返回列表 發帖
學友出天下第一流嗰陣已經話唔玩頒獎禮
LoveMirkay520 發表於 2021-3-1 15:35

係,學友2000年後就唔出席,話除非4台搞一個聯合有代表性嘅先會去

咁呢個你又唔好瀨美祖
我相信美祖連美菊係邊個都唔識
616.1314 發表於 2021-3-1 22:13

唔係賴啦,好明顯,點會無啦啦得一年將男女混合頒一個,而且候選得送禮一個係一線擺明就要頒俾佢然後女歌星就唔使頒,純粹英皇唔想俾人話某某取代美祖

我覺得呢年似係月巴唔夠膽多啲
美祖點會咁輕易就俾人取代到
唔覺得英皇會視美菊為威脅  ...
616.1314 發表於 2021-3-2 08:59

你覺得月巴會唔夠膽咩?係就唔會之後年年都俾菊姐啦,2018年仲要有美祖候選,名正言順砌低佢添。

咁2018年又俾美祖候選?

有啲人夾硬要將所有嘢都要入美祖/英皇數都無計 ...
hihi 發表於 2021-3-3 14:11

無線想引誘美祖出席嘛,如果唔係使乜2017年唔頒女歌星搏俾佢「連任」?係美祖最後都不屑出席啫,因為都玩爛咗,所以話唔敢頒俾菊姐係唔成立。

嘥氣啦
斗零乜難聽到fans 都唔想聽返
年年投佢入去五強都無用
最好的債就真心hit 嘅
嗰年仲應該要拎女金 ...
ricnature 發表於 2021-3-13 21:23

斗零踭我覺得ok,只係有少少嘈,但佢少唱呢類曲風都叫新鮮。
佢金牌之後hit嘅應該係撈月亮的人、好不容易同最好的債。

不過比較千嬅同祖兒00年代中之後嘅hit歌都冇乜意思,其實兩個都唔多,近十幾年女歌手最多hit歌應該係Kay。

撈月一啲都唔hit 囉
當年勁歌好多街客話未聽過

你話謝某近十年多hit 歌某啲容粉會嬲豬
勸你少講為妙{:1_ ...
ricnature 發表於 2021-3-21 16:10

哈哈,預咗有啲人會嬲豬,但都係客觀事實,就算嬅粉都唔會唔承認人哋多hit歌。

撈月亮應該係A Music最hit嗰首了,原來過得很快樂我先至覺得係谷完但都冇人識。

都可以話許志安命水比較好,畢竟01年4大天王剩下劉德華同郭富城2個,但這兩個都已經拿過3次以上,冇 ...
乐坛风云 發表於 2021-3-21 21:59

01頒俾許志安係堅surprise,多多少少因為最女係Sammi無線想做話題,如果想改朝換代當年Eason可以爭,但佢好似嗰時言論得罪無線結果都冇再傳佢大熱

春卷00年已經玩怨婦
何況kelly唔止一種歌路學春卷
LoveMirkay520 發表於 2021-3-26 23:40

唔係啩,咁都叫抄,咁春卷唔通都係抄Amanda?

上一次流淚應該食糊啲
我記得當年隻碟嘅廣告用呢首
不過我鍾意跳傘

相信自己完全未聽過 ...
ricnature 發表於 2021-4-7 22:35

其實完全唔明華納同Sammi 02年個plan係點,當年出Becoming Sammi都仲係似玩緊,冇退落嚟嘅勢,仲要幫903做埋廣播劇。但年尾出相信自己同埋隻碟Wonder Woman都勁頹,以為約滿hea佢但原來又唔係,好奇怪。

結婚先斬後奏 千嬅自組公司凍過水
2009年09月11日

一個網站,連環爆出娛圈多單婚訊,令一眾曾在賭城結婚 ...
John 發表於 2021-8-26 03:59

唔知報道來源邊度?真係咁多年都不遺餘力打擊人瑞

未紅時認識 兄妹相稱
何柱國容祖兒上契送十萬大禮

文: 娛樂組        06/09/2002 The Sun

容祖兒出道以 ...
John 發表於 2021-8-28 17:34

好恐怖,原來佢哋係「契兄妹」?同傳媒打好關係要咁大代價⋯⋯

邊一年?
我等我在 發表於 2021-9-3 23:33

唔通係08年?

陳卓賢江X生都係契兄弟
John 發表於 2021-9-4 01:11

何柱國喎點同呀,人哋做咗咁多年傳媒老闆,又有份選特首,有權有勢。

05年
sexykaren 發表於 2021-9-13 18:22

哦咁唔怪之得啦,金句「你哋唔係噓我吖嘛」誕生年,嗰年又的確搶奬搶得好樣衰。

明明個年佢上半年歌hit過下半年
除左刻不容緩播得少 明日恩典 越唱越強 都算係正常播放
但最尾係冇人識 ...
John 發表於 2021-9-14 00:37

攞個第三冇咩嘢漁人得利啦,話晒前一年仲係金奬。
嗰年最令人不滿美祖係因為何韻詩攞唔到金,年尾hea播得太緊要,美祖又有演唱會指定電台搞到好事多為狂播得極不正常,之後仲要谷埋赤地雪搶金奬先搞到俾人噓。
其實05年佢啲歌已經冇前兩年咁hit,嗰年hocc上緊位,化蝶同勞斯萊斯都好hit,佢攞係合理好多。

超齡咁side track 唔應該plug
係都Single / 花與愛麗斯
最後靠裂女食糊ok 嘅

十個call 六個call 太膠歌fe ...
ricnature 發表於 2021-10-12 19:56

派長信應該係千嬅同Jean friend所以點都㨂做first plug
同意single同花與愛麗斯係派台歌質素,風采依然都係好嘅選擇。

所以其實佢地00年分手後真係有復合?
都唔怪得佢02年演唱會同頒獎禮都喊得咁慘 ...
electric 發表於 2021-11-11 21:35

唔覺,學你話齋佢哋00年都分咗手
之後仲話鄭係想追柏芝而飛佢,都唔會復合啦

有另一個故意線係99年尾分手, 出冰點, 之後903 SHOW的人唔知,仲搵左中基做嘉賓唱愛人, 兩個勁監介
之後00 ...
gordon0807 發表於 2021-11-12 08:48

呢個故事當年都未聽過喎,點樣傳出嚟?

笑中有淚重要未cut好已經派咗上去
kenneth 發表於 2021-11-12 13:15

成隻碟都只係兩星期就完成,又突然轉plug未ready都正常。
當時轉plug講法都係話一千零一個歌詞原因,美千應該唔會咁得閒因為自己私事要求轉。

真係勁鐘意02年嘅樂壇
electric 發表於 2021-11-14 20:43

回到美祖未登頂前的美好

另外,一身黑衣露膊壓軸的楊千嬅,一連獻唱《少女的祈禱》、《飛女正傳》及《假如讓我說下去》等首本名曲。 ...
John 發表於 2021-11-21 17:03

上年千嬅,今年二汶

花錢買獎,提前做獎杯

這年頭,“花錢買獎”已不足為奇。一位不願透露姓名的業內人士向羊城晚報記者透露, ...
John 發表於 2021-11-24 00:12

Hocc都證實當年其他唱片公司都會落廣告去增加旗下歌手獲奬機會

容祖兒前晚在《RoadShow至尊音樂2007頒獎禮》盡顯天后實力,獨攬四大獎項成為大贏家,「獎王」陳奕迅一如往 ...
LoveMirkay520 發表於 2021-11-23 23:34

連天后霏嘅歌都唔聽,唔怪之得自己都冇進步

除左關心菊英同 Bosco 走音, 果年好多野睇, 同埋分豬肉獎同新城有得 fight.
Kay 成晚坐鄭融隔離兩個傾計好  ...
boy4dudes 發表於 2021-11-27 01:44

人瑞重奪真係最經典場面,其實美祖拎亞太時有嫌棄樣已露玄機。
美泳08年已經咁真性情,估唔到出道三年就咁多委屈

所以咪俾一個女歌手自high左咁耐
lemontea1069 發表於 2021-12-2 03:48

真係好難想像,嗰段時期得佢獨大,美千唔玩人妻又俾蛋公司打壓,最後要搞到競爭對手得返若希Hana呢啲level先肯離場,但30幾年歷史嘅頒獎禮就此被玩爛。

【文匯網訊】近日香港一班年輕模特趁夏日狂秀「事業線」,陳慧琳雖不年輕,但也絕不比嫩模們遜色,也以三點 ...
LoveMirkay520 發表於 2022-3-12 22:49

呢單新聞真?Kelly好慘

其實當年邊走邊愛有十大質素
可能古巨基又彈返出黎,容祖又上左
無人理鋒哥 ...
lemontea1069 發表於 2022-3-24 14:29

根本頂包完出嚟聲勢已不如以前,傳媒應該因為咁都唔敢捧得太勁。

96 好似無公布
但97 官方有公布過
不過無頒獎
只記得有約定同星夢情真
唔知有冇記錯 ...
lemontea1069 發表於 2022-5-16 15:38

應該仲有愛的呼喚、愛是永恆同埋我有我天地。

陳慧琳(Kelly)上月舉行個唱,其中唱快歌部份被爭論有咪嘴之嫌,昨日Kelly透過經理人公司就此事發表聲明, ...
on07111 發表於 2023-5-10 08:14

最慘今日仲要被人講,當日仲要被Twins揶揄話自己唔會咪嘴,真係搞笑。

鹰皇好員工
數彩虹 發表於 2023-7-15 18:26

連小小超都唔放在眼內,大癲