返回列表 發帖
其實呢首歌應該係放係一個演唱會既最頭先係最岩FEEL
CunninG 發表於 2017-12-3 23:38

或者跟佢本身 RUNDOWN 都叫好啲 但最後一首歌應該一齊大合唱 而家有啲唔知想點咁

大家都知要方丈小氣, 要派晒佢個4首先嘛
CunninG 發表於 2017-12-3 23:40

咁比面佢做咩
下次唔搵方丈仲好啦
我們的總和

大家都知要方丈小氣, 要派晒佢個4首先嘛
CunninG 發表於 2017-12-3 23:40

好彩四首入面有兩首都聽得過

或者跟佢本身 RUNDOWN 都叫好啲 但最後一首歌應該一齊大合唱 而家有啲唔知想點咁 ...
賴爽 發表於 2017-12-3 23:41

又或者佢地無PREPARE多一首歌FOR SECOND ENCORE

又或者佢地無PREPARE多一首歌FOR SECOND ENCORE
CunninG 發表於 2017-12-3 23:43

搵首 拍一半拖 人外有人 攝下都好

ANYWAY 今舖真係要 LOST AND FOUND 成隻碟一首歌都無

或者跟佢本身 RUNDOWN 都叫好啲 但最後一首歌應該一齊大合唱 而家有啲唔知想點咁 ...

其實只要想創同告別之前掉轉就可以~
其實可能想創本身今日真係唔唱~
咁告別之前做最後一首都合理~

咁比面佢做咩
下次唔搵方丈仲好啦
Wonders 發表於 2017-12-3 23:41

咁今次方丈個演唱會idea難得冇山埃都算係咁啦

2nd rncore好心就唱啲大路啲嫁啦
時機/拍一半拖會好好多
搞到啲人一路唱一路走
吃力不討好

無唱 再見不再見真係唔知要怨念幾多次
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

2nd rncore好心就唱啲大路啲嫁啦
時機/拍一半拖會好好多
搞到啲人一路唱一路走
吃力不討好 ...
hehe 發表於 2017-12-3 23:51

可能無譜?
其實唱多次前面d hit歌都ok ga

好好睇亦好抵睇
唱到2340至完真係唔話得
不過最後唱拍一半拖好過啦diu
Btw張軒真係好_淫賤

可能無譜?
其實唱多次前面d hit歌都ok ga
mychart- 發表於 2017-12-3 23:54

佢應該係練左咁多首架咋
搵多首都唔得
告別之前我諗佢都係臨時加
佢歌詞錯到咁

十幾萬人睇JOOX直播,加埋睇現場o個D,如果聽日全部投陳廣偉都真係唔講得小喎

十幾萬人睇JOOX直播,加埋睇現場o個D,如果聽日全部投陳廣偉都真係唔講得少喎 ...
KITSTON 發表於 2017-12-3 23:57

睇黎堅係幾多人搶唔到飛

本身係首尾呼應
用師弟作嘅歌開場/ 作結
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

睇番第一場既別來無恙
真係無得輸
https://www.youtube.com/watch?v=ksc2D4wkENg

十幾萬人睇JOOX直播,加埋睇現場o個D,如果聽日全部投陳廣偉都真係唔講得少喎 ...

跟大隊一齊投石敢當抗衡坤哥好過啦^3^
Happy and Blessed.

告別之前係未用左高山低谷intro

好好睇亦好抵睇
唱到2340至完真係唔話得
不過最後唱拍一半拖好過啦diu
Btw張軒真係好_淫賤 ...
Lewis 發表於 2017-12-3 23:55

軒仔好有大將之風
又幫廣偉拉票

只擔心狐人得利

軒仔好有大將之風
又幫廣偉拉票

只擔心狐人得利
l00540 發表於 2017-12-4 00:02

好懷疑軒仔係鍾意佢
連續兩年幫佢拉票
同埋應該好憎偽毒

淫軒不斷性暗示
【This is MC】澳門見

今次反應好到咁
睇黎2020前都有機會再開多次

Btw 上次就醫生的悲哀
今次就原諒我怕黑
下次係我們的門牌都好合理姐
反正都係五粒字
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

I talk a lot of BS.

十幾萬人睇JOOX直播,加埋睇現場o個D,如果聽日全部投陳廣偉都真係唔講得小喎 ...

仲要軒仔出口術幫佢站台,
今年真係到佢啦好嗎?

仲要軒仔出口術幫佢站台,
今年真係到佢啦好嗎?
表妹保莉 發表於 2017-12-4 00:22

唔好俾期望
某人連任機會極大

廣偉D紋身係咪真㗎

你來自那顆星
拍一半拖
無可厚非
多此一愛
命案
時機
矛盾大對決
上集大結局
乜青
行屍走肉

These are all 1st or 2nd plugs that he did not sing these two nights. Granted, not all of these songs are that popular or great, but this has to be some kind of a record for a non-sidetrack show? I didn't even include 最佳努力獎 which I really, really want him to sing.

勁多side cuts,仲以為係一個side cut concert

同埋如果用時機做last song會好好多
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

Hins live好堅!!
不過吹水個段真係好騷靈
對話好淫
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

不過吹水個段真係好騷靈
對話好淫
JasOh103 發表於 2017-12-4 01:04

直情係搔騷零啦 match到

不過吹水個段真係好騷靈
對話好淫
JasOh103 發表於 2017-12-4 01:04

一到jason 唱騷靈
佢就要全力hold住,笑左
Hins好游刃有餘

廣偉D紋身係咪真㗎
doughnut 發表於 2017-12-4 00:49

係真的

我本來投咗許廷鏗, 宜家要總動員投廣偉一票

想創做last song幾正呀
陳伯一直都係咁唔正路架啦 做粉都係鍾意佢咁姐(?)
既然成堆自己既歌都討厭都講得出
今次難得呢首佢咁喜歡 由佢任性下啦

爭取埋下年派啦唔該
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

想創做last song幾正呀
陳伯一直都係咁唔正路架啦 做粉都係鍾意佢咁姐(?)
既然成堆 ...
JasOh103 發表於 2017-12-4 01:20

佢真係好愛恨分明
頭先導演熄mic佢都係咁講“比我唱埋..." 真係經典
想創如果早d派 多d人識同大合唱其實幾岩完場歌

今晚正到爆,
要挑剔的話,大概係跳舞部分吧,淨係跳咗小小

*啲secure係咁捉人真係好煩,每隔5-10分鐘就巡一次,痴線

I will say that if he has to change the arrangement of one of his slow songs, 別怕失去 makes a lot more sense than 斷絕來往, which was really ridiculous back in his first show. So good job for keeping the arrangements. Just don't understand why he doesn't care for Lost and Found when that's arguably my favorite album of his. And 上集大結局/乜青 should make the crowd more energetic than his sidetracks right?

仲有好幾首hit歌無唱 再見不再見 拍一半拖....
舞來舞去 不日內開始錄音。

CunninG 發表於 2017-12-3 23:43

有萬中無一呀

有萬中無一呀
Ki 發表於 2017-12-4 09:07

Standby果兩首都冇唱
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

今次反應好到咁
睇黎2020前都有機會再開多次

Btw 上次就醫生的悲哀
今次就原諒我怕黑
下次係我們的門牌都 ...
dongbb2332 發表於 2017-12-4 00:15

可能係親愛的仇人

Standby果兩首都冇唱
sam6a 發表於 2017-12-4 09:29

好似講得太多野搞到overrun

尋晚千嬅去咗睇

好似講得太多野搞到overrun
Lewis 發表於 2017-12-4 09:44

佢條友.........成日話唔講點知又講
不過好彩Baby Don't Cry呢Part有講

一開頭Kiss Cam個到又用左好多時間

尋晚千嬅去咗睇
kelvinyu188 發表於 2017-12-4 09:49

嘉賓投票果四個女歌手前兩日都喺香港 但冇個上台
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

嘉賓投票果四個女歌手前兩日都喺香港 但冇個上台
sam6a 發表於 2017-12-4 09:59
係囉,搞投票黎做咩呀!
都唔邀請上台~

我係睇頭場的, 雖然唔係無瑕疪, 但真係唱得唔錯既

但呢個處子紅館SHOW 其實有D 平淡, 佢跳舞唔錯但跳得好少, 本身無乜HIT 既快歌, 慢歌風格接近, 又選左唔少side tracks, 整體感覺就是氣場不足. 我覺得應該盡量選HIT 歌, 本身唔夠快歌就加入COVER 的高質快歌 做MEDLEY, 炒熱個氣氛,  提升氣場.

樂壇一哥由九十年代的學友, 到EASON, 到軒仔, 大家覺得客觀上應該JASON 接棒, 但呢個紅館騷我感覺唔到佢有王者味道, 根本冇乜火.

不過我明既, JASON 就係好平實果種人, 就係冇果種野心.

我係睇頭場的, 雖然唔係無瑕疪, 但真係唱得唔錯既

但呢個處子紅館SHOW 其實有D 平淡, 佢跳舞唔錯但跳得好 ...
lblemon 發表於 2017-12-4 10:19

第二場佢搞氣氛搞得ok嘅
我反而唔多想佢為咗個快歌medley要格硬加翻唱歌 (其實佢自己既夭心夭肺/我愛你夠貴/勉強共勉之/矛盾大對決/動物農莊都足夠整一part快歌跳舞環節)
咁選歌方面,其實都ok嘅,始終fans想聽返幾首side track嘅,咁主打歌都唱咗唔小

我反而唔多想佢為咗個快歌medley要格硬加翻唱歌 (其實佢自己既夭心夭肺/我 ...
kelvinyu188 發表於 2017-12-4 10:33

認同!其實依家跳少少已經好OK(再多怕佢記唔到 ),個flow再執下就已經好好
啲新歌又唔會話靜到一個點,其實已經好過好多歌手

我反而唔多想佢為咗個快歌medley要格硬加翻唱歌 (其實佢自己既夭心夭肺/我 ...
kelvinyu188 發表於 2017-12-4 10:33

佢果堆快歌唔係咁得

呢種處子紅館騷唔係歌迷聚會, 一定有大量街客黎睇, 有必要照顧大眾的需要.  至少我呢個街客, 睇完個SHOW 都冇加強我投票比佢既意慾.