返回列表 發帖
九人時期嘅都唔差咖   可能曲風同twins太相近
lightupmylight 發表於 2020-10-9 16:08

死因係EMI唔玩香港市場,D合約轉晒去金牌
但PACO覺得9條友太多,要精簡
就剩返呢4個
基本上STEPHY+KARY一定有得留低
其餘7個爭最後2個位

Cookies同C AllStar一樣,拆夥後一年一個出碟(05 06 07/18 19 20),有一個出唔到碟…… ...
阿mark 發表於 2020-10-9 19:16

除左miki
其他3個 05年個陣出左第一隻solo
Stephy有4個封面 自己作詞
Theresa 2個 仲有出書同繪本
Kary得1個 行實力 d歌夠大路

Paco其實知miki唱歌唔夠3個來,推佢去拍戲好過

miki好似有段時間簽佐星娛樂,其實有冇出過歌
阿mark 發表於 2020-10-9 20:32

識左永安太子爺都上岸啦
佢應該知歌手, 演員(轉型好似stephy)都唔岩佢

callstar拍電影?
sexykaren 發表於 2020-10-9 20:54

有拍
阿king單飛之後拍左套澳門電影
On仔都有客串
黎緊有套阿索的故事

Miki係度跳舞《宇宙最強》
乐坛风云 發表於 2020-10-10 22:41

問cm人, cookies拍過咩電視劇
個個第一時間答戀愛自由式
唔講都唔知有美麗在望
題外話, 拍宣傳片個陣係小方+twins

因為阿姐2001年用菲姐首廣東歌做劇歌
sexykaren 發表於 2020-10-19 23:08

佢應該係講緊色盲隻碟
給自己的情書係寓言
佢EMI個陣做廣東歌只係照顧香港市場,實際上D歌都係當BONUS TRACK放喺碟度
FAYE其實2001起佢都唔玩香港頒獎禮,繼唔繼續廣東歌對佢已經唔大影響
04開CON都無特別整首新歌宣傳4

01隻碟嘅廣東歌真係唔錯,其實佢點解唔玩埋01,可能亞太女拎到厭,如果01出席,應該都係色盲十大+亞太女 ...
阿mark 發表於 2020-10-20 23:02

除左金針獎,香港D女歌手大獎,阿菲都拎晒啦
最後張碟「將愛」拎埋金曲歌后,仲洗同班後生爭?
Kelly遲早上神台拎亞女,最多咪遲一兩年,事實係Kelly之後,咪又係得Twins叫接到亞女個位
(唔好同我講美千、美祖、美之拎個幾屆呢?  分Quota咋嘛,08年之後連國語LIVE都唔洗唱)