紅演唱會2002 首次以四面台演出 場數最高之一

Ask
愛情來了
飛天舞會
Baby Cat
唱遊小時候
陳慧琳最愛的主題曲
閃亮每一天
飛天舞會演唱會
SAMSUNG陳慧琳飛天舞會演唱會   首次以4面台形式舉行演唱會,場次為個人記錄最多的一次

Something About You
一個人的情歌
容祖兒903 id Club 拉闊音樂會 Live CD
喜歡祖兒2

《Becoming Sammi》(2002)
《Wonder Woman》(2002)
《鄭秀文電影金曲精選》(2002)
《捨得》(2002)
《嫁個有錢人-OST》(2002)
《我左眼見到鬼-OST CD》(2002)
《Sammi Shocking Colors Live 2001》(2002)

透明
G For Girl Live 2002
我住7樓A
魔幻季節
903 id club梁詠琪拉闊音樂會2002
Funny Face
Fancl 梁詠琪G For Girl Live 2002

就咁睇KELLY係2002年真係出勁多隻碟,
反而當年美祖出少d~btw當年既新曲加精選都有第二版先勁

透明 (預購版/ 台版 with相集/ 港版平裝版)
G For Girl Live 2002 (CD/ VCD/ DVD)
我住7樓A (首批精裝版 ...
l00540 發表於 2017-8-21 15:04

好勝台版碟真係好多花神

吻別的位置我覺得好難聽, 但某台又死唔斷氣上足3個月.
風見志郎 發表於 2017-8-21 16:22

仲要有feat. 梁詠琪版本
好似得997有上

其實佢牙力算勁, 小城大事出埋女子12樂坊mix, 仲有美中不足, 愛與誠都出咗2nd version, 都撼硬咗.

07年個 ...
風見志郎 發表於 2017-8-21 16:51

多得997上愛過一場
美霏先有得早過美祖拎大碟獎

最佳位置當年完全唔hit wo.... 系翻唱後先比人翻炒hit左同Hocc 首化蝶一樣
loowee 發表於 2017-8-22 08:36

kelly最後一隻big hit係咪嫁妝? 定係對不起不是你?

PHONE殺令啦, 當年全城恥笑~
kenny1102 發表於 2017-8-22 13:10

有咩咁好恥笑
話哂係wyman填

講起美祖
有無人記得湯河

你好留意喎
不過減肥公司係咪執哂?
Kaybb 發表於 2017-8-23 13:15

仲有MODEL公司
成日係街到搵MK妹做MODEL

06應該比Fiona三甲!
hehehaha 發表於 2017-8-31 20:25

06要hit歌有hit歌
要人氣有人氣
連續兩年第四真係好唔抵

成日覺得佢唔係失落女銅/三甲
070809唔會咁hea
hehehaha 發表於 2017-8-31 21:20

05 06是但一年拎左華納會HEA佢咩,
仲會去台灣咩
不過佢當時唱功真係好屎, 有隻雀仔 男孩像你次次走音

07年表現好的stephy, kary, 泳兒, hocc, kay, fiona, 鄭融

07年表現差的祖兒,千嬅, kelly, 衛蘭, fi ...
Kaybb 發表於 2017-8-31 22:16

係咪唔記得左07年祖祖有star light
果年開始場場SHOW都要搶霏,
之前祖concert無咁爆的, 好似係

同show mi 做好個口碑之後一樣
Jacz 發表於 2017-8-31 23:21

show mi 難聽到, 老牛聲咁勁恐怖
d演唱會好似係07年之後先勁比人搶霏咁,
感覺上07年前無搶得咁勁?

以前叱吒opening真係幾好睇
呢兩年就X_X

很有故事性、很感傷

我們之間到此為止⋯
從前我是愛人,今天我是某人⋯
回過頭再看一看,原 ...
l00540 發表於 2017-9-1 22:15

给自己的情歌 呢隻碟真係好好聽
谢谢你這些日子好正...但唔鍾意將輕快果兩首放係中間

周董譜寫的《給自己的情歌》也很催淚

雖然《搬家》、《失蹤》都好正
但排序有些不當⋯ ...
l00540 發表於 2017-9-1 23:13

後期我鍾意國語多過廣東,
前期GIGI好多一雞兩味

John 發表於 2019-3-11 21:34

想睇露股

dress me up同the best of hocc都好正
唔好講dress me up
淨係畸后+happy ending都已經好得 ...
John 發表於 2019-4-8 21:02

元神出竅!

第二年已經女銅+十大
依家邊個得
hehehaha 發表於 2019-4-8 21:12

坤哥!

03年好似盧巧音678
芝芝675
John 發表於 2019-4-8 21:56

芝芝都600次
而加過200 都要還神了

你唱得難聽都算, 你都跟番個beat啊, 真係難為班樂師, 成日要就佢甩beat....... - Brian Tang

睇呢場的 ...
hehehaha 發表於 2020-3-22 21:48

我跟antony學咗三堂,學識咗一首原來咁好聽嘅歌

希望阿姐學唱色惑~

色惑跟邊個學好
John 發表於 2020-3-22 21:54

sunny wong!

Torres學埋d女人舞點算
John 發表於 2020-3-22 21:56

變性~~

99年係成個90年代,無論男女歌手,都無完全突出的一個,真係點頒都得
阿mark 發表於 2020-8-26 10:47

99年似係比新人上位果年咁,
過左 99 年
一堆歌手上左神台lol

Fiona 嗰陣兩首180+140 好癲
搞到人瑞臨尾郎來了爆seed 咁追得幾辛苦
仲搞到拒絕畢彼特榜都無得上
明明呢 ...
ricnature 發表於 2021-9-14 01:18

Fiona 連續兩年第四

星光女陳蕾踩車趕堂暈低
亞視老闆王征不滿培訓班出席率奇低,上周冬至怒炒多名缺席藝員,令全台人心惶惶,被炒的女藝員陳綺雯(Aki)昨日返亞視拎解僱信,但已被視作外人,一度不獲入內,嬲爆的Aki對於被指無理曠課被炒,她大鬧亞視不配稱為良心電視台!至於星光幫女將陳蕾因怕遲到踩單車趕課,結果在電梯內暈倒!