返回列表 發帖
咁多首side既係咪好多人去廁所

睇落個編排好似麻麻,唔夠smooth

同埋竟然無唱 閱後即焚 同 所多瑪城

估啊到呢個嘉賓
同埋想問阿陳做咩揀呢首除衫

我想聽拍一半拖同時機

我瞞你瞞??我瞞你們吧!!
好想聽再見不再見

有唱逸後
有唱尊嚴
有唱別來無恙
有唱請跟我走
有baby don't cry

其實我滿足

點解無告別之前

睇IG覺得佢今晚唱得okay,係唱高假音辛苦D,個rundown都滿意因為佢左好多sidetrack,超開心有原諒我怕黑,不過好想佢唱醫生的悲哀同多的mid-tempo嘅歌。
I talk a lot of BS.

正常發揮啦

有樣野十分不滿,強烈反對唱慢歌為主的演唱會派吹氣棒,打拍子嘈住人地聽慢歌

KITSTON 發表於 2017-12-2 23:42

啲歌好多時都無咩連接 個Flow唔多順
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

咁多首side既係咪好多人去廁所
hehe 發表於 2017-12-2 23:39

目測無一個特多人既廁所位
即使唱原諒我怕黑果時都好多人

同埋竟然無唱  ...
KITSTON 發表於 2017-12-2 23:42

好過Tales Live 就當贏
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

第一次開紅館居然唱咁多首side track
應該8成人都係識一半歌

睇IG覺得佢今晚唱得okay,係唱高假音辛苦D,個rundown都滿意因為佢左好多sidetrack,超開心有原諒我怕黑, ...
angelicdestiny 發表於 2017-12-2 23:46

醫生咪上次唱左囉
比啲機會其他side track啦

Rundown對我黎講有7首係side

第一次開紅館居然唱咁多首side track
應該8成人都係識一半歌
hehe 發表於 2017-12-2 23:49

其實睇真啲個rundown 佢另一方面都唱左好多big hit

正常發揮啦

有樣野十分不滿,強烈反對唱慢歌為主的演唱會派吹氣棒,打拍子嘈住人地聽慢歌 ...
lblemon 發表於 2017-12-2 23:47

認同
吹氣大棒棒做多咗
反而好影響個show
特別謝詞同佢講嘢完全聽唔到

個show認證咗我叱咤post所講
好多大專生/剛剛grad聽美乳
好少見全場都係後生極少廢老
同埋極多一對對

正常發揮啦

有樣野十分不滿,強烈反對唱慢歌為主的演唱會派吹氣棒,打拍子嘈住人地聽慢歌 ...
lblemon 發表於 2017-12-2 23:47

後面大合唱位就算啦

但係頭兩part明明係有鋪排地都有打牌子就真係影響個投入
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

目測無一個特多人既廁所位
即使唱都好多人
CunninG 發表於 2017-12-2 23:48

佢好精ga, side track 同hit歌間住間住咁出
話說呢個rundown係咪仲有一首side track未落

醫生咪上次唱左囉
比啲機會其他side track啦
CunninG 發表於 2017-12-2 23:50

想佢今次再唱因為我好鐘意這首歌,我反而覺得佢應該唱多的Can't Be Half的歌,可以唱《人外有人》x 《別怕失去》個rock-ish mash up會更好。

佢好精ga, side track 同hit歌間住間住咁出
話說呢個rundown係咪仲有一首side track未落 ...
kevinlai1621 發表於 2017-12-2 23:56

邊個位?因為我延睇完三四首後先記一次,可能會miss左都唔定

想佢今次再唱因為我好鐘意這首歌,我反而覺得佢應該唱多的Can't Be Half的歌,可以唱《人外有人》x 《別怕 ...
angelicdestiny 發表於 2017-12-3 00:01

加埋最後的擁抱就正

估唔到唱車匙會strip,低睇啦。

邊個位?因為我延睇完三四首後先記一次,可能會miss左都唔定
CunninG 發表於 2017-12-3 00:01

Jeep個part 掛, 我都唔係好記得
但總之係有一首歌我同我fd都up唔出隻歌名

佢熟前期d歌到多, 我熟後期d歌多

車匙原版原key, 真係冇得輸

最鍾意第二part
I Will Be Loving You已經改編得好正好大歌feel
你瞞我瞞既互相傷害同逸後既治(自?)療好有意思

反而
歡欣版別怕失去有D唔知咩事

最唔滿意係入場安排
第一次排入場排咁耐, 搞乜?

最佳努力獎同拍一半拖都無...
我同我朋友全晚就係等緊隻拍一半拖...
講真 快歌擺Mr Adult一定high過夭心夭肺

幾點開show?

幾點開show?
phykk45 發表於 2017-12-3 00:35

2035之後2045之前
唔記得exactly幾點

其實個Rundown用咩黎排?
好似無咩特別意思咁,
有D亂,不過都算有好多有共鳴既歌都有唱
肥佬Y寫比四首歌佢唱得兩首,會唔會激嬲佢

個show認證咗我叱咤post所講
好多大專生/剛剛grad聽美乳
好少見全場都係後生極少廢老
同埋極多一對對 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-12-2 23:54

我都留意到全部年青人,只有我有一個中年。同埋好多情侶

反而燒烤叉明顯有中年人睇

可能jason唔夠入屋

最佳努力獎同拍一半拖都無...
我同我朋友全晚就係等緊隻拍一半拖...
講真 快歌擺Mr Adult一定high過夭心夭 ...
hin0526 發表於 2017-12-3 00:32

Mr. Adult真係好正,可惜冇乜人欣賞。

其實個Rundown用咩黎排?
好似無咩特別意思咁,
有D亂,不過都算有好多有共鳴既歌都有唱
肥佬Y寫比 ...
表妹保莉 發表於 2017-12-3 00:42

得頭兩part係有度過, 後面個d真係好random

個rundown 好趕客…

可能jason唔夠入屋 ...
lblemon 發表於 2017-12-3 00:44

我覺得係C allstar 一開始同歌路既定位就係80後或者較成熟既樂迷,咁果班呢家變中年都好合理

相反jason果埋hit歌對對象就係當時既中學生(佢出道早期)
咁推到2017,呢班人變左大專 畢業生都好合理

又唔係好關入唔入屋事既,因為我覺得兩個都唔係咁入屋

Ivan Chan good show,下次一定會捧你場
love wins!

身為一個會聽陳柏宇歌但唔係die hard既我都真係好幾首歌唔太識
所以覺得個rundown其實可以再大路少少
我好多fd都話因為D歌唔識好悶
同埋唔太明dancer搞緊咩

不過認真既係睇演唱會既都係80尾到90中既人
佢唱番出道無耐既歌真係會搞到我回想起初中果陣
對我黎講佢都算係賣緊回憶

btw 好想聽告別之前

Jeep個part 掛, 我都唔係好記得
但總之係有一首歌我同我fd都up唔出隻歌名

佢熟前期d歌到多, 我熟 ...
kevinlai1621 發表於 3/12/2017 00:10
我瞞你們?

得頭兩part係有度過, 後面個d真係好random
kevinlai1621 發表於 2017-12-3 00:48

係喎!好似佢諗到唱咩就唱咩咁
不過佢係平衡下大家,肯唱番一D自己唔鍾意既歌,
仲要係原版已經算係咁

睇個rundown有好多首未聽過!
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

比起兩次starhall真係好睇左好多,
第一次九展就悶到無人睇, 第二次就懶係有主見咁
揀好多自己鍾意既, 但街客鍾意果D又唔唱舊版本,

今次叻左, 用JASON 既愛情故事唱左一堆開心既情歌
果堆慘歌變營造氣氛~無哂K歌大合唱very good!
但後面真係唔知想點, 諗住有巴別塔但又無左
ending首歌串903一分都唔比佢is good
個show無提903 very good

可能jason唔夠入屋 ...
lblemon 發表於 2017-12-3 00:44

咁本身Target group唔同acapella都係年齡大少少嘅人鐘意
多三十歲以上人士聽唔出奇

美乳就真係多mk情歌
只係估唔到比例上差咁遠
中年打後嘅真係半成都唔知有無
全場都係八九十後

身為一個會聽陳柏宇歌但唔係die hard既我都真係好幾首歌唔太識
所以覺得個rundown其實可以再大路少少
我好 ...
PerryXD 發表於 2017-12-3 01:09

都幾極端side嘅好side...big hit又真係揀咗唔少...
同埋好似佢咁講唱完佢鐘意嘅side再插住唱大家想聽嘅
都未令到個show好悶

唔似美長音樂紀做完一part大家想聽之後一part佢想唱嘅
個反高潮悶到大家想瞓著

今日8點先放人入去真係好少見,我同朋友估緊係咪關「飛雲」嘅事,搞到2040先開show。
自問係屬於半個街客(雖然上次The Players都有睇),個rundown flow我接受到,雖然識嘅歌只有六七成
我明D dancers想表達乜野喎,唯一係夭心夭肺 kiss cam 嗰part真係老尷到一個點

今晚有黎睇嘅星我認得嘅有pakho, shiga, crystal, j.arie, 胡子彤+歐鎧淳

其實拍乳係咪好唔鍾意你來自哪顆星,次次演唱會都唔唱...

回復 344# Riverfish

其實個野係咪真係識飛

今日8點先放人入去真係好少見,我同朋友估緊係咪關「飛雲」嘅事,搞到2040先開show。
自問係屬於半個街客( ...
Riverfish 發表於 2017-12-3 01:52

老尷個part美祖2005年已經玩過,而家又興番咩?
你來自哪顆星真心想聽,可能佢又憎呢首歌呱

等左命案 LIVE 好多年,幾次演唱會都唔唱。
最易做效果 最有張力 如果連住讓子彈飛同巴別所多瑪就好 :'(

等左命案 LIVE 好多年,幾次演唱會都唔唱。
最易做效果 最有張力 如果連住讓子彈飛同巴別所多瑪就好 :'( ...
samson712 發表於 2017-12-3 01:58

??
   命案2013 tales live 唱過喇喎
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

等左咁多年, 終於到佢開紅館以第一次紅館黎講, 佢都做到哂要做既野, 勁唱經典、跳舞、露肉
好多必唱同想聽既歌都唱左

TO BE HONEST, 但以紅館SHOW黎講
個SHOW 有D BELOW AVERAGE, 冇FLOW可言, 好似唱K RANDOM咁-.-
頭PART D DANCERS 出黎唔知做乜9

回復  Riverfish

其實個野係咪真係識飛
PerryXD 發表於 2017-12-3 01:55

應該唔係喇,應該只係tag黎
所以佢果part d燈營造到佢地飛緊既感覺
我覺得呢part燈係sofar我睇咁多個香港演唱會用得最好既一個
唔係為用而用

但個rundown其實好亂下
佢本身個concept(陳廣偉/陳柏宇)我覺得係work
但歌與歌d連接位好奇怪
跳完舞無喇喇無停頓就跳左去i miss you
但明明2個feel都唔同
同埋其實所謂互動kiss果part好曬時間
cut左佢唱多2首歌好過喇...
jeep估唔到會唱,但同別怕失去得半首有d少