返回列表 發帖
塊面黑
hehehaha 發表於 2019-3-16 17:29

鄭融攞獎好冷靜
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

鄭融攞獎好冷靜
John 發表於 2019-3-16 17:30

佢嗰日發燒

修左去邊
kwanie 發表於 2019-3-14 20:57

修左皮

佢嗰日發燒
hehehaha 發表於 2019-3-16 17:32

佢明知自己發燒 好心就拎mic stand扮企唔穩啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

佢明知自己發燒 好心就拎mic stand扮企唔穩啦
John 發表於 2019-3-16 17:35

菲融人生

菲融人生
hehehaha 發表於 2019-3-16 17:36

唔知仲有冇下次

咁應該低唔過非凡人生

美祖呢首都有157

一拍兩散 16+26+26+20+23+31+15 = 157 (144) 收錄於《 Nin9 2  ...
放空 發表於 2019-3-16 14:05

美祖最低應該係天窗
好似125

菲融人生
hehehaha 發表於 2019-3-16 17:36

支持紅遍大中華既霏傭人生

你反倫敦人X祖兒
John 發表於 2019-3-16 17:24

Sor睇錯敦倫人

佢嗰日發燒
hehehaha 發表於 2019-3-16 17:32

奴奴話佢今年有“大歌”姐係等於白果

容 祖 兒 處 女 緋 聞 奉 獻 陳 奕 迅

( 星 島 日 報 報 道 ) 最 近 有 報 道 指 容 祖 兒 與 陳 奕 迅 秘 密 拍 拖 三 個 月 , 問 起 兩 位 當 事 人 , 他 們 都 覺 得 啼 笑 皆 非 , 直 指 是 電 影 公 司 的 宣 傳 伎 倆 。

容 祖 兒 說 : 「 篇 報 道 係 錯 嘅 , 應 該 係 兩 個 月 先 啱 , 我 哋 拍 戲 先 兩 個 月 , 我 唔 介 意 咁 傳 , 因 為 部 部 片 都 係 咁 , 要 搞 吓 宣 傳 。 」

今 次 是 她 入 行 以 來 第 一 次 傳 緋 聞 , 她 嘲 諷 自 己 說 : 「 處 女 緋 聞 , 我 終 於 都 保 唔 住 啦 。 」 第 一 次 奉 獻 咗 畀 Eason , 有 乜 感 覺 ? 「 好 榮 幸 。 」 Eason 即 回 應 : 「 大 家 咁 話 。 」

( 星 島 日 報 報 道 ) 最 近 有 報 道 指 容 祖 兒 與 陳 奕  ...
John 發表於 2019-3-18 19:05

日期呢

日期呢
stephybest 發表於 2019-3-18 19:09

我 終 於 都 保 唔 住 啦

簽名被屏蔽

唔係羊生咩?
iamsingingwong 發表於 2019-3-18 19:10

好榮幸

關心妍昨晚穿着一條長得拖地的裙出現,她上台領取「叱咤樂壇生力軍女歌手金獎」時,在台邊不慎踩到自己裙腳跌倒,十分狼狽,旁邊工作人員見狀即把她扶起,關心妍很快便回復鎮定,不過領獎時即忍不住感動痛哭。

剛 開 完 六 場 演 唱 會 , 下 半 年 樂 壇 成 績 突 出
的 容 祖 兒 , 各 方 均 睇 好 她 將 會 是 今 年 度 音
樂 頒 獎 禮 上 的 大 贏 家 , 但 據 知 日 前 無 綫 音
統 會 高 層 , 為 「 勁 歌 總 選 」 獎 項 舉 行 首 輪
會 議 , 席 上 有 人 曾 提 問 : 「 如 果 今 年 唔 俾
Joey 攞 獎 , 問 題 大 唔 大 呢 ? 」

陳 慧 琳 及 許 志 安 所 屬 的 正 東 唱 片 , 在 頒 獎
禮 前 不 斷 向 港 台 打 探 賽 果 , 打 算 萬 一 Kelly
、 安 仔 無 獎 或 只 得 一 些 「 騎 呢 」 細 獎 , 寧
願 唔 領 獎 即 時 走 人 。
港 台 明 知 他 們 用 意 , 於 是 只 暗 示 Kelly 會 攞
大 獎 , 叫 她 扮 定 靚 等 上 台 。 Kelly 得 知 消 息
後 心 情 即 時 大 靚 , 以 為 有 大 獎 到 手 的 她 ,
最 後 只 奪 得 「 全 國 最 受 歡 迎 女 歌 手 」 銅 獎
, 敗 給 在 內 地 受 歡 迎 程 度 不 及 自 己 的 梁 詠
琪 。 Kelly 即 時 木 無 表 情 , 黑 面 死 頂 上 台 攞
獎 , 之 後 提 早 離 場 , 拒 出 席 完 騷 後 的 記 者
會 , 以 示 抗 議 。

張敬軒去年成績彪炳,首個叱咤獎座已是憑《酷愛》得至尊
歌曲大獎,又首次打入男歌手三甲將銅獎捧回家。張敬軒上
台前先與王菀之擁抱,他上台後哭着感謝父母及與他傳緋聞
的關智斌,他又說:「要多謝王菀之,你係我心目中嘅女歌
手,多謝關智斌唔介意同我傳緋聞。」

女歌手方面,容祖兒去年敗給何韻詩,今年扳回一仗,重奪
叱咤女歌手金獎,但現場有女觀眾大叫一聲收皮。何韻詩得
銀獎,她上台前被林海峰要求與容祖兒互攬,現場螢幕卻影
着楊千嬅的尷尬表情。

剛 開 完 六 場 演 唱 會 , 下 半 年 樂 壇 成 績 突 出
的 容 祖 兒 , 各 方 均 睇 好 她 將 會 是 今  ...
John 發表於 2019-3-18 19:35

港 台 明 知 他 們 用 意 , 於 是 只 暗 示 Kelly 會 攞
大 獎 , 叫 她 扮 定 靚 等 上 台 。 Kelly 得 知 消 息
後 心 情 即 時 大 靚 , 以 為 有 大 獎 到 手 的 她 ,
最 後 只 奪 得 「 全 國 最 受 歡 迎 女 歌 手 」 銅 獎
, 敗 給 在 內 地 受 歡 迎 程 度 不 及 自 己 的 梁 詠
琪 。 Kelly 即 時 木 無 表 情 , 黑 面 死 頂 上 台 攞
獎 , 之 後 提 早 離 場 , 拒 出 席 完 騷 後 的 記 者
會 , 以 示 抗 議 。

John 子你po 啲噴新聞真係笑死我

大 獎 , 叫 她 扮 定 靚 等 上 台 。 Kelly  ...
放空 發表於 2019-3-18 19:45

只 得 一 些 「 騎 呢 」 細 獎

鄭秀文十二年來首奪叱咤樂壇女歌手獎,銀獎由陳慧琳奪得,銅獎則為容祖兒。當林海峰揭曉金獎時還故意揶揄去年奪金獎哭個不停、今年卻不入三甲的楊千嬅,謂將紙巾由鄭秀文保管,若千嬅想用可隨時向商台索取,台下千嬅保持笑容,但表情尷尬,一直說:「唔好畀我。」

鄭秀文十二年來首奪叱咤樂壇女歌手獎,銀獎由陳慧琳奪得,銅獎則為容祖兒。當林海峰揭曉金獎時還故意揶揄去 ...
放空 發表於 2019-3-18 19:47

現場螢幕卻影着楊千嬅的尷尬表情。

張敬軒去年成績彪炳,首個叱咤獎座已是憑《酷愛》得至尊
歌曲大獎,又首次打入男歌手三甲將銅獎捧回家。張 ...
John 發表於 2019-3-18 19:40

繼劉德華日前在新城頒獎禮奪五獎成大贏家後,昨晚陳奕迅共奪四個獎項成為大贏家,他亦以共獲九個獎反超前華仔,成為傳媒大獎領先歌手,但當他領「我最喜愛的男歌手獎」時,台下竟有觀眾大叫:「收皮,返屋企啦。」

原來eason 都試過

繼劉德華日前在新城頒獎禮奪五獎成大贏家後,昨晚陳奕迅共奪四個獎項成為大贏家,他亦以共獲九個獎反超 ...
放空 發表於 2019-3-18 19:48

蘋果寫娛樂新聞冇得輸

話時話 點解啲人話ivana 寫嗰首 粒糖有毒係講緊kay?
佢2個發生咩事

只 得 一 些 「 騎 呢 」 細 獎
John 發表於 2019-3-18 19:46

Kelly 眼中嘅騎呢細獎 Fa 好似都未攞過
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

話時話 點解啲人話ivana 寫嗰首 粒糖有毒係講緊kay?
佢2個發生咩事
放空 發表於 2019-3-18 20:02

嗰個人提完一句又唔講 Detail
好衰 吊人癮
二〇二三年度全女班投票

嗰個人提完一句又唔講 Detail
好衰 吊人癮
616.1314 發表於 2019-3-18 20:03

@cathay1996

Ivana 又真係無follow kay

( 星 島 日 報 報 道 ) 最 近 有 報 道 指 容 祖 兒 與 陳 奕  ...
John 發表於 2019-3-18 19:05

祖兒好cute

簽名被屏蔽

Kelly最大牌,04年飛起rthk同903
iamsingingwong 發表於 2019-3-18 20:08

佢通常冇大獎之後個年就會開始缺席
02年商台食白果 03年開始唔去
03年港台冇大獎 04年開始唔去
06年勁歌冇金曲 07年開始唔去

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Kelly其實愛歌曲獎,唔係大獎
iamsingingwong 發表於 2019-3-18 20:13

除 了 英 皇 歌 手 , 其 他 唱 片 公 司 即 晚 才 知
得 獎 結 果 , 莫 文 蔚 、 古 巨 基 , 便 坐 足 一
晚 兼 食 白 果 。

許 志 安 : 我 喺 港 台 嘅 榜 五 十 二 個 禮 拜 只
      攞 過 一 個 第 二 , 原 來 喺 佢 哋 心
      目 中 唔 值 攞 第 一 , 可 能 我 同 港
      台 唔 啱 channel 啦 !
陳 慧 琳 : 我 覺 得 《 愛 一 個 人 》 應 該 有 獎
      , 所 以 真 係 有 啲 愕 然 。

簽名被屏蔽

校長食左kelly半個歌曲獎
咁愛一個人903有十大kelly又不去?
iamsingingwong 發表於 2019-3-18 20:18

我估係02年食完白果嬲左
04年比埋佢入返三甲都照唔去 結果銀變銅

簽名被屏蔽

@cathay1996

Ivana 又真係無follow kay
放空 發表於 2019-3-18 20:05

其實好似係 @Frankiekiekie 講先
二〇二三年度全女班投票

的 容 祖 兒 , 各 方 均 睇 好 她 將 會 是 今  ...

唔俾 —> 雙料(金曲金+最女)咁癲
二〇二三年度全女班投票

謝 安 琪 及 張 繼 聰 的 同 居 愛 巢 位 於 粉 嶺 的 牽 晴 間 , 面 積 九 百 多 呎 的 3 房 2 廳 , 月 租 只 需 萬 元 , 相 當 實 惠 。
樓 齡 : 7 年
設 施 : 12 座 大 型 屋 苑 , 樓 高 29 層 , 一 梯 八 伙 有 泳 池 及 會 所 。
呎 數 : 955 呎
月 租 : $10,000

謝 安 琪 及 張 繼 聰 的 同 居 愛 巢 位 於 粉 嶺 的 牽 晴 間 , 面 積 九 百 多 呎 的 3 房 2 廳 , 月  ...
nicholashin 發表於 2019-3-18 21:13

陰公
1000尺都冇

陰公
1000尺都冇
hehehaha 發表於 2019-3-18 23:31

而家唔止

而家唔止
Kfmusic 發表於 2019-3-18 23:32

成日覺得比華利山好似墳墓

成日覺得比華利山好似墳墓
bagfgfcde 發表於 2019-3-18 23:35

同意,起完吉左幾年先賣,隔離水泥廠死過人

今天好累,去rehearsal的時候有很多記者來採訪。做了很多訪問,拍了很多照,眼睛乾到眼淚都要飆出來了。訪問時我的話不多,幸好師兄曹格在旁邊,他替我答了不少。當我在聽他們的對話時,我才開始接觸到香港媒體的'厲害'。他們一直咬著曹格打架,喝酒的問題不放,又在曹格做答時毫不留情地批評側田沒實力。然後有一位記者問我做為一位新人怕不怕被'起底',有沒有拍過慾照,傳過色情短訊,有沒有結過婚等等,我頓時哭笑不得。在我嘴里答著'不擔心'後,心裡想:"我只是一個很平凡和安份守己的人。"想到這裡,害怕開始產生,不是因為想起自己做過些甚麼,而是想到會否有有心人無中生有。我知道這擔心是多餘的,因為我無法控制。我覺得答他們的問題真難,也許很快我就會習慣,會找到一個應對的方式。拍了通宵的MV後再接受這般的訪問,感覺有點雪上加霜。

昨晚拍MV我回到了Backstage,感覺很熟悉,也想起了一些回憶。還沒開始拍我已經開始想睡了,身體和心理整晚都在談判,一個要睡一個又不給。很巧的一件事情就是這次的MV劇情和'不再分離'有一些相似之處。這次我又跑了,深夜跑在中環的街道上,有時像是在玩遊戲,一輛輛的德士跟在我的後面。導演一直要我笑,他說我要笑才好看。笑不難,唱著悲歌卻要開心地笑原來那麼難。

第一次在香港拍MV感覺很好,每個人雖然很累但沒人發脾氣,拍攝速度也很快,快得有時會讓我懷疑是否真的完成了一個scene。MV多幾天就可以看了,希望成品會驚喜,期待。

Jeanielee 發表在 痞客邦 05/08/2011

除 了 英 皇 歌 手 , 其 他 唱 片 公 司 即 晚 才 知
得 獎 結 果 , 莫 文 蔚 、 古 巨 基 , 便 坐  ...
John 發表於 2019-3-18 20:15

點解得強公司知得獎咁大牌

今天好累,去rehearsal的時候有很多記者來採訪。做了很多訪問,拍了很多照,眼睛乾到眼淚都要飆出來了。訪 ...
Garfield 發表於 2019-3-19 10:39

Gin對香港傳媒既睇法係咁差

Robynn & Kendy得知華仔揀選她們的歌曲後十分驚喜,更在網上留言︰「OMG!」至於祖兒則揀選自己的《心之科學》,她更賣花讚花香說︰「呢首歌旋律澎湃動人,歌者演繹非常之絲絲入扣。」

GIGI 當年都無十大
僅奪兩個全國奬(歌手/ 兩個人的幸運)

原來Kelly咁介意
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown