返回列表 發帖
笑中有淚 4>2>1
kenneth 發表於 2021-11-6 03:49

唔係好明當年嘅策略,一千零一個明明hit得起,
一個星期馬上轉plug笑中有淚。
唯一解釋就係爭獎。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

再見

露絲瑪莉再見
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

另外,一身黑衣露膊壓軸的楊千嬅,一連獻唱《少女的祈禱》、《飛女正傳》及《假如讓我說下去》等首本名曲。 ...
John 發表於 2021-11-21 17:03

想睇千千live色惑

原來98年男歌手爭崩頭爭到一星期兩首獨唱同時上榜

第17周903專業推介 (25.04.1998)RK        LW       ...
atmosphere 發表於 2021-12-6 18:20

正常啊,一年三大碟,差唔多10首派台,全部冇真空期

樂壇又再掀起頒獎禮相關的討論,當時有傳G.E.M.在叱咤頒獎禮的獎項有變數,她在回應記者時表示「有啲電台好 ...
JayantL 發表於 2021-12-10 02:06

WHERE IS 側田 NOW

903 專業推介@2012/11/10
RK  LW Songs        Singers
01  04  加大力度       容祖兒
02  06  人非草木       吳雨霏
03  03  留白         王菀之

04  14  牛仔         許志安
05  11  一首歌        小肥
06  09  What R We Fighting 4 Mr.
07  10  心醉心碎       韋禮安
08  13  初初         古巨基
09  02  今天開始       馮允謙
10  ne  時空         周國賢
11  08  療 Dry        孫耀威
12  12  新秩序        黃貫中
13  17  無力挽回       周柏豪
14  05  正氣歌        梁漢文
15  01  山頂嘅朋友      草蜢/軟硬
16  16  玫瑰奴隸       林二汶
17  ne  生命之花       張繼聰/王菀之
18  15  新婚快樂       林德信
19  07  有型仕        農夫
20  19  時間囊        C AllStar

2000第一周903專業推介(2000/01/01)
6 這分鐘更愛你        容祖兒 (LW:2, ↓4)
atmosphere 發表於 2022-1-1 16:02

死位不死

Who?
kenneth 發表於 2022-2-22 06:08

幸苦李了

汪明荃代表作品
經典金曲:
《金絲雀》
《許願》
《天虹》
《圓月彎刀》
《用愛將心偷》
《京華春夢》
《撲 ...
LoveMirkay520 發表於 2022-2-21 17:08

喜歡荃兒 Vol.1

謝霆鋒99-01真係SLAY!

1  N  今天終於一人回家    Gin Lee  週數: 1 冠軍數目: 0 榜數: 10  榜分: 70

原來八字 ...
on07111 發表於 2022-3-17 10:43

因為愛Gin力John已經轉移新貴喜歡祖兒了

沒錯
奇情從未及朱麗葉
奇蹟怎麼會夠汪明荃
仍可掌快樂大權

想聽四餅Cookies唱不要防曬

荃息胸間
荃身暑假

Mi @ 2001

1月 獨家試唱 + 鍾無艷 (+情無獨鍾 +禁果花)
2月 愛是… (4台冠)
3月 首次提名香港电影金像獎最 ...
JasOh103 發表於 2022-4-29 23:58

01全盛期真係冇得輸

當年4台十大比較統一
係港台有時鍾意俾年頭歌
lemontea1069 發表於 2022-5-17 13:52

港台中意頒俾舊年D截數食糊歌

【引渡惡法】群星發聲悼墮樓死者 壽星容祖兒深夜難眠

繼6月9日103萬人上街反送中及連日在金鐘的示威後,行 ...
John 發表於 2022-6-16 04:45

心之科學出世了

因技術錯誤,謝安琪改為演唱〈十二月二十〉。
John 發表於 2022-9-1 22:55

真係好好笑

美中不足好似係搶咗小城大事個至尊歌
另外係咪因為佢果期愛上了韓紅呀

飛花就係食佐有病quota,當年tvb同港台十大,就是一曲之差
阿mark 發表於 2022-8-24 16:30

咁年年勁歌+RTHK基本上都係俾一線架啦,四大天王+天后+上緊位一線尾+全年最突出果幾首,10首真係冇咩位置。所以出入都唔會好大。唯有903敢得罪D一線敢唔俾十大,有D仲坐成晚。

又有返02年叱咤睇,不過冇最尾果part

幸兒好假
John 發表於 2023-3-29 23:06

虛倪

之前有傳2007四台聯頒音樂大獎的大碟獎本是容祖兒囊中物,但獎項最終落在吳雨霏(圖)手上,結果昨晚當商台 ...
John 發表於 2023-5-6 04:50

咁係咪祖祖完夢,乳霏先敢生仔

黃伊汶(Emme)、鄭希怡(Yumiko)及黃凱芹等昨晨在香港大球場綵排《活力香港強身健體Show》。Emme和Yumiko ...
on07111 發表於 2023-3-30 12:36

其實Emme唱得唔差,跳舞俾Kary,Gin Lee都有台型。

不過,祖兒自嘲是選歌的「明燈」,每當她對一首歌有猶疑時,那首歌都會大熱,最記得當年她不看好《心淡》, ...
69h 發表於 2023-6-4 00:38

落棺!

茜利妹 作家
泳兒與茜利妹堪稱娛樂烈女,談情說性同樣百無禁忌。茜利妹去年與谷祖琳合著《谷情利性》;至於泳兒去年被問及處女膜是否完好時,她居然說:「仲喺度!」
John 發表於 2023-6-18 10:09

競爭激烈的“生力軍男歌手”獎,當大會宣布了余文樂獲銀獎、蕭正楠獲銅獎後,全場觀眾都以為麥浚龍得金獎, ...
LoveMirkay520 發表於 2023-4-13 17:29

想睇

祖有罪,罰佢16年後冇女金

容祖兒近幾年在香港的人氣越來越旺盛,成為許多少男少女偶像的她,早已躋身最受歡迎女歌手的行列,更是銷量 ...
John 發表於 2024-2-24 01:40

其實精神戀愛幾好