返回列表 發帖
叱吒樂壇女歌手金獎
叱吒樂壇我最喜愛的女歌手
楊千嬅昨晚得獎獻唱時,每唱到高音部份即「泣不成聲」,但 ...
John 發表於 2017-8-18 22:09
笑中有淚
人歌合一

00年其實都唔算紅人唔紅歌,有楊千嬅,閃靈,向左走向右走,笑中有淚,勇佢個年可以hit既歌都擺晒係M VS ...
Jacz 發表於 2017-8-18 22:39

塔羅迷係上半場

咁都係一隻歌啫
有d類似囍帖街

可惜係00年千嬅祈禱祈到上一線之後
01年過檔即刻歌影兩邊一齊紅
直到03 ...
John 發表於 2017-8-18 22:02

Kay明明09年d歌都唔差

如果slowness隻碟早d ready派台就好了

你試下叫美祖03年首年做天后,下年04年夠唔夠膽派赤地雪同出國語碟?
06年一唔唱k歌即刻輸俾hocc,搞到 ...
Kaybb 發表於 2017-8-18 22:50

其實佢06年頭雖然出TMW 但派果幾首都幾K
05年個noise佢都唔係好夠hocc黎,只不過d獎去左佢道

做乜突然提一拍兩散
John 發表於 2017-8-18 23:51

最經典十大之一點可以唔提

2002 年 fa 903 女金 但係 冇十大, 好多報紙 were asking "WTF"?

3 years later......

2005 年 JY 903 ...
boy4dudes 發表於 2017-8-19 00:06

其實原則上無問題,假設跟足播放率,只代表果年該歌手有幾多hit歌但未到十大level

而家仲講緊2000年代
應該遲d先進入2010年代

跟住樂觀都講幾版 ...
John 發表於 2017-8-19 00:17

講完樂觀可以lock,個topic去到2014年,之後再開過

其實千嬅05年承接唔到2004個勢,同single呢隻碟都好大關係.....大家點睇呢隻碟?

自由行又係咁,不過自由行好點點但長信,我唱唱下都唔想唱落去,仲衰過a music ...
Kaybb 發表於 2017-8-19 21:50

自由行比較有故事性,好好多

頭號敵
去年,Gin曾跟Mag喺《巨聲2》PK戰中挑戰小巨肺,今年新人獎再遇,Gin說:「佢唱歌好叻好好聽,佢係 ...
John 發表於 2017-8-20 00:16

Gin 同 mag 嘅名氣可以plot到一條交叉線.....

千嬅 仲有隻 「金曲當年情」Single

以前d碟好多都有第一版,第二版,甚至第三版,仲有乜鬼野黑 ...
Jacz 發表於 2017-8-21 14:38

講版本之多,就要睇Twins 啦~

kelly最後一隻big hit係咪嫁妝? 定係對不起不是你?
艾石仔 發表於 2017-8-22 09:02

希望

傻的嗎吹到首首都係我的驕傲
我的驕傲 - 世上只有 - 明日恩典 - 陪我長大 得呢四首係姐 ...
721AXA 發表於 2017-8-22 22:27

可唔可以加埋充電器個編曲唔似但係都係陳光榮,又勵志,又英文詞

可人兒
內有惡女
吹牛娃娃
娃娃夫人
野孩子
香港小姐
友誼小姐
給香港小姐
咬唇
有過去的女人
當女飛俠愛 ...
Jacz 發表於 2017-8-23 16:20

余春嬌

Bi-Heart 想靠d interlude連貫成隻碟,但都係搣唔甩個陣堆砌同大堆頭味

Close Up真心唔垃圾, ...
Jacz 發表於 2017-8-30 22:06

close up 好多歌係最近個side track concert 翻生

汪明荃計劃將本月十七和十八日舉行的演唱會延期。

汪明荃的《明荃明曲明星2003演唱會》和王傑演唱會亦會 ...
John 發表於 2017-11-29 09:15

貝多芬

最鍾意Muse
hehehaha 發表於 2018-3-20 01:06

最鐘意色放

作曲嗰段笑咗
其實戒男OK係啲詞膠
就有就有Level
Frankiekiekie 發表於 2018-3-31 20:10

細細個睇戒男mv已經好大反應

咩反應先
帥小寶` 發表於 2018-4-2 00:30

我focus擺係男dancer度~

細個睇覺得個mv係咸片級別睇到好怕醜
Btw 其實show me love都幾正 冇戒男咁cheap{:1_9 ...
721AXA 發表於 2018-4-2 11:34

而家睇返覺得佢有d似 2005-2006嘅倖田來未,可惜係香港好難靠呢種style走紅

張敬軒命懸一線
09/12/2006

自 小 患 有 哮 喘 的 張 敬 軒 , 前 晚 健 身 後 返 家 , 突 然 哮 喘 病  ...
John 發表於 2018-4-11 00:47

緋聞女友王菀之 果陣仲好深櫃

當年係傳佢兩個先定KAY同LOUIS先
abcxyz302006 發表於 2018-4-11 02:15

kay 同 louis 唔係好突然結婚咩?果陣佢兩個未紅,好似唔多人報導

容 祖 兒 偷 懶 被 抦

日 做 夜 做 養 阿 媽 嘅 容 祖 兒 , 為 咗 十 月 嘅 個 唱 , 最 近 成 日 匿 喺  ...
bagfgfcde 發表於 2018-6-17 19:38

反容

我喜歡祖兒
bagfgfcde 發表於 2018-6-17 22:20

Love Joey Love Four

D資料錯漏八出,美瑞既第一張白金唱片點會係Miriam
Jacz 發表於 2018-6-28 17:57

都唔知啲數字點得嚟

今日謝安琪(Kay)喺WhatsApp group嘅錄音流出,抒發佢對流感針嘅見解,GiGi話都知道有段錄音:「可能佢講 ...
John 發表於 2018-7-19 17:58

OT, 過左2014

始終簽本地唱片公司點都要識一首咁大把既
唔知祖兒嗰陣係買碟定Download MP3 ...
mamakin 發表於 2018-11-16 01:02

2007年,容祖兒曾在一個電視訪問中,被問及如何杜絕非法下載,便揚言可以用散播電腦病毒的方法來對付MP3。

Source: 香港網絡大典